Lord of the Rings - Region 1

רומן ט

New member
אני מבין שאתה רוצה דוגמאות

ספציפיות, אז בבקשה: הוא מנצל את התקציב הנמוך של Bad Taste לשימוש במצלמת כתף על מנת לשוות מראה "אותנטי" - מה שיוצר ניגוד יפה לכל האפקטים ול-Aliens. (הרבה לפני דוגמה 95´
) בקטע הקערה (אם ראית, אתה יודע למה אני מתכוון), הוא משתמש בזווית צילום מתחת לקערה, אחר חותך לתנועת דולי מלמעלה (מזכיר קצת את ריימי), ואחר כך משתמש במצלמת כתף תזזיתית לצילום המעבר של הקערה מיצור אחד למשנהו. זה יוצר אפקט של מתח שעוזר לנו להבין את הגיבור (שהקערה בדרך אליו). ב-Meet The Feebles יש את קטע הפלאשבק מווייטנאם - עריכה מאוד אפקטיבית שגורמת לנו ממש לשכוח שאלו בובות וממש להזדהות עם הדמות. ב-BrainDead יש את קטע המרדף המדהים אחרי התינוק. קטע סוריאליסטי לחלוטין והתינוק נראה כשילוב בין התינוקות/בובות מ"ברזיל" (What have you done with his body?) והתינוקות מהציורים של Giger. עריכה תזזיתית במיוחד שיוצרת אפקט קומי ביזארי. יש גם את קטע הקונג-פו עם הכומר (!I kick ass for the Lord). בקיצור, יש לו שילוב מרתק של חיתוכים מהירים ועצבניים יחד עם תנועות מצלמה ששם התואר המתאים להן הוא Sweeping.
לגבי הציונים, אני מסכים שהם לא אומרים יותר מדי, אבל מבחינתי סרט שקיבל מצופים רבים ציון 10 אבל גם ציונים נמוכים מאוד, עדיף על סרט שקיבל ציונים בינוניים מכל הצופים. לדעתי, (כמו שאמר סאליירי) אין דבר יותר גרוע מהבינוניות, וסימנה של הגאונות בכך שיש גם כאלו שלא סובלים אותה לחלוטין. שיטת הדירוג של IMDB מעניקה נקודות זכות דווקא לאותם סרטים בינוניים. לכן, Bad Taste שקיבל ציון 10 מ-30% מהמנקדים, וציון החציון שלו הוא 8.0, מקבל ציון "משוקלל" של 6.9. ו-BrainDead ש-34.8% נתנו לו ציון 10, וציון החציון שלו הוא 9.0(!) מקבל רק 7.4 הסיבה שאני מביא את הציונים האלה, את איזכור הפרסים ואת הביקורות, הן כדי להראות שיש עוד רבים שחושבים כמוני.
בכל האמור לקולמבוס, אני לא יודע אם האמירה שלי יומרנית (אני לא סטודנט לקולנוע בעצמי), אבל לדעתי רוב הסטודנטים לקולנוע היו מנסים לעשות משהו מיוחד - וגם אם היו נכשלים טוטאלית - לפחות היה בזה עניין כלשהו. אני חוזר ואומר, לדעתי אין "חטא" גדול יותר מהבינוניות (בכל האמור לאומנות) - וקולמבוס הוא אחד החוטאים הגדולים ביותר

