אירוח בנושא בריאות האישה

../images/Emo90.gifאירוח בנושא בריאות האישה../images/Emo90.gif

שוב שלום, פותחים רישמית את שרשרת השאלות לאפרת אברמסון וענת ארד. אנא שגרו כל שאלה והתייעצות לקראת האירוח שיתקיים ביום ג' ה-21.6 בשעה 20:30. ענת ואפרת פותחות את הדיון לכל נושאי בריאות האישה, החל מגיל ההתבגרות, נושאי ווסת, פתולוגיות אברי הרביה, פיריון, מנאפוזה וכל נושא אחר בהקשר לאישה, בריאותה הגופנית והנפשית. אנא הפיצו את הלינק לכל מי שמתעניין בנושא. שחף ואבי

שלום ענת ואפרת

ראשית, תודה מכל הלב על הנכונות להקדיש זמן וללחלוק עם כולנו את הנסיון הרב והידע שלכם במסגרת הפורום. אני רוצה להציג מספר שאלות הקשורות לתחום פוריות האישה שודאי נתקלים בהם לא מעט: א. אי פוריות בלתי מוסברת: מעבר לסיבות האינטואיטיביות של אפשרות שאחד או שני בני הזוג אינם באמת! מוכנים לקראת התהליך (בין אם כהריון ראשון שמשנה את כל תמונת החיים והשגרה ובין אם מדובר באישה וולדנית שרוצה את עצמאותה בחזרה), כיצד היתן ניגשות למקרה כזה? מה הייתן בוחנות אנרגטית? מה עשוי להיות המפתח לחוסר הצלחה מתמשך כאשר שני בני הזוג באמת רוצים בהצלחת ההריון? ב. שחלה פוליציסטית מול סנדרום השחלות הפוליציסטיות (הכולל מאפיינים נוספים פרט לשחלה/ות עם ציסטות), מה מבחינה אנרגטית עשוי להוביל להווצרות כל אחד מאלו והאם ישנו שוני בהתייחסותכם לטיפול בכל אחד מהמקרים? שוב, תודה רבה.

ארד ענת

New member
אי פוריות בלתי מוסברת ושחלות פוליציסטיות

אבי ערב טוב ותודה לך על השאלות המעניינות שלך
: אי פוריות בלתי מוסברת ראשית, לגבי הסיבות האינטואיטיביות (שנתת להן מספר דוגמאות, כמו "שני בני הזוג אינם באמת! מוכנים לקראת התהליך"): חשוב לי להתייחס גם להיבט הזה, כיון שגם לאינטואיציה יש ערך ומשקל בתהליך האבחנה, ולנו המטפלים יכולה להיות התלבטות, האם לשתף את המטופלים שלנו בנוגע לתחושה האינטואיטיבית שלנו? ("אני מרגיש שאולי חלק מהקושי להשיג הריון קשור לחוסר מוכנות שלכם להביא ילד לעולם") או לשמור לעצמנו את התחושה? במקרה כזה, אין הרי תשובה "נכונה". האם לשתף את בני הזוג בתחושה האינטואיטיבית שלנו? או לשמור אותה לעצמנו? - כאן, יבואו לידי ביטוי הנסיון והגישה האישית של כל מטפל/ת. בין אם אתה או אני בעלי גישה א' או גישה ב', ככל שיכולת אבחנת הדופק משתפרת, תוכל לראות שבעצם הדברים שאנחנו מרגישים אינטואיטיבית - באים לידי ביטוי גם בדופק עצמו של המטופלים שלנו. ופה, זה מחבר אותי שוב לשאלה האם לשתף או לא לשתף בתחושה? - בעיני כיום זה תלוי במטופלים. אם הם יבקשו לדעת מה מרגישים אצלם בדופק? (והרבה אנשים רוצים לדעת, "מה זה הדבר הזה שאתם מרגישים בדופק?") - אז נוכל להסביר להם, ובעצם "לתרגם להם את מה שאנחנו מרגישים אינטואיטיבית וגם בדופק" לכדי הסבר שישקף להם את תמונת המצב. בדרך זו, יכולה להתרחש התקדמות בטיפול, כיון ש"חיברנו" את המטופלים למשהו שאולי להם עצמם היה קשה לתת לו מילים ברורות. מעבר לנ"ל, כיצד ניגש למקרה כזה? (בהנחה שבני הזוג עברו את כל הבדיקות המערביות המקובלות ונשללו סיבות של חסימת חצוצרות, הידבקויות ברחם, בעיות עם ערכי הזרע אצל בן הזוג) - באופן כללי נשים לב למצב האנרגטי של הכליות / Shen Qi, שאליהן מיוחסים תפקודי מערכת הרבייה. כמו גם למצב האנרגטי של הכבד שמהווה איבר בעל דומיננטיות בפתולוגיות רבות של מע' הרבייה מכורח כל תפקודיו שקשורים לדם, ובכלל מעבר מסלוליו השונים באזור הגניטלי. וכמובן שלמצבם של כל האיברים! כיון שבסופו של דבר, היכולת להשיג הריון החל משלב ההפרייה ועד לנק' לידת תינוק בריא הינה הפועל היוצא של תפקוד תקין של כל האיברים בגוף!

