ילדים זה כאן

פשושולה

New member
שלום והתיעצות קטנה...

יש לי שאלה... עדן עדיין אוכלת בלילה, לפחות פעמיים. עדן בת 7.5 חודשים. עדן הולכת לישון סביב 8 בערב, וקמה בערך בשש וחצי ככה. אין לי בעיה לתת לה "ארוחת חלום" עד 12, אבל הייתי רוצה שהיא תפסיק לאכול בין 12 ל - 6 בערך. מהתיעצות עם חברות מסביב נאמר לי כי אם אני לא אפסיק את זה בפעולה יזומה (3 לילות בערך ללא שינה, בכי קורע לב של הילדה במשך כל הלילה כי היא רעבה ותקבל רק מים החל מהלילה השני...) אז אין סיבה שהילדונת תפסיק בעצמה. יש לי אפילו חברה שעשתה את הפעולה היזומה בגיל שנתיים של האפרוח שלה. המצב הזה נשמע לי מאד קשה. ניסיתי לפני כחודש להפסיק להאכיל אותה בלילה, והלילה הראשון עבר טוב, והשני - בכיתי איתה כרבע שעה עד שנישברתי ונתתי לה לאכול. השאלה היא: האם אני עושה לה נזק בזה שאני עדיין מאכילה אותה בלילה? כלומר, האם יהיה לה קשה הרבה יותר להפסיק לאכול בלילה בגיל מאוחר יותר? האם אני מפתחת אצלה דפוסי אכילה לא נכונים, כלומר, היא תאכל הרבה בלילה כמבוגרת? האם שווה להתמודד עם רגשי האשם במהלך הלילות האיומים שיהיו (אנחנו לא בשואה, אז למה הילדה שלי צריכה לרעוב...) בשביל האופציה לשינה יותר רציפה בעתיד? מה אתן עשיתן? אני יודעת שזה נראה כמו שאלה על ילדים, אבל אני חושבת שזה סקופ יותר גדול מרק טכנית, אם להאכיל או לא להאכיל בלילה...

lulyK

New member
לא עשיתי כלום והוא הפסיק בעצמו.

איחך החברות שלך יודעות שזה לא יפסיק לבד? הן הרי לא חיכו מספיק זמן. מצפים מתינוק להפסיק לאכול בלילה עד גיל שנה, לפני זה לא הייתי עושה כלום (גם אחרי זה לא הייתי עושה כלום, האמת. תלוי בתינוק ובעוד הרבה דברים)

mummy

New member
רק איתמר עוד לא הפסיק לבד? עד מתי?

ולזו ששאלה את השאלה המקורית - מצטרפת לעמיתותיי המלומדות: מוקדם, מוקדם מאוד בשביל סדרות חינוך מסוג שכזה. איתמר בן שנה וחודשיים (כמעט) אוכל פעמיים בלילה, סופסוף זה בהפרשים של 6 שעות בערך. אבל עד לא מזמן היה מוריד כל שלוש שעות על השעון בלילה בין 180 ל- 240 סיסי (ובמשך היום אוכל עוד יותר). בקיצור, אורך רוח וסבלנות. היא עוד נורא קטנה, תני לה את מה שהיא צריכה.

lulyK

New member
את יכולה לספור את זה כפעם אחת....

הפעם השניה היא ב-0600, לא? תגידי שזו ארוחת בוקר.

lulyK

New member
תענוג.

תשאלי את איוש אם זה נחשב בוקר (נדמה לי שכן...)

תומרלי

New member
שלום ותשובה קטנה...

אני לא יודעת לענות לך אם יהיה קשה לך מה יהיה הלאה, אבל לי נראה שכמו כל הרגל, קשה להיפטר מהם ככל שעובר הזמן. ועדיין, לא נראה לי שהיא תאכל בלילות כבוגרת מהסיבה הזו (אולי ממאנצ'יז שלאחר מסיבה. סתאאאם). אני יכולה לספר לך שאצלנו הקטנצ'יק ישן מהשעה 20:30 בערך וקם בסביבות 06:00 - 06:30 בערך, אבל מתעורר בכל לילה בסביבות שלוש ואחרי קמה ליטופים עקשניים בגב (על מוצץ אין מה לדבר, הוא ממש לא מסכים)הוא פשוט חוזר לישון. אני בעיקרון נגד האכלת לילה ולא ויתרתי. פשוט הבאנו כיסא ובכל פעם מישהו אחר מלטף אותו, אבל זו לא חוכמה כי לא היה בכי קורע לב, אחרת אני חושבת שלא הייתי עומדת בזה. מציעה לך לנסות ולא להתייאש. היא ואתם תיזכו לשינה יותר איכותית. מה גם שהם לא זקוקים לארוחה הזו בלילה בכלל.לא הייתי בטוחה שהיא רעבה,זו פשוט הרוטינה שהיא סיגלה לעצמה מצטערת שיצא כזה ארוך.

תומרלי

New member
תיקונים

לא יכולה לענות לך מה יהיה הלאה. וכן, הקטנצ'יק שלנו בן חמישה חודשים

למה את חושבת שהוא לא רעב?

דוקא לפי המנגנון הפיזיולוגי שלו, יותר מסביר להניח שהוא כן רעב.

תומרלי

New member
לא משוכנעת שהוא לא רעב

אבל, הוסבר לי על ידי רופא הילדים שכשהם קטנים יותר (בני חודשיים שלושה) הם מתעוררים כי הם עדיין לא מבנים אצלם מחזורי לילה ויום.עכשיו הוא כבר הרבה יותר עירני ביום ולקראת שבע וחצי בערב הוא פשוט שפוך, אז הוא מקבל מנה סמיכה יותר של דייסה (לפעמים עם הנקה ולפעמים לא. תלוי בנסיבות)ונרדם. בודאי שלא הייתי מונעת מהילד שלי אוכל, בשום מצב ובשום שלב של היום, כולל בלילה, אבל הבכי שלו כל כך חלוש והוא רדום לגמרי, אז בעזרתנו הוא ממשיך לישון עד הבוקר.

