/tapuzforum/images/emo45.gif/tapuzforum/images/emo31.gif רביעי

Beyond The Veil

New member
../images/Emo24.gifאני מבינה אותך

רק מלבקר ביד ושם עשה לי לא טוב, לעמוד מול מסך של אישה קטנה שיושבת ומספרת דברים כ"כ מזעזעים...פשוט רציתי לעמוד שם ולבכות
עכשיו תתאר בדיוק אותו הדבר, רק שאני יושבת מול סבתא שלי, ניצולת שואה...הסיפורים....

The Cat Woman

New member
בטח שזה כן

אם הם מספרים את העדות בצורה מצחיקה והם שרדו את זה ומסוגלים להתייחס לזה בהומור מסוים- אין שום סיבה שאתה לא תוכל. אני מגיעה מרקע של ניצולי שואה, הייתי בפולין וחוויתי את הדברים האלו ברמות קשות מאוד, אבל אשת העדות שלנו הייתה כ"כ מיוחדת שזה פשוט מפליא אותי שהיא זו שחיזקה אותנו ולא להיפך... יש סיפורים מזעזעים, זה ברור. אבל זה עבר ורובם שמו את זה מאחוריהם ומנסים לשכוח ולהתמקד במשפחה הקיימת שלהם. כל הכבוד להם על זה. לדעתי אנחנו צריכים לאחד חזית איתם במאבק שלהם לקבל את העובדה שזה אכן קרה.

היויו

New member
זה עבר,אבל זה משהו שאסור לשים מאחורינו

זה משהו שתמיד צריך להיות לנו בראש. למקהר שלא שמת לב, הדברים האלה עוד קיימים, והם הולכים ומתחזקים, וגם בארץ כבר רואים נצנוצי נאצים שמעיזים להרים את הראש המכוער שלהם וזה ראש שצריך פשוט לכרות במקום בלי לשאול יותר מדי שאלות. גם אני בא מרקע של ניצולי שואה.ושל חלק גדול יותר שלא ניצלו. וגם אני שמעתי סיפורים, חלקם היו משעשעים בצורת הסיפור אבל להסתכל יותר עמוק מראה שהדרך היחידה של הניצולים להתמודד עם הזוועות , להלצליח בכלל לקלוט את זה היתה להפוך את הכל לבדיחה כי אם זה בדיחה, זה פחות נוראי. פשוט אי אפשר היה לקלוט את עצמת הזוועות. חלק לא קטן מניצולי השואה אומר "עזבו, זה היה, תנו להמשיך הלאה מבלי להסתכל על זה.אין טעם לדבר על זה, אין טעם להזכיר את זה, אין טעם לחשוב על זה בכלל". וזו הדרך האחרת להתמודד עם הזוועות והיא ההדחקה. "לא נדבר על זה, זה לא באמת קרה, זה היה חלום רע שהצלחנו להתעורר ממנו איכשהו". אבל אנחנו, בתור דורות ההמשך השני והשלישי, והילדים שלנו שיהיו דור רביעי לניצולים ולצערי (או לשמחתי) לא יזכו לשמוע את העדויות מיד ראשונה, חייבים לדאוג שאף אחד לא ישכח את זה. כי ברגע ששוכחים, זה יקרה שוב - ההסטוריה מוכיחה את זה. ואסור שאנחנו בתור עם,בתור אומה,בתור מדינה נרשה לדבר כזה לקרות שוב וזו לדעתי המורשת הכי חשובה של אותם אנשים שהיו שם - אלו ששרדו ואלו שלא. Never Again.

