מה דעתך על ביטול המצרף?

niena

New member
הקומוניזם באמת טוב ומבטיח, אבל

נתנו את השלטון בידיים הלא נכונות.

ailag

New member
תלוי ממי ביקשת לנתח את הקומוניזם

והסיבות לכשלונו.

אבל שיטת הסינון תיהיה

יותר מוצלחת.. יש מקצועות שלא דורשים סקילים שבודקים בפסיכו.. אז למה עקב המחסור בסקילים האלו הבן אדם לא יוכל להתקבל למקצוע בו הוא לא נדרש לכאלו סקילים
חוץ מזה בשיטה שפייד הציע באמת אפשר לבדוק לעומק כמה הבן אדם מתאים למקצוע הספציפי ולא ללימודים באוניברסיטה באופן כללי (השיטה בא"י יותר מתאימה לארה"ב שם עושים תואר ראשון כללי ורק בתואר השני בוחרים מקצוע להתעמק בו)

ailag

New member
כאן זה שונה

כי בארה"ב נהוג ללכת ללמוד כמעט מיד אחרי התיכון, בגיל 18. פה יש 3 שנים צבא, לפעמים עושים עוד קבע, ואז משתחררים ונוסעים לחו"ל, עובדים קצת.. זו גם אחת הסיבות שתואר ראשון הוא 3 שנים ולא 4 (בד"כ). פשוט אנחנו לא רוצים "לפגר אחרי" שאר העולם. זה גם יוריד את המוטיבציה להתגייס לצבא. אגב, בארה"ב גם קצב ורמת הלימודים איטית יחסית (בכתה ט' שם למדתי מתמטיקה של כתה ז', בשיעור אנגלית למדתי ברמה של שיעור לשון בכתה ד', למדתי 6 מקצועות בסמסטר ..) , לכן הם בד"כ צריכים "שנות השלמה" כדי לדעת מספיק בשביל תואר ראשון. [ שתבינו, הלכתי בסוף לשיעור מתמטיקה לכתה י', למדנו על משפט פיתגורס ובשיעורי הבית נתנו לנו דף שלם עם משולשים ישרי זווית פשוטים, ששתים מצלעותיהם נתונות. וסגרו את הנושא. והם חייבים מתמטיקה רק עד כתה י"א. ]

בקשר להערה האחרונה שלך...

זה תלוי איפה בארה"ב. ובקשר לרמה הכללית של המתמטיקה,אני יודע שאת צודקת בכללי,אבל זה לא מתחבר לי עם זה שהם "ניצחו" אותנו בתחרות ההשוואתית בתחום במתמטיקה ברמת החטיבה שהייתה לא מזמן. פייד!

ailag

New member
בקשר להערה האחרונה

צודק. לכן נתתי דוגמה אישית .. (אני מדברת על אריזונה, בpublic school, אבל מבין אלו בעיר הוא היה הטוב ביותר) אגב, הגעתי לשיעור אלגברה לכתה ט' בתחילת אותה שנה, והם לימדו איך לחבר מספרים שליליים, איך לספור בספרות רומאיות ומה זה ערך מוחלט. בתחרות ההשוואתית אני מאשימה אותנו ולא אותם. הרי ידוע שהרמה של התלמידים ירדה עקב התוכניות החדשות (heck, יש ילדים שלא יודעים לכתוב בגלל זה). כשאני הייתי ביסודי היו גם כמה מבחנים כאלו, וישראל דורגה בין הטובות. (אולי בגלל שהילד הטיפש ביותר בכיתה שלי לא הבין שצריך להגיש את המבחן ולקח את הטופס איתו אחרי שסיים
)

