קראתי ת'כל ../images/Emo13.gif והנה תגובתי../images/Emo26.gif
(אני שמחה שהדיון התפתח - יצאתי מהבית וכשחזרתי כבר מצאתם תחליף לפסיכו
אתם מהירים אנשים
) טוב, אז ככה.. אני התכוונתי לדעתכם על הביטול עצמו, בקשר אליי, אני בעד
, המצרף באמת הראה את יכולת החרישה של התלמיים ולא מדד בכלל יכולת, ושמעתי שבאונבירסטאות מתכוונים לעשות ניתוח לנתונים אודות הציונים של כל התלמידים שהתקבלו השנה ללימודים באוניברסטאות ע"פ שיטת המצרף כדי לבדוק אם הוא באמת משקף (אני כמעט בטוחה שזה יצא בכלל לא משקף את יכול ההצלחה שלהם..) הביטול היה די מהיר, ואני חושבת שזה הרס להמון אנשים את התכנון, כי הם צירכים להתחיל ללמוד לפסיכו' שוב.. לדעתי הם היו צריכים להודיע כבר לפני שנסגרו מועדי ההרשמה לקורסים השונים, כמו באוניברסיטת חיפה שהודיעו כבר מתחילת אקטובר שבשנה הבאה לא יקבלו תלמידים לפי מצרף.. בקשר לשיטה שהציע אלכס, עיקרונית זה נראה ממש היגיוני, אבל לא בר-ביצוע, קח למשל תלמיד אחד שהיה במגמת סוציולוגיה בתיכון, ובחר ללמוד הנדסת חשמל כתואר אקדאמי (זה באמת שינוי חריף
אבל יש המון אנשים שלא ממשיכים בכיוון של התיכון) אז מבחן קבלה כזה יהיה באמת בעיה, כי אין לי רקע בתחומים מדעיים, וזה לא צריך להוות מכשול בדרכו.. וכולם מכימים שבכיתה י' אף אחד (כמעט) לא יודע איך הוא ירצה "לבלות" את עתידו המקצועי
גם כן הבעיה שהזכירה מיוזיק, אדם שינסה להתקבל לכמה פקולטות יאלץ לעבור כמה מבחנים שונים וזה לא יהיה קל.. AS TO THE פסיכו', המבחן הזה לדעתי, הוא לא מדד אנטלגנציה, למרות שדרוש קצת כדי לפענח את השאלה ומצוא דרכים יצרתיות כדי לפתור, אז אם באים בלי הכנה זה באמת מודד אחרת, מי שרוה למדוד עד כמה חכם הוא יכול לעשות מבחן IQ.. אחרי 2 מפגשים בקורב לפיכו הבנתי שזה מבחן חרישה, (מספיק לראות את כמות חומרי הבית שהמדריך נתן לנוו -
למה לי להיזכר...
) הפסיכו יכול למדוד, עבודה תחת לחץ, כושר ריכוז וסיבולת
יותר מאנטלגנציה וגאונות... וואיי.. זהו מספיק (לי זה באמת יצא חיבור אוהד
) לילה טוב כולם