דיון השבוע

תכונות של מערכת העצבים הן חלקן

גנטיות, מבחינה גנטית יש "נטייה" לכיוונים מסויימים-הדוגמא הקיצונית הקלאסית היא פסיכופתים, כמו שכתבתי למטה.לעומת זה, ברוב המקרים הסביבה משפיעה על הנטייה(בחיזוק או בדיכוי) כמו שכתוב בקישור שmelodynoa הביאה על אישיות גבולית.

לא... לא קבעתי חד משמעית שרק הגנים

יש להם השפעה מסויימת, למשל איך שהבן אדם מחזיק את גופו, זה מתקשר למה ש PFM אמר על אביו, גם מבנה הלסת, משפיע על סגנון הדיבור. זה יוצר השפעה עקיפה על האישיות, מישהו שיש לו קול שלא יודע ממש להרים אותו, לצעוק, ילמד להיות מופנם... קשה להיות צעקני באישיות בלי לצעוק... לזה התכוונתי

כמו שכתבתי פה כבר פעם: הגדר רוע.

מאחר ורוע מוגדר ע"י החברה, החינוך שאדם מקבל בתחילת חייו משפיע בצורה חזקה מאוד על הצורה שהוא מגדיר מהם, כאשר בחייו המאוחרים יותר הוא יכול לשנות את ההתייחסות המודעת יחסית בקלות אבל הרבה יותר קשה לשנות את ההתייחסות הרגשית, לדוגמא אדם שגדל בחברה מפלה והשתכנע שהאפליה הזו רעה יתנהג כלפי חוץ בצורה שהוא מכתיב לעצמו, אבל כלפי פנים יהיה בתוכו חלק שימשיך להירתע מהמיעוט שלימדו אותו שהוא מלוכלך/מסוכן/ווטאבר.*אבל* לכל אחד יש נטיות לכיוונים מסויימים מלידה, והנטיות האלה יכולות להיות מחוזקות או מדוכאות ע"י החברה, כאשר הדוגמה הקיצונית ביותר שאני מכיר לנטיות כנ"ל היא אנשים שהם פסיכופתים במובן הקרימינולוגי של המילה שיש להם נוירוכימיה שונה משל רוב האנשים, ולעומתם סוציופתים שהם אנשים "רגילים" עם נטייה כזו או אחרת לכיוון הפסיכופתי שעברו תהליך חיברות שגורם להם להתנהג כמעט באותה צורה.

הממ

החלוקה של טוב ורע נעשתה ע"י האדם, זה לא בהכרח מה ששולט בנו אופי אפשר לשנות, כמו כל דבר אחר. אנחנו בסה"כ קופסה עם הרבה מאוד כבלים

קמילעעע

New member
זה מה שאתה חושב על עצמך?

קופסה עם הרבה כבלים?
חח...נחמד. קצת מוריד מהערך של עצמך לחשוב ככה.

למה מוריד מהערך?

יש לנו נשמה? זה יותר מגניב? אלגוריה של מחשב... אולי לא ממש נכונה אבל יותר מציאותית מאשר להאמין בנפש

תוכיחי אם זה כל כך ברור...

זאת רק אמונה, אלא אם את מאמינה ב 21 גרם - הסרט, או משהו בסגנון

קמילעעע

New member
כנס

1.מאזה 21 גרם? 2. בטח שיש כזה דבר! תפסיקו לחשוב שכל דבר שקורה זה מדעי זה ממש לא. מזה אהבה? למה אנחנו מרגישים דברים? כמו שנאה,קנאה,שמחה,עצב,וכאלה? אל תגידו לי עכשיו "הוו זאת תגובה של המוח שקשורה ב-בלעלבלעלבלעלבלעה"

אם את לא רוצה שאגיד דבר שכזה...

אני מניח שלא אגיד... אבל אין ממש דרך אחרת להסביר זאת... דרך אגב, השאלה למה שונה מהשאלה איך, וכמובן התשובות שונות... 21 גרם זה סרט עם המעצבן ההוא מקון אייר, 8 ממ, הבריחה מאלקטרז, כל הזמן שוכח את שמו, שחקן מעצבן, הסרט הכי טוב שלו היה כנראה אוצר המדינה... מישהו קרא כאן את האלומינטוס? החתול של שרדינגר?

