דיון השבוע

advasoly

New member
../images/Emo88.gifדיון השבוע../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כמו בכל שבוע דיון השבוע! והפעם משפט שמשך את תשומת ליבי. "יצר האדם רע מנעוריו" האם בני האדם אכן נולדים "רעים" או "טובים". מי בחברה מודרנית קובע מי הטוב ומי הרע? האם אדם יכול להשתנות במשך חייו? או שאופי הוא דבר שאינו בר שינוי? תהנו! קדימה אנשים לא להיות פאסיביים להודעה הזו! היא חשובה!

רע זה פשוט נקודת מבט..

..אולי זה יהיה רעיון לנושא המפגש פורום אם אתם רוצים להשאר משמונה בבוקר עד חצות.

Nimst

New member
שאלות קשות אתה שואל

אני חושבת שהכל תלוי תרבות, מבחינת טוב ורע. מצד שני, יש לחברה אינטרס לקבוע שדברים מסויימים יהיו טובים ואחרים רעים. זה מועיל לקבוע שרצח וגניבה זה רע ולא מוסרי, כי אחרת קשה לחברה להתקיים. אגב, גילו שאחד הדברים שמשותפים כמעט לכל התרבויות הוא טאבו על יחסי מין בין קרובים. מעניין, אני חושבת.

דווקא את הנושא של נישואי קרובים קל

להסביר- לזוגות כאלה יהיו יותר ילדים שיוולדו עם פגמים ו/או מתים, ולכן חברות פרימיטיביות ראו בהם "נישואים מקוללים"(או איזשהו שם דומה) שהוענשו ע"י האלים, ויצרו טאבו מסביב לזה.

Nimst

New member
זה לא ממש מסביר את זה

שבכל חברה נוצר הטאבו הזה מעצמו, לא בדרך של ניסוי וטעיה. יש איזו תיאוריה שיש נטיה פיזית לא להמשך לאנשים שגדלים איתך.

Blade2

New member
יש עם ההסבר הזה כמה בעיות

הבעיה היא עם מין עם קרובים ולאו דווקא הבאת ילדים לעולם. יש המון דרכים לקיים מגע מיני בין בני אדם, ועל כולן ישנו טאבו בכל החברות בעולם, כאשר מדובר בקרובים.

"יצר האדם רע מנעוריו"- מי אמר אותו?

אני חושבת שהחוק הוא בעיקר זה שמכוון אותנו לטוב ולרע. כבר מילדות מרחיקים אותנו מאנשים זרים שמציעים סוכריות לעוברי אורח תמימים ברחוב, מאנשים בעלי השפעה רעה - גנבים, מופרעים וכו'. אני חושבת שחלק מהאופי הוא בר שינוי, יש חלקים בך שתמיד ישארו שזה בעצם השורשים שלך, אבל יש גם הרבה דבר שיכולים להשתנות- הגזע.

Redjest

New member
הובס

תומאס הובס, זה קשור לתיאוריה שלו על הצורך במדינה...

עדיף לדון האם בני אדם נולדו...

כלוח חלק או כאשר יש בידם תכונות מסויימות. בדרך כלל החברה כולה קובעת מה טוב ומה רע. האדם לא טוב או רע, מעשיו טובים או רעים. האם אנס שעוזר לזקנות לחצות את הכביש הוא טוב או רע? האם היטלר (ימח שמו וזיכרו...) הוא טוב או רע? בדת הנוצרית זה אף פעם לא מאוחר מדי להיות טוב. ביהדות יש חלק למוקצים מהחברה אבל לא למדתי עליהם. האם בתי כלא הם השורה התחתונה לפושעים או הסיבה?...

noname202

New member
ממממ...

אני אישית חושבת, שכל אדם נולד עם נטייה לשני הכיוונים, והחברה היא זו שמשפיעה עליו לאיזה כיוון ללכת, בעיקר דמויות מפתח... לדעתי אופי יכול להיות בר שינוי, אבל רק אחרי תהליך מתמשך..

תכלס..

..כמה שטוחנים את זה אני הוכחה חיה, אני דומה שתי טיפות לאבא שלי ז"ל. גם פיזית. והוא ניפתר שהייתי דיי קטן יש לי ולו צורת מחשבה דומה. ואני כבר אמרתי דברים שאמא שלי הייתה בהלם.. כי זה היה לא רק אותם מילים גם אותו ניגון. עד לדברים קטנים ממש כגון קטע שקשה לי להסביר אפילו אם אני לא נוהג ויש רץ ליד הכביש מהיר אפילו אם יש מספיק מרחק זה מרגיז אותי., קיצר נסעתי אם אמא ונפלת לי "מה? מה.? מ-ה?! מ---ה לעזעזל הוא עושה שם?!.." והיא כמעט עשתה תאונה מהלם היא אמרה שגם ישבתי באותה צורה שהיא זכרה שהוא בא עם היציאה הזאת..

noname202

New member
חשבת אולי, שזו השפעה של הסביבה

ולאו דווקא גנים? ילד קטן, שמנסה ללמוד איך להתנהג, לומד מדמויות מפתח אצלו בחיים... אתה לא יכול לקבוע שלא חיקית את סגנון ההתנהגות של אבא שלך כשהיית קטן, ושזו תוצאה של גנים... גם אני מתנהגת לפעמים כמו אמא שלי, לדעתי זאת השפעה של חינוך.

את לא צריכה, לא אשמתך../images/Emo8.gif

ציינתי את זה כדי לתמוך במה שאמרתי אם זה לא היה ברור,

noname202

New member
מי אמר שהאופי תלוי בגנים?

מצאו גנים שקובעים את תכונות האופי שלך? [איזה כיף שדברים שלומדים מתחברים לך לפורום הזה
].. מה שנקרא "מולד מול נלמד", ואין הוכחה לאחד הצדדים, אז אל תקבע בכזאת החלטיות

למעלה