MMA – אומנויות לחימה… משולבות?

• פותח הנושא redy
  • פורסם בתאריך

redy

New member
MMA – אומנויות לחימה… משולבות?

ה- MMA הוא הספורט המתפתח כרגע בעולם, הקהל שלו גדל באלפים מדי שבוע, הארגונים המחזיקים את הענף הופכים להיות לבאנרים מוכרים ומותגים בכל העולם, הלוחמים נהפכים לגיבורים בינלאומיים וכל זה עובדות. אבל השאלה הנשאלת בעצם האם הספורט שנוסד על מנת לקבוע מהו ענף הלוחמה הטוב ביותר ונהפך למיזוג ושילוב מרתק, הוא באמת שילוב? כשבעצם הוא עבד של ענף אחד – ההאבקות. המשך בכתבה החדשה באתר http://isurik.com/?p=472

הנושא בגדול מאוד נכון

אבל אני מסתייג מחלק מהתוכן. בגדול ניתנת במה גדולה יותר לאמריקאים וכמעט כל הלוחמים האמריקאים מגיעים מרקע של האבקות. זאת הסיבה העקרית לשליטת ההאבקות לכאורה והאשליה שהאבקות זה הבסיס הטוב ביותר לספורט. אין קשר ללסנר, להאבקות בידורית ולשנאת חינם..
רק תראו את האלופים בכל מחלקה ותבינו שהמשוואה היא כזאת, אמריקאי=מתאבק. לא אמריקאי=לא מתאבק ומכיוון שהאמריקאים מקודמים אז גם ההאבקות מקודמת באופן טבעי. קרוז=מתאבק אלדו=לוחם MT וג'יו-ג'יטסו אדגר=מתאבק GSP=לוחם ג'יו-ג'יטסו, קרטה וMMA (אין קשר להשלמות הטובות שביצע בתחום ההאבקות, הוא לא מגיע מהרקע הזה ומעולם לא התחרה בספורט) סילבה=לוחם MT וג'יו-ג'יטסו ג'ונס=מתאבק דוס סאנטוס (או אובריים, לא ממש משנה)=לוחם MT וג'יו-ג'יטסו. סונן אוהב לצחוק על הברזילאים? כל האמריקאים האילו אוהבים לחבק ולשכב על היריב ועוד יש לו טענות לגבי הברזילאים והסגנון שלהם..

redy

New member
הכל נכון, רק שאלה אחת:

האם הגיוני שניקוד על טיקדאון ונוקדאון זהה?

לפי מה קבעת שהניקוד שלהם זהה?

כל נושא הניקוד של השופטים זה נושא בעייתי שכבר הצעתי שיטת ניקוד אלטרנטיבית. יותר מידי שופטים פשוט לא מבינים את הספורט. יחד עם זאת לפי מה קבעת שהשופטים מנקדים הטלה ונוקדאון בניקוד זהה? לגבי שליטת ההאבקות/אמריקאים, זה נכון שיש כמות אדירה של אמריקאים בארגון וזה גם דבר טבעי ומובן. אני מקווה ומאמין שעם התפתחות הספורט וקיום אירועים ברחבי העולם המצב יתאזן ונראה יצוג גדול יותר ללוחמים זרים ולשיטות לחימה שאינן האבקות. פשוט אמריקאים מוכרים בארה"ב, פולנים בפולין, ברזילאים בברזיל וכו'..

KKOM

New member
זה אומנם הקצנה

אבל ללא ספק שהטלות מקבלות ניקוד רב מדי, אפילו הצמדה לגדר מקבלת פירוש הזוי של "שליטה בזירה"... נכון זה טיבעי שיש הרבה אמריקאים ומתאבקים בארה"ב, וזה טיבעי שהארגונים ינסו לקדם לוחמים שמוכרים, אבל זה גם לגטימי שאני ימחה על כך שזה פוגע במוצר. זה כמו להגיד שטבעי שחברת החשמל תעלה מחירים כי זה יגדיל לה את ההכנסות נכון אבל גם זכותי להתקומם על כך...

