Junk Food

Fellowship

New member
התכוונתי שאם הסיבה לרכישת Junk Food היא המחיר

אז תהיתי מדוע עבור אנשים עם מצב כלכלי לא מזהיר, לא עדיף להכין את האוכל בעצמם,
מכיוון שזה אמור להיות זול יותר (ונניח לפן הבריאותי בצד).
&nbsp
אבל סיפקתם כאן שלל סיבות
 

KallaGLP

New member
ונניח שזה יותר זול, אבל מהמרכיבים שציינת

אפשר להכין בדיוק אותו ג'אנק פוד משמין שמוכרים במקדונלד'ס. רק בגלל שזה לא מוגבל בכמות בדיוק לארוחה שאתה קונה במקדונלד'ס, אתה יכול להכין ולאכול כמות גדולה יותר של אותו זבל.
או, במילים אחרות, שילוב באותה ארוחה של תפוחי אדמה, בשר ולחם, ועוד כאלה שקונים בזול (לחם לבן הכי פשוט, בשר לא איכותי וכד') זה שילוב קטלני, לא משנה איך ואיפה אתה אוכל אותם. אל תשכח, שבנוסף צריך לקנות שמן, מלח, תבלינים, מיונז, קטשופ, ירקות (חסה, בצל, עגבניה), מלפפונים חמוצים ואולי אף גבינה, שאיתם מכינים או אותם מוסיפים לכל המבורגר מצוי.
 

metm98

New member
קטונתי מלהשתתף בדיון הזה, אבל רק הערה על האוכל:

 

metm98

New member
שיהיה בריא התפוז. הנה התגובה:

אם מדובר, למשל, בשלושה אנשים (אם ושני ילדים?), אפשר לקנות בשמונה עשרה דולר עוף שלם מוכן ($7) אורז מלא ($3, 15 דקות בישול בסיר ונשאר גם למחר) ירקות לסלט קטן, ושלושה תפוחים לקינוח.
 

John the Savage

New member
לא ברור לי מאיפה מגיעות המגבלות שבשאלה

הדיון לא נסב סביב הומלסים אלא על העשירון התחתון. בד"כ לא מדובר באדם בודד אלא במשפחה, ולרוב יש להם מקרר בבית. כך שהבעיה של להכין ארוחה לאדם בודד בלי יכולת להשאיר למחר זה לא המקרה הטיפוסי.

עבור משפחה עם מקרר שעושים קניות לשבוע, אני יכול להראות לך בקלות איך אפשר להכין ארוחה יחסית בריאה בכ-2 דולר לארוחה לאדם. לדוגמה, כרעיים עוף אני קונה במחיר של סביבות דולר לפאונד. חבילה של 10 כרעיים גדולות עולה בערך 6 דולר. תוסיף לזה כמה ירקות זולים לבישול (גזר, סלרי, בצל), ופחממה (אורז, פסטה, תפו"א), ואפילו אם תקח בחשבון את האנרגיה לבישול ואת העלות של התבלינים (שקונים פעם בתקופה באריזות שמספיקות להרבה זמן) תגיע לסביבות ה-2 דולר למנה לארוחה מאוזנת מבחינה תזונתית.
 

iris mom of two

New member
הרבה פעמים

אני עושה השוואה בין כמה היתה עולה הארוחה שעל השולחן לעומת אם היינו הולכים למסעדה.בדרך כלל זה רבע המחיר אם לא פחות.
&nbsp
ההבדל ארוחה של סושי, היות ודג של סושי הוא מאד יקר אז המחיר היה רק שליש
&nbsp
לבת קניתי ספר של איך לבשל ארוחה בזול. ותחת מגבלות דומות, למה שהוגדר מעלה (סטודנטית ולכן מבשלת רק לעצמה, עם רומייט שהשתלתה על המקרר, כך שלא היה המון מקום לדברים שלה), היא חיה על פחות מ$50 לשבוע. שזה $7 ביום. היות ומדובר על שלוש ארוחות, ואני בטוחה שכילדה עם טעם טוב, אהבה לעגבניות, ושאר ירקות, היא גם פינקה את עצמה מדי פעם, זה עדיין יוצא יותר זול ממקדונלדס.
 

