...It´s humiliation time, Shay baby

Governor

New member
...It´s humiliation time, Shay baby

אין הנחות ואין נכוי שליש על התנהגות טובה, מה גם שלא ראינו כל התנהגות טובה והבעת חרטה. הודעה זו גלשה לעמוד שני ומוחזרת בזאת לעמוד ראשי ותהיה כאן עד 15/8/2003 שעה 17:05, כיוון שלא למדת לקח ואתה ממשיך למחוק. לכל אדם נורמלי מספיקה סטירה מצלצלת אחת כדי להסיק על קיום קשר בין מעשה נלוז שעשה לבין הגמול עליו. אם הוא מעט קשה תפישה ולא יהיה בטוח - יחזור על מעשהו הנלוז פעם נוספת וישתכנע משיחטוף סטירה זהה נוספת. לא ידידנו ש.ב. מנטעים. הנ"ל לוקה, לא עליכם, באלצהימר ואינו מקשר בין מחיקת הודעותי לבין הסטירות המצלצלות שהוא חוטף מיידית. לחייו להבים (לחי הוא חלק פנים, או חלק ישבן, ובשניהם תמצאו את מכוות אצבעותי, או טביעת מגפי), ועדיין לא הסיק מסקנות. אז הנה הכרזה, for the record: ש.ב., מנהל נטעים, הודעה זו נשארת בדף ראשון של הפורום משך שבוע. אתה יכול לנסות למחוק הודעה זו, אולם זאת אני מתחיב: ככל שהיא תימחק, היא תחזור ותוצב, ותתנוסס בעמוד ראשון למשך שבוע מרגע שיפסקו נסיונות המחיקה (שבתות, חגים, ערביהם וימים שאינם ימי-עסקים - אינם נמנים), ואחר כן אניח לך למחוק אותה. אתה חייב ללמוד לקח, חמודי. ההשפלה היא בלתי נמנעת, ואתה הבאת אותה על עצמך. ידי נקיות... 972357O34IO06

Governor

New member
"אתה חושב שאלוקים קיים?"

טרם ראיתי הוכחה שהוא קים גם מחוץ למוך אשר בין אזני מאמיניו... 972357O34IO3D

Governor

New member
"אני בטוח שהוא קיים כמו שאני בטוח

שהעולם קיים" אין לי ענין בבטחונך. בטחונך הוא חוויה _אישית_. איני מתענין בחוויות אישיות. הוכח ש"אלהים" קים, או הודה שהוא חוויה אישית... 972357O34IO3F

יובל199

New member
אני בטוח מתוך ידע והבנה מעמיקה

איך לי שום חוויה אישית בנושא.

יובל199

New member
שוב הוכחה

היות והיש ישנו. היות והיש לא היה קיים תמיד (המפץ הגדול) היות וזמן הוא חלק מאותו היש. חייב להיות יש מסוג אחר שאינו מוגבל במרחב ובזמן. והוא אפשר את קיומו של היקום. כלומר אלוקים.

Governor

New member
"חייב להיות יש מסוג אחר שאינו מוגבל

במרחב ובזמן" מדוע? הראה לי כיצד השערת התרחשות המפץ הגדול לפני, נניח, 14 מליארד שנים - מובילה באפן אחד ויחיד, שאין אחר בלתו, לכך ש- "חייב להיות יש מסוג אחר שאינו מוגבל במרחב ובזמן"... 972357O34IO41

יובל199

New member
אסביר שוב

הזמן לא היה קיים *לפני* המפץ הגדול. המפץ הגדול התרחש בכל זאת. לכן הוא איזו מוגבל בזמן. המרחב לא התקיים *לפני* המפץ הגדול. בכל זאת המרחב קיים היום. לכן הוא אינו מוגבל במרחב. הלפני מסומן בכוכביות היות והשימוש במילה זאת אינו נכון. היות והזמן "נולד" במפץ הגדול לא ניתן לומר "לפני המפץ הגדול" אבל זה לא אינטואיטיבי ולכן השתמשתי במילה לפני.

יובל199

New member
תוספת להסבר

כדי שזה יהיה מובן יש לציין שבמקומות שרשמתי הוא התכוונתי לאלוקים.

Governor

New member
"הזמן לא היה קיים *לפני* המפץ הגדול

המפץ הגדול התרחש בכל זאת. לכן הוא איזו מוגבל בזמן. המרחב לא התקיים *לפני* המפץ הגדול. בכל זאת המרחב קיים היום. לכן הוא אינו מוגבל במרחב" אני מודה שזה נראה לי כתוב בשפה העברית, אולם פרט להטית הפעל ג,ב,ל במספר בנינים ובמספר זמנים, איני מצליח לזהות דבר... 972357O34IO43

Governor

New member
מה כבר בקשתי ס"ה?

