MMA – אומנויות לחימה… משולבות?

• פותח הנושא redy
  • פורסם בתאריך

udi102

New member
שאלה היפוטתית ....

שאול ,מי אתה חושב לוקח בקרב בין אלבס לבין ניק דיאז ? אישית אני בטוח שאלבס ישמיד אותו אבל רציתי לשמוע את דעתך .... אישית אני חושב שאלבס יביס גם את דיאז וגם את קונדיט

זה מאצ'אפ מעולה האמת

קשה לדעת עד כמה דיאז קשוח באמת בעמידה כי כשהוא עלה לקרב מול דיילי הסטרייקר המצויין ואולי אפילו טוב יותר מאלבס הוא עלה עם ידיים למטה ונכנס לברול של החיים! גם עם סייבורג (הגבר כמובן, האישה הייתה גומרת אותו
) וגם עם זרומסקיס הוא עמד וניצח למרות שהם סטרייקרים מעולים! הקטע עם דיאז שהוא לוחם ג'יו-ג'יטסו מהשורה הראשונה ומזה כולם מפחדים אבל כל פעם מחדש הוא מתעלה על היריבים באגרוף האינטנסיבי שלו ומנצח סטרייקרים מהשורה הראשונה! אם היה כזה קרב אני הייתי נאלץ להמר על דיאז למרות שהקרב שקול. פשוט דיאז במומנטום כל כך טוב שצריך לראות אותו מפסיד לפני שאפשר להמר נגדו.

LORSIN

New member
אלבס לדעתי טוחן אותו פשוט

קשה שלא לאהוב את דיאז, אבל הוא הגיע לטופ 3.. בהרבה מזל.. או יותר נכון צירוף נצחונות טוב. אני יכול בקלות לחשוב על 3 - 4- 5 לוחמים בWW שמנצחים אותו בוודאות לדעתי.

yair_bar

New member
מנהל
לא כל כך מהר

להזכירך, לוחם שמגיע אחרי הפסד ב KO יכול לחזור אחר לגמרי ממה שהיה לפני אותו קרב

BT24

New member
איך זה ישפיע עליו? הוא יחזור זהיר יותר?

הוא לא ירצה לעמוד ולחטוף מכות? יעדיף לקחת לרצפה ופשוט לשכב על אנשים, תוך שהוא נמנע מהכנעות ומחכה שהזמן יעבור? אתה מבין לאן אני חותר

yair_bar

New member
מנהל
מבין היטב

אין מה לעשות - משהו בלוחם משתנה אחרי הפסד ב KO חזק. זה פסיכולוגי

udi102

New member
מסכים לחלוטין שזה לאקי פאנץ אבל

זה גם האגרוף היחיד שפגע בו במהלך הקרב כלומר הוא חטף KO מאגרוף יחיד והראשון שפגע בו וזה מדהים במיוחד למשהו עם לסת כמו של פיץ .... אבל וזה אבל גדול פיץ מאז שהפך לטיבעוני או לא יודע מה בדיוק הוא עכשיו או איזה טמטום נכנס לו לראש הוא נראה הרבה פחות שרירי וחזק בקרבות האחרונים

yair_bar

New member
מנהל
לא יודע אם קשור, אבל

לוחם, בדקה הראשונה של הקרב עוד לא ממש נכנס לעניינים והנזק מאגרוף שנכנס טוב הוא הרבה יותר משמעותי מאשר אחרי כמה דקות של קרב

depresia

New member
תגובה

ב-MMA צריך לדעת גם עמידה וגם קרקע. שתי השיטות שהוכחו כיעילות ביותר בלחימה על הקרקע הן היאבקות ו-BJJ. כבר ראינו שעל הקרקע מתאבק יכול לנצח לוחם BJJ, ולוחם BJJ יכול לנצח מתאבק. עכשיו לגבי הטענות שאתה מעלה: חסרים לוחמי BJJ שלא יודעים כלום בהיאבקות ב-UFC? חסרים אלופים ב-UFC שבאים מרקע חזק של BJJ ולא יודעים כלום בהיאבקות? אני חושב שה-UFC מתחלק בערך לחצי חצי מבחינת לוחמי BJJ ולוחמי היאבקות, וגם מבחינת האלופים שבאים משתי שיטות הלחימה האלה. אשמח לתגובה.

KKOM

New member
אי אפשר להתווכח איתך

כל מה שהעלת הם עובדות וזה נכון... אבל הטענות הם לא על כמות המתאבקים אלא על היחס העודף שהם מקבלים גם מהארגונים וגם מין השופטים(בעיקר השופטים), מבחינתי שכולם יהיו מתאבקים רק שידעו מה לעשות איתה ולא לעשות L&P כל הקרב.. ההאבקות היא כלי עזר ולא כלי מרכזי לנצח קרבות לטעמי..

ETZ301

New member
לא מסכים עם התוכן.

לדעתי הסיבה לעליונות ההאבקות הרבה יותר מקצועית. יתרון המתאבקים בסגנון לחימה משולב הוכח ברוסיה הרבה לפני הופעת הMMA. מתאבקים עשו חיל בתחרויות סמבו קרבי, ARB (ורסיה ספורטיבית לקרב מגע צבאי) ו-KUDO (שהופיע ברוסיה בסוף שנות ה-80 לפני הMMA). ההאבקות היא מסגרת הכנה מעולה לזירת הMMA, מבחינת כושר גופני והכנה מנטאלית. האתגר הגדול שעומד בפני לוחם הMMA של היום הוא לא מה לעשות בכל מימד ומימד (עמידה, קרקע, קלינץ') אלה כיצד לעבור ממימד למימד, ולעשות את זה זריז יעיל, כשאתה נמצא בעמדה עדיפה ולא שופך מנוע בדרך כי אין לך כושר. כל מתאבק צולח את האתגר הזה בשנת האימונים הראשונה, והמתאבקים המנוסים מגיעים לMMA, עם מסגרת מושלמת של כושר וניהול קרב, כאשר מה שנשאר לעשות בגדול זה ללמוד להוציא מכות בעמידה ולבצע ריתוקים על הקרקע.

KKOM

New member
לא על זה מדובר..

מדובר על העדפת ההאבקות על פני השאר ולא זה שההאבקות לא ענף טוב..

ETZ301

New member
נכון, ובדיוק על זה כתבתי.

המאמר מדבר על כך, שהעדפת ההאבקות מתרחשת לא משיקולים מקצועיים ואני רשמתי שלדעתי ההעדפה היא כן משיקולים מקצועיים.

KKOM

New member
אתה לא חושב

שיש העדפה למתאבקים על בסיס כלכלי? יש מתאבקים פופולאריים שזוכים ליחס עדיף, במיוחד יוצאי פרו-רסטלינג...

למעלה