KKOM

New member
אבל זה צויין בכתבה..

צויין שבגלל שה MMA פותח על אדמת ארה"ב וההאבקות שולטת שם אז הלוחמים מועדפים בגלל זה.. אני פשוט לא רואה את זה כמשהו טוב, אני לא אוהב "הדרת לוחמים" כי הם לא אמריקאים,או לא אטרקטיבים מבחינה כלכלית.. זה לא הוגן שבשביל להשיג משהו 'הברזילאי' צריך לעשות שמיניות באוויר מה ש'האמריקאי' יכול להשיג בהליכה.. וגם לא היה כלום נגד לסנר או פרו-רסלינג בנפרד, פשוט כשזה מגיע לאפליה זה מקומם..

depresia

New member
רק הערה קטנה לגבי GSP

לא אכפת לי שבילדותו הוא התאמן קרטה ומשם הוא קיבל את הבסיס ל-MMA, שהוא בזירה כל הסטרייקינג שלו נראה כמו סטרייקינג של לוחם מואי טאי. אם הוא היה נלחם עם סטרייקינג של קרטה הוא בחיים לא היה מגיע למעמד שהוא הגיע אליו של אלוף בלתי מנוצח, כי קרטה פשוט שיטת לוחמת עמידה הרבה פחות יעילה ממואי טאי ולכן לדעתי בימינו, שרמת הלוחמים ב-UFC כל כך גבוהה, מי שבא להלחם בתור סטרייקר של קרטה אין לו מה לחפש ב-UFC. אני בטוח שגם GSP יודע את זה. יש גם לא מעט לוחמים ב-UFC שבאים בכלל מרקע של פוטבול אמריקאי, אז זה אומר שהם משתמשים בטכניקות של שחקן פוטבול בזירה? לא, אבל זה נתן להם בסיס מצויין של כושר גופני בשביל להצליח בתור לוחמי MMA. אם פובטול אמריקאי יכול להיות בסיס טוב ל-MMA, אז בטח שגם קראטה יכול להיות בסיס טוב ל-MMA. חוץ מזה ש-GSP אולי לא התחיל את דרכו כמתאבק, אבל הוא מתאבק מדהים והוא משתמש בזה המון בקרבות שלו.

לא אכפת לי שלא אכפת לך..

סתם אני צוחק כמובן..
תראה, להגיד שGSP עובד MT בזירה זה פשוט תלוש מהמציאות. אני לא יודע כמה אתה בקיא בהבדלים שבין סגנונות הקרטה לבין קיקבוקס ולבין MT. GSP כמעט ולא נותן ברכיים, בטח שלא מרפקים בעמידה. הוא לא עובד עם MT קלינץ' והעמידת מוצא שלא אינה מזכירה MT. למעשה נכון יותר להגיד שGSP משלב בין קיוקושינקאי, קיקבוקס ואגרוף בעמידה אבל הוא עצמו מעיד (וגם החליפה בעליה לזירה) על הבסיס שלו בקרטה. יש לא מעט סטרייקרים בMMA שמגיעים מרקע של קרטה ונכון שMT זאת אומנות שמתאימה יותר לMMA אבל גם אמן קרטה טוב עם השלמות ראויות יצליח בזירה. ולא רק בזירת הMMA אלה גם בזירת הK1 היו גם אלופים שמגיעים מקרטה. לגבי שחקני הפוטבול, יש מישהו מהם שהיה אלוף? אז סבבה שהם אתלטים אבל ההשוואה לקרטה היית ממש לא קשורה. ודבר אחרון לגבי היכולות של GSP בהאבקות, קודם כל הרקע שלו בגראפלינג הוא ג'יו-ג'יטסו. כל ההטלות שהוא מבצע קיימות בשיטת הלחימה ג'יו-ג'יטסו. תכף תגיד שמאיה מתאבק על בגלל שזרק את סונן ישר למאונט ומשולש.. זה שהוא מתאמן היום בכל אספקט ומתאבק מעולה בפני עצמו זה נחמד אבל זה לא פייר לשייך אותו לעדת המתאבקים. אם ג'ונס יתחיל להוריד את כולם בKO אז אני אקרה לו מתאגרף?! או אם ימשיך להכניע אני אגיד שהוא בכלל לוחם ג'יו-ג'יטסו?!