gofish

New member
חטא הבינוניות

זה יהיה לא צודק מצידי להמשיך לבחון את עבודותיו של ג´קסון,מכיוון שראיתי את סרטיו לפני הרבה זמן ואני לא זוכר הרבה (וגם המעט שאני זוכר השתמש ב-IMDB ע"מ לרענן את הזיכרון),אני מקבל את דבריך,אבל אני יכול לומר לך שעלי אישית עבודתו של ג´קסון לא השאירה רושם רב,במידה וכן אז בטח גם היית זוכר טוב יותר משהו מעבודותיו הקודמות. כאשר אראה את "שר הטבעות" (בקרוב אני מאמין) אני בוודאי אוכל לחוות דיעה יותר הוגנת. הנקודה שרציתי לגעת בכל הדיון היא חשיבותו של הבמאי. הרבה ביקורות שנכתבות כאן בפורום מתייחסות למרכיבים של סאונד,תמונה,קאסט (ליהוק),תסריט וכו´ ופחות על הבימוי,על עבודת הבמאי כמעט ולא מתעכבים הרבה וחבל. הרי במאי הוא חלק חשוב מאוד בעיצובו של סרט,כל המרכיבים מובאים לבמאי והוא משתשמש בהם "כחומר ביד היוצר",הוא זה שאחראי בסופו של דבר להצלחתו של הסרט. הרבה במאים אף מטביעים את חותמם (בכל אופן משתדלים) בעבודתם ובסרטים שהם מביימים,ומשמשים אף כמודל לחיקוי לבאים אחריהם,קשה לי להאמין שמשהו יצפה לדוגמא בסרט של סטנלי מקובריק ולא יוכל לזהות את נגיעתו בכל דבר שקשור בסרט (זוויות צילום,טכניקת מצלמה,עריכה וכו´). מאידך יש במאים שקשה יותר לזהות (ניקח את סטיבן סודרברג,האם הייתם מזהים כי "טרפיק" ו"ארין ברוקוביץ" נעשו ע"י אותו במאי?). ואם נחזור לתחילתה של התגובה,האם רומן כאשר צפית בסרט "שר הטבעות" יכולת להבחין במגע ידיו של מר ג´קסון בעבודת הבימוי? בכל מקרה עשית לי חשק לראות את הסרט And I Can Hardly Wait

רומן ט

New member
דבר ראשון, אני מקווה שהתכוונת

שאתה היית זוכר טוב יותר משהו מעבודותיו הקודמות, ולא שאני הייתי זוכר.
מבחינתי, אין שום ספק שהבמאי הוא החלק החשוב ביותר בעשיית הסרט. יש הרבה פחות סרטים של תסריטאי, צלם, תאורן, או שחקן (אם כי קיימים כאלו) מאשר סרט של במאי. זוהי גם הסיבה שהבמאים האהובים עליי הם אלו ששולטים לחלוטין בתוצאה הסופית - דייויד לינץ´, פיטר גרינאווי, ז´אן קוקטו, פליני, וורנר הרצוג, טארקובסקי, ועוד ועוד. לגבי שר הטבעות וג´קסון - אני לא יכול להגיד בלב שלם שאם לא היו אומרים לי שזה סרט שלו, הייתי מזהה לבד. לעומת זאת, בעודי מודע לכך ראיתי מיד את עבודתו בסרט, למרות שהוא לא עשה עדיין סרט בסגנון הזה ובעיקר ב-Scope הזה, עדיין - ההקפדה על האפקטים (בעיקר איפור ובובות, ופחות עבודת המחשב המרהיבה), תנועות המצלמה הסוחפות מחד וחיתוכים מהירים כשצריך מאידך, ובכלל, יש קטעים שהזכירו לי את קטעי הפנטזיה המרהיבים ב Heavenly Creatures. ובכלל, גם אם לבמאי כלשהו יש מעט סרטים באמתחתו, זו לא סיבה להמעיט בכישרונו. האם אחרי שצפית ב-Rushmore לא הבחנת בכישרון של ווס אנדרסון, למרות שזה היה לו סרטו השני? ואחרי הצפייה ב-Se7en - לא קלטת שפינצ´ר פשוט מבריק? (גם כאן, סרט שני) אני אולי לא יכול להסביר זאת בבירור (ואולי חסר לי הידע הטכני הדרוש) - אבל אני מעריץ גדול של פיטר ג´קסון כבר מהצפייה הראשונה שלי שנים רבות קודם ב-Bad Taste. הדיעה שלי רק התחזקה בעקבות צפייה ב-Meet The Feebles ו-BrainDead. ואז שמעתי שהוא עושה דרמה עפ"י סיפור אמיתי - והתאכזבתי קשות - עד שראיתי את Heavenly Creatures. אז הבנתי, שבמאי שמסוגל לעשות סרט שונה כ"כ מסרטיו הקודמים, סרט בז´אנר הספציפי הזה - ולעשות אותו טוב כ"כ, מרהיב ומרתק - הוא לא פחות מגאון. אח"כ הגיע Forgotten Silver ה"אלק דוקומנטרי" (שלדעתי מאוד תאהב). האמת - The Frightners סרטו האחרון לפני שר הטבעות היה חביב אך לא יותר מכך. זה לא שאני חושב ששר הטבעות הוא הסרט הטוב ביותר שנעשה אי פעם, ממש לא. (את הכבוד הזה תופס אצלי עדיין Prospero´s Books של גרינאווי). אבל הוא פשוט מרהיב, כמו שאף סרט שנעשה לפניו היה. ובהתחשב בחומר (אני מאוד אוהב את כתביו של טולקין, אבל אין בהם את העומק של יצירת מופת אמיתית, לדעתי) הוא עשה את המיטב שניתן היה. בקיצור, תראה ואז תוכל לחוות דיעה. וגם Heavenly Creatures יוצא בקרוב ב-DVD. תראה אותו שוב במסך רחב (למה יש לי תחושה שראית אותו או בוידאו או בטלוויזיה ב-P&S?) ואני מקווה שתבין על מה אני מדבר.

