דיון השבוע

תגובה

בניגוד לרוב האנשים (בלי לרמוז על מישהי מסויימת שהתחילה את הויכוח הזה) שרק יודעים להגיד את המילה נפש בלי למצוא לה הגדרה - אני כן נותן לה הגדרה, הגדרה שאני מאמין בה, על סמך קצת דברים שקראתי, ואינטואיציה. זה צירוף של פעולת כל החלקים במוח, כל החושים, הזיכרון, המחשבה, הרגשות - ביחד כל זה יוצר את התודעה והנפש הרגשת קיום הנפש זה הרגשה פסיכולוגית לטעמי, היא לא חייבת לשקף קיום של משהו מוחשי החיבור של הכל ביחד יוצר משהו שונה לחלוטין מאשר כל חלק בנפרד המוח זו יצירת אומנות מדהימה

מבחינה פילוסופית

מגדירים את הנפש כלא משהו טבעי ואילו זיכרון זה כן משהו טבעי, זה חיבור של נוירונים בצורה מסויימת. הזכיר לי בדיחה, סליחה מראש כי היא גזענית: בחור אחד קורא שמחפשים אנשים לניסוי מוח, פרס כספי נכבד עיניו הפוכות ל $_$ והוא רץ למכון, מסבירים לו את התהליך בסוף מחזירים אותו למצב הרגיל, בלה בלה בלה הוא חותם על הטפסים ונגשים לניתוח. מבקשים ממנו לספור עד עשר: "1... 2..." וכו מסירים לו רבע אונה מהמוח... מבקשים ממנו שוב לספור, הפעם הוא עושה זאת יותר לאט... מסירים עוד רבע אונה ושוב יותר לאט... מסירים שוב רבע אונה... בסוף לא נשאר כלום והוא סופר וואחד ת'נין ת'לת'לה וכו... (או כל שפה אחרת שאתם לא אוהבים...)

מה שאמרתי מנוגד להרבה דברים

בגלל זה זו דעה אין צורך להסכים איתה בין אם זה נכון או לא.. אולי לא נדע לעולם הגדרה פילוסופית היא לא הגדרה לטעמי זה פילוסופיה, לא ביולוגיה, ואפילו לא תיאולוגיה

תיאולוגיה היא ענף של פילוסופיה../images/Emo13.gif

ספציפית, פילוסופיה של הדת. ורוב המדעים המדוייקים יצאו באיזשהו שלב מפילוסופיה.המרצה שלי לפילוסופיה הסמסטר התבכיין על זה חצי מהשיעור הראשון,משהו בסגנון "אומרים שפילוסופיה היא לא מדע מדוייק.מה הם רוצים?הלא כל פעם שחלק ממנה הופך למדע מדוייק מוציאים אותו ואומרים 'זה לא פילוסופיה'".

האם אפשר לענות על השאלה הזו...

מה יותר מעניין, פילוסופיה או פילולוגיה?
פעם היה לי וויכוח עם חבר מה יותר שימושי, פיזיקה או כימיה...

לא התכוונתי לתאולוגיה, מצטער

התכוונתי לדת עצמה לא לפילוסופיה שלה טעות מינוח

אם כך מה הכוונה שלך

ב" הגדרה פילוסופית היא לא הגדרה לטעמי זה פילוסופיה, לא ביולוגיה, ואפילו לא דת"?אני פשוט מנסה להבין.

התכוונתי שזו לא הגדרה

לפילוסופיה אין הוכחות, רק השערות לא יודע אם המדע התחיל שם - אבל כרגע הוא ממש לא שם

אז מהי הגדרה?

הגדרה מתימטית היא גם כן הגדרה, אפילו אם אין לה כל קשר למציאות.ההגדרות הפילוסופיות זהות לחלוטין מהבחינה הזו להגדרות המתימטיות, כך שאני לא רואה פה בעיה.מגדירים עולם של עצמים הנקראים "נפשות" כאשר הן מוגדרות כ"לא טבעיות" כי הן בלתי ניתנות למדידה(תראה לי מכשיר שמודד חמלה או מערכת ערכים, או תחושת זהות), זה הכל.אני מאוד ממליץ על הספר "גוף ונפש" שכולל שתי הרצאות של ליבוביץ' על הבעיה הפסיכופיזית(האם יש נפש ומה הקשר שלה לגוף). נ.ב.ליבוביץ' טען שהבעיה הזו היא למעשה הבעיה המרכזית של הפילוסופיה מאז ימי קדם וכן שהיא בלתי ניתנת לפיתרון.

הכוונה שלי היא להגדרה מדעית

אני לא מאמין במה שאני לא רואה אולי זה גרוע מאוד אולי זה טעות אבל ככה אני אפשר למצוא הגדרות מדעיות לנפש, אני לא חושב שצריך ללכת לעל טבעי לפני שבדקנו את האפשרויות הסבירות יותר

באמת?אני אשמח אם תראה לי אחת

הנפש ע"פ הצורה שרוב האנשים(כולל פילוסופים ומדענים) משתמשים במושג אינה ניתנת למדידה.האקסיומה שעומדת בבסיס המדעים האמפיריים בפרט, והמדע בכלל, היא "הכל ניתן למדידה" או בצורה יותר חלשה "כל הדברים שניתנים לכימות (הגדרה) בצורה מדעית ניתנים למדידה".מכאן המסקנה שאם קיימת נפש בלתי ניתנת למדידה היא אינה ניתנת להגדרה מדעית.

אני לא מאמין בנפש, כמו שאמרתי

אני אומר שלדעתי בטוח קיים הסבר מדעי לתופעות שבגללם אנשים בורחים למושג נפש אני לא חושב שזה באמת קיים בצורה שאתה מאמין בה

Nici13

New member
אמ.

שתינוקות נולדים,חקוקים בהם הגנים של הוריהם,מה שלא בטוח ישפיע על התנהגותם בעתיד,התנהגות הילד לרוב נקבעת ע"י חינוך הילד,חינוך רע-יביא לרוב ילד רע,חינוך טוב- יביא לרוב ילד טוב וכד'..(אין ממש הגדרה לחינוך טוב,זה כמו..בלי אלימות,יותר הקשבה וכו'). אני לא מאמינה שאדם יכול להשתנות במהלך חייו,אלא אם כן הוא ממש ינסה,או שיאיימו עליו או משהו \:. אין אנשים שיחליטו מי טוב ומי רע,הכל תלוי בעיני המסתכל.

person7

New member
אדם לא נולד רע

אני מאמין, שאנשים טובים מטבעם, עם זאת כולנו מודעים ורואים איך העולם הזה פועל. כולנו לוליינים על החבל וצריך לשמור על האיזון.לגבי, אני מאמין שאני יותר מזיק מאשר מועיל.

למעלה