depresia

New member
בגדול אני מסכים עם כל מה שאמרת

אבל הנקודה שלי היא, שמואי טאי היא שיטת לוחמת עמידה יותר יעילה מקרטה, ולכן יותר מתאימה ל-MMA. וכמו שאמרת, אחד שבא מרקע חזק של קרטה יצליח ב-UFC רק אם הוא יעשה את ההשלמות הנדרשות. ואם כבר אז על הדרך אני אגיד ששווה לכל לוחם MT טוב להשתפשף גם קצת באגרוף קלאסי, זה נותן יתרון עצום למי שכבר טוב במואי טאי. לגבי שחקני פוטבול, מסכים, זה לא סתם שאף אחד מהם לא אלוף. ובקשר ל-GSP, רק רציתי להגיד שגם בהיאבקות הוא יודע לא מעט, אני לא מתווכח על זה שבקרקע ההתמחות הראשית שלו הוא היא BJJ.

בעיקר על האגרוף קלאסי

ההולנדים עשו את הקפיצה המשמעותית שלהם בMT בזכות ההשלמות של האגרוף הקלאסי..

LORSIN

New member
נקודה למחשבה

המחלקות שנשלטות בידי מתאבקים = המחלקות החזקות ביותר המחלקות שנשלטות בידי לוחמי קרקע / MT = המחלקות החלשות ביותר

izr

New member
ממש לא

יש הרבה ויכוחים על טיב המחלקות אבל כולם די מוסכם ש-WW היא חזקה אם לא הכי חזקה. כ"כ למה BW>FW ב-HW יש אמנם עכשיו אלוף סטרייקר אבל לפניו המחלקה נשלטה על יד מתאבקים. ב-MW סילבה אמנם אלוף אבל מספר 2 ו-3 הם מתאבקים.

izr

New member
נכון, אבל באותה מידה אתה יכול לשאול מה מנצח ק

קרבות לאדגר- ההאבקות שלו או העמידה. אפילו גונס עם ה-TD המטורפים- האם אלו TD שבאים מהאבקות ומעבר לכך כמה קרבות הוא ניצח עם הכנעות או בסטריקנג. הוא לא המתאבק הקלאסי של LNP.

אין לזה סוף

אם תקבע שGSP מתאבק אז אני אגיד שג'ונס לוחם ג'יו-ג'יטסו כי הוא מסכיל להכניע את היריבים. אין לזה סוף! אפילו GSP לא רואה עצמו מתאבק אז על מה הויכוח? חוץ מזה שעכשיו כשGSP פצוע אז קרב האליפות הזמנית הוא בין 2 אמריקאים ששניהם לא מתאבקים. איך זה מסתדר עם זה שכתבת שהמתאבקים שולטים במחלקות הכי טובות?

LORSIN

New member
ג'ון פיטץ' הוא לחלוטין מספר 2

הפסיד בלאקי פאנץ', הפסד זה הפסד.. אבל אין ויכוח שג'ון פיטץ' הוא מספר 2 - והוא המתאבק הקלאסי. והוא ינצח את דיאז וקונדיט. אני לא סובל את זה שההאבקות משתלטת על הענף.. אבל זה המצב.. מדי פעם יהיה לאקי פאנץ', אולי הכנעת מזל.. אבל הנקודה היא כזאת: קח אלוף האבקות, תן לו כמה שנים בודדות להתאמן קצת על BJJ וסטרייקינג.. וסביר שהוא יהיה בטופ של המחלקה. קח אלוף סטרייקינג או אלוף BJJ.. תן לו כמה שנים בודדות להשלים.. - הרבה פחות סביר שהוא יהיה בטופ של המחלקה. ולדוגמא: דמיאן מאיה - אחד מהאנשים הכי טובים בBJJ בעולם, ואולי הכי טוב בBJJ בMMA = כבר כמה שנים בMMA.. ובכל זאת הוא לא אלוף, וגם לא טופ 5.. במחלקה הכי חלשה בMMA... מוניוז - מתאבק טוב מאד, נכנס טיפה אחרי דמיאן מאיה לMMA = והוא לוחם MMA עדיף.. המצב הזה יישתנה שישנו את שיטת הניקוד.