1234aaa

New member
כן אבל

אדם ששוקל ללמוד כמה מקצועות בוחר בדרך כלל מקצועות שקשורים אחד לשני לדוגמא רפואה,ביוליוגיה וכימיה. מדעי מחשב,מתמטיקה. ככה שהוא יצטרך להבחן על אותם נושאים כל פעם ויבדקו היכולות שלו שבאמת קשורות למקצועות הלימוד. חוץ מזה ,אם קבלת 500 בפסיכו' ואת רוצה רפואה אז את לא תתקבלי לשום אונ' מצד שני אם נכשלת במבחן קבלה של אונ' מסויימת אז את עדיין יכולה להתקבל לאחרת (אם תעשי את מבחן הקבלה כמו שצריך)

symptoms

New member
../images/Emo15.gifאבל../images/Emo59.gif

אתה תמיד יכול לעשות פסיכו שוב. ככה שהטיעון שלך לא ממש משמעותי רעות

ChipsMan

New member
זה לא מה שחשוב ../images/Emo13.gif

אנחנו בוחנים כאן סוגיה אחרת לגמרי. השאלה היא לא כמה אנשים יתקבלו כל שנה, לא האם הם אינטלגנטיים או לא וגם לא כמה פעמים אפשר לנסות להתקבל. אנחנו בוחנים האם על פי השיטה הנוכחית האנשים שמתקבלים ללמוד מקצוע מסויים הם המתאימים ביותר ללמוד אותו מבין כל המועמדים.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif ולאן זה מוביל בדיוק ?../images/Emo59.gif

אתה לא יכול לשנות את השיטה במילא ואם יש שיטה מסוימת, כנראה שאין משהו אחר, שיכול להתאפשר כרגע שהוא טוב יותר. היה איזה אידיוט, שחשב שמצרף זה יותר טוב מפסיכומטרי, נתנו לשיטה קצת זמן, וקלטו שהוא לא. כרגע מה שיש לך, זה בגרויות+פסיכו'. לך באופן אישי זה לא משנה כבר במילא. אני יודעת שהרבה לא יסכימו איתי עכשיו- אבל שיטת הפסיכומטרי טובה יותר משיטת המצרף, נקודה.

1234aaa

New member
לאחר חצי שנה שזה המון!

ככה במחזור בחינות אחד אני יכול לעשות כמה מבחני קבלה. חוץ מזה שהטיעון העקרי שלי הוא שפסיכו לא אומר ולא מנבא שום דבר. למי יש סיכוי יותר טוב להצליח בפקולטה לפיזיקה : למשהו שעבר מבחנים בפזיקה והוכיח שהוא יודע משהו או למשהו שיש לו אוצר מילים גדול והביא אותה בפסיכו?

ailag

New member
למי שיש תעודת בגרות../images/Emo3.gif

ציון הסף לפיזיקה לא גבוה במיוחד. אולי כדאי לשנות את הדגשים בפסיכו, אבל אינטואיציה מתמטית היא משהו שיעזור לפיזיקה (שיש בה הרבה מתמטיקה). מבחינת לשון, אני חושבת שכל בוגר אוניברסיטה חייב שיהיה לו בסיס רחב בלשון העברית (מעל לממוצע) בלי קשר למה שהוא לומד. אדם שיש לו תואר הוא אדם משכיל, וככזה הוא צריך לדעת הרבה. גם צריך לעשות "שיעורי העשרה" באוני', שיעורים מפקולטאות אחרות.

למה זה לא ריאלי...