סנעיר

New member
ההיסטוריה גם מוכיחה שהיהודים

לא מסוגלים לעבור שניים-שלושה דורות בלי מנת הרדיפה הקבועה שלהם...אם אף עם לא יאיים עליהם מספיק מבחוץ, הם יעשו את זה בעצמם. השואה הייתה בסה"כ החוליה האחרונה [בינתיים] והקשה ביותר בשרשרת של אירועי רדיפה שהתפרשו ע"ג אלפי שנים. חייבים להסתכל על זה מנק' מבט היסטורית- היהודי הוא מזוכיסט סדרתי שתמיד ימצא את הדרך להחזיר את עצמו לידי אויביו. אז האירופאים היו אמורים לשמור עלינו ולעצור את ההשתוללות הנאצית, על-סמך העזרה המפוקפקת שלהם פיתחנו את תאוריות ה"יהיה בסדר" שלנו, והיום הסרט הוא אותו סרט- האמריקאים ישמרו עלינו, האירופאים ישמרו עלינו, האו"ם ישמור עלינו
ובינתיים עוד קסאם ועוד קסאם, הטווח הולך וגדל, הסורים מתחמשים באלוהים-יודע-מה, החיזבאללה קם לתחיה בקלות שבא לך לדפוק ת'ראש של אולמרט באיזה שלט חוצות, האיראנים ככה || מגרעין, ואנחנו עדיין בסרט שלנו
חפשו אותנו בבומבמלה. ואם אפשר להוריד איזה מאחז בלתי-חוקי או שניים על הדרך- מה טוב. כי ברור שהמתנחלים זו הבעיה שלנו
עזוב, פשטנו ת'רגל. כתבת דברים יפים אבל חסרי אחיזה במציאות, והתפשטות המגפה הנאצית הם רק ההוכחה. עם ואומה אנחנו כנראה נשאר. מדינה? דבר איתי עוד 10 שנים...

The Cat Woman

New member
איך זה קשור? O_ס

ולמה אתה מדבר על יהודים בגוף שלישי? לפי מה שאני יודעת- ותקן אותי אם אני טועה- אתה יהודי... אז... למה אתה מפריד את עצמך מ"היהודים המזוכיסטים"? וזה גם לא נכון מה שאתה אומר. אנחנו מדינה חדשה יחסית למדינות אחרות ובשל כך גם בלתי מבוססת בעליל (עם כמה שאנו מתקדמים בהרבה תחומים), בגלל שנוחתים עלינו קסאמים אנחנו צריכים להפסיק לחיות? לא ללכת לבומבמלה, לא ללמוד, לא להמציא דברים חדשים? "הראש היהודי ממציא לנו פטנטים" זו לא רק שורה משיר. יש לה המון אחיזה במציאות... דברים טובים מאוד יוצאים מהעם שלנו, ואנחנו עושים זאת בקושי ותסכול רב... אני חושבת שמגיעות לנו כפיים על זה שאנחנו עוד נשארים שפויים. אגב- אני לגמרי מסכימה איתך בעניין ההתנחלויות. ההתנתקות הוכחה כשטות גמורה, עוד כשהייתי בצבא וכל הקטע הזה התחיל- אני פשוט רציתי לבכות ממה שהולך לעבור עלינו ועלי במיוחד בתור אשקלונית שפינו את כל מה שמדרום לה (וזה מוכיח את עצמו). בקשר לנאצים- הרי ברור לכולנו שהם סתם נגע חברתי מתוסכל כמו הרבה אחרים, מה שצורם יותר- זה שהם נאצים. אבל בסה"כ הם עוד רובד מתוסכל הבוחר להוציא את תסכוליו ע"י זה שהוא נאצי! מה שעוד יותר לא ברור לי- זה שרוב החבר'ה האלה הם ממוצא רוסי. לרוסים יש הרבה הסטוריה עם השואה וזה כ"כ לא מסתדר... פשוט טירוף. אתה יודע מה באמת הבעיה של המדינה שלנו? לא האנשים שחיים בתוכה, אלא כל אלו שבאמריקה... ואני לא מדברת על יהודים בארה"ב, אני מדברת על ארה"ב כמעצמה. אנחנו משקשקים מפחד מהם, כמו בובות על חוט- עושים כל מה שהם אומרים לנו! אין לנו עמוד שידרה ומי שמנהל את המדינה זה בעצם נשיא ארה"ב ולא ראש הממשלה שלנו. למרות שגם הוא אדיוט ולא חסר לו...

