דמי בוגר? האומנם?!

Rioter

New member
זה לא משנה לאן

כל עוד הוא לא הולך אלינו כמו שהובטח - זה לא מקובל עלי(נו)

מממ..

אני לא בעד זה, אבל לא חושבת שזה כ"כ נורא.. זה אולי לא להכרחי, כי לא כולם יכולים לשלם.. אבל אני מבינה מה עומד מאחורי זה, חוצמזה, שאפשר (ורצוי מאוד!!!) לעשות סיפסודים סנייפים.. לשטוף מכוניות, למכור דברים ולהשיג כסף, כדי להקל על הוצאת הדמי בוגר. ^^

**הכרחי. ../images/Emo122.gif

ואו. יצאה לי הודעה לא ברורה..
חחח.. בכל מקרה, אני משלמת דמי בוגר, אבל מבינה את מי שלא משלם. חבל, זה יגרום להרבה בוגרים שלא יכולים להרשות לעצמם- לעזוב את הסניפים. עצוב.

yaelhr

New member
חח. מצבכם טוב.

אצלנו דמי בוגר זה 470.. וחניך 500.. בינתיים אין תלונות מאף אחד.. כולם משלמים..

חחח זה מלא כסףף !!

אצלנו זה או 200\300 לחניך ולבוגר אחרי כל מיני סיפסודים מהמתנ''ס 100 ככה הבנתי מבוגר בסניף שלי שאלתי אותו על זה חחח ממש מנצלים אותכם במכבים אהה חחח :p

לא יודעת י שלנו מהתנ''ס בדרך כלל ..

הוא עוזר המון למשל הקורס שלנו ... עלה לנו במקום 1800 הוא עלה לנו 900 זה בקשה מהמתנ''ס ... תבקשו מהעירייה שהרכז שלכם יידבר עם המתנ''ס אם יש לכם וכו' ..

Rioter

New member
../images/Emo124.gif הייתה ישיבה בהרכב מלא בסניף

הגעתי לסניף בשלוש, הרגע נכנסתי הביתה. אני גמורה, מותשת, ו.. מאוכזבת. "אי אפשר לשנות".

hadita22

New member
ממ...

אצלנו זה 400 בוגר ו600 חניך.. זה לא כזה יקר.. ולפי מה שהבנתי זה לביטוח והכל.. 40 שקל בחודש זה כלום.. וגל לחניכים 60 זה גרושים.. רוב הבוגרים אצלנו נרשמו [נראלי..] וגם מלא חניכים נרשמו.. אבל בכל זאת, אם היה אפשר להוריד את התשלום היה יותר נחמד..בכל זאת זה התנדבות.. האמת? אני רק בשנה שעברה [ח'] הצטרפתי למכבי, בגלל שאני לא מגדרה אז לא נחשפתי לזה בגיל יותר מוקדם וגם איפה שאני גרה [בני עי"ש] עניין תנועות הנוער ביישוב עוד לא התמקם קבוע למרות שהצופים פתחו אצלנו שבט [האמנם?!]. אבל תמיד ראיתי בעיני רוחי תנועת נוער שכולם בסבבה כזה באים, עוברים פעילויות, הכל באווירה סבבה כזאתי. כשאתה בתור חניך ואתה יודע שההורים שלך שילמו כסף, אתה מרגיש מחוייבות לזה.. ככה שלפעמים יוצא לך לא לרצות בלוא אבל אתה הולך, ואז מה שקורה זה שאתה הורס את הפעולה כי זה אל מעניין אותך.. אגב- קרה לי את זה עם חניך.. לא נעים ולא כיף במיוחד! אני אישית שילמתי.. ככה שברגע שידברו עם המנגנון והכל לא נראה לי שזה יתרום לי במיוחד.. אבל לאלה שרוצים לפתוח את העניין- בהצלחה..=]

orlupo

New member
הבנתי שבגדרה המצב היה לפני...

לפי מה שהבתי בגדרה ועוד מספר סניפים היו דמי בוגר ולכן ההנהגה הוציאה יישור קו לגבי כל הסניפים לאחר הסתכלות על המצב בסניפים אלו... לדעתי זו טעות של ההנהגה... אף אפחד אצלינו לא מוכן לשלם... זה בהתנדבות. ובנוסף לכך, זה אמור להיות האינטרס של ההנהגה שנעבור העשרות...