gofish

New member
למה להיות דקדקן על חודה של י´

אני רק אתקן אותך קלות,אני לעולם לא רמזתי שבמאי חייב להיות בעל רזומה ארוך על-מנת להכיר בכשרונו. להפך..יש בוודאי במאים שאתה מזהה את הכשרון בסרטים הראשונים,מלבד אנדרסון שציינת אפשר להוסיף את אדוארד ברנס (שאני מאוד אוהב),סאם מנדז ויש עוד רבים וטובים. אני לא אוהב לצאת בהצהרות על סרט "הסרט הטוב ביותר",יש הרבה סרטים שאני מאוד אוהב וקשה לי להחליט על אחד כפייבוריט מוחלט (אני חושב ש"התפוז המכני" גאוני ומצד שני אני מאוד מעריך את "סופת קרח" של אנג לי,צורת ההנפשה שם פשוט מושלמת),קשה מאוד לקבוע איזה סרט הוא הטוב מכולם,הרבה מבקרים נוטים להכתיר את "האזרח קין" המופתי כזוכה המאושר,לדעתי המושג "הסרט המושלם" לא קיים,יש הרבה טובים. אני בהחלט אקח את Heavenly Creatures כאשר יצא ל-DVD על-מנת להתרשם. (ואז אני אוכל להשוות מכיוון שזה יהיה כבר אחרי שאני אראה את "שר הטבעות"
)

TheShis

New member
אני אתערב שנייה בשיחה, ברשותכם...

רק על מנת לומר, שהסרט Bicentennial Man הוא סרט מצויין שעשוי היטב. הוא עולה עשרות מונים על "גברת דאוטפייר" האווילי ועל "אינטיליגנצייה מלאכותית" התפל. ועכשיו - בחזרה לוויכוח.

smosheus

New member
הגירסה המורחבת ?

האם מישהו יודע האם הגירסה המורחבת שיוצאת בנובמבר תופץ בארץ בתרגום עיברי ? מהי חברת ההפצה של הסרט בארץ ? והאם האיכות של הסרט בזון 2 תהיה טובה כמו בזון 1 ?

gil_35

New member
פרטים לשר הטבעות - אזור 2

העלון מופץ בענק בודיאו . 18 סרטי DVD להשכרה + הסרט ב DVD ב 299 ש"ח משבוע הבא. גיל.

gil_35

New member
נראה שבאמת יש השקעה הפעם

בגירסה העברית ( מסך רחב... 2 תקליטורים .. תוספות מתורגמות) השאר נראה בשבוע הבא.

TheShis

New member
המבצע הזה בסך הכל אומר ש...

במקום לקבל את הסרט ב-129 ש"ח, אתה מקבל אותו ב-120 ש"ח (עפ"י התמחור של השכרה ב-9.90 ש"ח, כפי שמתקיים במבצע כל שנה, וכל מי שעיניים בראשו עושה מנוי ארוך טווח במסגרת המבצע). המבצע הנ"ל משתלם, אם כך, אך ורק למי שאין לו מנוי, או שעפ"י התמחור של המנוי שלו הוא משלם 15-16 ש"ח להשכרה.

