אירוח בנושא בריאות האישה

shahaful

New member
בהמשך לתשובתך

האם ברפואה הסינית, מנסיונך, יש גם את האפשרות בעזרת הדיקור בזמן ההריון לחזק לא רק את האם, אלא גם את העובר ברחם, ולתמוך בו בתהליך ההתפתחות? תודה שחף

טיפול בעובר

הי שחף, אכן יש אפשרות לטפל בעובר בזמן ההיריון. היום מאחר והבדיקות ההריוניות כל כך מפותחות, ניתן לאבחן מצבים פתולוגיים ובכלל עוד לפני הלידה, כמו כליות פוליצסטיות, שפה שסועה, בעיות לבביות, יש ללמוד אבחנת דופק העובר דרך האם, ולטפל בהתאם. לפטר ואן קרבל יש ניסיון רב בתחום זה.

אלו סימוכין ואלו הצלחות יש לרפואה הנל

בכניסה להריון ובפוריות האם הנל טוב גם לנשים מבוגרות יותר, בשנות ה 40 ? האם נעשו מחקרים שתומכים בסיוע של הטכניקה הסינית בבעיות של פריון ? האם מדובר על פריון האשה בלבד או גם פריון הגבר ? האם מדובר על דיקור בלבד או שיש עוד טכניקות שעוזרות בנושא ?

ארד ענת

New member
סימוכים

למאושרת שלום, ישנם סימוכים רבים המגיעים ממחקרים שנעשים ברחבי העולם, וגם בישראל!
מחקרים אלו נוגעים גם לפוריות הגבר, וגם לליווי בדיקור במהלך קבלת טיפולי פוריות. נשמח לשלוח לך כקבצים באמצעות המייל, את מוזמנת לשלוח לי לכתובת [email protected] ואשלח לך מס' מחקרים לדוגמא. ענת ואפרת.

ועוד שאלה קטנטונת

האם אתם מציעים לכל אשה שמתכננת הריון להעזר ברפואה סינית או רק במידה וחלילה נתקלים בקשיים ?

ארד ענת

New member
טיפולי דיקור לקראת השגת הריון?

למאושרת שלום שוב, כן. מומלץ מאוד לכל אישה שמתכננת הריון להיעזר ברפואה הסינית, שהרי חוזקתה של רפואה זו היא במניעה. עם השנים וככל שהמודעות הולכת וגוברת, אנו רואים יותר נשים שמגיעות לטיפולים הרבה לפני שתיכננו להשיג הריון, ובהמשך אנו זוכות ללוות אותן במהלך ההריון ועדות לערך המוסף של אותם טיפולים שהחלו עוד לפני תחילת ההריון. יפה לראות כי הרפואה הסינית התייחסה לנקודה זו שהעלית וישנם מס' כתבים קלאסיים שעסקו בהנחיות לפני ובמהלך ההריון, ממה רצוי להימנע? מהי ההתנהגות הנדרשת מהאם המעוניינת כי בנה יהיה כזה או אחר (מבחינת עיסוקו העתידי) ועוד! ענת ואפרת.

הנחיות למטופלת

הי ענת, באילו עצות והנחיות פראקטיות את מציידת את המטופלת ובן זוגה כשהם מתייצבים מספר חודשים לפני הכוונה להכנס להריון בבחינת 'הכיני גופך להריון'? לא ברמה הטיפולית אלא ברמת שגרת היומיום

הנחיות למטופלת

אבי, כשזוג מתכנן היריון, ומגיע לפני כן על מנת לקבל טיפול והכנה, קודם כל זה מעשה מיוחד במינו ודי נדיר בימינו, משום שרוב האנשים מגיעים כשהם חווים קשיים וחוסר הצלחה. בכל מקרה אנחנו כאן בתחום הרפואה המונעת ולכן ישנה חשיבות גדולה לאורח חיים: - תזונה מתאימה לבני הזוג, כולל הקפדה על אכילה משותפת מידי פעם, לפחות פעם ביום. - פעילות גופנית סדירה ומתאימה אישית לכל אחד ואחת - עשייה משותפת ביחד על מנת לבנות את הקן - על פי אבחנה, אם יש צורך בצמחים, - תשומת לב למצב הרגשי של בני הזוג, לוודא שהם מתואמים, שהקשר בניהם בכיוון חיובי של צמיחה והתפתחות, ויצירת משפחה. מה עוד?

seelinewoman

New member
שאלתי, על פריון:

אני בת 46 והפרופיל ההורמונלי שלי מצוין ו"צעיר", ויש לי זקיקים רבים יחסית לגילי. אחרי מחזור טיפול ראשון שנכשל אני ממשיכה לנסות. אני בהפסקה של חודשיים שלושה לרזות עוד ולשפר את מצב השחלות שלי בטיפול לפי הרפואה הסינית, כולל תזונה ודיקור. אני מתעקשת על הזרעה משום שאני לא מוכנה עדיין לוותר על הגנים שלי, למרות שאני מבינה מה שהרופא שלי אומר לי על ביציות זקנות ולמה הוא דוחף לתרומת ביצית. אמי הרתה בגיל 40-41, ולמרות שאני יודעת שכל חודש כאן קריטי ואי אפשר להקיש, אני שואלת שאלה עקרונית: האם רפואה סינית אכן יכולה לשפר את מצב הביציות ולדקק את הדופן שלהן כך שזרע יוכל לחדור בהזרעה? מה עוד אני יכולה לעשות? אני מטופלת על ידי מטפלת נהדרת שכבר פתחה בטיפול הראשון סטגנציה בווסת שלי, ולכן אני אופטימית. אופטימית אבל לא אופורית
אשמח לקבל תשובה גלויה וכנה. זה בסדר. אעמוד בזה

ארד ענת

New member
הריון וגיל האישה

סילייןוומן שלום, אל נוכח הנתונים שאת מפרטת (פרופיל הורמונלי, מס' זקיקים, נטייה משפחתית והצלחה בהשגת הריון של אימך בגיל שמעל 40) והיותך מודעת להסברו של הרופא - הייתי מנסה להסתייע בדיקור ולהגדיר לעצמי ביחד עם המטפלת שלי - מה יהיה הגבול שלנו. (נגדיר ביחד תקופת זמן שמעבר לה, במידה ולא הצלחנו, אפנה לקבלת תרומת ביצית). מבחינת הדיקור עצמו, כן. דיקור יכול לסייע גם במקרה כזה. העיקרון הטיפולי יהיה לנסות "לרכך" את מעטפת הביצית. צריך לבדוק האם מרגישים בדופק בעמדת הכליות מתכתיות? ואז להחליט האם וכיצד לאזן תחושה זו. מאחלות לך בהצלחה! ענת ואפרת

התערבות במקביל לטיפולי פוריות

הי אפרת וענת, האם אתן נוהגות להתערב תוך כדי טיפול הורמונלי? ג. ליטלטון כותבת שיש לה 'הסכמה' עם הרופאיםם אותם היא מלווה לגבי מועד התערבות תוך כדי מתן הורמונים? האם אתן מצדדות בגישה זו? מתי נכון להמתין ומתי נרתמיםם למאמץ ובאילו סוגי טיפול? תודה, אבי

טיפול בדיקור בזמן טיפולי פוריות

בוודאי שנוהגים להתערב במהלך טיפולים הורמונאליים. ידוע היום כי הטיפול בדיקור מעלה את סיכויי הצלחת הטיפול ההורמונאלי. ישנם פרוטוקולים מסודרים של טיפול בזמן טיפולים הורמונאליים וחשוב לעקבו אחריהם ולבצע בהתאם. התוצאות יפות מאוד. חשוב להבין בהורמונים ובמהלך טיפולי הפוריות על מנת להתערב בזמן הנכון עם הטיפול המדויק.

נועהלית

New member
הצגת מקרה

שלום ענת ואפרת. תודה רבה על נוכחותכן החיה כאן :) האם ניתן לעלות מקרה ספציפי ולקבל עזרה עם דגש על התבוננות לפי תורת הגזעים והענפים בפורום זה הערב? תודה מראש נועה

נועהלית

New member
חרדה מאלימות מינית

תןך כדי כתיבת המקרה לפרטיו קלטתי שלא שאלתי את המטופלת אם מתאימה לה ההתייעצות און ליין עם שיוך לתאריך לידה... לכן במקום משהו מפורט אשאל בכלליות: מאיפה לדעתכן כדאי לגשת לחרדה קיומית מאלימות מינית כשההתבטאות כמובן היא ברמת הדם וה- SHEN זהו נושא גדול בפני עצמו אך אשמח למילות חוכמה ונסיון...

חרדות ומין

הי נועה, טוב שהוספת את המפה כי ניתן לענות על פי נטייתה. הגזע gui בנוי מאש- מים- מתכת. האינטרקציה בין אנרגיות אלו כשהיא לא מאוזנת עלולה לבוא לידי ביטוי בפחדים, חרדות, בעיות במישור המיני וחיבור בניהם. לכן הייתי ממליצה לעבוד ברמת הגזע. כלומר עם נקודות גזע, אשר יכולות לאזן את הגזע הספציפי הזה, למשל ST 41, ונקודות מגזעי המים אשר יאזנו את האש. ככלל זה טיפול לא פשוט, ודורש התייחסות גם ברמה הנפשית כאמור.

למעלה