סנעיר

New member
ואם אני מרוקאי, אני לא יכול להגיד שהמרוקאים

הם...וואטאבר? אתה לא יכול להעביר ביקורת מבפנים? ממש תפיסה בוגרת. כל מה שאמרת לא קשור ומראה שלא הבנת את הפואנטה בהודעה שלי. אין סתירה בין זה שאנחנו מתקדמים מדעית לבין זה שאנחנו דפוקים פסיכולוגית. קראי את הציטוט בכרטיס האישי שלי, אני לא הראשון שאומר את זה. באמת לא ברור שהבומבמלה הייתה רק דוגמא לכל אווירת ה"זה לא קשור אליי" שהולכת פה? קסאמים בשדרות? זה עניינם של השדרותים. בניה בדואית בלתי-חוקית בנגב? את מי זה מעניין? המדינה הזו מנוהלת מבועת ת"א וכל מה שמחוץ לבועה לא קיים. ואלה רק חלק מהבעיות. אם הייתי רושם בכל שבוע ממוצע את הנבואות הקודרות שעולות לי בראש בנוגע לעתיד של המדינה הזו [בעקבות ידיעות חדשותיות כמובן] הייתי מצליח לתת פייט רציני לחפרנות של עלומה [
] בגלל שנוחתים עלינו קסאמים אנחנו צריכים להפסיק לברוח מהמציאות ולהתחיל להתחבר. למציאות, ואחד לשני. אבל כל המדינה הזו חיה בנדמה לי. קחי אדם אקראי ברחוב- או שזה לא מעניין אותו, או שזה מעניין אותו אבל ברמה של עוד כותרת בעיתון. החברה הזו לא יודעת להתקומם כחברה ולהכריז מרד על ההנהגה שבגדה בה. יש כאלה ששואלים מה כבר אפשר לעשות. הצעד הראשון הוא מעורבות. ואם בהתנחלות כמו אריאל, תנועת הנוער הפוליטית המזוהה ביותר עם המקום מנתה 7 חברים בימי השיא שלה- את יכולה להבין בעצמך כמה המצב בקאנטים. אתה מציע לבנאדם להגיע למפגש הכרות וכשהוא מגלה שלא מקבלים על זה כסף הוא צוחק לך בפרצוף. כל אחד לעצמו כאן והחיבור הפאתטי הזה לארה"ב, שציינת בסוף, מחלחל למישורים הרבה יותר עמוקים מהכסף שארה"ב קונה אותנו בו. עצוב.