../images/Emo124.gifשאלה חשובה../images/Emo70.gif

לנו היה הייתה אתמול בסניף ישיבה מאוד סוערת על הנושא..... בסכ"ה אני השתכנעתי ואני משלמת.... כי אמרו לנו שזה בשבילנו, כדי שנקבל העשרות, ובשביל שיביאו לנו העשרות צריך כסף, וחבל כל הזמן לבקש כסף, כי עד שאוספים והכל זה לוקח מלא זמן..... זה מה שלנו אמרו, ואני נותנת אמון ברכז שלי שלא יעשה שימוש לא נכון ולא יעיל בכסף הזה [300 מכל בוגר]. האומנם, גם לי זה ניראה בכל זאת סכום גדול וגבוה.... במיוחד שזה אף פעם לא היה אצלנו ופתאום מפילים את זה עלינו ומחייבים אותנו לשלם. לכן יש לי שאלה... לפי מה שהבנתי מהרכז שלי והתגובות פה, יש כבר סניפים שמשלמים את הכסף הזה, לא מהשנה ואפילו יותר... אז האם אתם מקבלים העשרות
מה עושים עם הדמי בוגר באמת

hadita22

New member
כן.

התחילו עכשיו בסבב של פעולות לשכבות השונות [שישיות חמישיות וכו'...] בשלישי הבא נדמה לי לשישסטים יש יום פעילות בסניף. באותו יום מביאים להם העשרות מבחוץ וכל מיני. לפי מה שידוע לי לא גבו עוד כסף ליום הזה ככה שנראה לי שזה נלקח מהדמי בוגר. חוצמזה שתקחו בחשבון שבתוך הדמי בוגר שלכם יש גם ביטוח לגבי תאונות. אם אתם בטכני או במהלך פעולה או במהלך שיפוצים בסניף [כמו שאצלנו] אתם נפצעים יש ביטוח.. ככה שה40 שקלים האלה בחודש שאצלנו מנוצלים כמו שצריך. ובטח היתר זה לציוד משרדי ולצרכים בסיסיים לתחזוקת הסניף...

orlupo

New member
רביד, הביטוח התבטל...

בכלל הביטוח התבטל ולא צריך לשלם כבר [גם חניכים וגם בוגרים]. יש במקום זה ביטוח של משרד החינוך שמכסה על תאונות בבצפר [לא עלינו] אז הוא מכסה גם על הביטוח שלך בסניף...וגם כאשר היה צריך לשלם ביטוח, שילמנו 50 ש"ח לכל השנה.

hadita22

New member
אז אינלי מושג

למה הרכזת של הסניף שלי התכוונה כשהיא אמרה את המילה "ביטוח". דיברתי איתה השבוע [אתמול לייתר דיוק] בנוגע לתשלום של חניכה והיא אמרה שזה קשור איכשהו לביטוח.. אני אישית שילמתי ת'כסף אני לא אלך נגד זה כי כולם אצלנו בסניף שילמו כי אנחנו כבר רגילים לזה משנים קודמות. חבל שאין שום הסבר מוצדק לכסף.. [למרת שלפי מה שהבנתי מקודם פירטטתי.. אבל עכשיו אני גם לא ממש בטוחה..] צום קל וגמר חתימה טובה לכולם..=]

orlupo

New member
לילך, לא מוכנים לוותר אצלינו...

אנשים גם ככה רבים עם ההורים שלהם על זה שהם הרבה זמן במכבי והם יכולים באותו זמן לעבוד או ללמוד ככה שלא נראה לי זה יצליח... אל תמהרי לשלם. אני שילמתי את הביטוח שבסוף התבטל ולא נראה לי שיחזירו לי את הכסף כ"כ מהר...

אוקי, אז ככה....

אני גם כל הזמן רבה ומתווכחת עם ההורים שלי על זה שאני במכבי, ועל זה שאני משקיעה כ"כ הרבה..... ואני עוד אחת שקשה לה בלימודים, וכיין במקום ללמוד עוד כמה שעות אני במכבי.... ומה יעזור אם לא נשלם? נעשה מרד תנועתי? בסכ"ה התנועה רוצה לעזור לנו, לתת לנו העשרות.... אבל בשביל זה צריך כסף..... ובוא נגיד יגידו לך שרוצים להיא סדנת העשרה לסניף.... אתה תשלם? בננו... לא... אתה תגיד שאין זמן, שצריך ללמוד... שזה סתם בזבוז.... אבל אם אתה משלם כבר מראש אז אתה כן תבוא ותקבל את העשרה
ונניח [דוגמא שיוסי נתן לנו...] יש כמה בוגרים שרוצים לעזוב כי הם לא מרגישים שייכים.... מגובשים מספיק לסניף.... הרכז יכול לעשות יום גיבוש/כיף/טיול [תקרא לזה איך שאתה רוצה...]..עכשיו אלו שרוצים לעזוב לא יבאו.... אבל אם הם כבר שילמו, הם יגידו "למה לא?" ויכול להיות ישארו, כי הם התגבשו אם הסניף וראו שהם רצויים...... יש מבין??

למעלה