...It´s humiliation time, Shay baby

vizini

New member
אתה מתבלבל. ה"הוכחה" לא היתה שלי,

אלא שלך. ואכן, היא אינה מוחלטת, בדיוק כמו כל ה"הוכחות" שלכם.

יובל199

New member
לסיבת היותך חילוני מבוססת על הגיון

שהגעת אליו באמצעים לוגיים.

vizini

New member
ובכן, כן. כמובן.

הרעיון שקיים אל, שברא את כל היקום למען מטרה מסויימת, ושמטרה זו קשורה באנושות, ולא כל שכן בקבוצה קטנה מתוך האנושות, ושאותו אל מתעניין במה שאתה אוכל, לובש או חושב עליו הוא האבסורד בהתגלמותו.

vizini

New member
זה נכון לא רק לגבי היהדות, אלא לכל

דת שהיא. אשמח לפרט ולהסביר לך יותר, אם תרצה. אגב, אני אינני אומלל. לצערי, אינני יכול להציע לך את הנחמה הזו...

00000000000

New member
אתה שמח מוקדם מדי.

בינתים רק ראיתי את בורותך שלך הן במדע והן בדת.

vizini

New member
ובכן, נתחיל בעובדות:

גילו של היקום הנראה הוא כ-13 מיליארד שנה. האדם המודרני נמצא על פני כדור הארץ כ-100000 שנה. זמן זניח יחסית לגיל היקום. בעוד כ-5 מליארד שנה תהפוך השמש לענק אדום ותאדה את כדור הארץ ואת האנושות שעליו (אלא אם כן תשכיל האנושות להתפשט בחלל, מה שלא יקרה אם תשאר ספונה בין כתלי בית המדרש...). היקום כנראה ימשיך להתקיים עוד מאות מליארדי שנים אח"כ, כלומר האנושות מהווה אפיזודה זניחה וחולפת ביקום. האם עד כאן הכל מוסכם?

יובל199

New member
שאלה

מה אכפת לך מה יקרה לאחר שתמות (לפי ההגיון החילוני כמובן).

vizini

New member
אם עקבת עד כאן, אז נמשיך

גודלה של מערכת השמש שלנו הוא כזה, שלאור ידרשו דקות ספורות כדי לעבור את כולה. מערכת השמש שלנו שוכנת בגלקסיה (אוסף של כוכבים) הנקראת "שביל החלב". גודלה של הגלקסיה הוא כזה שלאור ידרשו 100000 (מאה אלף) שנה כדי לעבור את כולה. אגב, מיקומה של מערכת השמש בגלקסיה, הוא די בקצה (כ-30000 (שלושים אלף) שנות אור ממרכז הגלקסיה). בגלקסיה שלנו כ-100 מיליארד כוכבים כדוגמת השמש. הגלקסיה הקרובה ביותר לגלקסיה שלנו, נקראת גלקסיית אנדרומדה. מרחקה מאיתנו כשני מליון שנות אור (אור היוצא כיום מגלקסיית אנדרומדה יגיע אלינו רק עוד שני מליון שנה!). ביקום הנראה יש מיליארדי גלקסיות, חלקם מרוחקות מאיתנו מיליארדי שנות אור.

יובל199

New member
תמשיך - מעניין איך זה קשור

למה ששאלתי. (בינתיים אין שום קשר - כרגיל)

Governor

New member
"אני בטוח מתוך ידע והבנה מעמיקה איך

לי שום חוויה אישית בנושא" יופי, אני רואה שאתה משתמש במלים "ידע" ו"הבנה". ידע והבנה ניתנים להעברה לזולת, אז הסבר גם לי. אני קשוב. זכור, אני מעונין בראיה ש"אלהים" קים גם מחוץ למוך אשר בין שתי אזניך... 972357O34IO46

Providence

New member
נו, אל תברח לענף צדדי. ענה בבקשה:

הראה לי כיצד השערת התרחשות המפץ הגדול לפני, נניח, 14 מליארד שנים - מובילה באפן אחד ויחיד, שאין אחר בלתו, לכך ש- "חייב להיות יש מסוג אחר שאינו מוגבל במרחב ובזמן". רמז: העזר נא במאמרים אלה: http://spot.colorado.edu/~vstenger/Cosmo/inflat.html http://www.infidels.org/library/modern/mark_vuletic/vacuum.html

למעלה