תגובה

קודם כל אני רוצה להבהיר שלדעתי האבקות זה בסיס מעולה לMMA! גם בגלל היכולת לשלוט איפה הקרב יתנהל אבל בעיקר הבסיס האתלטי והנסיון התחרותי שלהם נותנים נקודת פתיחה מצויינת! יחד עם כל זה בניגוד לדיעה הרווחת אני לא חושב שהאבקות משתלטת על הענף. יש יצוג גדול לאומנות אבל זה נובע מהמון סיבות. קודם כל הארגון אמריקאי ולוחמים אמריקאים לרוב מגיעים מהרקע הזה. דבר שני ברגע שמתאבק מסיים את הקולג' ולא מגיע לאולמפיידה אין לו לאיפה להמשיך את הקריירה הספורטיבית חוץ מMMA. יש עוד סיבות אבל לא נכנס לכולן עכשיו. מבחינת אחוזי הצלחה אני ממש לא חושב שההאבקות עדיפה על ג'ודו או סמבו לדוגמה. אם אני לא טועה מבחינת אחוזי הצלחה לוחמי הג'ודו מחזיקים בהצלחה גדולה יותר מהמתאבקים. פשוט כשהמסה הקריטית של הלוחמים מגיעים מהאבקות אז זה יוצר אשליה של הצלחה. פיץ' לא מס' 2 לדעתי ואני לא חושב שאני היחיד שחושב שדיאז יקח אותו ואולי גם קונדיט. בכלל הWW שנחשבת למחלקה מאוד חזקה מונהגת ע"י GSP, עכשיו יהיה אליפות זמנית בין דיאז וקונדיט, מי שנחשב היורש של המחלקה זה רורי מקדונלד. אני לא רואה כאן מתאבקים. עם כל הכמות מתאבקי העל שיש בWW רק תראה מי נלחם על התואר מאז שGSP זכה בו שוב מסרה. סרה פיץ' פן אלבס הארדי קושצ'ק שילדס 7 קונטנדרים, 2 מתאבקים. כנראה שאין באמת כזאת שליטה של האבקות. גם בHW היינו בתקופה שרק חשבו איזה מתאבק הולך לשלוט, לסנר, קארווין או ולאסקז ובסופו של דבר שלושתם קיבלו בראש מ2 הסטרייקרים של המחלקה ו"האיש החזק בעולם" לא יהיה מתאבק.

LORSIN

New member
לא מסכים שוב

1. פיטץ' לדעתי ינצח את שניהם, אבל פה זה כבר ענין של ספוקלציות. 2. איזה לוחמי ג'ודו הצליחו? הלוחמי ג'ודו שעולים לי לראש: דונג יונג קים - לוחם לגיטימי בטופ 10 של הWW בUFC.. אבל לא מעבר קארו פריזיאן - לוחם לגיטימי בטופ 70 של הWW בעולם אקיאמה - לוחם לגיטימי בטופ 20 של הMW בעולם זה הצלחה זה? 3. הטיעון של JDS - הוא טיעון מעולה, ואיתו אני מסכים, והוא נותן תקווה שבאמת ניתן לא להיות מתאבק ובכל זאת לנצח מתאבקים. הבעיה.. שאין ייצוג הולם ללוחמי BJJ.. יש המון לוחמם ברזילאים - שיש להם חגורה שחורה בBJJ, אבל מעטים מהם באמת משתמשים בה באופן דומיננטי בקרב, ומנצחים איתה קרבות. 4. תוכל להסביר לי את מה שאמרתי על דמיאן מאיה, איך אלוף עולם בBJJ, אחד הטובים בעולם, בטח מהאלו שנכנסו לMMA.. לא מצליח להתברג לטופ 3 של המחלקה הכי חלשה בUFC?

