דיון השבוע!!!!

advasoly

New member
../images/Emo88.gif דיון השבוע!!!!../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כמו בכל שבוע (חוץ מהעובדה הקטנה שכבר כמה שבועות לא ממש העליתי דיונים ושאלוני השבוע כי לא הייתי מלא זמן... סורי...!!!) הדיון השבועי שלנו. והפעם משהו שמאד משך את תשומת ליבי לנושא: לפי תיאוריית רסקולניקוב (הדמות הראשית ב"החטא ועונשו" של דוסטוייבסקי אשר רוצחת אישה זקנה בטענה שהיא כמו כינה טפילה כי היא סתם מוצצת דמם וכספם של אנשים. ואינה מועילה). האם אכן קיים דבר כזה "אנשים רגילים" ו"אנשים בלתי-רגילים". לאנשים הבלתי רגילים מותר לעשות דברים בכדי להשיג דברים נשגבים ולגלות דברים מדעיים, דברים כולל רצח של אדם אחד ועד רצח עם שלם וכל זאת בכדי להביא גילויים מדעיים מגילויו של ניוטון ועד לתרופות. עד פה בערך התיאוריה שלו (תשתדלו לא להתחיל לתקן אותי זה רק כדיי לתת קצת רקע.) ופה באה השאלה הגדולה:
האם הייתם מסכימים להקריב חיים של עד 5 אנשים בכדי למצוא תרופה למחלה שיכולה להציל מיליונים?
בהצלחה! וזכרו כל אחד ודעתו שלו. ניתן להתווכח, אך אנא מכם נסו לא לגלוש לפסים אישיים מידי. תהנו! וחשוב שתגיבו לדברים האלו, אלו דיונים חשובים!!!

noname202

New member
מממ..

כן..חיי אנשים רבים יותר ינצלו.. ד"א, יש משהו שאני אשמח אם תשימי בדיון השבועי הבא...מעוניינת בהצעות, או שיש לך כבר רעיונות?

advasoly

New member
תמיד מוכנה לשמוע הערות/הארות/הצעות.

בעיות/מענות.. שלחי לי במסרים ואני אגיב ואוסיף!

ofirule

New member
אממממ

זה 5 אנשים אקראית או שאפשר ממש לבחור אותם למשל אם זה היה אנשים מסכנים שחיים בעוני או אנשים שממש סובלים בחיים או שנגיד פושעים שרק עושים רע לשאר האוכלוסיה אז כן אם לא אז זאת צריכה להיות מחלה שהמון אנשים סובלים ממנה ושהיא גם תהיה ממש קשה

Greebo

New member
אכן! מוות לכל האנשים העניים שבעולם!

הפושטקים הקטנים האלו.. "אפשר שני שקל לאוכל?" "לבן שלי יש סרטן הארמונית, אבל אין לי כסף אפילו לאוכל.. תרומות יתקבלו בברכה." זונות... זונות כולם! >>

קמילעעע

New member
בטח!

עדיף שחמישה ימותו מאשר שמיליונים ימותו ממחלה קשה אחרי זה! גם ככה כל יום מתים איזה 5 אנשים!

תמיר1991

New member
בכל יום מתים 5 אנשים?../images/Emo2.gif

בכל יום מתים רק בישראל 80 איש
תמיר.

O r c h i d

New member
ברור.

עדיף שימותו 5 אנשים מאשר שימותו מליונים במגפה. אני אישית הייתי מוכן להקריב את עצמי, אם זה היה ממש קטסטרופלי.

O r c h i d

New member
ולאחר מחשבה,

לדעתי, במקרים כאלו, צריך להרוג רק את אלו שמתנדבים בעצמם, ולא שכופים עליהם את זה.

Tiki Torch

New member
איזו שאלה?

ברור שלא! למרות שאם הייתי חייב אז הייתי לוקח מישהו שעומד למות עוד מעט ואז כן אולי אבל רק אחד ולא את כל שאר ה4

המ

יש לי "זכות" להרוג אנשים אחרים בדיוק כמו שלכל אחד אחר יש זכות להרוג אותי. הייתי מקריבה חיים של 5 אנשים שפחות חשובים לי בשביל לעזור לאנשים שחשובים לי. אבל במידה והאפשרות הזו "מותרת" לי, באותה מידה ראוי שגם לכל אחד אחר תהיה האפשרות להקריב ~אותי. אני לא מאמינה בעליונות של בנאדם אחד על בנאדם אחר, או משהו.

אמ

אני נגד הקטע של לתת למישהו "רישיון להרוג" בטענה שיש אנשים שמוטב להרוג אותם ויש אנשים שמוטב שלא, ולאותו אדם עם רשיון הסמכות להחליט מי לחיים ומי למוות. כמובן שגם במצב שבו רואים בחומרה כל מקרה של רצח, אנשים עדיין ירצחו. אבל לפחות אין לזה לגיטימציה ע"י החברה. כפי שבנאדם יכול היום להרוג אותי גם אם זה לא חוקי ולא מוסרי ובלה בלה, תמיד היתה ותהיה קיימת בפניי האפשרות לרצוח את מי שאני רוצה, זה פשוט יהיה לא חוקי ולא מוסרי וייתפס כפוגע מאוד בחברה. כלומר קיים כאן שוויון. עפ"י הקודים המקובלים, לאף אדם אין זכות להרוג אדם אחר. לכן אם יורידו גם את המחסומים של חוק ומוסר וכו' לגבי אדם ספציפי, וייתנו לו לגיטימציה להרוג אנשים עפ"י בחירתו, ראוי שגם יותירו לכל האחרים להרוג, מכיוון שלא ייתכן שאדם מסויים יהיה בעל עליונות מעל שאר החברה. אני מודעת לכך שבמצב היום הרבה אנשים פועלים בניקוד לקודים של מוסר, ומדינות אפילו מותירות את זה, כשהן רואות את זה כדבר שמועיל לחברה. וכמובן שחיסול גורם עוין יפגע בחברה הרבה פחות מכמה שאותו גורם יפגע בה, אז אולי זה עדיף. אבל אם מדובר על בחירה ב-5 אנשים אקראיים וחפים מפשע שאותם אקריב למען החברה, זה שונה. לתת סמכות לאדם כלשהו להחליט על המשך או אי ההמשך של חייהם של אנשים אחרים ששווים לו. הבחירה הטבעית תהיה באנשים שפחות יקרים וחשובים לי, כנראה אנשים שאני לא מכירה, וזה אי צדק נוראי, אם באמת רואים את כל האנשים כשווים זה לזה - נכון שלגביי האנשים שקרובים אליי "שווים יותר", אבל אל כל בנאדם יש אנשים אחרים שקרובים אליו, כך שבסופו של דבר ~כולם "שווים יותר", וכולם בעצם שווים אותו הדבר, ולכן זה אי צדק.

Tollan

New member
אבל אם לא יתנו לאנשים רישיון להרוג

מה ג'יימס בונד יעשה?

תמיר1991

New member
אבל לא ביקשו רישיון להרוג -

וזה בכלל לא משנה מי יוקרב בתמורה להצלת חיי המיליונים - נראה לך הגיוני לא להקריב 5 בשביל 5,000,000
לי לא, אבל שוב, זה סובייקטיבי
תמיר.

לא

כמו הפתגם, "הציל אדם אחד כאילו הציל עולם כמלואו" אפשר להגיד שה 5 בני אדם שווים למיליונים האחרים. איך אפשר להפריך טענה כזו? ובקשר לספר, הרי רוב האנושות הם אנשים רגילים, אז בשביל מי להמציא את התרופה אם לא לרוב בשבילם?... אדם

למעלה