The Cat Woman

New member
הבנתי בהחלט

עד כמה שאפשר היה להבין מהניסוח שלך... אתה צודק בכך שכל אחד חי בבועה משלו ולא איכפת לו מה שקורה בדשא של השכן, כי הרי ברור שהדשא שלך לא ירוק יותר- אז למה שתרצה להתעסק בבעיותיהם של אחרים כל עוד יש לך בעיות משלך לפתור? וכולם חיים בלה-לה הזה. כן, הבנתי שהבומבמלה זו סתם דוגמא. אבל עובדה שציינת את זה- ואני שואלת את עצמי- למה שלא נבלה? למה שלא נצא? למה שלא נתרכז בהופעה של נייט כאילו היא הדבר הכי חשוב, ממש פרט נחוץ לקיומנו על פני האדמה? למה שלא נלך לבומבמלה? למה שלא נמשיך ללמוד וליצור דברים? למה? הרי הממשלה שלך מעודדת אותך לאטימות הזו, לסתימת פיות, להתעלמות, להתמרכזות (מלשון- לחשוב רק על המרכז), הרי מה שמחוץ לת"א לא מעניין אף אחד. והסטיגמות על אשקלון ושדרות רק מעודדות אנשים לחוסר איכפתיות. הרי ברור שבשדרות ובאשקלון יש אוכלוסיה נורא נחותה וחסרת אינטלקטואל, אז מה זה משנה שנוחתים עלינו קסאמים? מה זה משנה בכלל שאנחנו לא ישנים כי יש מעלינו מסוקים 24 שעות ביממה? מה זה משנה בכלל שידיד שלי בכל לילה שולח לי SMS ששוב נחת עליו פצמ"ר? זה לא משנה... כי זה לא קורא בכפר שמריהו. לא קורה בת"א. לא קורה ברמה"ש ולא בהרצליה פיתוח. וכך זה גם היה עם המלחמה בלבנון... מדינה שלמה היתה בלה-לה. בכלל לא קראו לזה מלחמה עד שזה נגמר. אז לסיכום, אני מסכימה עם האמירה שלך מאוד. זה פשוט די ברור מאליו... אבל אני לא מסכימה עם הפנית האצבע המאשימה לעם. כי אנחנו לא אשמים כ"כ. דברים נמצאים במצב העכשווי שלהם מסיבה מסוימת אותה הזכרתי לעיל. (וכמובן שכל אדם אחראי לגורלו וזה... אבל המדינה כ"כ מדכאה אותנו שגם על גורלנו איננו מסוגלים להחליט בעצמנו)

סנעיר

New member
טוב, אני אסביר לך את זה באשקלונית...

בעעבעבעעבעעע! ערעעערערער כוסרברבאק ערס עמעמעמעמעעעעע אינעל העולם עעעעעעעכעעכעכ ימח שמם טפו!
את פשוט מקבלת את זה כנתון, ואותי זה מטריד עד כדי רצון לרדת מהארץ ולצפות בה נשרפת ממקום מבטחים בפינלנד.

The Cat Woman

New member
נורא משעשע... רק חבל שזה... אמ... לא!

שמע, אם יש משהו שאשקלונים נורמליים שונאים- זה שמדברים איתנו ככה אז אני מבקשת ממך לחדול כי זה באמת לא מצחיק ואתה סתם מתנהג בצורה שאתה שונא שמתנהגים, מה שגורם לי לחשוב על הצביעות שבדבר... אז אנא חדל. דבר שני, אני אוהבת את הארץ שגדלתי בה. אני גאה בהיותי ישראלית. הדבר האחרון שארצה זה לגור במקום זר שהוא לא המדינה שלי. אני חושבת שדווקא סוג כזה של התנהגות מעודד את כל הדברים הגרועים שאנחנו חווים היום.

