אירוח בנושא בריאות האישה

אם זה עוזר

היי, אני עשיתי עבודה דיי גדולה בשנה ד' שלי על טראומה מינית בראי הרפואה הסינית. אחד הדברים שהגעתי אליהם הוא אימרה של טד קפצ'וק שאמר שגילוי עריות זו פגיעה של דם בדם. יכול להיות שהחרדה מגיעה מטראומה שהיא עברה. יכול להיות שהיא מודעת אליה ויכול להיות שלט. יכול להיות שזה מגיע ממקום אחר. נושא לא פשוט בכלל. יעל

נועהלית

New member
אשמח לקרוא את עבודתך

ואם תרצי גם לשוחח ישירות. כמובן שיש הרבה פרטים במקרה זה, כמו תמיד

zivitk

New member
חרדה קיומית מאלימות מינית

לאחרונה השתתפתי בסדנה העוסקת בדיוק בנושא זה ואני ממליצה מאוד: הסדנה נקראית "אימפקט" ומקיימת אותה עמותת "אל הלב".

המלצות על ספרים

היי, אפרת הזכירה בתשובה אחרת את הספר של כריסטיאן נורת'ורפ, וזה הזכיר לי שאלה חשובה בעיניי: האם יש ספרים שמבחינתכן הם must בכל הקשור לטיפול בבריאות האישה? אם כן, מה הם? תודה, יעל

ארד ענת

New member
ספרות מומלצת

יעל יקרה ערב טוב, יש ה מ ו ן ספרים מומלצים! קשה להצביע על Must אחד או שניים, הם כולם טובים וכל אחד מהם מאיר נק' מבט נוספת. האם יש תחום ספציפי בתוך האוקיינוס הגדול הזה שמעניין אותך במיוחד? ענת ואפרת

את צודקת, יש המון

אבל עדיין, יש כמה ספרים שאני מתארת לעצמי שהם יותר בייסיק, כמו הספר של כריסיטיאן נורת'ורפ, שאני יודעת שהרבה מטפלים חושבים שהוא חובה בכל בית. לי אין תחום ספציפי שמעניין אותי, מעניין אותי לדעת ככה משהו יותר בסיסי, משהו שיוכל לעזור למטפלים בדרכם המקצועית. תודה, יעל

ארד ענת

New member
ועוד בשבוע הספר...

או קי, אנסה, פשוט לא רציתי לקפח אף ספר
אז כמובן שכל הספרים של כריסטיאן מומלצים בחום עז
ספרים אהובים מז'נאר הביולוגים שנותנים פרשנות: האישה, גאוגרפיה אינטימית של נטלי אנג'ייר, מלחמות הזרע, המוח הנשי. ספרות מקצועית - ספרייה של אליזבט רושה, The Essential Woman, Pregnancy and Gestation, The Extraordinary Fu תרגומים לזאנג זונג ג'ינג, ה- Golden Mirror / דרכם אפשר להבין לעומק את הפאתופזיולוגיה של פתולוגיות שונות, ג'יין ליטלטון! אלו הם רק דוגמא חלקית:( מבלי לקפח ספרים מצויינים נוספים שיצאו לאור בעשורים האחרונים.

נקודות אסורות לדיקור

שוב אני, פתאום עלה בדעתי לשאול אתכן על הנקודות האסורות לדיקור בהריון, עקב דיון בקומונה לרפואה סינית בנושא. יש שטוענים שהנקודות אכן אסורות, ויש כאלו שלא ממש מקפידים, ויש כאלו שגם חושבים שכלום לא יקרה אם ידקרו את אחת הנקודות במהלך הריון. מה דעתכן? ומניסיונכן, האם נכון להשאיר את האיסור או שאפשר "להתגמש"? תודה, יעל

נקודות אסורות לדיקור

יעל, השאלה לך במהותה פילוסופית. משום שאין לנו באמת מעקב על טיפול בדיקור בנשים בהיריון ואין לנו משוג כמה נשים ילדו בלידות מוקדמות לאחר טיפול בדיקור. לכן, אנחנו יכולים לעבוד עם החוקים הברורים, הכוללים רשימה של נקודות אסורות לדיקור במהלך ההיריון, בחודשים ספציפיים, ובתקופות מסוימות, כמו כן על פי הסימפטומים גם. וכידוע, לכל חוק יש יוצאים מן החוק כשצריך. זה כמו הדיון על דיקור נקודות הגזע והענף של המטופל. לפעמים צריך. זה לא אומר שהוא ימות לפני הזמן, וגם האישה ההרה. לעיתים על פי האבחנה שביצענו, אנו בוחרים נקודה שאנו יודעים שהיא אסורה אך מחליטים באופן ברור שזו הנקודה החשובה היום. בעיקרון, מה שחשוב הוא לעבוד על פי אבחנה מסודרת, ללכת עם קו ישר של החלטה, טיפול, ורצון.