קמילעעע

New member
טוב תסביר בכל זאת

למרות שלא בא לי לשמועע.. תסביר.. נחמד לפתוח על זה דיון..

אז לא בא לי להסביר...

אין כאן ממש דיון, זה עניין של אמונה. הנקודה שלי היא שאין טעם לנפש, אנשים חשבו למה יש חלומות והגיעו למסקנה שהנפש עוזבת את הגוף בלילה "לבלות", חוקרי האבולוציה הגיעו למסקנה שהאדם מתחיל לחלום כשהוא תינוק כדי להכין את המוח לקלוט נתונים מהעיניים, תכונה שהיתה אמורה לעבור מגופנו בלידה אבל בעקבות פאק גנטי אנחנו עדיין תקועים איתה. החלימה לא עוזרת ממש מכינת הגוף. קראתי על מחקר שממצאיו הם שהגוף יוצר יותר נוגדנים בחלימה, אני מניח שהגוף ייצר את הנוגדנים בשלב אחר של השינה וזהו. בחזרה לנשמה, פשוט אין טעם לדבר עליה או על החוסר בה.

את מדברת שטויות..

אי אפשר להוכיח קיום של נשמה אז אל תגידי הכל בביטחון כל כך מוחלט בעובדות הפיזיולוגיות אני בטוח כי אפשר לצפות בהן אולי ההסבר מאחוריהן מורכב יותר - אבל הן נכונות וקיימות יש לנו המון ניורונים במוח, החיבורים ביניהם יוצרים רשתות גדולות של ניורונים, שע"י משקלים של כל ענף בניורון נוצרות מחשבות, זיכרון, וכו' איך בדיוק הכל מתחבר - לא יודעים, כי זה מורכב מדי אבל להגיד שמה שאני אומר הוא לא נכון.. לכי תנתחי צפרדע לפני שאת אומרת שאני טועה.

ראית פעם נוירון?

אני אישית לא ניתחתי צפרדעים... יש לי ידיד שחוקר את המוח, בעיקר זבובים ועכברים אבל אי אפשר להוכיח שהקיום שלנו אמיתי... יכול להיות שהכל אשליה מאוד מפורטת צריך לקחת זאת כאקסיומה (את הקיום הפיזי שלנו) ומשם להתקדם

תגובה

ראיתי תמונות, וקראתי על הפעולה שלו כי אני משתמש בעיקרון פעולה של ניורון לחיקוי אינטיליגנציה מלאכותית בפרוייקט שלי בי"ג אני עושה את זה ברמה שטחית ביותר - אבל קראתי על דברים מתקדמים יותר כדי להבין, כך שראיתי קצת מהבסיס של איך המוח פועל ייתכן שזה אשליה - אבל זה הרבה יותר ודאי מנפש נפש זה מושג שהמצאנו בדמיון שלנו - בין אם הוא אמיתי או לא זה לא בהכרח ללכת למה שהכי טוב אלא ללכת למה שהכי פחות גרוע ייתכן שנפש קיימת, אני לא שולל את האפשרות, ואפילו התעניינתי בעבר בכל מיני דתות מהמזרח הרחוק (בודהיזם, זן וכו') - אני פשוט לא מוכן לקבל דעה חד משמעית שקובעת שנפש זה דבר שצריך לקבל אותו כמובן מאיליו, יש הרבה אפשרויות, וחייבים להתיחס לכולם מי שלא מתיחס לכל האפשרויות סתם מגביל את הדעה והמחשבה שלו לתחום אחד קצת לפתוח את הראש לא יזיק..

חוץ מקיום הנפש ואי קיום, מה עוד יש?

האם יש חיות בלי נפש? האם לחיידקים יש נפש? מה הטעם בנפש בכלל? לפי דעתי אין טעם ולכן זאת סתם שגיאה עתיקה שצריכים להשתחרר ממנה

למעלה