יופי ../images/Emo106.gif. אתמול שלחו לי את הדיסק

מבריטניה. אני הזמנתי הזמנה מוקדמת, שהיתה אמורה לצאת ב- 6 לאוגוסט. כך שעוד כמה ימים זה אצלי (המשלוחים מבלקסטאר מאוד מהירים). מקווה שהאיכות תהיה כמו שציינת. אני ממליץ לכולם להתאמץ וללמוד אנגלית. אני עשיתי זאת בגיל 35 - 40, וזה לא היה קל. ואז אינך תלוי במפיצי פרטצ´יה אהובתנו. וכן , גם לא ראיתי עדיין את הסרט. יש לי גרסא מצוירת, אבל היא נגמרת בחלק הראשון, כאשר פרודו בורח עם הסירה. יוסי

TheShis

New member
היית צריך לשים סימון של ספויילר!

עוד לא ראיתי את הסרט ולא קראתי את הספרים. אני מקווה שהשורה האחרונה בהודעה שלך לא הרסה לי.
לא יפה... .

TheShis

New member
המשפט האחרון שכתבת...

אני לא מסתכל עליו שוב על מנת לא להזכר... .

דרור א

New member
סרט 10 ????

וואלה כנראה שלא ראינו את אותו הסרט
?!?! לדעתי בסולם של 1-10 אז בספק רב הוא מקבל את הדירוג של 6 אצלי. בוודאי מול הארי פוטר המקסים ! אומנם עשרות אפקטים נופים מדהימים, אבל עלילה כבדה ולא מתפתחת , שימוש מוגזם ב"אפקט הפלאשבאק" ובאמת באמת שקשה לראות אותו לאחר קריאת הספר. סרט ללקיחה מהספריה בהשאלה, גם זה במקסימום (למי שיש עוד זמן והרבה !!). דרור.

רומן ט

New member
../images/Emo5.gif

רק מתוך סקרנות - איזה סרטים היית שם ברשימת "הסרטים הטובים ביותר בכל הזמנים" שלך?

דרור א

New member
רומן ידידי ,

אני מדבר על הגירסאה הקולנועית של הסרט (בעיקר). בוא נגיד שבאותם 3 שבועות לערך ראיתי 3 סרטים ,הארי פוטר , שר הטבעות , וחתונה מאוחרת. אם באותו שבוע הייתה מבקש ממני לדרג את הסרטים שראיתי , אז אין ספק ששר הטבעות היה לוקח את המקום האחרון ברשימה (קרוב מאוד ל מלחמת הכוכבים "מלחמת המשבוטים"). מכיון שאני בחור גדול, גדול מאוד , הרגשתי ממש חוסר חשק לשבת כול כך הרבה זמן על הכיסא "הקטן" בחוסר הנאה של ממש, עד שהרגשתי שאני ממש מחכה "שהסרט יגמר". יכול להיות ענין של צפיות (מה שניקרא "תאום צפיות" ) עניין של השוואה (יתרה) בין הספר לסרט אבל עדיין , אני יצאתי מאוכזב מהקולנוע בסרט הזה. אולי (בספק) על המסך הקטן בטלויזה , זה יראה וישמע אחרת , אבל עד שלא אנסה (בהשכרה מהספריה כאמור) דעתי (השלילית) עדיין בתוקף. דרור נ.ב לגבי הרשימה של "הסרטים הטובים בכול הזמנים" אני מבדיל בהחלט בין סרטי DVD לבין סרטי קולנוע, בכול מקרה בהחלט יכחבו שם סרטי "פנטזיה" כמו "האלמנט החמישי" (שהסרט שר הטבעות נימצא באותה הקטגוריה) ו "לכודים בחלל" לצד סרטים קלאסיים כמו "נהג מונית" ו "ראונין".

../images/Emo5.gifהארי פוטר וחתונה מאוחרת???../images/Emo5.gif

אתה בטוח שנכנסת לאולם הנכון?
זה שסבלת מחוסר נוחות בקולנוע זה לא סיבה להאשים את הסרט... אני מאמין (ומקווה) שתשנה את דעתך לאחר צפיה חוזרת ב-DVD!

למעלה