mate

mate

וידוי: אני מאוד אוהבת מאטה ובעיקר את כל הטקס החברתי הנלווה לזה. ברם, נוכחתי לדעת שישראלים רבים לא אוהבים מטה(ביניהם בעלי)-מר מדי לטעמם וכן יש סוכר בפנים למי שתהה
. השאלה האם אני משוחדת כלומר רגילה מינקות למטה אז בעיניי לא מר או רגילה לטעם או שהישראלים לא יודעים מה הם מפסידים?? מה אתם מעדיפים?-mate cocido או רגיל? אני גם וגם...
 

gallardo

New member
רגיל. הcocido אולי טעים

אבל אין בו את ההשקעה של רגיל. אני חזק בעניין של רכישת כל הציוד.
 

gallardo

New member
כל הזמן לצערי

שמעתי שבמודיעין מוכרים ערכות שלמות של mate רגיל וcocido. אני צריך לברר איפה בדיוק ואני עף לשם. אם גם את לחוצה בעניין, תגידי, אולי נארגן קניה מרוכזת.
 

gallardo

New member
מודיעין לא רחוקה

אבל יש מצב בתל אביב, אולי באיזה בוטיק תה
 

osita

New member
אללה מודיעין על המפה..

כןכן במודיעין לא חסר מקומות
 

batigol

New member
comun, amargo y bien lavado

אני התחלתי לאהוב מאטה רק בצבא, יותר נכון כשהייתי חוזר מהצבא והייתי שותה עם ההורים שלי בערב ובבוקר למחרת. כילד, באמת לא אהבתי את המרירות של המאטה. אבל מאז, אני חולה על זה. והיום כאשר אני לומד בארגנטינה, אין כמו המאטה בבוקר כדי להתחיל ללמוד, ואת המאטה בערב כדי להמשיך ללמוד. כאן אפשר לראות הרבה סטודנטים שמביאים את המאטה לאוניברסיטה ובהפסקות שותים בקבוצות גדולות, כשהם ישובים על הדשא (פסטוריליה). את חברי הישראלים שבאו לבקר אותי לא הצלחתי לשכנע לשתות מאטה, ואחרי מאטה אחד הם התייאשו וחזרו לבוציאטו הארצישראלי. עכשיו כשאמי תבוא לבקר, נשתה מאטה עם כל הטקס הקורדובסי (לא יודע איך זה במקומות אחרים), עם קריאוז'יטוס, מדיה לונס ופקטורס (גם התחליף בארץ לדברים האלה ממש לא אותה ליגה - קורסון). היום אני אראה איך זה לשתות מאטה בשלג, כי כמו שאתם בטח יודעים יורד שלג בקורדובה. והעץ שמול חלוני כבר נהיה לבן.
 
מאטה בשלג...נשמע מצויין../images/Emo13.gif

סליחה על הבורות אבל מהם קריאוז'טוס? אגב, מדיה לונס ופקטורס זה לא אותו דבר? ונכון קרואסון ממש לא מתקרב לשם... אוסיף גם שאני יודעת שהמאטה נחשב בריא מאוד וכן ישנם בארץ לא מעט דרוזים ששותים אותו (בעיקר ברמת הגולן).
 

batigol

New member
הסבר קצר

קריאוז'יטוס הם המאפים האלה בלי מילוי (איך שחבר ישראלי הגדיר אותם בורקס בלי מילוי, הם יכולים רגילים או אוחדרארס שלפי דעתי הם הרבה יותר טעימים (ההסבר לכך הוא שזה מורכב מ40% מרגרינה), יכול להיות שאת מכירה אותם בשם ביסקוצ'יטוס. מדיה לונס ופקטורס זה לא אותו דבר. מדיה לונס זה הקורסון הקטן והוא יכול להיות עם מילוי כדוגמת דולסה דה לצ'ה וכו'. פקטורס זה הבצק עם המילוי מעליו והם הרבה יותר מגוונים, יש את הפשוטים עם דולסה דה לצ'ה, ויש עם החלמון של הביצה, ויש שילוב של שניהם ביחד או עם ריבות וככל שהדמיון יתפרע. הכל טעים ו...........מאוד משמין (אבל רק את הבנים, כי הבנות טוחנות פה את כל זה ועדיין רובן נראות סבבה ואפילו סבבה לפנים. כמובן שכמו הרבה דברים הכל זול פה. אני הייתי קונה מדי בוקר וערב און פזו של קריאוז'יטוס שזה בערך 20 חתיכות של זה. תריסר מדיה לונס ופקטורס פשוטים עולים בערך 5 פזו. בתאבון לכולם!!!
 
וואלה נכון!

כן, ביסקוצ'יטוס אני מכירה. ונכון לגבי ההבחנה, זה חידד אצלי את העניין אז תודה
ווי עשית לי מזה חשק לזה חבל"ז...
 

MiAdi

New member
כמוני כמוך.....

אני עם שורשים Entrerrianos, ההורים תמיד שתו Mate amargo ואמא שלי ממשיכה את המסורת עד היום. מאיפה ההורים שלך ? עד כמה שאני יודעת מהמשפחה שלי ב- Cordoba שם שותים Mate dulce. אני זוכרת שבתור ילדות אחותי ואני שתינו Mate de leche ואני שומרת על ה- Mate עד היום כמזכרת. תהנו מהשלג כמה שיותר וכמובן גם מה- Mate.
 
גם כאן אני שותה קרוס דה מאלטה

אבל ממש אין שלג.... לפותח השירשור - אין קשר, אני לא ארגנטינאי ואני אוהב מאטה, כשקר אני בכלל מכור אליו a mi megusta mate dulce.... ומה זה בדיוק הטקס הקורדובסי ? מדיה לונס? (חצי ירח, לא? ) , ופקטורס? תמסור ד"ש לכל הקורדובסיות המדהימות, אתה יכול פשוט ללכת למיטרה ולמסור לכל הבחורות ד"ש , סביר להניח שהתחלתי איתן... y en que bario vives en Cordoba?
 

InFecTeD LOVER

New member
חח חצי ירח... זה קוראסון.

פקטורס אני חושבת שזה שם כללי לכל המאפים האלה.
 

MiAdi

New member
אין מה להשוות בין קרואסונים ל- Media Luna ../images/Emo4.gif

זה פוגע בארגנטינאים
- אין שום קשר בין אחד לשני .
 
למעלה