(
)חופש הביטוי או מכות חשמל?

kagome10

New member
איך נפלו המשטרים הטוטליטריים?

המשטרים הטוטליטריים נפלו כי אנשים הצטרפו למחתרות שנלחמו נגד רודנים, כי אנשים עזרו בכל דרך בה יכלו. אני שואלת שאלה נגדית - איך אפשר לא להתנגד? איך אפשר לראות שמוך עיניך, במידנה שלך, הורגים כולאים ומענים אנשים חפים מפשע ולא להרים קול צעקה גדולה? מה עם המוסר שלנו? קאנט אמר שהדרך לבחון אם חוק הוא נכון היא לבדוק האם היית מוכן שהחוק יהיה חוק אוניברסלי. היתי מקבלת בשמחה עולם בו כל האנשים מוחים בראותם עוולות, לא הייתי מסכימה לחיות בעולם בו כל האנשים מפנים את מבטם בראותם מעשה נפשע, מתוך דאגה לעורם.

הם נפלו גם מסיבות אחרות, כלכליות או חברתיות.

משטרים טוטליטרים בספרד, אנגליה ואפילו גרמניה של לפני מלחמת העולם הראשונה נפלו בלי שום מהפכנים שמתו בדרך.

xcalibur

New member
למה אנחנו מתפלאים לא ברור לי?

במדינה שסוקלת באבנים הומואים ולסביות, שכורתים ידיים לגנבים ושמאלצים אנסי כבשים לשאת אותם לנשים...למה לעזאזל שלא ייענו במכות חשמל מי שבא נגד השלטון? אני תמיד בעד חופש הביטוי אבל עד גבול מסוים. הסתה וגזענות זה כמובן מחוץ למשוואה כאן.

גיל110

New member
מה הם שונים ממדינת היהודים?

פה דוקרים הומואים ולסביות במצעד הגאווה, פה משחררים גנבים כל עוד יש להם כיפה על הראש, פה אונס, אלימות ורצח בתוך המשפחה החרדית הם דבר שבשגרה, שלא לדבר על כפייה לנשים להינשא והפיכתם למכונת ילדים.

xcalibur

New member
מה זה קשור "ליהודים" לא הבנתי?

יש איזו תרבות בעולם שאין בה גנבים, אנסים, רוצחים וכו וכו?

גיל110

New member
שאתה מיחס קבוצת עבריינים לדת אחת

ניסיתי לטעון שזה קיים בכל החברות (לצערנו).

xcalibur

New member
אני ניסיתי? אתה ניסית!

ממתי "ערבי" זה דת? זה בכלל לאום יא חביבי.

גיל110

New member
לא, זה לא לאום, זה כבר תרבות ומוצא

כי איך היית קורה לאלה שנולדו באזור לפני קום המדינה? פלסטינים? לאום לא נקבע לפי האזור בו אתה נולד אלה לאזור בו אתה משתייך. תן לי להדגים - נניח ונולדי למשפחה ערבית, אבל נולדתי בישראל. אז אפשר להגיד שאני ישראלי בדיוק כמו היהודי שנולד כן. אבל רגע - יש פה בעיה תחבירית - איך אפשר להיות ערבי וישראלי באותו אחד אם סיכמנו שזה לאום? למה המדינה מתחייסת אליהם, אם ככה, לערבים ולא לישראלים שווי זכויות כאחד? חומר למחשבה.

xcalibur

New member
פתח אטלס, חפש "ישראל" ותגיד לי אם אתה מוצא

מצאת? לאום. לא מצאת? חפש חזק יותר. אין שום בעיה עם ההגדרה ערבי - ישראלי כמו שיש צרפתי - אמריקאי וגרמני - פולני. זה שהערבים רואים את עצמם בתור ערבים בראש ובראשונה ואז אולי אולי ישראלים זה כבר משהו אחר לגמרי. ובינינו, המדינה מתייחסת אליהם הרבה יותר טוב מאשר החברים שלהם מעבר לגבול. אם תראה לי ערבי עם תעודה כחולה אחד שהיה מסכים לחזור/לעבור תחת ריבונות ירדנית/סורית/פלסטינאית - מה שתרצה. מה שהמדינה הזאת הספיקה לעשות ב-60 שנה, אף מדינה ערבית לא הצליחה לעשות ב-2000.

