Moving to Boston area

move2boston

New member
Moving to Boston area

שלום אני ומשפחתי מתכוננים לעבור לאזור בוסטון winchester או אזרים אחרים במרחק מה מהעיר. יש לנו שני ילדים, בן בן שנתיים ובת בת שלושה חודשים. אנו מתכוננים לקנות שתי מכוניות משפחתיות משומשות (לשלם 200-300 בחודש על כל אחת). אנו מעונינים בשלושה חדרי שינה, חדר עבודה וסלון (דירה או בית בתלות במחיר). אישתי סטודנטית כך שבהתחלה לפחות לא תוכל לעבוד, ונזדקק לפעוטון או משפחתון וגן לילד בן השנתיים. חסר לנו מידע על עלויות המחיה, כל עזרה תתקבל בברכה. לאיזו משכורת ברוטו יש לצפות בכדי שגם נוכל לחסוך מעט $500 בחודש ? הוצ' חודשיות: דיור ? אוכל ? רכבים ? טלפון ? ..... בתודה move2boston

iris mom of two

New member
למה winchester?

הוצאות חודשיות: גן 5 ימים שלמים לפחות $1500 בחודש וזה בתנאי ששני הילדים הולכים לאותו גן לא יהודי. אוכל למשפחה בת ארבעה נפשות $800 בחודש (כולל חיתולים) רכבים, זה תלוי ברכב ובמרחק הנסיעה. חשב לפחות $1000. utilities: $800 בחודש (כולל כבלים וסלולרי) שכ"ד - יש דירות ב 1300-2500 לחודש, תלוי אם 2 או 3 חדרי שינה ובמיקום. ביטוח רפואי: בד"כ למשפחה המעסיק משלם חלק נכבד, $100-$1000, תלוי אם המעסיק משתתף או הכל עליך. לחסוך $500 בחודש זה קשה עם כל משכורת, אבל יותר קל עם $100,000 לשנה כשהמעסיק משלם ביטוח רפואי.

טל ר

New member
Winchester

מצטרף לשאלה - למה Winchester? היא דווקא די לא מאוד רחוקה מהעיר (דרומית ל-Woburn). לעניין הבית/דירה, חמישה חדרים (שעשויים להיות 4 חדרי שינה, כי חדר העבודה עשוי להספר ככזה), המחיר עשוי להאמיר הרבה צפונה ל-$2,500. סעיף הדיור הוא סעיף משמעותי מאוד, שווה להצטמצם כאן ככל שניתן (במידת האפשר). טל.

move2boston

New member
למה Winchster ?

תודה למשיבים
ולשאלה: למה Winchster ? אין תשובה ברורה, כל איזור לא יקר בין Bedford (עבודה) לעיר Boston יתקבל. אנחנו מעונינים למצא מקום מגורים עם גן טוב (עברית\אנגלית) , סביבה טובה, אך לא יקר. ולשאלות המשך: 1. האם ניתן למצא גן דובר עברית\אנגלית ? ומה המחיר ? 2. באילו איזורים קוראי הפורום גרים ? תגובות אל האיזורים השונים יתקבלו בברכה. 3. utilities: $800 מה זה כולל ? 4. מה הוא סך כל ההוצאות החודשיות ? (Iris mom of two: Is $5500 be the total)

Boston Guy

New member
ווינצ'סטר היא לא ממש "אזור לא יקר"

