• פותח הנושא KEEK
  • פורסם בתאריך

גייל 7

New member
נעמה,

זה לא רק הזחיחות. גם וביחוד לסנגורו של השטן לא היה מזיק שתהיה רמה מסויימת של מוסר ..

noaxxx

New member
מה זאת אומרת? רמה מסויימת של מוסר ..

את טוענת שסנגור לא צריך לשאוף להשיג את הטוב ביותר שהוא יכול בשביל הלקוח שלו? ושהוא צריך להיות גם התובע, בו זמנית, ולהתעלם ממה שמשלמים לו לעשות? אני חושבת שאם כך הוא ינהג, אז זה יהיה לא מוסרי מצידו. כל זמן שהוא לא עובר על החוק, ועושה את המקסימום שהוא יכול למען המטרה שלשמה הוא נשכר, אין בעיה. הכעס שלך צריך להיות מופנה לפרקליטות, שמאפשרת לסניגור לשפר את אחוזי הההצלחה שלו.

גייל 7

New member
נועה'לה ../images/Emo52.gif../images/Emo6.gif

אפילו ציפור לילה מתעייפת לפעמים ... כמובן שהטענה שלי היא כלפי כל מערכת המשפט. ויותר משאני טוענת, אני עצובה ומזועזעת על כך שחיי אדם - הפקר. הנורמות לאט לאט משתנות, מה שפעם היה מזעזע את כולם, מתקבל היום כמעט באדישות. וזה ניכר בכל תחום - לא רק בבתי המשפט.

noaxxx

New member
../images/Emo3.gif סלחתי...../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ולגבי מה שכתבת, אני מסכימה איתך לגמרי.. אם את זוכרת לפני כמה חודשים, היה את רוכב הקטנוע ששכב פצוע בצומת.. וכולם סביבו המשיכו בשגרת יומם ואף אחד לא טרח לעצור ולבדוק מה מצבו... זה היה מבחינתי אחד הרגעים היותר עצובים/קשים/מאכזבים.... וזה מסמל בדיוק את מה שאת מתארת
אני מניחה שחלק מהעניין זה עייפות החומר, כלומר, שומעים על כ"כ הרבה מקרים שלפעמים כבר אי אפשר להכיל יותר

גייל 7

New member
נועה'לה -

דבר גורר דבר, לצערי .. ככל שהמוסר מתרופף, כך מתרבים המקרים ... וככל שהם מתרבים - היאוש ואוזלת היד מתגברים וכבר אי אפשר להכיל יותר ... בכל מקרה - קבלי

puma141

New member
נועה, אני חושבת שגם בדמוקרטיה חייבים

להיות גבולות. כמו בפורטוגל, ועוד מדינות.לפעמים בשם הדמוקרטיה-נוצרת אנרכיה נוראית! איפה הגבול? לאף אחד אין אומץ וכנות פה, לשים את הגבול. ואז זה הופך למשחק צבוע-והכל בשם הדמוקרטיה. ושלא תטעי-אני אדם של דמוקרטיה טוטאלית:) אבל אני מפוכחת. ואני רואה לאן זה מוביל

שאפולי

New member
ששי גז?

לא בכדי הוא זחוח- הוא מספר אחד בארץ. אני תמיד טוענת שמי שלוקח את ששי גז יודע שהוא אשם נקודה. תראו, לא סתם מישהו מגיע להיות סניגור פלילי- צריך אי אלו קוי אופי לא בדיוק מקסימים וחוקיים כדי להצליח בזה.

puma141

New member
שאפולי,בדיוק!מה שקורה היום בעצם, זה שיש

תחרות בין עורכי הדין, מי יותר חלקלק ומוציא אנשים מעבירות חמורות-באופן הכי קל. זה ממש מה שקורה!זוכרת את השופט שנרצח?למה? הוא היה אמיתי!שפט באמת-ונרצח. הפחד קיים. זוכרת את העו"S שלפני חודשיים בערך, שלח עבריינים לרצוח? אלו דברים שהם נורה מה נורה-פרוז'קטור,עבורנו. אבל למי יש משאבים,כח,כסף-להלחם בזה? אולי אחרי שנבין, שאנחנו רוצים חברה מתוקנת יותר-ונאמין שנצליח,כמו במחאת הקוטג', דברים יעברו לידיים של ציבור. של הרוב הרוצה חברה טובה יותר ונצא להפגנה:) הלוואי שזה יקרה!!

