Junk Food

Fellowship

New member
Junk Food

להבנתי רבים מהמעמד הסוציו אקונומי הנמוך יחסית (ולא רק, כמובן), צורכים Junk Food,
הבנתי שזה שילוב של חוסר מודעות לנושא התזונה הבריאה וגם יכולות פיננסיות מוגבלות יותר ואחת מתופעות הלוואי (מן הסתם) היא גם השמנה,
וזו אחת הסיבות לאחוז גבוה יחסית של עניים ושמנים (ובלי להכליל, להבנתי נפוץ אצל לא מעט שחורים, האמנם?).

מה שלא הצלחתי להבין הוא מדוע אדם שלא משופע בכסף, אוכל במקדולנדס (לדוגמא)?
הרי בכסף של הארוחות במקדולנדס, אפשר לרכוש יותר אוכל ואפילו מזין ובריא יותר.

או במילים אחרות: מדוע עניים אוכלים במקדולנדס (לדוגמא) במקום להשתמש בכסף לתזונה רבה ו/או טובה יותר?
(אולי יש גם אלמנט של זמן? כלומר, צורכים אוכל מהיר מכיוון שצריכים להגיע לעבודה מהר?)
 

John the Savage

New member
מי שאוכל הכי הרבה במקדונלדס

זה לא העניים אלא אנשים ממעמד הביניים.

עניים אוכלים בעיקר בבית, אלא שהתזונה שלהם מורכבת ברובה מפחמימות זולות ובשר מעובד שקונים בסופר או בחנויות נוחות.
 
שמעת פעם את המונח מידבריות המזון? food desert?

רוב חברות הסופרמארקטים הגדולות לא פותחות חנויות בשכונות מצוקה, הסיכוי לשוד הוא הרבה יותר גבוהה שם, והרווחים הרבה יותר קטנים. בשכונות החזקות יש מבחר עצום של רשתות מזון לקנית אוכל, אבל ברוב המקרים ברובעי העוני אין אפילו סופרמארקט אחד. מי שכן מגיע לשכונות המצוקה, זה רשתות המזון המהיר וחנויות האלכוהול... אז לאנשים האלה, שאין להם בדר"כ אוטו, אין הרבה ברירה.
יש הרבה ילדים שיוצאים מבית הספר ונמצאים עד הערב לבד, כי ההורים (בד"כ האם החד הורית) בעבודה... הם אוכלים במאקדונאלד בפינת הרחוב... הוא שם הוא נוח והוא מאוד מאוד מאוד זול.

יש כרגע למשל דיל במאקדונאלד שבו אתה יכול לבחור שני פריטים בעבור 5$... איזה סופר ימכור את המצרכים להכין את שני הפריטים האלה בפחות מ-5$? כנס לאתר שלהם ותסתכל על .McPICK 2 אתה תשלם לפחות 20 דולר בחנות הכי זולה בארה"ב בשביל להכין כזאת ארוחה... היכולת שלהם להיות כל כך זולים זה בגלל הכמויות האדירות שהם מוכרים... המחזור שלהם עצום ולכן הם יכולים להרשות לעצמם להרוויח פחות מכל לקוח.

לפחות הילדים העניים באמת בד"כ לא אוכלים רק במאקדונאלד, הם אוכלים בבית הספר, יש חוק שבית הספר חייב לתת לילדים שהוריהם נמצאים מתחת לגבול הכנסה מסויים, ארוחת בוקר וארוחת צהריים. זאת הסיבה שיש בכל ביה"ס קפיטריה. לסופי שבוע ולחופשים הם מקבלים מהקפיטריה תיק גב ובו מצרכי מזון לארוחות שהם יפסידו בבית הספר
 

John the Savage

New member
מדבריות מזון זו לא הסיבה אלא התוצאה

כל המחקרים מראים שגם אם יש סופרמרקטים עם מזון טרי, פירות וירקות, זה עדיין לא משפר את התזונה של העניים. שילוב של העובדה שפירות וירקות טריים זה דבר יקר, של הרגלים תזונתיים שהם פיתחו כתוצאה מכך.

https://www.theatlantic.com/business/archive/2015/11/food-deserts/414534/
 

TrigATUSA

New member
"כל המחקרים" ?

מחקר אחד או שניים, שיכולים להיות מוטעים בדיוק כמו שההשערה הקודמת לגבי מדבריות מזון יכולה להיות מוטעה
&nbsp
נסחפת קצת עם הפסקנות?
 

John the Savage

New member
יש הרבה יותר ממחקר אחד או שניים

נכון, לא קראתי בעצמי את כל המחקרים בעניין. אבל מעיון בסקירות ספרות ודברים של מומחים לנושא שמכירים את הספרות המקצועית לעומק, עולה תמונה לפיה הקונצזוס שעולה ממחקרים שבדקו התערבויות בנושא "מדבריות מזון", כלומר פתיחת חנויות שמוכרות מזון טרי במטרה להפריח את השממה, לא פותר את הבעיה.

