דיון השבוע!!!!

הבעיה היא שונה.

זה קל להקריב חיים של 5 אנשים... השאלה היא האם היית מוכן להקריב את החיים שלך, או של אנשים שחשובים לך - בשביל להציל מליונים? ככה או ככה, התשובה שלי כן - אבל זה משנה קצת את התמונה כשאותם אנשים נוגעים לך באופן אישי, כשהמחלה אולי לא.

Mr Pig

New member
בדיוק.

אבל לדעתי גם היה אפשר לקחת פושעים נידונים למוות או למאסר עולם, או אנשים שעומדים למות [רצוי שהם ייתנדבו]. עזבו, אני קצת מפגרת. אני אומרת שהכל טוב ויפה עד שאני אהיה צריכה להקריב את עצמי, ואז אני אפחד כמו מפגרת וככה אתן למילחיוני אנשים למות. אני מאוד אנוכית. אם זה היה מאוד חיוני, ומאוד מאוד חשוב, אני כנראה אקריב את עצמי למרות הפחד.

Nici13

New member
זו שאלה קשה.

תלוי באנשים,וכמו שכבר אמרו,רצוי שהם יתנדבו למען זה,אני לא הייתי מסוגלת לבחור חמישה אנשים ולהגיד להם שהולכים להרוג אותם בשביל למצוא תרופה שתציל רבים אחרים,ואם הם היו גם קורבים אלי,אז כנראה שהייתי מתנגדת,אבל מצד שני,האנשים האחרים שלא קרובים אלי-קרובים למישהו אחר,וגם יש את כל המיליונים החולים שמחכים שימצאו להם כבר תרופה. אז בקיצור..הייתי מוכנה,אבל בשני תנאים א)שלא יהיה לי שום קשר אליהם. ב)שהם יתנדבו מרצונם החופשי למות (אבוי,כמה זה נשמע סימפטי).

תלוי מי.

אני אישית אוהב את העולם הקטן שלי אני לא מתעניין בפוליטיקה לא רואה טלויזיה חוץ מקרטונטוורק.. אם זה חמישה אנשים רנדומלים שאני לא מכיר להציל מישהו שאני מכיר אני בעד אם זה מישהו שאני מכיר להציל מליונים רנדומלים שימותו.. ואני אישית מרגיש מספיק כנה עם עצמי ועם הסביבה להגיד שאני לא רואה בזה שום דבר פסול..להפך נישמע יותר מידי מלוקק

קמילעעע

New member
../images/Emo4.gif

אתה תקוע בבועה משלך, שכולה טוב
תתחיל לקלוט מה קורה סביבך ולראות עוד מישהו חוץ מעצמך.. אתה כבר מספיק בוגר

אני לא חושב שזה קשור לבגרות

זה יותר קטע של תפיסת עולם.. ואני לא יכול לבכות על אנשים שלא הכרתי. בסופו של דבר שאני אמות אני יהיה עם אחד מחמישה האנשים שאהבתי ולא בילעדיו שמליונים אחרים חיים.. הבועה שלי בכלל לא טובה אופטימי ובנוסף גם לא הומני.. אני דיי דוגל במיזנטרופיה., לא בשליטתי..,
את תחייה עד גיל 90 מה איכפת לך אחרי זה אם העולם ימשיך להסתובב?

dominoooo

New member
כולכם אמרתם שכן, רק

אם לאנשים האלה לא היה שום קשר אליכם. אבל אם אין לאנשים האלה קשר אליכם וגם לאנשים החולים אין לכם קשר, אז איך אתם בכלל יכולים להעדיף את ה5 על המיליונים, אם אין לכם משהו אישי אליהם?למה שיהיה איכפת לכם להציל מליונים אם לא איכפת לכם להרוג 5 בשבילם... זאת שאלה יותר מדי קשה... עזבו, אני מתוסבכת

קמילעעע

New member
כי כל אחד פה חשב על האפשרות

שבמחלה הזאת יכול לחלות כל אחד ממשפחתו,מהאנשים הקרובים אליו,מהאנשים האהובים עליו,והוא בעצמו.

noname202

New member
אני הייתי מוכנה להקריב חמישה אנשים

שקרובים אליי, כולל עצמי אם זה היה מציל מליונים אחרים..

Blade2

New member
זה טוב שאת אומרת את זה

שאנשים יזהרו לא להתקרב אלייך יותר מדי... :p

תמיר1991

New member
אין כאן שום תסבוך.

גם את החמישה וגם אותי הייתי מקריב בשביל זה
תמיר.

תמיר1991

New member
בוודאי,

ומבחינתי? כדי לגלות תרופה לסרטן למשל אפשר להכחיד עיירה למשל. האנושות צריכה את זה יותר מאשר את העיר. תמיר.

ואם...

מהעיר יצא הבן אדם שימצא תרופה לאיידס? או מחלה שנחשבת פי כמה וכמה יותר מסרטן. מהיא האנושות אם לא סך הפרטים? כל אחד ואחד שווה. אדם

למעלה