בקשתי ראיה ש"אלהים" קים גם מחוץ למוך אשר בין שתי אזניך ואתה עונה לי "לא הבנת או שאתה מעדיף לא להבין"? האם לא הבנת, או שאתה מעדיף לא להבין? ראה, איני מציג שום שאלות. אף פעם. אני יושב ומתבונן בנעשה, ומגיב רק כאשר מציג מאן דהוא "הוכחות" לקיום "בורא", או להמצאות כל התגליות המדעיות של העבר והעתיד בתורה/תושב"ע, וכיו"ב טענות פאגאניות. לא הצגת _שום_ הוכחה לקיום "בורא". פחות מכל - הוכחה לקיומו מחוץ למוך אשר בין שתי אזניך. מה שעשית הוא משהו אחר לגמרי. העלת ארגומנט הטוען כי מכיוון שה- spacetime "החל להתקים" רק ברגע מסוים, לפני, נניח, 14 מליארד שנים, עם היווצרות היקום, אזי מי ש"גרם" להיווצרות היקום היה קים עוד "קודם", כלומר, מחוץ ל- spacetime, ו"גורם" זה הוא ה"בורא". כלומר, אתה מנסה לטעון שתי טענות: "גורם" הביא ל"היווצרות" היקום, ובמשתמע, "הוא" מצוי מחוץ ל- spacetime. "גורם" זה הוא ה"בורא". האם אתה יכול להוכיח טענות אלה באפן ישיר? 972357O34IO48

יובל199

New member
אתה קצת מתבלבל

אני טענתי טענות אלו והוכחתי אותם על סמך מה שנחשב היום main stream במדע ובהתאולוגיה. הרי זה די מגוכך לבקש הוכחה של טענות מטפיזיקאליות באופן ישיר. נראה שאתה הוא זה שצריך להגן על הטענה שאלוקים לא קיים ולהוכיח שהוא אינו יוצר היקום (אם תוכל להוכיח זאת באופן "ישיר" מה טוב). נראה לי מאוד תמוה שאתה לא מאמין בקיומו של אלוקים. כי אין כל סיבה הנראית לעין לא להאמין בקיומו - לא הוכחה ואפילו לא אישוש. הערה - כרגע אני מדבר על אלוקים אוניברסלי המנותק מהטבע מהמקום ומהזמן - המרחק מאלוקים זה לאלוקי היהדות עוד רחוק) מהי עמדך בנושא? ועל מה את מסתמך בעמדה זו?

רון סי

New member
לפי מה נראה

שהוא זה שצריך להגן על הטענה שאלוהים לא קיים? ההגיון מחייב שמי שטוען טענה לקיומו של משהו צריך להגן עליה, ולא מי שטוען טענה לאי-קיומו של משהו שנטען שהוא קיים ולא הוכיח... טענות אי-קיום באות תמיד כתגובה לטענות קיום בלתי מוכחות.

יובל199

New member
פשוט

אם תעקוב במורד הפתיל תראה שהוכחתי. עכשיו יש לו 2 אופציות כפי שאני רואה את זה - או להסכים איתי שאלוקים קיים. או להוכיח שהוא לא קיים.

רון סי

New member
תעזור לי בבקשה

עקבתי ולא מצאתי תשובה לשאלתי. השאלה שלי היא למה הוא צריך להוכיח שאין אלוהים, ולא אתה צריך להוכיח שיש. אז לפני שאתה מודיע איזה אופציות יש לו, אולי תבהיר את כוונתך?

יובל199

New member
כי כבר הוכחתי שחייב להיות.

גם אתה הוכחת זאת - אמנם מכיוון אחר - סיבת העל. עכשיו עליו להוכיח שיתכן דבר ללא סיבה בנוסף ל-שיתכן קיום ללא מקיים.

רון סי

New member
הוכחת?

לא הוכחת שום דבר. טענת שחייב להיות. ניסית לשכנע שחייב להיות. הוכחה לא נתת. גם אני, אגב, רק טענתי טענות נטולות הוכחה.

יובל199

New member
ברור

לא ניתן להוכיח זאת לעולם. (וגם זאת טענה שלא אוכל להוכיח) וזאת הנקודה בדיוק שרציתי לסחוט ממך - תודה.

למעלה