Set the Controls

../images/Emo79.gif Set the Controls ../images/Emo79.gif

נמשיך עם השירים האחרונים שהוקלטו לאלבום Saucerful of Secrets. Set the Control נכתב עוד בשנת 1967, והלהקה בצעה אותו בהופעות. סיד מופיע בהחקלטות הראשונות של השיר, אך הלהקה סיימה את העבודה עליו רק באביב 1968, עם גילמור. כיום גילמור טוען ששניהם נשמעים בהקלטה הסופית, אבל קשה להבחין בזאת. עם השנים, הפך השיר להיות אחד מהפייבוריטים של האוהדים, והלהקה ביצעה אותו לעיתים קרובות בהופעות. מה דעתכם על השיר?

וינסנטי

New member
שיר כ"כ לא ברור...

ואם זאת, יש לו את היופי שלו, את המסתוריות שלו.. מאוד יפה.. מישוה יכול להעלות את המילים?

חרטושה

New member
אני מאד אוהבת אותו

אבל קודם אני לא מבינה משהו: בגירסה הסופית, זו שמופיעה באלבום, אני שומעת את ווטרס שר ורק אותו. הכוונה היא שאת גילמור וסיד ניתן לשמוע מנגנים? לא שרים. דווקא בשירים אחרים ב- Saucerful אפשר לשמוע יותר את סיד לדעתי, גם ברוח. לגבי השיר עצמו. נראה לי שהוא כל כך חביב עליי משום שהוא מבטא אווירה מסוימת שמאד מסתדרת לי עם כל הדעות הרווחות לגבי התקופה. יש בו מעט סילסולים אורינטליים והמילים הן שאנטי שאנטי "קוסמי". מאד קל לי להסחף בתיאורים ובדמינות רומנטיים לגבי התקופה כשאני מקשיבה לשיר הזה ומאד קל לי לכרוך אותו עם המוזיקה של להקות אחרות שפעלו באותה תקופה כי הוא נשמע מתאים. זו לא פסיכדליה "מתיילדת", "הארדקור" ו"מבולגנת" שעושה ניסויים מוסזיקליים ומותחת את גבולות ההקשבה של המאזין, כמו השירים שסיד הנפיק בעבר. זו פסיכדליה מסוג שונה. היא באמת אולי יותר מסחרית משום שהיא מסודרת, קלה להאזנה וקהלה לעיכול, לא מאיימת ולא באה לנתץ ולשבור שום מוסכמה. סוטול נעים כזה.

אני אחד מהם

הקטע עם הגיטרה אחרי הדקה הרביעית של השיר מעביר בי צמרמורת בכל שמיעה. שווה לראות את אן דה פלש של ווטרס רק בגללו. לגבי המילים, מצאתי כמה גרסאות שונות למילים אשמח אם מישהו יעלה את המקורי. שיר נהדר

vegetable man

New member
set the controls

אני לא מת על גירסת האולפן כ"כ, למרות שיש בה משהו רגוע ופסטורלי. השירה החרישית של ווטרס יפה. לקח להם המון זמן להקליט את השיר הזה, ואני לא בטוח שגם אחרי כל הזמן הזה זה יצא כמו שהם היו רוצים. מעניין אם ניגנו פה באמת עם קסילופון או שזה שוב קלידים? אני אוהב יותר את גירסת אומגומה או פומפיי, שבה יש יותר דינאמיות והקטע הזה זורם אל נקודת שיא, שאחריה יש סולו שמיימי של רייט בקלידים. אפשר לראות פה את ההבדל בין הפסיכדליה של ווטרס (אם אפשר בכלל לקרוא לה כך) לזאת של בארט: ווטרס כותב מתוך שפיות, בעוד בארט לא. בשיר הזה יש לחן, תבנית ברורה, בעוד שאצל בארט לרוב אין, יש אילתורים, אי סדר מלא. ואלו המילים למי שביקש (כפי שהם הופיעו בעטיפה): Little by little the night turns around Counting the leaves which tremble at dawn Lotus's lean on each other in yearning Over the hills a swallow is resting Set the controls for the heart of the sun Over the mountain watching the watcher Breaking the darkness waking the grapevine Knowledge of love is knowledge of shadow Love is the shadow that ripens the wine Set the controls for the heart of the sun Witness the man who waves at the wall Making the shape of his question to heaven Whether the sun will fall in the evening Will he remember the lesson of giving? Set the controls for the heart of the sun Set the controls for the heart of the sun מאוד מעניין אותי השורות: Knowledge of love is knowledge of shadow Love is the shadow that ripens the wine לא בטוח שיש להם משמעות מיוחדת. רעיונות?

The Walrus

New member
אני חושב שזה...

One inch of love is one inch of shadow ככה אני מכיר את זה...

vegetable man

New member
לא ממש

המילים, כפי שציינתי, צוטטו מהחוברת שמצורפת לדיסק - זו הגרסא הרשמית והנכונה.

חרטושה

New member
אף פעם לא מסתדר לי

שהם מנסים לדבר על אהבה. מה אהבה עכשיו מה?! אנחנו באמצע להיות ממורממרים עכשיו אם לא שמתם לב. אני קצת מקדימה את המאוחר פה, אבל אותו הדבר בא לי להגיד גם בהמשך: מה אלבטרוס עכשיו מה?! זה נראה מאד לא קשור למוטיבים שמסמלים את הלהקה. שירו על מלחמות, על חומות, על זה שאתם מרגישים רע עם עצמכם- את זה אני מבינה, עם זה אפשר להזדהות. ואני מסכימה לגמרי לגבי הגירסה של פומפיי.