"האם ניתן למצא גן דובר עברית\אנגלית ?" פה זה אמריקה. באמריקה ניתן למצוא הכל – אם אתה יכול לשלם את המחיר. הצורה שבה רוב האנשים מחליטים על איפה ואיך לחיות היא לפי גובה המשכורת. מכיוון שפעם אחרונה שבדקתי, החברות שמעבירות אנשים לבדפורד (יש 3 שאני מכיר) אינן ידועות בפתיחותן לדרישות השכר של העובד – אלא להיפך... אז לא נראה לי שהשכר יקבע לפי מה שאתם תדרשו – אלא לפי מה שהם יהיו מוכנים לשלם. מנסיון אישי אני יכול להגיד לך שלגדל שני ילדים קטנים בגילאים שציינת, עם חינוך יהודי \ ישראלי ומגורים באזור בוסטון, זה עסק יקר. קשה לעשות את זה ממשכורת אחת – אלא אם כן היא מאוד מכובדת. ושוב מציגים לנו את השאלות שלא ניתן לענות עליהן בלי לדעת פרטים מדוייקים יותר... וכל תשובה שניתן תרגיז מישהו. אפשר לחיות חיי "יאפים" – ואפשר לחיות חיי "צווארון כחול" (ויש את כל הטווח ביניהם). העלויות משתנות הצורה דרסטית בין צד לצד. אמרתם שהעבודה בבדפורד... אני מכיר אנשים שעובדים בבדפורד וחיים בקונדומיניום צנוע בוובורן Woburn, הולכים לקנות את האוכל שלהם במחסנים הסיטונאיים (Costco) ובשוק, מחזיקים מכוניות זולות יחסית שהם קנו במזומן ולכן אינם משלמים עלויות מימון עליהן, ושולחים את הילדים למערכת החינוך המקומית (לא עברית ולא נעליים). וזה לא מהכרח – זה עניין של אופי. שני בני הזוג עובדים ומכניסים. הם חוסכים... והרבה. אני גם מכיר אנשים שעובדים ליד בדפורד וגרים בלקסינגטון... קונים מזון בסופרמרקט ליד הביית, משלמים ריבית על הלוואות הרכב שלהם, ושולחים את הילדים לחינוך יהודי. עלויות החיים שלהם כפולות מהדוגמא הקודמת. יכול להיות שאפילו יותר מכפולות. אני יודע שלפחות נושא שכר הדירה כפול. גן יהודי ליום שלם יכול לעלות בין 900 דולר לחודש לילד (חב"ד) לבין 1800 דולר לחודש לילד. ואין גנים יהודיים בכל חור – רק בריכוזי אוכלוסיה יהודיים... ויהודים חיים באזורים יקרים יחסית. איזה מרחק אתם תהיו מוכנים לנסוע כדי להכניס את הילדים לגן כל בוקר? חצי שעה לכל כיוון? שעה לכל כיוון? שעה וחצי לכל כיוון? אתם רוצים לשלם 200 עד 300 דולר לחודש על רכב... יש לכם הסטורית אשראי בארה"ב? יש לכם מישהו שיהיה מוכן לעשות לכם co sign להלוואה? אם לא, הסיכוי הוא שתשלמו ריבית גבוהה מאוד – דבר שייקר לכם את הוצאות הרכב. בקיצור – תהיו יותר ספציפיים. אין טעם "לירות לכל הכיוונים" – גם גבוה וגם נמוך – כי זה רק יבלבל אתכם. מה יעזור אם אני אתן לכם מחירי גנים בניוטון אם אתם מתכוונים לגור בבדפורד ולא מתאים לכם לנסוע 45 דקות עד שעה לכל כיוון כדי להביא ולהחזיר את הילדים מהגן? אני לא רוצה להגיד שהוצאות חדשיות בארה"ב יהיו 6000$ לחודש – כי אז יקפצו עלי כל ה"קוראים הפאסיביים" ויצרחו שאני מגזים. אני לא רוצה להגיד 3000$ לחודש – כי זה לא סכום ריאלי אם שולחים 2 ילדים לגן פרטי. אז כמה זה יעלה לכם??? תלוי ברמת החיים... דרך אגב – לגבי Utilities - יכול להיות טלפון, כבלים וחשמל בלבד אם אתם גרים בקונדומיניום, ויכול להיות מזוט לחימום, פינוי שלג, חשמל, גז, טלפון, כבלים, מיים, פינוי אשפה ומי יודע מה עוד אם אתם גרים בבית פרטי.