dixie chick

New member
זה גם עניין של כוחות ויכולות ארגון ותכנון כלכלי

אנשים עניים לא מבשלים, שעות עבודה ארוכות, כסף להשקעה במטבח מסודר וציוד, אנרגיה להשקיע בלהכין אוכל ואז בלשטוף כלים ולנקות.
&nbsp
לכן גם כשהם בבית זה ארוחות קפואות מוכנות.
&nbsp
בשר מסובסד ודילים של מקדולנדס גורמים לזה שהאוכל שם כן יותר זול לאנשים האלה מאשר בבית.
&nbsp
כמו כן עוד בעיה היא תכנון כלכלי ותכנון תפריט, לתקצב כסף לשבוע (במקום להסתכל על הכסף המזומן שיש לך עכשו ביד), לארגן תפריט מסודר, לדבוק בו, לקנות מצרכים לא יותר ולא פחות ממה שצריך (אחרת זה שוב בזבוז או רעבים באמצע השבוע) ואז אשכרה לבשל כל יום, ולהתמיד בזה.
יותר קל להגיד ארוחות קפואות כפול 7 ימים בשבוע כפול 4 אנשים, או מקדונלדס עולה 6$ לארוחה, מאשר להתחיל לחשב כמה גזרים וכמה עגבניות וכמה בצלים תצטרך השבוע, והמחיר הגבוה של פירות וירקות גורם לזה שכל בזבוז בגזרה הזאת הוא מאוד מאוד יקר לאנשים עניים.
בשביל לאכול בבית צריך ללכת לסופר, שזה נסיעה, ולקנות מצרכים, שזה השקעת זמן, ואז לסחוב הכל בחזרה, ולסדר במקרר, שוב השקעת זמן, אנרגיה וכסף לא קטנים בכלל.
&nbsp
 
המציאות היא שיש כנראה ירידה כללית בבישול הביתי,

לפחות לפי מאמר שהתפרסם רק השבוע בהארוורד ביזנס רוויו וזכה ללא מעט התייחסות בתקשורת האמריקאית בשל הממצא שרק 10% מהאמריקאים אוהבים לבשל (הכותרת בחלק מהעיתונים היה ש-90% לא אוהבים לבשל...).
&nbsp
הטיעון הוא שישנה מגמה נמשכת של ירידה בנכונות של אמריקאים לבשל בבית (כיור מלא בכלים מלוכלכים משמש כאילוסטרציה בראש המאמר).
&nbsp
המאמר עצמו התמקד בכך שרשתות המזון עומדות בפני בעיה רצינית של ירידה בקניות מוצרי גלם לבישול ובמקום זה הפניית משאבים רבים יותר לאכול ״בחוץ״. ברור שהמשאבים שמעמד בינוני וגבוה יכולים להשקיע ברכישת מזון מוכן שונים מאלו של מעמד נמוך, במקביל להבדלים במודעות למזון בריא.
&nbsp
המאמר המקורי (כתוב באנגלית, לא ב-Academese...) - https://hbr.org/2017/09/the-grocery...new-problem-only-10-of-americans-love-cooking
&nbsp
דיווח ב- USA Today - https://www.usatoday.com/story/mone...s-costing-them-thousands-each-year/708033001/
 

Midriff

New member
אני חושבת

שבנוסף למה שנאמר פה, הדור הזה העני, הרבה ממנו כבר גדלו לדור עני שכבר הוא עצמו בישל פחות וכבר קנה ארוחות קפואות בסופר. אז אם הדור הקודם עוד ראה את האמא מבשלת בבית, הדור הזה אף פעם לא ראה (או מעט מאוד) ולא למד לבשל.
 

iris mom of two

New member
אבחנה מאד לא מדעית שלי היא

שדווקא אמריקאיים אמידים כן מבשלים הרבה בבית, אוהבים אוכל, משקיעים במטבח מאובזר ונהנים להכין דברים מדהימים.
חלקם נדבקים למתכונים מדוייקים, אבל לא כולם.
גם, מהעבודה שלי בג'ים אני רואה שאמריקאיים פחות אמידים, אבל שהחיים שלהם סובבים מסביב להיות בחוץ, מה שנקרא אאוטדורסי, קמפיג, הייקינג, וכדומה נוטים לבשל בבית ולאכול מאד בריא.
הרבה מהצעירים שאני רואה בג'ים, זה ג'ים טיפוס, מביאים אוכל מהבית. יודעים לבשל, ונמנעים ממסעדות כגון מקדונלדס.
&nbsp
 

John the Savage

New member
בקישור הבא, כמה נתונים לגבי מי אוכל מזון מהיר וכמה

https://qz.com/1005959/poor-americans-are-less-likely-to-eat-fast-food-than-middle-class-americans/

הגרף לקראת סוף הכתבה מראה את התדירות של אכילת מזון מהיר בשכבות אוכלוסיה שונות. לפי הנתונים, אנשים בשני העשירונים התחתונים דיווחו שהם אכלו מזון מהיר כ-3.6 פעמים ב-3 השבועות הקודמים. כלומר קצת יותר מפעם בשבוע. וזה לעומת העשירונים באמצע שאוכלים מזון מהיר 4 פעמים בשבוע או יותר.
 
למעלה