יש אגדה מסויימת

שאני לא ממש יודעת אם היא נכונה או לא, לפיה ווטרס לקח את המילים 'בהשאלה' מספר שירים סיניים עתיקים. לעומת זאת, באגדה אחרת - כמדומני ראיון מוקדם עם ווטרס - הוא אמר משהו על זה שהשיר הוא על "טייס חלל שמשתגע ונוהג את החללית שלו בקו התרסקות אל השמש" או משהו כזה. אני אנסה לחפש בכתובים (לא שזה ממש משנה לניתוח, סתם מעניין).

vegetable man

New member
מה שאתן אומרות

מבסס את העובדה שהכתיבה של ווטרס בתקופה הפוסט-בארטית פשוט חסרת ביטחון, לא בשלה. זה מתבטא גם בשירים אחרים באלבום. הוא לא יודע על מה הוא באמת אמור לכתוב, אחרי שסיד עזב. המילים של השיר בהחלט נשמעות כאילו הוא הרכיב משפטים שאין קשר ביניהם מאיזה ספר הגיגים. נדמה לי שהוא מצא איזון רק באותם שירים פסטורליים שהוא כתב ב-MORE ו-UMMAGUMMA.

שאלה

מה אתה מחפש בשירים? איזה נושאים? לא כל שיר צריך להיות אישי ובמקרה של ווטרס זה כמה שהוא ממורמר. גם סיפורים שלא קשורים למציאות הם שירים אבל זה לא בהכרח קשור לביטחון עצמי בכתיבת השירים!

vegetable man

New member
לא אני

אם כבר חרטושה. אני דיברתי פחות בהקשר של הנושאים שעליהם הוא כותב, אלא על הטקסטים של האלבום הזה שהוא כתב בפרט. השיר הזה לדוגמא, הטקסט שלו לא ברור ומגובש, שזה לא אופייני לווטרס במיטבו. 2 השירים הנוספים שלו באלבום די רעים לדעתי, נטולי תחכום, בעיקר בטקסט. על זה אני מדבר. אם הוא יכול לכתוב על שמש, צלחות מעופפות ואלבטרוסים? לא ממש. גם לא נראה שהוא מת על זה, בגלל זה הוא זנח את סוג הכתיבה הזה אחרי Meddle. למה הוא כתב ככה מלחתחילה? כי בארט, שכן ידע לכתוב כך והתעניין באופן אמיתי בנושאים האלה השפיע עליו קשות. אגב, את הטקסט של echoes אני אוהב דווקא.

thezanani

New member
שיר אישי? אין קשר...

אף אחד לא ביקש דיוקנים עצמאיים,אלא רק שיר מגובש בעל נושא מרכזי ומשמעות אחידה בדיוק כמו שאנו מכירים את הגלגול הבא של ווטרס. בתקופה זו של הפלויד,שבה הם מחפשים את זהותם,ברור לכל שהווטרס(כאומן בפני עצמו וכמנהיג הלהקה) רוצה להיות רוג'ר בארט. פינק פלויד של אז הייתה זאתי של הפייפר ולא זו של מדל,אז מן הסתם שווטרס ינסה להמשיך את האג'נדה של סיד,הלוא היא זו שהביאה אותם לתודעה בלונדון. טקסטים אלו ("לחם גיר ודוקטור","יין אהבה ונהג שיכור בדרך לשמש") הם אינם ווטרס המיושב (אהה,סליחה משולחת לכל קוראינו הסנאים) והמגובש של תקופה המאוחרת.הם יותר חיקוי (די מעניין חייבים להודות) למישהו שרוג'ר העריץ,אבל אף פעם לא יכל להיות כמוהו. מנקודה זו,צריך לנסות ולהבין את fearless.

oribarak

New member
אמא'לה, צנעני דיבר ברצינות

זה היה ההודעה הרצינית היחידה של צנעני אי פעם דרך אגב ציף, אולי תחפשי את ההודעה הראשונה של צנעני אי פעם?אני גם אחפש מעניין אותי הגילגול שלו

ההודעה הראשונה של צנעני

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=648&msgid=42871199 טוב שנשאר!

thezanani

New member
השרשור הזה מצדיק את תאוריות הגזע.

הווו dj 470W!איך לא צלחת את שרשורי השבת הזוועתיים? את הפדנטיות הנוראה?את חרטושה? איך לא הושטת לי יד?איך השלכתי אותך אל קהל האשכנזים הזועם פה ששבר עליך מנודלינות והחליט שאת מסוכן. הווו dj 470W!!! מר ורע העולם.מר וקודר. דארווין גם רשום פה,ולהיות חלש ושונה זה לא כדי. הם לא הבינו אותך. הבט בגאווה אל העתיד, dj 470W והיה גאה במה שאתה.במי שאתה. how i wish.

שירה סינית עתיקה

הנה אתר שמראה מה המקור הן ל-Set the Controls והן לחלק מהמילים של Cirrus Minor: http://www.cjvlang.com/Pfloyd/

The Walrus

New member
הגירסה שאני מכיר

היא שהשיר על איש שהחליט להתאבד בדרך מקורית - לטוס ישירות לליבה של השמש...

למעלה