Lord of the Rings - Region 1

רומן ט

New member
לכודים בחלל?

מה השם המקורי של הסרט הזה? לא מצאתי בתרגומון.

רומן ט

New member
דרור, אם אכן התכוונת לסרט הזה

אז "I Rest My Case" - כמו שנאמר.
הטעם שלנו פשוט שונה (כמו רבים אחרים, גם אני חשבתי ש-Lost In Space הוא סרט מטופש ומשעמם, למרות שגארי אולדמן משחק בו.) גם הסרט הזה, וגם הארי פוטר, הם "סרטים של אולפן" כמו שאני נוהג לומר - כלומר כל קשר בינם ובין אומנות הוא מיקרי לחלוטין, אם קיים בכלל. הסרטים נהגו בראשם של פקידים באולפן כשהמטרה היחידה היא לסחוט כסף מהצופים. לעומת שר הטבעות, שהו "סרט של במאי" - פיטר ג´קסון בא והצליח לשכנע את האולפן להשקיע כסף בסרט שלו (כמובן שמבחינתם המטרה הסופית היא גם כסף, אבל הרעיון והסרט כולו של הבמאי).

Soak

New member
חצי הערה

גם "סרטים של אולפן" כהגדרתך יכולים להיות סרטים טובים ואפילו טובים מאוד. אני מאמין שדי הרבה סרטים באוסף שלי יענו על ההגדרה (כמו טרילוגיית SCREAM למשל. סרט שטחי, אין בו שום דבר מיוחד מקורי או מצטיין במיוחד. לא צילום, לא פסקול, בטח שלא עלילה. ועדיין, זה סרט שמאוד מאוד נהנתי ממנו)

רומן ט

New member
ו- rebuttal ../images/Emo140.gif

טרילוגיית Scream היא דווקא סרטים של במאי, לא של אולפן. (למרות שאני לא ממש השתגעתי עליה, אני חושב שהסרטים סבירים לכל היותר) בהחלט יכול להיות שהאולפן בא לווס קרייבן וביקש סרט אימה חדש (כי קרייבן הוא די אווזה שמטילה ביצי זהב בתחום זה), אבל ברור שהרעיון לעשות סרט יותר קומי שמודע מאוד לעצמו הוא של קרייבן עצמו. לעומתו, "I Know What You Did Last Summer" הוא סרט של אולפן, שבא ומנסה להרוויח מההצלחה של Scream. אני מסכים שיכולים להיות "סרטים של אולפן" מהנים וטובים, כמו שיכולים להיות "סרטים של במאי" גרועים. אבל מראש, סרט של במאי מקבל אצלי כמה נקודות זכות

טוב... כשיש לך קרוב ל-500 סרטים

כמו לרומן, אתה יכול לצפות שרבים מהם יהיו זבלונים הוליוודים. לדעתי אין 500 סרטים "טובים מאוד" מתוך סך כל הסרטים שנעשו בעולם ויצאו על DVD.

רומן ט

New member
אני מבין שלא ממש הצצת באוסף ../images/Emo3.gif

שלי... אני לא חושב שתמצא שם זבלונים הוליוודים רבים. לטעמי יש רק 2 - The Grinch ו- Rollerball. אתה אולי תמצא עוד כמה שמתאימים להגדרה לטעמך. לעומת זאת, תמצא הרבה סרטים זרים קלאסיים, סרטי אימה איטלקים וספרדים, סרטים של דיוויד לינץ´ והאחים כהן, ועוד...

gofish

New member
הממ..הממ..מישהו הזכיר זבלונים../images/Emo3.gif

אז אתה מסביר את "בת התליין" (הראשון היה גאוני,אבל מס´ 3),"גברים בחלל" (אמנם ורהובן,אבל זה הכי רע שלו),"חניבל" (אפילו רידלי סקוט בורח שמזכירים לידו את הסרט),מלון מיליון דולר (למרות שזה של וונדרס)..... האמת רומן,אי אפשר שלא להתפעל מהרשימה הארוכה של הסרטים כל הכבוד.
אז למי שפיספס,ברשותך רומן הנה הפלא בשנית... יש למה לשאוף (ותמיד לזכור "גם מסע של אלף קילומטר מתחיל בצעד אחד קטן"
).

רומן ט

New member
טוב, תפסת אותי ../images/Emo3.gif

אבל אני חייב להצטדק, אז: From Dusk Till Dawn 3 - רק עקב אהבת הראשון. אבל מכיוון שלא יצא אנאמורפי נאלצתי להסתפק בשלישי. טוב, נו, לפחות הוא יותר טוב מהשני... StarShip Troopers - אני דווקא חושב שזהו אחד הטובים של וורהובן בהוליווד. סאטירה מבריקה ונוקבת. Hannibal - גם כאן, אני מאוד אהבתי את הסרט (בשונה מרוב האנשים). מאוד גראנדיוזי, בנוי כאופרה, ופשוט Fun. לדעתי הבעיה של רוב האנשים איתו היא שהוא פשוט לא דומה לראשון, אבל הוא גם לא מנסה. ואני לא מודע לכך שסקוט מתכחש לו... (לא שאיכפת לי - אני עדיין אוהב את הסרט) Million Dollar Hotel - האמת, עדיין לא ראיתי. אבל וונדרס, לא? (או שזה גרוע כמו Until The End of the World?) קצת קשה לי לקבל שהוא עושה סרטים פחות טובים - הרי הבמאי של "מלאכים בשמי ברלין" חייב להיות גאון, לא?

gofish

New member
אני מבקש../images/Emo166.gif

לא ללכלך על "Bis ans Ende der Welt" (זהו השם המקורי
),אני זוכר שאחרי הצבא הלכתי לראות אותו בקולנוע ויצאתי בהרגשה של התפעלות וריגוש. לפחות לגבי הפס-קול אני מקווה שאנחנו תמימי דעים (אחרי הסרט הלכתי לקנותו ועד היום אני נהנה לשמוע אותו). בעקבות הסרט הלכתי לראות גם את "מלאכים בשמי ברלין".(ואחרי שנים גם את גירסת הכיסוי "עיר של מלאכים"). ואם נחזק את היותו של וונדרס גאון קולנועי הרי שאי אפשר שלא להזכיר את "Buena Vista Social Club" הנפלא. אבל גם גאונים כמו וונדרס יכולים לשקוע ב-"חטא ההיבריס" והוכחה לכך הוא הסרט Million Dollar Hotel

gofish

New member
מחזק את דעתו של Soak

לגבי יכולתם של "סרטי אולפן" להיות טובים. ואף מוסיף שאלה: רומן ידידי,לאיזה קטגוריה היית משייך את הסרטים האלה "סרטי אולפן" או "סרטי במאי"? "מועדון קרב", "אישה יפה", "אמריקן ביוטי", "פורסט גאמפ´" (זה מה שעולה לי בראש כרגע..)

למעלה