iris mom of two

New member
אז ככה

כמו שאמר boston guy גן דובר עברית יותר יקר ויותר קשה למצוא. יש גנים אמריקאים שהם טובים למדי, ואם יש לך מזל אולי תהיה עוד משפחה ישראלית בגן (זה קרה לי באזור שלא האמנתי שיש בו עוד ישראלים, ולא היינו יודעים אחד על השני אלא הילדים הכירו אחד את השני ושיחקו במקום ציבורי ואז שמעתי עברית). utilities זה גז טבעי, חשמל, טלפון, כבלים, סלולרי. $800 זה בהנחה של בניין דירות (יותר זול לחמם) עם לא נסחפים עם מיזוג וחימום. אני גרה קרוב לworcester, זה מדי מערבה לצרכיך. ממה שקראתי רב קוראי הפורום הם מאזור ברוקליין, ניוטון. אני מוסיפה קישור שיעזור למצוא קהילות יהודיות וקישור לעיתון המקומי. תוכל לשפוט בעצמך כמה יותר יקר ככל שיש יותר יהודים.

aviadl

New member
Utilities

תשלום חשמל בדירת 2-3 חדרי שינה לא אמור לעלות על 100 דולר לחודש אם לא מפעילים מוצרים זוללי חשמל ללא הפסקה. חשבון טלפון כולל שיחות מקומיות ללא הגבלה עומד על כ-40 דולר עם שירותי אקסטרה - אפשר גם בפחות (כמובן ללא שיחות לישראל או long distance). כבלים - שירות בסיסי 20 דולר. חבילות יקרות יותר כ-50 דולר. אינטרנט בכבלים 35-45 דולר, בdial up אפשר בפחות מ-10 דולר. שני קווי טלפון סלולרי בתוכנית משפחתית סבירה - 80 דולר. ניתן לכלול בה חיוג LONG DISTANCE וכך להימנע מתשלום לשיחות אלה בטלפון הרגיל. חשוב להבין שבמרבית המקרים. שוכרי דירות אינם משלמים חימום ומיים חמים שזו ההוצאה הכבדה ביותר. 800 נראה הגיוני רק אם החימום עליך (ואל תעשה את הטעות של להשכיר דירה כאשר החימום והמיים החמים משולמים על ידך). סה"כ יוצא כ-400 דולר וזה בהנחה שאתה רוצה אינטרנט מהיר, כמות גדולה של ערוצי טלויזה ושני פלאפונים.

Boston Guy

New member
אכן כן.

ניתן בהחלט לדאוג שחשבון החשמל לא יעבור את ה 100 דולר לחודש. כל מה שצריך לעשות זה לדאוג לא להדליק אור מיותר (למשל, לקרוא רק כשיש אור יום), להשתדל לבשל כמה שפחות (אם הכיריים או התנור חשמליים), כמובן – לא להעיז להדליק מזגן בקייץ (אבותינו חיו בלי – גם אנחנו יכולים) לשאוב אבק רק פעם בשבוע (שואב אבק זולל 15 אמפר!) והחשבון אכן ישאר נמוך. וגם שני טלפונים סלולאריים יכולים לעלות רק 80 דולר לחודש. באמת! אתה רק צריך לדאוג לא לדבר בהם לפני תשע בערב (FREE NIGHTS ). שהרי מקבלים משהו כמו 5 דקות ליום בשעות האור... ואם תחרוג זה כבר יעלה יותר. ומכיוון שכאן משלמים גם על שיחות נכנסות, רצוי שלא יהיו לך חברים – כי הם יכולים בטיפשותם להתקשר אליך לסלולארי במשך היום... ונכון הוא ש "טלפון זה 40 דולר לחודש"... למה כל כך חשוב לדבר עם ההורים והמשפחה בישראל? חמש דקות פעם בחודש לא מספיק??? אני בטוח שסבתא תלמד בסוף להשתמש בנט מיטינג כדי לשמוע את הנכדים שלה אם נתעקש מספיק... ואם לא – שהיא תתקשר על חשבונה.