puma141

New member
:) היי. דעתי שונה כמובן חחח אז איך אני

רואה את זה... אם אני כעורכת דין, חלק ממערכת מוסרית-מה לדעתכם אני צריכה לעשות כשמתקשר אלי רוצח/תומבקש את ייצוגי?קחו את רוז למשל, הילדה.אני לא הייתי מייצגת את הרוצח!ואם כן-לא הייתי מנסה להלחם לעסקת טיעון עבור ההורים האלה.יש מצב,שכעו"ד אתה חייב ליצג את כל חלאות החברה אבל עד גבול מסוים. אם תחפרו קצת בעבר, תראו שעו"ד היו מתפטרים מתיק ברור,שיש בו אשמה חמורה. היום כבר אין כאלו, ומי שנשאר עו"ד פשוט למד לחשל את עצמו, להיות רודף כסף ולא צדק, ולכן יש כ"כ הרבה עו"ד שהפכו להיות החברים הקרובים של העבריינים אותם הם מייצגים. הכל בשם הכסף. אני חושבת שהבעיה הרבה יותר מורכבת,שזה אומר שגם השופטים, שכורעים תחת הנטל הרב, לא מסוגלים לעצור את הטירוף שמתרחש פה.גם מתוך פחד מהעבריינים, שעו"ד נותנים להם לגיטימציה לפשע בעצם, בהיותם מנסים למצוא דרכים ל"הגן"ולהוציא אותם זכאים או עם עונש קל, וגם מתוך נטל העבודה שלהם כאמור.של השופטים. כשאתה חולם להיות עו"ד-אתה חולם הוצאת הצדק לאור. לדעתי כבר מזמן אין כאלו עו"ד. מה שיש היום-זה כסף!ועוד כסף!ועוד... אני בניגוד אליכם, בהחלט מאשימה את עורכי הדין,במתן יד לעבריינים מודעים,ואני חושבת שזו מחלה נוראית של החברה הזו שלנו, ויגיע יום שיקרו המון דברים רעים בתוך העלמת העין שלנו, והכאוס הסה. זהו:)על קצה המזלג

puma141

New member
ודבר נוסף-בעצם, הדג מסריח מהראש!!סדר העדיפויו

העדיפויות של הממשלה הזו, שנוטעת בנו את פחד הקיום מול המדינות העוינות סביבנו,לדעתי פחד מכוון-כדי לא להתעסק בדברים אחרים,למרות שאנחנו כן צריכים לפחד!אבל אנשים-פה נשאלת השאלה, של מה עם איכות חיים?איכות חברתית?מוסר?צדק? אני חושבת שכל הגורמים שם למעלה בממשלה, בדיוק כמו עו"ד מתחמקים, עושים כסף, ובאופן כללי מה שנעשה חשוב-זה הם, התחת שלהם, הכסא שלהם וכמה הם מצליחים לנווט בתוך החלקלקות הזו. מפחיד, מזעזע,עצוב בעיקר

שאפולי

New member
זה לא רק הממשלה הזאת

זה כל ממשלה מאז קום המדינה ולא בכדי. אנחנו מדינה במלחמה רוב הזמן- וגם כשלא אנחנו תחת איום תמידי אין שאלה שהביטחון פה הוא צורך עליון וקיומי- אבל זה נכון שצריך להשקיע גם בפנים