אנדומטריוזיס ורפואה סינית

היי ענת ואפרת, ראשית- תודה שאתן מקדישות מזמנכן וניסיונכן לפורום שלנו.
רציתי לשאול לגבי אנדומטריוזיס- שאלה בעיקר כללית: לפני מספר שנים נכנסתי לפורום אנדומטריוזיס, בניסיון להציג את הרפואה הסינית בעיקר לאלו שלא יודעות שהיא יכולה לעזור. מאחר ולא דובר על קידום אישי (נשים שפנו אליי הפנתי למטפלות שאני חושבת שהן מצוינות), הופתעתי לגלות יחס מאוד עוין. עיקרו היה שאי אפשר בכלל לעזור באמצעות רפואה סינית לאנדומטריוזיס, והייתה שם אחת שדיברה מניסיונה האישי עם מטפלת שהיא גם רופאה מערבית, שאמרה לה, בגדול- אין סיכוי, אולי קצת להקל אבל בזה זה נגמר. מן הסתם מדובר על מטפלת ומטופלת אחת, אבל ההלך הכללי שם היה שכלום לא עוזר, ושלא ינסו למכור להן שום דבר- הבנות שסובלות מכאבים קשים שנים רבות. יצאתי בתחושה מאוד קשה, והעובדה שאני עדיין זוכרת את התחושה הזו, גורמת לי לשאול אתכן, מטפלות עם ניסיון: האם אפשר לעזור באנדומטריוזיס? זה ברור שתלוי במצב של המטופלת האינדיבידואלית, אבל למען הדיון- האם אנדומטריוזיס מהווה גזר דין של סבל לכל החיים, ללא אפשרות של הקלה, הטבה ואפילו החלמה? איך לדעתכן הכי נכון לטפל במצב? האם יש לשלב מספר טכניקות במקביל? או ללכת על כיוון אחד? אגב, מיותר לומר שהתנצלתי בפני בנות הפורום ופרשתי כלעומת שבאתי, מן הסתם לא רציתי לפגוע או כל דבר אחר והיה נראה שדבריי נלקחו לכיוונים לגרמי אחרים ממה שהתכוונתי.... תודה, יעל

נפלאות האנדומטריוזיס

הי יעל, אנדומטריוזיס זו תופעה של צמיחה בלתי נשלטת של רקמות האנדומטריום. כלומר העץ יצא משליטה. רוב הבנות סובלות מדיסמנוריאה, חלקן ממנוררגיה. לכן חשוב לערוך אבחנה מסודרת ואף לאשש עם אבחנה של רופא\ה מומחים לגניקולוגיה. דוקא יש לי ניסיון עם התופעה ובעיקר בדיקור סיני, ללא צמחים, אך בעיקרון יש אפשרות לטפל בדיקור, עם צמחים וכמובן עם תזונה. זו נטייה, כמו שיש נשים עם שחלות פוליצסטיות. נטייה, זה אומר שהרגישות והתגובה קיימים. השאלה היא איך יבואו לידי ביטוי ברמת הסימפטומים. כשמטפלים ומאזנים כל אישה לגופה, יש אפשרות להקלה מאוד משמעותית בכאבים בודאי וגם בכמויות הדימום. אני חושבת שי גם מקום להתייחס כמובן למקום הרגשי וכמו שכריסטיאן נורתורפ המדהימה אומרת בספרה- גופה של אישה תבונתה של אישה: אנדומטריוזיס זו מחלה של התמודדות. כאשר צרכייה הרגשיים של האישה מתמודדים עם תפקודה בעולם החיצון. בקיצור כשיש קונפליקט בין העולם הפנימי והצרכים הפנימיים של האישה לבין דרישות העולם החצוני ממנה. בקיצור, כן בודאי שניתן לעזור. יתכן והעוינות בה נתקלת קשורה גם לחיים בקונפליקט מתמיד בין היין והיאנג שבכל אישה. יש תקווה

shahaful

New member
להניע או לעצור

הי אפרת, האם במקרה של אנדומטריוזיס את חושבת יותר בכיוון של עצירת/חסימת העץ, או יותר בכיוון של פתיחת סטגנציות והנעה הרמונית? תודה שחף

