"אתה קצת מתבלבל אני טענתי טענות
אלו" לא. אתה התבלבלת. אינך מבדיל בין הצגת טענות, פעולה שכל הכשורים הנדרשים לה הם יכלת תחבירית די אלמנטרית, לבין הוכחתן, ענין שהוא מטלה שונה לחלוטין, וכפי שאנו רואים, כתפיך השדופות אינן עוצרות כח לכתוף משימה זו. הרי טענת בדיוק זאת: (1) ה- spacetime "החל להתקים" רק ברגע מסוים, לפני, נניח, 14 מליארד שנים, עם היווצרות היקום (2) דבר אינו יכול להיווצר ללא "גורם" (3) ה"גורם" "קדם" להיווצרות היקום (4) ה"גורם" מצוי מחוץ ל- spacetime (5) "גורם" זה הוא ה"בורא" שים לב, איני מסכים אף לאחת מהטענות לעיל. אני רק מציג את _טענותיך_ בלשון מובנת לצופים, ותו לא. האלה טענותיך, אם לאו? "והוכחתי אותם על סמך מה שנחשב היום main stream במדע ובהתאולוגיה" היכן? הראה לי היכן הוכחת את (1) עד (5) על סמך מה שנחשב היום main stream במדע. תאולוגיה אינה מדע, אלא פילוסופיה. ´נראה שאתה הוא זה שצריך להגן על הטענה שאלוקים לא קיים ולהוכיח שהוא אינו יוצר היקום (אם תוכל להוכיח זאת באופן "ישיר" מה טוב)´ כנראה שהקשבת יותר מדי שעות לקלטות של נויגרשל, תחת שמש קופחת, ללא כסוי ראש הולם. נדמה לי שראיתי לאחרונה קלטת מעוררת רחמים-עד-כדי-שברון-לב שלו שבה הוא טוען כי חובת ההוכחה היא על אלה הטוענים שאין אלהים. כמה עלוב הוא התגרן שאינו מסוגל להוכיח את מעלות הפרקמטיא שלו ומטיל את חובת אתור הפגמים על הלקוחות להם הוא מעונין למכור. _אני_ ישבתי בשקט בצד והתבוננתי במתרחש בפורום. _אתה_ צצת והתחלת לטעון טענות. קום והוכח טענותיך, או זחל חזרה אל מתחת לאבן ממנה צצת. אילו אפשרויות נוספות אתה רואה? "נראה לי מאוד תמוה שאתה לא מאמין בקיומו של אלוקים. כי אין כל סיבה הנראית לעין לא להאמין בקיומו - לא הוכחה ואפילו לא אישוש" אני _יודע_ ו_בטוח_ שאין אלהים, כי אין כל סיבה הנראית לעין להזדקק לרעיון קיומו, אולם איני טוען זאת מכיוון שאם אתבקש להוכיח זאת - לא אדע איך עושים זאת. זו הסבה היחידה שאיני טוען זאת. אני מתיחס במלא כבד הראש לכל מלה שאני אומר או כותב. מה שאני טוען - אני יכול להוכיח. ואגב, שמחתי לשמוע שחזקתיך באמונותיך שאינך מסוגל להוכיחן לאיש... 972357O34IO4F