עוד כמה קישורים בנושא:
https://blogs.scientificamerican.com/food-matters/should-the-concept-of-a-food-desert-be-deserted/
https://www.ers.usda.gov/amber-wave...store-access-on-food-choice-and-diet-quality/
http://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.1001914
 

TrigATUSA

New member
אתה אמור לדעת

שהעבודה שכמה מחקרים מראים שפתיחת חנויות לא פותרת את הבעייה לא מוכיחה שהם תוצאה ולא סיבה. זה רק מראה משהו לגבי היעילות של הצעד של התערבות בסגנון פתיחת חנות
 
זאת שאלה של מי היה קודם הביצה או התרנגולת

האם מחסור החנויות למזון טרי שינה את הרגלי הצריכה, או האם הרגלי הצריכה דחקו את החנויות החוצה (בגלל מחיר הירקות היקרים) זה לא ממש משנה, העובדה היא שכרגע בחלק גדול ממרכזי העוני בארה"ב אין חנויות לממכר מזון טרי וזה עובדה. אני מסכימה איתך שפתיחת חנויות לבד לא פותרת את הבעיה, אבל שמעתי על כמה מיזמים שמאוד הצליחו (ואין לי כרגע כוח לחפש מאמרים לסמך את הדברים), אבל בשכונות שבהן פתחו גינות, וגידלו עם האוכלוסיה המקומית ירקות, וסיפקו אותם לדיירי השכונה, כולל הדרכה וחינוך, במיוחד של הנוער, על צריכת מזון בריא, אז הרגלי הצריכה השתנו, והפרוייקטים האלה הצליחו מאוד.

אבל כן, בשורה התחתונה, לאנשים שאין להם נגישות למזון טרי, שעולה הרבה יותר ממזון תעשייתי זול, ואין להם זמן כי הם עובדים מסביב לשעון, לאנשים כאלה ארוחה במאקדונלד שעולה 5$ והיא משביעה, זה פתרון לא רע. ובמיוחד אם גדלת בתור ילד עני, והוריך אכלו והאכילו אותך במזון מהיר וזול, אין סיבה שלא תמשיך בהרגל הזה ותגדל את ילדיך באותה צורה. ברור שרק "התערבות של גורם חיצוני" סטייל מישל אובמה או אופרה וינפרי שעוררו את נושא התזונה בציבור הזה, והתחילו להביא את הנושא לתודעה, התחילו לעשות שינוי... אבל כן, תודעת הצריכה שלהם עדיין רחוקה מזה של הציבור בשכונות העשירות שנכנס ל wholefoods ליד הבית וקונה סל ירקות אורגנים שעולה כמו תקציב האוכל של משפחה עניה לשבוע.
 

Gidi Shemer

New member
ההטלה הראשונה- ציפורים לפני עידן התרנגולות

אבל התפתחות של ביצה היתה עדיין לפני שנוצרו ציפורים. זה עוד מעידן הזוחלים
 

Boston Guy

New member
תדגים בבקשה איך אפשר להכין אוכל יותר בריא ומזין באותו מחיר

נגיד שאתה אדם בודד.
יש לך תקציב של 6$. אין לך יותר כסף בארנק - אתה לא יכול לקנות מזון ב 12$ ולהשאיר חצי למחר.
תדגים לנו בקשה איך אתה מכין ארוחה שישביע באותה רמה ושיהיו בו אותן קלוריות אנרגיה ואותה כמות של חלבונים, פחמימות, ושאר הדברים שגוף אדם צריך כדי לשרוד - כמו באחד המוצרים שבעמוד הראשון של הטבלה המצורפת (המוצרים היותר "עממיים" - שאין להם את המילה PREMIUM בשם).
במקדונלד אותם 6 דולר יקנו לך ארוחה שכוללת גם צ'יפס ושתייה ושמכילה כ 2,000 קלוריות (בהנחת שתייה ממותקת בסוכר). זה המחיר הממוצע של קומבו.
 

Fellowship

New member
אם נתעלם רגע מהאילוץ שכתבת ("אי אפשר להשאיר חצי למחר")

אני מניח שלרכוש תפוחי אדמה, לחמניות זולות ובשר מעובד, ולהכין מזה כמות של ארוחות,
יעלה פחות מעלות ארוחה כפול מספר הארוחות שהנ"ל ייצר.
 

alphadelta

New member
כן אבל...

צריך חשמל או גז לחמום הכיריים וקירור המקרר. צריך זמן ( עובדים בשתי עבודות כל יום) וחינוך לתזונה נכונה. להוסיף לזה את ״מדבריות המזון״ שכבר דיברו עליהם שמביאים איתם חוסר נגישות לתפוח אדמה ובשר.
 

Fellowship

New member
"כן, אבל.." של גורי אלפי?


נכון, יש תקורות נוספות, כגון חשמל/גז וכו', אבל גם בשקלול שלהן, לדעתי יוצא זול יותר להכין לבד.
שאר הפרמטרים שציינת אכן לא היו מוכרים לי, וכנראה שהם מטים את הכף לטובת מקדולנדס.
 

Boston Guy

New member
רגע... לא אמרת "אוכל יותר טוב ובריא"?

איך לחמניות זולות, תפוחי אדמה ובשר פיגולים בבית יותר טובים ובריאים מלחמניות זולות, תפוחי אדמה ובשר פיגולים במסעדה?
המסעדה לכל הפחות נמצאת בפיקוח של משרד הבריאות של הרשות המקומית, ופקחי בריאות מבקרים בה מדי פעם לוודא שההגיינה נשמרת ושהאוכל ראוי למאכל אדם. והזכיין חייב בדין וחשבון לחברת האם... המטבח בבית (והבודאגה שבה קנו את האוכל בפינת הרחוב) לא בהכרח עוברים את אותה רמת ביקורת.
 
למעלה