לא תשובה מוסמכת, אבל כמה מחשבות
ראשית,
הכי חשוב שזה הסתיים בשלום בלידת ילדה בריאה. שנית, נראה לי כי המעבר לעולם של ילדים כאלה הוא מעט יותר קשה וטעון, זו לא הלידה הכי "רכה" שיכולה להיות, אבל זה בהחלט משהו שניתן להתגבר עליו באמצעות המון אהבה. קראתי בעבר כי חויות מימיות משותפות של האם/ אב עם היילוד יכולות למתן את ההשפעה של הוואקום (ולמעשה של כל לידה), כלומר, לעשות אמבטיות ביחד, גוף אל גוף ולמעשה לשחזר את חויית הלידה, אבל הפעם באופן נעים יותר. אני חושבת שזה יכול להקל על שתיכן (ובכלל, ממליצה על אבמטיה משותפת לכל אמא-ילד טריים) שלישית, האם היא יונקת? מנסיון של בת משפחה קרובה (שבעקבותיו נחשפתי לסיפורים דומים) הוואקום משפיע (גם אם באופן זמני) על מיקום עצמות הגולגולת ועל עוצמת רפלקס היניקה (לא באופן ישיר, יש מנגנון שלם בדרך, אני לא בקיאה מספיק בשביל לצטט). השורה התחתונה החשובה היא שיש דרך לטפל בזה, באמצעות עיסוי גוגולת מיוחד שנעשה אצל אוסתאופט. למרות הספקנות הבסיסית זה פשוט עובד
והכי חשוב: למרבית התינוקות לידה אינו התהליך הכי נעים, גם ללא וואקום. אל תרגישי כי נגרם לה נזק, כי בהחלט יתכן שזה כלל לא השפיע. העליתי בפניך את הנקודות שעלולות להיות בעייתיות, זה כלל לא אומר שיש אצלכן בעיה
הניחי לדאגה, נקטי את הפעולות שציינתי אם זה מרגיש לך נכון ומתחבר לחויה שלך ובעיקר
וברוכה הבאה