להניע או לעצור

אם האישה סובלת מדיסמנוריאה, אז מאבחנים את התופעה כמו שאנו יודעים, ומטפלים על פי האבחנה. המצב כאן יותר מורכב משום שמתחת לסטגנציה יושב חוסר איזון נוסף, שונה מאישה לאישה. בעיקרון אנחנו לא רוצים לעצור את התנועה התקינה של העץ מאחר והיא חיונית לנו. לכן מעגל הבקרה במקרה זה יכול להיות לעזר רב, ובכל הרמות, לא רק ברמת האדם. כמו כן, לבדוק עם האישה שאנרגיות העץ שלה יכולות להיות מופנות לכיוונים חיוביים, יצירתיים בחייה, ולא פנימה לתוך הגוף באופן פתולוגי. לעיתים מתחת לדיסמנוריאה יושב חוסר איזון מילדות, של בעיות במערכת חיסונית וכך האנדומטריוזיס בעצם מתנהג כמו LPF על פי משנתו של ג'וליאן סקוט. צ'או

היי אפרת- המשך לעניין זה

היי, תודה על התשובה. ממה שאת מתארת כאן, נשמע שאנדומטריוזיס הוא מצב של חוסר איזון באלמנט האש... עניין של פנים וחוץ.... אז מה את אומרת בעצם?
שיש מקום לעבוד על אלמנט האש? PC6 ו- TW5 משמעותיות כאן? שוב, אני מדגישה שהכל כמובן תיאורטי, לא אתפוס אותך במילה, אבל ברמת הדיון זה מאוד מעניין אותי, כי מאז אותו עניין בפורום ההוא, אני חושבת על זה ותוהה היכן כשלתי. תודה, יעל

ארד ענת

New member
אנדומטריוזיס

יעל הי, ענין הפנים והחוץ קשור יותר לאלמנט העץ, לקונפליקט הפנימי בין לחיות את החיים כמו שהאישה רוצה לחיות אותם לבין כמו שהיא חיה אותם בפועל. הקונפליקט הפנימי מאפשר גדילה של דברים שלא במקומם. במקום ליצור כלפי חוץ, ישנה "יצירה פתולוגית כלפי פנים". מטאפורה שעשויה להיות מתאימה היא למשל הגזע Yi , הלוא הוא Liv in Metal: ציר החיים, היחס בין תנועה כלפי חוץ לבין התכנסות פנימה. ענת ואפרת

חמשת האלמנטים

אני קצת גולשת פה לענייני חמשת האלמנטים- מלימודיי עם יאיר מימון, הבנתי שאלמנט האש מדבר, בין השאר, על איך שאני רואה את עצמי מבפנים ומה קורה כלפיי חוץ. על הפער שבין הפנים לחוץ, ולכן יש את PC6 ואת TW5, ששמותיהן, בהתאמה- Inner Gate ו- Outer Gate. איך שלא יהיה, אני שמחה לשמוע שאפשר גם אפשר לעזור ברמה כלשהי במצבים של אנדומטריוזיס. תודה, יעל

ארד ענת

New member
מעורבות אלמנט האש באנדומטריוזיס

נכון, יפה לראות גם את הקשר הזה שאת מעלה פה לאלמנט האש, בהקשר של המודעות הפנימית וגם החיצונית! אותה אפשר לחבר לשער הפנימי ולשער החיצוני.