כרגע כל המערכת של ההשכלה הגבוהה בנויה על פסיכו.. גם ביטול המצרף היה יכול ליצור רעש הרבה יותר גדול אם הוא היה נהוג במשך יותר זמן... מה יהיה אם כל אלה שעשו את הפסיכו??? הם ידפקו? מה אם אנשים שמעדיפים את הפסיכו על השיטה החדשה?? הם הרי בנו על הפסיכו.. ויש עוד הרבה... האם זה נראה ריאלי שבאנגליה יעברו פתאום לנהוג בצד ימין של הכביש כי ככה מייצרים את כל המכוניות
וזה יהיה יותר זול ויפתור הרבה בעיות??? התשובה היא לא
למרות שהיגיון אומר כן. האם יש מצב שיחליפו את כל התקעים החשמליים ליהיות כמו בישראל כדי שזה יהיה אחיד בכל העולם??? אני לא רואה דבר כזה קורה למרות שמבחינת הגיון זה נראה נכון הרבה אנשים ימחו על השינוי הזה... האם אפשר לשכנע את כל הארץ לעבור למקינטוש כי זה יותר נוח\טוב או בלה בלה בלה לא
אי אפשר לשנות משהו בבסיס של מדינה כל כך בקלות.(הרגל) הפסיכו כבר עמוק עמוק בתוכינו ולהחליף אותו פשוט לא נראה לי קורה למרות שההצעה ששמו כאן נראית לי אפילו יותר טובה.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

חחח זה יכול ליהיות נושא טוב ל"חיבור" אבל למי יש כוח :p סוף סוף משרד החינוך קיבל קצת שכל.. שיטת המצרף רק עודדה את שיטת החרישה למבחני הבגרות
עכשיו צריך לעשות את הפסיכומטרי שבאמת מודד את רמת האינטילגנציה ולא את רמת החרישה של הבן אדם. זה טוב לאוניברסיטה כאשר היא מנסה לבחור את בעלי הפוטנציאל. כל העניין של המצרף גם לא הוגן מכיוון שיש אנשים שמקבלים הנחות מאוד משמעותיות במבחני הבגרות...

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif פסיכומטרי לא מודד ../images/Emo59.gif

אינטלגנציה... אתה כן נדרש לרמה מסוית של זה, בשביל ציון גבוה, אבל בתור אדם ממוצע או ממוצע פלוס, אתה יכול להוציא 700 גם רק באמצעות הרבה חרישה... ואנשים שעושים פסיכו' בפעם שניה, ומשפרים ביותר מ100 נקודות הן ההוכחה המושלמת לכך...

מישהו קרא לי?

לדעתי שיטת המצרף לא היתה מי יודע מה טובה. אז מצד אחד טוב שמורידים אותה מהפרק,מצד שני-זה יהיה מאוד לא בסדר אם יורידו אותה כבר החל משנת הלימודים הבאה כי זה ידפוק המון אנשים שבנו עליה. אני אישית גם חושב שצריך להעיף את הפסיכו' כי מניסיון הוא לא קובע יותר מידיי ובמקומו לעשות בחינות קבלה לכל פקולטה בנפרד במסגרת האפשר. פייד!

1234aaa

New member
פייד אתה גאון!!!!!

בדיוק סכמת את דעתי בנושא! מצרף בלאי. פסיכו' גם. בנאדם שרוצה ללמוד רפואה יצטרך להוכיח שהוא יודע כימיה\ביולוגיה ולא תורת הפ.ט.ל בנאדם שרוצה ללמוד E.E יצטרך להוכיח בקיעות בפיזיקה! במילים אחרות Great minds think alike

ailag

New member
-=-=-

פסיכומטרי, בתאוריה, מודד יכולת ללא למידה, ויחד עם הבגרויות שמודדות יותר חרישה מתקבלת תמונה מלאה. הבעיה של הפסיכומטרי זה הקורסים והספרים שמכינים אנשים לפסיכומטרי. אם כולם היו באים לפסיכומטרי לגמרי לא מוכנים, זה יכול היה באמת למדוד את יכולת האלתור של אנשים, ואת ההבנה שלהם של מספרים, בעיות לוגיות וכו'. לדעתי ביטול המצרף הוא דבר מצוין (הכסף שקודם הלך על פסיכי הולך על מורים פרטיים. מה הרווחנו?), אבל חבל שההתרעה כל כך קצרה, מה שדופק תוכניות להרבה אנשים. היה שרשור נחמד על זה בפורום סטודנטים .. (שבו גם אמרתי בפירוט מה אני חושבת. פשוט אין לי כוח עכשיו לכתוב הכל מחדש
)

למעלה