shahaful

New member
לגבי המחזור

יש כמובן מספר דרכים להסתכל על האנרגטיקה של המחזור החודשי, ע"פ מחזורי היין והיאנג, ע"פ שליטת המרידיאנים המיוחדים וכו'... האם יש דרך מבחינתכן לראות מהלך המחזור ע"פ מודל ששת השכבות, ואם כן, כיצד ראייה זו מתבטאת בפרקטיקה? תודה שחף

ארד ענת

New member
המחזור החודשי וששת השכבות

שחף הי, את ששת השכבות ניתן לראות דרך 3 הרמות: ברמת H: ששת השכבות מתייחסות לאקלימים השונים ברמת E: מודל ששת השכבות מתייחס לחמשת האלמנטים, ומתאר את האיכות המאפיינת כל אלמנט. זו הרמה שבה ניתן לעשות קורלציה בין ששת השכבות לבין המחזור החודשי. ברמת M: מתארת את זרימת הצ'י במרידיאנים בגוף כיצד ראייה זו מתבטאת בפרקטיקה: ברמת E השכבה הראשונה, Tai Yang, הקשורה לקור, מתבטאת במחצית ראשונה של המחזור, בו אנו רואים טמפ' נמוכות של חום גוף בסיסי, ועלייה בייצור הפרשות (נוזלים, מיים) השכבה השניה, Jue Yin, הקשורה לרוח, מתבטאת בהתפתחות ושיגשוג הזקיקים בשחלות ועד הביוץ עצמו השכבה השלישית Shao Yin הקשורה לאש וחום מתבטאת בתק' במודעות של הלב להפרייה עתידית כמו גם לכושר החדירות של הזרע את הביצית השכבה הרביעית, Shao Yang, המווסתת בין פנים וחוץ וקשורה לחום, תתבטא במחצית השניה, חום הגוף הבסיסי עולה ועליו לשמור על יציבות למשך כשבועיים השכבה החמישית, Tai Yin הקשורה לאלמנט האדמה, תתבטא אף היא דרך היציבות הנדרשת במחצית השניה של המחזור ואחרונה חביבה היא Yang Ming הקשורה לאלמנט המתכת, פרידה וסיום המחזור שיבואו לידי ביטוי בדימום הווסת (ופה נוכל לראות את הקשר להיותה עשירה בצ'י ודם). מבחינה מעשית, נשתמש בחוקי העבודה על השכבות (דרך נק' מפגש של שכבה, דרך שימוש בשתי נק' כל אחת ממרידיאן הקשור לאחד מאיברי השכבה והכן הלאה) על מנת להדגיש או לחליפין לבקר איכות שכבתית כזו או אחרת, ענת ואפרת

shahaful

New member
על המחזור החודשי

יש מספר דרכים לראות ולהבין את המחזור, ע"פ מחזוריות יין ויאנג , ע"פ זרימת המרידיאנים המיוחדים וכו' האם יש דרך לראות את המחזור גם ע"פ מודל ששת השכבות? ואם כן, כיצד ראייה זו באה לידי ביטוי בפרקטיקה? תודה שחף

אמנוריאה ראשונית

שוב שלום, באופן עקרוני ולא מקרה ספציפי, מה עשויה להיות הסיבה לאמנוריאה ראשונית? כיצד עשויה להתבטא בדופק? תודה, אבי

אמנוריאה ראשונית

אטיולוגיה לאמנוריאה ראשונית תהיה מסיבות של שמיים מוקדמים או מאוחרים. - חולשה ויובש של דם - קור וסטגנציה של דם בדופק נראה חולשה, סטגנציה ויתכן גם קור.

shahaful

New member
עיבוי רירית הרחם

שלום שוב, אשמח לשמוע על רעיונות ועקרונות טיפולים, הן באלמנטים, איברים, נקודות, צמחים סינים או מערביים שיעזרו בעיבוי רירי תהרחם כדי לשפר את יכולת הקליטה תודה שחף

ארד ענת

New member
עיבוי רירית הרחם

מבחינת השיוך הרקמתי, אפשר לראות את הקשר בין רירית הרחם לבין אלמנט העץ (גדילה) ואלמנט האדמה (הזנה), ומכאן העיקרון הטיפולי של תמיכה בעץ ובאדמה, , חיזוק הכבד והדם, למשל Liv-3 יכולה להיות נק' מתאימה במקרים מסויימים וכשמתאימה למפת הלידה של המטופלת. ענת ואפרת

אפרת וענת המקסימות!!!

היה תענוג! תודה רבה על הדיון המעניין והגישה הפראקטית לשאלות שהוצגו. נשמח לארח אתכן שוב בעתיד הקרוב. לילה טוב, אבי

למעלה