אלישוע

New member
בצקת בהריון

שלום וברכה, אני מטפלת בשיאצו, אבל כעת השאלה שלי היא ממקום אישי - אני בהריון שלישי, שבוע 16, וסובלת מתחושת כאב - כבדות בחלק הפנימי של הירכיים בזמן שאני קמה מישיבה לעמידה. זה מרגיש כמעין בצקת, אך לא באיזורים בהם היא 'אמורה' להופיע (קרסוליים). התחושה מאוד מכבידה ומעיקה. בהריונות הקודמים לא סבלתי כלל מתופעה דומה. גם הריון זה וגם הקודמים היו תקינים ובריאים, התחילו באופן טבעי והסתיימו בלידה טבעית ותקינה. כבר בתחילת הריון זה סבלתי מנפיחות באצבעות הידיים, בעיקר בזמן שינה (כמובן שהורדתי את כל הטבעות..). אשמח לרעיונות מה אפשר לעשות כדי להפחית / לטפל בתופעה (נקודות, מרידיאנים, תזונה וכו'), כמו גם להסבר שלה. תודה רבה, אלישבע

כאב וכבדות בירכיים הפנימיות

שלום אלישבע, התחושות שאת מתארת יכולות לנבוע ממספר סיבות כמו ורידים בשפתיים בחיצוניות, או סימפילויוזיס, לכן כדאי שתבדקי ע"י רופא\ה מומחים לגניקולוגיה על מנת לקבל אבחנה מדויקת. ואכן אלו תופעות ידועות אשר באות לידי ביטוי מוקדם יותר עם כל היריון. יש אפשרות לעזור גם בדיקור וגם בשיאצו. בד"כ לחזק את הכליות, את כיוון הצ'י כלפי מעלה. ואם יש נטייה לבצקתיות ונפיחות- אפשר גם להעזר בתזונה המתאימה לצבירת נוזלים, כמו עלים ירוקים, בעיקר פטרוזיליה שאפשר לחלוט ולשתות. בקיצור מומלץ שתלכי לטיפול לאחר איבחון אצל רופא. בהצלחה ותרגישי טוב

inbars3

New member
לענת ואפרת-היפוך עובר

שלום לענת ואפרת,אני מטפלת ברפואה סינית,מתוך מקרה אישי שלי שלאחריו שמעתי על עוד שניים כאלו - ביום הראשון של שבוע 36 עשיתי טיפול מוקסה על bl67 ועשר דקות לאחר מכן היתה לי ירידת מים (ממש ירידה ולא סתם טפטוף..)והעובר לא התהפך..,למעט מקרה זה ההריון באופן כללי היה תקין.שמעתי על שני מקרים כאלו,האם לדעתכן זהו צירוף מיקרים או שיש מצבים\רקע מסוים שעלול להוות קונטרא אינדיקציה או משנה זהירות לגבי היפוך? למיטב ידיעתי אין שום קונטרא אינדיקציה לטיפול זה.אך זה מצב שאם הייתי נתקלת בו עם מטופלת היה יכול להיות מאוד לא נעים...המון תודה!!

ארד ענת

New member
היפוך עובר

ענבר שלום! יתכן והאבחנה לא התאימה לשימוש במוקסה על Bl-67 ומכאן התגובה "יוצאת הדופן". Bl-67 לא תתאים בכל המקרים, לפעמים ניתן רק לדקור אותה ללא מוקסה על מנת להשיג איזון. ענת ואפרת.

חיזוק הגוף בהריון

אפרת וענת שלום, אני בהריון שני לאחר הריון קודם שהיה בלידה מוקדמת, האם יש לרפואה הסינית מה להציע לחיזוק הגוף? (אציין ללא קשר שהברזל שלי נמוך) כמו"כ האם יש משהו המוריד לחץ ופחד בגלל ההריון הקודם? (חוץ ממחשבות חיוביות כמובן) והאם טיפולים אלו בטוחים בכל מהלך ההריון. תודה רבה!

למתעגלת באהבה

שלום לך, יש ניסיון מאוד יפה בטיפול בנשים בהיריון, חיזוקן והכנתן ללידה. כשאישה מקבלת טיפול קבוע במהלך ההיריון, עולה הסיכוי ללדת לידה טובה ובזמן. לידות מוקדמות מתרחשות לרוב עקב חולשה כלשהי של האישה ההרה, ועובדת היותך סובלת מחוסר בברזל מחזקת את ההנחה הזו. הטיפול ברפואה סינית מחזק את תפקודם של האבירים הפנימיים והמערכות כולן, כמו חיזוק הספיגה של הברזל, כמו כן כדאי לקבל ייעוץ בתזונה, ופרחי באך אשר יכולים לעזור לך להתמודד עם הקשיים הרגשיים. לכן אני מאוד ממליצה לך לגשת לקבל טיפול ולעבור את ההיריון הזה בריא יותר. בהצלחה

למעלה