היויו

New member
כמה דברים

קודם כל - שניכם מדברים על אותו דבר בגדול,רק מביעים את זה אחרת. אני חושב בדיוק אותו דבר ואולי הדברים שלי "ימרכזו" (האירוניה שבמילה במקרה הזה) את הטענות של שניכם למישור אחד. הבעיה עם המדינה היא שמי שבמרכז חי המרכז וכל דבר מחוץ לרדיוס אשדוד-ירושלים-חדרה הוא לא במדינה, הוא מעין חול לא בחול כזה.כאילו, מבחינתם כדי להגיע לבאר שבע צריך דרכון וכדי למצוא את צפת צריך מטוס. מזל שהם יודעים איפה זה החרמון, אחרת הם בכלל לא היו יודעים שיש את צפת,טבריה ועפולה בדרך. מצד שני, כל מי שלא גר במרכז חושב שדופקים אותו מכל הכיוונים (מה שדי נכון
) ושאף אחד לא מתייחס לצרות שלו (מה שמאוד נכון). לראיה - עד שלא נחתו טילים בחיפה וטיל אחד סורר עשה דרכו לכיוון חדרה, במרכז לא התעוררו בכלל. עד שב"מתקן אסטרטגי" באשקלון לא פגע קסאם, אף אחד שם בכלל לא ידע שקסאם זה לא פצמ"ר. זה שהאמריקנים הם אלו שלחצו עלינו (והצליחו) לצאת מלבנון לפני שהיינו צריכים לעשות את זה, זה שהם לחצו על רה"מ דאז להתנתק מחלק מהעם ולגרש אותו מהבית, זה שהם לוחצים שוב ושוב לתת לערבים עוד בלי לחיות פה ולספוג את מטר הטרור היומיומי זה דבר מרגיז.אבל אותי אישית מטריף הטמטום מבית - כל "נשות ווטש" למיניהן וה"יריב אופנהיימר"ים לסוגיהם שחושבים שהצה"ל הוא למתנדבים בלבד, שהצבא שומר רק על מתנחלים, ושהחמאס זו תנועת נוער שמעודדת חשיבה עצמאית ובגרות מוקדמת בעוד הפתח הוא בכלל ארגון גנים שנועד לפתח את החינוך בגדה. כל הטלי פחימות שטוענות שזה שאנחנו סוגרים את הערבים גורם להם לבצע כאן פיגועים ולקרוא להשמדת היהודים והמדינה... ומכאן הגענו לנאצים... וענבר - תיקון קטן בקשר לרוסים.הרוסים שסבלו מהשואה הם יהודי מערב בריה"מ, המדינות הבלטיות , אלו שעד אחרי מלחמת העולם בכלל לא היו שייכות לאיחד הסובייטי.הנאצים נבלמו רחוק מאוד ממוסקבה (בסטאלינגרד, לצורך העניין,שם היה טבח עצום בצבא הרוסי כי סטאלין מן הסתם לא היה מוכן שהעיר שנקראה על שמו תיפול בידי הגרמנים והזרים לשם כוחות מכל רחבי המדינות הסוביטיות דאז) והרוסים הלא יהודים שסבלו מהשואה לא סבלו מהשואה עצמה אלא מהמלחמה ומתוצאותיה, שהרי נהרגו כמה מליוני חיילים רוסים במלחמה ההיא (באיזור 2.5 אם אני זוכר נכון). ולצורך העניין - היהודים שסבלו במדינות בריה"מ סבלו יותר מהמקומיים מאשר מהנאצים - מהאוקראינים, מהלטבים והליטאים ומחוליות החיסול המקומיות שראו במלחמה קרקע פוריה מאוד ל"הפטרות" מהרעה החולה שנקראת יהודים.

קצת מתקנת בקשר לרוסים...

להיות רוסי נאצי זה לירות לעצמך ברגל. תורת הגזע מתבססת על כך שצריך להשמיד את הורסי התרבות (=היהודים והצוענים) ולנצל את נושאי התרבות (הסלאביים), צריך להפוך אותם לעבדים ולנצל אותם לכל העבודות בשביל שהגזע העליון יוכל לחיות ברווחה. להיות סלאבי ולתמוך בתורת הגזע זה מגוחך. ואנשים פה לוקחים את הקטע הזה של הניאו-נאצים בצורה קצת מוגזמת, עם כמה שזה נושא רגיש, כמה ילדים קטנים שגרועים בהיסטוריה זאת הדאגה הכי קטנה שלנו כרגע.

lacrimosa girl

New member
איזה כיף זה

שאנשים יותר חכמים ממני מנסחים בצורה נהדרת את מה שאני חושבת. ^^ אם כי זה לא היה קשור בגרוש

The Cat Woman

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo7.gifכרגיל

"אנשים מחייכים אלי ואני מחזיר חיוך. ובא לי למות באותו הרגע, בא לי למות..."

dralan

New member
נשמע מוכר.. ><

רק שאצלי זה ``אבל בא לי לתקוע להם מסמר חלוד בעין``

The Cat Woman

New member
אני יותר מלודית...

בא לי לתקוע להם חרב סמוראי בבטן שירגישו את מה שאני מרגישה ואז לעשות לעצמי חרקירי ולמות.

למעלה