גיל110

New member
נכנסת פה לגבולות אחרות כי

א. המדינה הזאת הוקמה בשיא המהפכה התעשייתית - כלומר, כל ההמצאות כבר היו בשטח ולכן להקים מדינה לא היה דבר קשה במיוחד. ב. רוב הכספים להקמה לא הגיעו מעבודה ופעילות עברית אלא תמיכה אמריקאית. ג. כל כלי הנשק, המדים והיכולות הצבאיות לא היו עבריים והגיעו מאמריקה. לכן - אי אפשר להגיד שישראל עשתה הרבה ועוד לבד. ולא דיברתי על היחס של הערבים אליהם - דיברתי אל היחס שהמדינה נותנת להם כשהיא קוראת להם "ערבים-ישראלים" לכן אני אומר - על מנת שמדינה תפיק לאום אחד היא צריכה להתייחס לכולם כשווים, ובמדינה שבה בני אותה דת מקבלים יחס שונה (עדיפות לדתיים וחרדיים מאשר חילונים), פלא שאחרים יקבלו יחס יותר גרוע ויהיו הגדרות לאום שונות? אגב - אתה לא מקבל את הלאום שלך מהמדינה בה אתה גר אלא חבל הארץ - כל מי שנולד כערבי יהיה ערבי אך ורק אם נולד בחצי האי ערב, ואם נולד באינדונזיה אז סביר שיהיה מוסלמי אבל לא ערבי. כנ"ל הממלכה המאוחדת - מי שנולד בה יחשב כאנגלי (מהמילה אנגלו-סקסי), גם אם נולד בחלקים מחוץ לבריטניה. כנ"ל ארה"ב - מי שנולד בה יחשב כאמריקאי גם אם נולד בקנדה - כי הוא נולד בשטח אמריקה הצפונית.

יש הבדל דק מאוד בין אומץ לטיפשות

אנשים אמיצים אינם חיים טוב יותר, אינם מקבלים שכר אמיתי בעד האומץ שהפגינו, ולרוב משלמים את המחיר עבור הרווח של אחרים. ואני מדבר כאן על אומץ אמיתי, על אנשים שסיכנו את עצמם באופן מודע; לא על אומץ "טלוויזיוני", כל מני חולי סרטן שאומרים עליהם שהם מתמודדים באומץ עם המחלה, כאילו שיש להם ברירה. אומץ אמיתי הוא כאשר יש לך ברירה. במציאות צריך לדעת מתי הגיע הזמן להיות גיבור, ומתי אתה סתם מסכן את עצמך בטיפשות בשביל כלום. הציטוט שבחתימה שלי לקוח מספר בשם "אונית המגדלור", שמדבר על הדילמה הזו בדיוק. זה נושא טוב לפוסט, אולי אכתוב על כך עוד בבלוג שלי.

shy-1

New member
אתה צודק, רק שלעיתים הכל נעשה ספונטני,

מבלי שמישהו השקיע מחשבה או אומץ, וכשהוא מתגלה כגיבור, אמיץ, מושיע, גבוה, בלונדיני, יפה, הוא אומר: בסה"כ רציתי לחזור הביתה מהר, ולראות אם יכניסו את הארוס של ליהיא לבית, ולא מבין את הטאררם שעושים סביבו.

אני שמחה שהעלית נושא כל כך חשוב ומעניין../images/Emo41.gif

ואני מאד מופתעת (לטובה). לצערי הרב תפוז במפגיע אינו מקום לשיח פוליטי "תפוז" - לא רק שלא מעודדת שיח כזה אלא לדעתי אף משתדלת מאד להצניע אותו (בלשון המעטה) - ותודה לאל שאנו חיים במדינה דמוקרטית!

למעלה