puma141

New member
שאפולי,זה נכון.אבל זה הולך ומידרדר!קחי למשל

את רבין, ולאה רבין!כולה-כמה דולרים בבנק בשוויץ,והבן אדם,רבין-התפטר בגלל שהרגיש בחוסר אמת קטן ביותר!כתם קטן מאוד שלא בו ההאשמה בכלל! והיום? תראי כמה בממשלה, כולל אולמרט שהיה ראש הממשלה, לא חושבים על התפטרות,גונבים בענק, או ליברמן ועוד!שבכלל לא עולה על דעתם להתפטר. אלא רק לקחת את עורכי הדין הממולחים ובעיני הגועליים ביותר,שיצליחו לחלץ אותם מה"תיק"! זה רק תיק. זה בלי מוסר, זה בלי כוונה טובה..זה פשוט הולך ומידרדר. בענק אבל! ואני רואה בנו, סוג של צאן אדיש,טומן ראשו בחול,ואולי אני סתם שופטת,ומה שהממשלה בעצם עושה, היא מרימה למעלה את בעלי ההון, ולאנשים הרגילים נותנת להיאבק מאבקי השרדות קשים, כדי שלא יהיה להם בכלל זמן להתעסק בעצמם או שמה שקורה סביבם. בגלל זה גם הייתה הפגנת מחאה של מעמד הביניים. אנחנו כולם בעצם, כלי משחק של כמה משפחות עשירות בארץ,ושל הממשלה הזו. ככה אני רואה את זה

noaxxx

New member
מסכימה איתך, ועם זה שהמערכת רקובה,

עדיין, חבל שבכל המקרים שהציגו לנו, אף שופט לא מצא לנכון להפעיל את סמכותו, ולא לאשר את העסקה הנדונה. אני לא מבינה גדולה בתחום הזה, אבל נראה לי שדחיית עסקה, לא בהכרח צריכה להתבטל ולעבור לידון בבית המשפט ולבזבז עוד משאבים, אלא פשוט היה צריך לשלוח את הצדדים להגיע לעסקה אחרת, שתהיה מקובלת עליו.

KEEK

Member
במקרה והשופט מבטל את העסקת טיעון

וגם זה קורה רק במקרים קיצוניים, אין הבטחה ששני הצדדים יגיעו שוב להסכמה נוספת ועסקת טיעון שהפעם כן מוסכמת גם על ידי השופט מה עלול להוביל אותם בחזרת לבתי משפט, לדיונים מחודשים, הליכי משפט ארוכים.. ואז אחרי הפסיקה שיכולה להגיע אחרי שנים, יש גם את הסיכוי לערעור, משפט חוזר.. ושוב הכל מההתחלה... וזאת תוצאה שהמערכת מנסה להמנע ממנה. אין להם זמן לטפל בתיקים כאלה שלוקחים שנים עד שהם נסגרים הם מעדיפים לסגור פינה בעסקת טיעון מפוקפקת כל עוד זה חוסך להם זמן/מאמץ/טרחה, והכי חשוב - מפחית להם בעומס. לכן המערכת היא זאת שרקובה כי היא תסכים לעסקת טיעון הכי מגוכחת שאפשר (תודות לפרקליטות הרקובה) העיקר שיאללה.. ילכו הביתה..

noaxxx

New member
אם ככה, אז בלי להמתין שהמערכת תשוקם..

בנוהל כיבוי שרפות... צריך להעביר בכנסת חוק שמנחה מה יהיה העונש המינימלי האפשרי בעסקאות טיעון. הפירצה הזו חייבת להיסגר!

KEEK

Member
זה בעייתי..

איך תחליטי מה יהיה החוק המינימלי? כל מקרה הוא לגופו.. מה שנראה כעונש מוגזם בתיק X יכול להיות עונש מוצדק בתיק Y לכן אי אפשר להחליט על עונש קבוע כמינימלי זה אולי ישמע מופרך, אבל לדעתי הפיתרון האידיאלי יהיה להכניס את "חבר מושבעים" למערכת בתי המשפט במדינה. זה הוכיח את עצמו בארה"ב.. וזה נקי מכל פוליטיקה. אני מניח שזה בחיים לא יקרה כי אנחנו מדינה קטנה.. וזה בעייתי.. אבל לי זה נשמע כמו אופציה לפיתרון.

למעלה