רבע פשוט מטורף. התקפות מצד לצד כל 10-15 שניות. פייזר רותח, פשוט אדיר ברבע הזה. ההגנה של מכבי לא קיימת, אבל מכבי מפרקת את מלאגה בכל התקפה. רבע תענוג, עכשיו להתחיל לעשות הגנה ולנצח!
איפה קרמלו אנתוני? יתפרו, יפרקו..אין דבר כזה בנוקיה
מכבי בתצוגת כדורסל קצת מוזרה. היה רבע ראשון התקפי ברמה גבוהה, אבל מה שניצח את המשחק היה דווקא הרבע השני ופה לצביקה היו ביצים שלאף מאמן לא נראה לי יש בכדורסל האירופאי. להישאר עם החמישיה השלישית בחוזקה רבע שלם זה חתיכת הימור ולשמחתה של מכבי מלאגה שדווקא הפתיעה עם ההתקפה שלה ברבע הראשון לא מצאה פיתרון ל"בונקר" הזה שצביקה הציב במגרש. הרבע השלישי היה שוב איכותי בהגנה ומכבי הצליחה שוב בשקט בשקט להגדיל את היתרון עוד טיפה ואז ברבע הרביעי צביקה זורק את כל הכלים שלו ומפרק את מלאגה. ניהול משחק נהדר. שמר על פייזר גם בעבירות וגם מבחינת עייפות, הכניס את מוריס למשחק בשקט בשקט ונתן הרבה ביטחון לכספי וקאמינגס להמשך. באטיסטה וגארסיה שני שחקנים כלכך מפוזרים שזה מדהים. צביקה לדעתי השאיר את שניהם כי הוא פשוט הרגיש כמו כולנו שמלאגה לא מסוגלת לעשות כלום נגד מכבי ומה שהוא רצה להרוויח בסופו של דבר זה התחזקות מנטאלית של השניים, שגם שלא הולך להם הם ממשיכים לשחק וגם זה כשלעצמו מהלך חכם וטוב. בסה"כ, היה היום כדורסל לא רע, אפילו טוב ביד אליהו. מכבי שוב, עם תצוגת הגנה ענקית ולצורך העניין ספגנו ב3 הרבעים שלאחר הרבע הראשון - 41 נקודות בלבד. ממוצע של 14 נקודות לרבע. וכשהולך בהגנה , ההתקפה הופכת להרבה יותר פשוטה וקלה. שיהיו לנו כמה שיותר נצחונות כאלו, היה פשוט תענוג לצפות במשחק.
והיה חולה, אז לא להתלהב יותר מדי, את קאבזס באמת עצרנו מצויין, ורודריגז - פשוט ראו שהוא ביום גרוע וקיבל רק 20 דקות, אבל נכון, באמת היה שיפור גדול בהגנה של מכבי, איזה גדול, ע-נ-ק, ומסתבר שזה משתלם....
"צריך להתפלל חזק שפופוביץ' לא יגיע, שמעתי גם שמועה שקוס בספק, נקווה.... כי עם קו אחורי כזה של רודריגז, פופביץ' וקאבזס הם יתפרו אותנו, קאמינגס באאוט לגמרי, ביינום אחרי משפט וגארסיה.... גארסיה סתם אידיוט שרץ מהר. מה שמשאיר אותנו עם שני דברים: עם הלפרין... ועם אצבעות להחזיק..... "
אבל יש לנו קו קידמי מופלא שחשבתי שיעשה את זה רק 4-8 למלאגה, מסתבר שהוא היה הרבה יותר טוב מכל החלומות שלי. תסתכל בהימורים שעשינו פה, אמרתי 4-8 למלאגה, נכון טעיתי, אבל לא חשבתי אפילו שנתפרק לגמרי.
אני לא מגזים ולא נסחף יש לנו עם ניקולה קו קידמי אדיר שיכול להעלים את הבעייתיות על ידי משחק נכון. שזה אומר לשחק על הנקודות החזקות שלך ולהכניס פנימה פעם אחר פעם .הקו האחורי בראשות הלפרין וגארסיה יתמקד בהגנה, הנעת כדור, הכנסת כדור פנימה ושלשות. אם אני לא טועה מלכתחילה זו היתה הכוונה רק חשבו מצד אחד שפייזר יהיה פחות דומיננטי ושקמינגס יהיה המנהיג בקו האחורי בסוף קיבלנו עוד יותר דומיננטיות בקו הקידמי ועוד פחות דומיננטיות לקו האחורי. זה לא הכי בריא אבל זה מה יש ואפשר להגיע עם זה רחוק.
במכבי יש כשרון כמו שלא היה באף עונה. אם 3 שחקני פנים מביאים כמות כזו של נק` אז זה אומר המון. רק שצריכים לפתח את זה. כמובן שבאחד על אחד עונת גביעי אירופה ה5 הייתה הרבה יותר חזקה, אבל הספסל של מכבי עם הרבה כח. לא צסק``א פאו, אבל עדיין... נצחון משכנע.
איזה תיאום מטורף, בהגנה, בהתקפה, משחק פשוט אדיר!! איזו נשמה! השחקנים נתנו הכל, אפילו כספי תרם הרבה בריבאונד, השחקנים נתנו הכל בשביל הסמל והוכיחו מה הם שווים!! וכרגיל, (אהמ... יו45) גארסיה עשה יותר מדי שטויות.