תגובה

1. לגבי פיץ' זה באמת ספקולציה. הדבר היחידי שאני יכול לומר להגנתי זה שאין אף דירוג מוכר שממקם את פיץ' מס 2 בWW. 2. לגבי לוחמי הג'ודו, צחי העלה מזמן איזה קישור שמלמד על אחוזי הצלחה מאוד גובהים ללוחמי הג'ודו בזירה. גם אני ממש לא זוכר את כולם עכשיו אבל סתם מהקודקוד קבל: פאול נסטול, יושידה, נאקמורה, פידור, סוקודג'ו, לומבארד. יש עוד המון לוחמים שמזוהים יותר עם הג'יו-ג'יטסו אבל מחזיקים בשחורה בג'ודו כמו ג'אקרה, מאיה, נוגיירה, סילבה, וורדום, אאוקי, פאולו טיאגו. 3. לגבי דוס סאנטוס, הוא ממש לא היחיד. אלדו הביס את מנדס ופייבר, 2 מתאבקים מובהקים. סילבה הביס את הנדרסון וסונן, עוד 2 מתאבקים מובהקים. ולא חסרות עוד דוגמאות.. לגבי אסטרטגית לחימה, אני חושב שאתה צריך קודם לעשות הפרדה בין השיטות בשביל להבין מי משתמש במה. אף לוחם בעולם לא משתמש רק באומנות לחימה אחת! כולם משלבים מס' אומנויות ונשענים לרוב על הבסיס שלהם. האסטרטגיה של הג'יו-ג'יטסו היא יזימת הקרב לקרקע, הבנת הפיזיציות השונות בקרקע והשאיפה להתקדם לפוזיציה טובה יותר וחיפוש אחר הכנעות. אני מצטער להגיד לך אבל לפחות חצי מהמתאבקים עצמם פועלים לפי האסטרטגיה של הג'יו-ג'יטסו וזה טבעי בהתחשב בזה שאת השלב הראשון של הזמת הקרב לקרקע הם כבר עושים טוב ורבים בצעו השלמות עד לרמת מומחה (חגורה שחורה). אבנס, פיץ', מילר ועוד המון מתאבקים הגיעו לרמה של חגורה שחורה בג'יו-ג'יטסו אז להגיד שהם מתאבקים זה קצת לא פייר. הם מגיעים מבסיס של האבקות אבל היום הם לוחמים שונים לגמרי. אני חושב שדווקא אנחנו רואים הרבה ג'יו-ג'יטסו בקרבות. זה שלוחם ג'יו-ג'יטסו שנלחם עם מתאבק מעדיף לשלוט בו בעמידה ולא להלחם על TD חסר סיכוי זה לא משנה את העובדה שברגע שאותו לוחם ילקח אל הקרקע הוא ישתמש בג'יו-ג'יטסו. אף פעם לא ראיתי לוחם ג'יו-ג'יטסו מפיל את היריב שלו ונסוג אחורה במטרה לאפשר ליריב לקום. מתאבקים עושים את זה כל שני וחמישי. זאת האסטרטגיה של ההאבקות?! 4. כל השאלה שלך מנוסחת בצורה שאני לא יכול להסכים איתה. קודם כל הMW היא לא המחלקה החלשה ביותר בארגון. לדעתי הLHW למשל הרבה יותר חלשה. דבר שני מאיה לוחם מוכשר מאוד שכבר כמה שנים בטופ של הMW בUFC. סה"כ הוא הגיע למעמד של קרב אליפות והפסיד לסילבה (משמע הוא כבר היה בטופ 3 במחלקה). דבר שלישי מאיה לוחם מאוד טכני אבל הוא לא איזה אתלט על! מבחינה פיסית הוא פחות מתאים להלחם MMA ממוניוז לדוגמה שבנוי לטלפיות.

למעלה