פשוט כתבת שאת מתנגדת עקרונית

לארוחות לילה ותהיתי מה קורה אם הילד רעב. אבל כמובן שאת זו שיודעת אם הוא רעב או לא ויופי שמצאתם דרך לעזור לו לישון טוב. דרך אגב, אם זה מעניין אותך, קראתי הרבה מחקרים שטוענים שנורמלי לחלוטין שתינוקות רכים, בעיקר יונקים, קמים בלילה לאכול. באופן עקרוני, דפוס היניקה הנורמלי הוא כמה יניקות קצרות בשעה במשך כל שעות היממה, כך שאין סיבה פזיולוגית לכך שתינוק קטן ישן לילה שלם. כמובן שיש כאלו שהתמזל מזלם וזכו בתינוקות כאלו, אך זו לא הנורמה. וזה לא קשור בכלל להבנת מחזוריות היום והלילה אלא למבנה מערכת העיכול שלהם. פירטתי על זה קצת בתשובה שלי לפשושולה.

yaelia

New member
גם הללי ככה

לרוב הוא ישן לילות שלמים, יש לו תקופות, החודש האחרון למשל, שהיו בו הרבה שינויים, שהוא מתעורר וצריך חיבוקים ולפעמים בקבוק. זה יעבור לו. אני לא הייתי דואגת במקומך. יש לתינוקות כל כך הרבה תקופות משתנות, אם היא רעבה שתאכל. אם סתם היא צריכה חיבוקים שתקבל.

אמברון

New member
למה את רוצה להפסיק?

איזה נזק זה יכול לגרום (חוץ מסכנה לעששת כשיש שיניים)? יעל מקבלת בקבוק אם היא רוצה. לפעמים היא ישנה לילה שלם, לפעמים היא צמאה למים ויש לילות בהם היא פשוט רעבה. כשזה כך, אני לא מונעת ממנה בקבוק. מה שכן, אני משתדלת לתת לה גם מעט מים אחרי החלב, כדי שהפה ישטף מעט. היא עדין כל כך קטנה. דפוסי האכילה של עומר (בן 3.5) השתנו מיליון פעמים, ועדין משתנים. לדעתי, אם היא רעבה תני לה לאכול. נסי קודם מים ואם זה לא מספק אותה תכיני לה חלב.

פשושולה

New member
אני חושבת להפסיק כי אני חושבת

שהשינה שלה ושלנו תהיה יותר רצופה ואיכותית, ואני חוששת שהיא תתרגל לאכול בלילה וזה לא הרגל בריא לחיים באופן כללי, ויש לי בכלל חשש שעדן תהיה ילדה שמנה ומבוגרת שמנה... היא באופן קבוע גדולה לגילה, ונמצאת בין האחוזון ה - 75 ל - 90 ביחס של המשקל לגובה. היא קצת שמנמונת...אבל מתוקה ביותר. בגלל הסבל שלי והמאבק עם המשקל (וזה לא שאני בעודף מישקל של עשרות ק"ג, אבל אף פעם לא הייתי ממש רזה כמו שהייתי רוצה להיות) הייתי רוצה לחסוך לבובונת את זה אם אפשר.

בלינקה

New member
יקירה, זו לא פעם ראשונה שאת דואגת

ותסלחי לי אם אני חצופה, אבל מבעלת משקל עודף אחת לשניה (אני לא זוכרת אותך ככה, אבל ניחא), בעיית משקל היא קודם כל בראש. והדאגה שלך היא הדבר הכי גרוע שיכול להיות לעדן בתחום הזה, של הפרעות אכילה. בגיל שלה זה נורמלי לגמרי להיות רעבה באמצע הלילה. והיא גם אוכלת אוכל בריא, ולא קמה באמצע הלילה לפשוט על השוקולד במקרר עם החתולה
תנסי להרפות. אני יודעת שזה נורא קשה, אב אני חיה עד היום עם תסכולי המשקל של אבא שלי, וזה נורא. וגם דוגמה קונקרטית, כי זה הכי מרגיע. בת אחיו של האיש היתה בערך מגיל 5 חודשים באחוזון 20 בגובה ואחוזון 80 במשקל. ניזונה מסימילאק ואח"כ סימילאק ומוצקים. בגיל 10 חודשים היא התחילה לזחול, ובגיל שנה וחודשיים ללכת. מאז שהיא התחילה לזחול היא התאזנה, והיום היא אחוזון 50, גם בגובה וגם במשקל. הדברים האלו כ"כ משתנים. היא תינוקת, אל תטרידי אותה בבעיות של מבוגרים.

פשושולה

New member
את צודקת, זו גם הסיבה שאני מתיעצת

פה, כי אני ממש לא רוצה להשליך על הקטנטונת את האובססיות שלי. אין לי ספק שאני קצת מגזימה בנושא... דווקא מאד חשוב לי שהיא לא תרגיש את ההיסטריות האלה, וברור לי שאני צרכיה לעבוד על עצמי בנושא. מהצד השני, אני יכולה להגיד שכל פעם שהילדה לא גומרת בקבוק אני מתחילה לדאוג ותוהה אם היא חולה או מרגישה לא טוב (שיניים, שיעול וכו', בגלל ההיסטוריה שלה...) אז אני לחלוטין פולניה - שום דבר לא בסדר, כשהילדונת אוכלת וכשהיא לא... מסכנה הילדה..

למעלה