aviadl

New member
אנחנו כנראה חיים בשתי מדינות שונות

אמנם שנינו חיים בברוקליין, מסצ'וסטס, אבל אצלי תוכנית משפחתית של AT&T עם 1300 דקות שיחה, לילות וסופ"ש חינם (כולל LONG DISTANCE) עולה 75 דולר (לפני מיסים). יש זולות יותר של T-MOBILE. בחישוב פשוט מדובר בכ-60 דקות שיחה לזוג משעה שבע בבוקר עד תשע בערב. מי שזה לא מספיק לו כנראה משתמש בטלפון לעסקים ומקבל הכל גם ככה מהעבודה. www.att.com www.tmobile.com אין ספק שרמת החיים תרד אם המשפחה תשתמש בכרטיס חיוג בו שיחה לישראל עולה 3.9 סנט לדקה (callingcard.com). שיחה של 20 דקות עולה פחות מ-80 סנט. אם מאד מתגעגעים ומדברים 20 דקות כל יום אנו מדברים על עלות אסטרונומית של כמעט 25 דולר לחודש. אבל מצד שני, אין ספק שלהכניס את מספר הגישה לזכרון של הטלפון האלחוטי מוריד את רמת החיים - עדיף כבר ללכת לחודש מילואים. כאחד שאינו יכול לחיות בלי מזגן פתוח בקיץ (כן אפילו בבוסטון) ובתור מובטל שנמצא בבית ושולח קורות חיים כל היום ולכן האורות בבית דלוקים 18 שעות ביממה עוד לו הצלחתי לקבל חשבון חשמל של מעל 37 דולר (כן בדקתי - גם בחודש אוגוסט). בגלל שדירתי קטנה (SMALL ONE BEDROOM) שילשתי את המחיר. איבדתי את הבטחון אחרי ההודעה שלך אבל חבר עשיר שלי (שמרויח מעל מאה אלף דולר לשנה) ונמצא פה לידי הרגיע אותי - דירת ה-2 bedroom שלו בקונדומיניום היוקרתי מייצרת חשמל בשווה ערך של כ-50-60 דולר לחודש. כנראה שדירותינו מלאות אבק.

saritoosh22

New member
?????????

או שבוסטון זולה יותר מווגס (שידועה כעיר שקל יותר לחיות בה, כי המחייה זולה יותר) או שאני סופר בזבזנית. אתם מדברים כאן על סכומים, שאני לא מבינה איך אתם חיים הבם. כל-הכבוד!!!

aviadl

New member
כן יש לנו מזל

לצערי ל-calling card.com אין מספרי גישה מקומיים בלאס וגאס אבל בבוסטון יש ואלה תעריפי השיחות לארץ. לא בדקתי אבל אולי תאירי את עינינו בעלות התוכניות הסלולריות בלאס וגאס? לא נראה לי הגיוני שהם יקרות יותר (אבל זה מדבר אז מי יודע). מצד שני. אם היו לי בתי קזינו ליד הבית אשתי הייתה צריכה לקשור אותי בשרשראות כדי שלא אוציא עוד כמה מאות דולרים בשבוע על הימורים.

saritoosh22

New member
אנחנו משתמשים בשירותיה של

חברת סינגיולר ומאוד לא מרוצים. ה FAMILY PLAN מסתכם ב 78$ לחודש. אבל, יחד יש לנו 500 דקות ב DAY TIME ו 2500 דקות NIGTH & WEEKENDS וזה ממש לא מספיק. ואנחנו דיי תקועים בחוזה לעוד 8 חודשים. מה שהדהים אותי בהודעה שלך, היה דווקא עלויות המחייה שלכם.

