ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif If ../images/Emo79.gif (חלק א)
שירו היפהפה של ווטרס מתחיל את צד ב' של האלבום. השיר המינורי הזה ממשיך במידה מסויימת את הקו של Cymbaline, אבל מסמל גם את התחלת הדרך אל Dark Side of the Moon.
שירו היפהפה של ווטרס מתחיל את צד ב' של האלבום. השיר המינורי הזה ממשיך במידה מסויימת את הקו של Cymbaline, אבל מסמל גם את התחלת הדרך אל Dark Side of the Moon.
If I were a swan, I'd be gone If I were a train, I'd be late And if I were a good man I'd talk with you More often than I do If I were asleep, I could dream If I were afraid, I could hide If I go insane, please don't put Your wires in my brain If I were the moon, I'd be cool If I were a rule, I would bend If I were a good man, I'd understand The spaces between friends If I were alone, I would cry And if I were with you, I'd be home and dry And if I go insane Will you still let me join in with the game? If I were a swan, I'd be gone If I were a train, I'd be late again If I were a good man I'd talk with you More often than I do
אם הייתי ברבור, הייתי נעלם אם הייתי רכבת, הייתי מאחר אם הייתי אדם טוב הייתי מדבר אתך לעיתים יותר קרובות מאשר עכשיו אם הייתי ישן, הייתי יכול לחלום אם הייתי חושש, הייתי יכול להסתתר אם אשתגע, אנא אל תשימו את חוטי החשמל שלכם במוחי אם הייתי הירח, הייתי קריר אם הייתי חוק [סרגל], הייתי מתגמש אם הייתי אדם טוב, הייתי מבין את המרחק שבין חברים אם הייתי לבד, הייתי בוכה אם הייתי אתך, הייתי בחוף מבטחים ואם אשתגע [וינעלו אותי במוסד] האם עדיין תרשה לי להצטרף למשחק? אם הייתי ברבור, הייתי נעלם אם הייתי רכבת, הייתי מאחר, שוב אם הייתי אדם טוב הייתי מדבר אתך לעיתים יותר קרובות מאשר עכשיו ----------------------------------------- אני ממליצה לקרוא דברים שכתבו חברי הפורום על השיר במסגרת הסיבוב הקודם של פרוייקט השירים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=648&a=33246&c=4206&sc=0&ssc=0 להלן חלק מהדברים, שכתב תומר ושכתבתי אני, באותו סיבוב: פינוקיו שמי [the albatross]: שיר זה הוא בעצם מכתב התנצלות לסיד מנקודת מבט של כמה שנים אחרי המאורעות שהובילו לפליטתו של סיד מן הלהקה. במכתב זה הדובר פורק רגשות חרטה ותיעוב עצמי שהחלו בזמן הסילוק והתגברו עם השנים. תחילה, מבהיר הכותב שהוא לא היה רוצה להיות במצב שבו הוא נמצא בזמן כתיבת השיר, וזאת באמצעות שני דימויים. בראשון הוא מדמה את עצמו לברבור, חיית בר ללא כל מחויבויות, שאפילו יכולה לעוף. אם הוא היה ברבור, בלא שום חובות מעיקים שכובלים אותו לחייו הנוכחיים, כבר היה מסתלק מזמן. בדימוי השני הוא מדמה עצמו לרכבת. אם היה רכבת, היה עוצר באחד השלבים בחייו, לא ממשיך באותו המסלול ולא מגיע לאן שהגיע. קודם כל הוא מסביר שאפילו שהוא רוצה, הוא לא יכול להסתלק, ואחרי כן הוא גם מסביר שלא היית לו דרך להימנע מהמצב. אבל למרות הצטדקויות אלו, עדיין יש בו תיעוב עצמי, והאחרון מרים את עצמו במשפט השלישי בפזמון, בו הוא אומר במפורש שהוא לא אדם טוב לפי דעתו, וזה מתבטא בכך שהוא לא מדבר עם בארט מספיק, לא מתעניין בו ולא דואג לו. בבית הראשון הדובר חוזר להצטדקויות. הוא אומר שעכשיו, כמה שנים אחרי, הוא יכול להסתכל אחורה ולהבין איפה טעה, איפה עשה לבארט עוול, איפה היה יכול לפעול אחרת. אבל בעבר, הזמן שבו הבית כתוב, מרוב שהיה עסוק בלהקה ובהצלחתה, לא היה לו אפילו זמן לישון או לפחד, ובטח שלא היה לו זמן לתת לבארט תשומת לב מיוחדת, דבר שעליו הוא מבכה בהווה. הוא מסיים את הבית בהבנה שהוא לא היה חבר טוב, אבל מבקש שאם בארט אי פעם ישתקם, והוא (הדובר) ישתגע (ווטרס, כותב השיר, אכן השתגע בסופו של דבר, והשפיות, או חסרונה, היא מוטיב המופיע בכמה משיריו), כלומר יהיה תלוי בבארט כמו שבארט היה תלוי בו, אז האחרון יסלח לו ולא יחזיר באותה מטבע של אטימות. בבית השני הדובר חוזר לזמן הווה. הוא מדמה עצמו לירח, ואומר שאילו זה מה שהיה, אז עכשיו הוא היה "קול" ורגוע, למרות מה שעשה לחברו הטוב. אבל הוא לא, ולכן עכשיו הוא גועש וסוער. משפט זה בא כנראה כדי להראות שעדיין לא איבד את אנושיותו כליל. אז הוא אומר שאם היה חוק, דבר שביר ביותר בעולמנו, היה נשבר. משפט זה בא כדי להדגיש את מצבו הרגיש וכדי להראות שפועלים עליו כוחות המנסים לכופף אותו. אולי מטרתו היא גם ליצור בבארט הבנה למצבו. לבסוף הוא שוב מראה את אי שביעות רצונו מעצמו, בכך שהוא אומר שהוא לא מבין טוב את האופן שבו אמורים להתקיים היחסים בין חברים, מה שהופך אותו לאדם פחות טוב ממה שהיה רוצה להיות. בבית השלישי והאחרון, הדובר אומר שהוא אפילו לא יכול למצוא זמן לעצמו, כדי לבכות על מר גורלו ביחידות, עם לוח הזמנים הדחוס של הלהקה. לעומת זאת, במשפט השני נאמר, כי אם הוא היה עם ברט, אזי הכל היה בסדר, והוא היה מרגיש בטוח ובבית. במשפט האחרון בשיר, הוא מביע כוונות ודאגות לגבי העתיד. שוב הוא מזכיר את האפשרות שישתגע, ובעקבות כך ייזרק מן הלהקה, כמו בארט בזמנו. הוא שואל את בארט אם במקרה שדבר זה יקרה האם הוא יוכל להצטרף אליו. את השאלה הזו אפשר לצרף לבקשה המופיעה בבית הראשון שאם משהו יקרה לווטרס, בארט לא יזניח אותו כמו ווטרס בזמנו.