טל ר

New member
עלויות המחיה

מה שבאמת איום ונורא בבוסטון אלו עלויות הדיור ומחירי השרותים למיניהם (מעוזרת בית ועד לרחיצת מכונית).

saritoosh22

New member
ואגב,

אני משלמת 2.9 c לדקת שיחה לישראל. נראה לי שזה דיי הוגן, לא?

aviadl

New member
אחרי מחקר קטן

העלות הממוצעת של חשבון החשמל במסצ'וסטס עומדת על כ-45 עד 65 דולר לחודש. כמובן שהישראלי הממוצע חייב לצרוך כפול מהאמריקאים אבל עדיין - איזור ה-100 דולר נראה לי לפתע עוד יותר סביר. אתה יודע מה. נוסיף עוד 30 דולר לחודש לעוד כמה שאיבות אבק. אבל מצד שני, אם שואבים כל כך הרבה אבק, יש הרבה פחות זמן לדבר בפלאפון אז יצאנו שווים.

us2canada

New member
Living in Southern California

Renting a two bedrom apartment in an upscale community: $1520 Spago on birthdays: $250 Fitness club membership with unlimited Yoga for two: $53 Non-Fat tall Latte in a mag: $2.50 Keeping a positive atitude and understanding that differnt people have differnt ways to look at life: Priceless There are a lot of things money can't buy. For everything else there are secured credit cards

iris mom of two

New member
מאיפה הגעתי למספר

טלפון: אני משלמת $55 לחודש (ללא שיחות לארץ, מדברים WEB CAM) חשמל: $80 עם מיזוג מוגבל, חמום ואפיה גז ו12 מכונות כביסה לשבוע. גז: $100 היה האקחרון, גבוה בגלל הקור. עדיין אנחנו מחזיקים את הבית ב-20 שזה נמוך. כבלים: $120 Digital cable and cable modem. סלולרי: $90 AT&T עם הרבה זמן חינם, עוזר להוריד את חשבון הטלפון, את כל השיחות בתוך ארה"ב אני עושה על הסלולרי. זה בדירה 3 חדרים. ה-$800 זה יותר, אבל זה מכסה ביטוחים למיניהם ודלק לאוטו (1.73 לגלון). עדיף לדעתי לחשב גבוה, כך כשמגיעים ההפתעות רק לטובה. החישוב שלך אם כי יכול להיות סביר בשבילך, לא לוקח בחשבון שמשפחה זה יותר יקר ובמקרה ששכחת משהו או שיש תקלה ניתקעים בלי כסף. אני שילמתי על גן אמריקאי $1,300 לחודש לפני שלש שנים, ללא תינוק. תינוק זה הרבה יותר יקר, ומחירי גן ילדים עולה מהר מהאינפלציה. דירה: דירות שלוש חדרים באזור מגורי, כולל מכונת כביסה: $2000 לחודש. מדובר על אזור יותר מרוחק מבוסטון כך שיותר זול.

טל ר

New member
אצלנו

טלפון: $35 לחודש. חשמל: $50 לחודש (ללא חימום, עם מיזוג, ללא מכונות כביסה שאנו עושים במכונות הציבוריות במרתף - $2.50 למחזור מכונה + מייבש = $20 לחודש). גז: $12 לחודש. כבלים+אינטרנט: $130 לחודש. סלולרי: $55 לחודש (T-Mobile). ביטוח רכב - כ-$1,100-1,200 לשנה לרכב. דלק לאוטו ($1.60 לגלון) - כ-$70 לחודש.

Boston Guy

New member
8 מכונות כביסה בחודש? רואים שאין לך ילדים

זה פחות או יותר מה שאצלינו מריצים בשבוע... צא ולמד שאם הייתי משתמש במכונות ציבוריות לפי 2.50 דולר למחזור, הייתי מוציא 100$ לחודש רק על כביסה (בלי עלות הדטרגנט)

למעלה