ווינצ'סטר היא לא ממש "אזור לא יקר"
"האם ניתן למצא גן דובר עברית\אנגלית ?" פה זה אמריקה. באמריקה ניתן למצוא הכל – אם אתה יכול לשלם את המחיר. הצורה שבה רוב האנשים מחליטים על איפה ואיך לחיות היא לפי גובה המשכורת. מכיוון שפעם אחרונה שבדקתי, החברות שמעבירות אנשים לבדפורד (יש 3 שאני מכיר) אינן ידועות בפתיחותן לדרישות השכר של העובד – אלא להיפך... אז לא נראה לי שהשכר יקבע לפי מה שאתם תדרשו – אלא לפי מה שהם יהיו מוכנים לשלם. מנסיון אישי אני יכול להגיד לך שלגדל שני ילדים קטנים בגילאים שציינת, עם חינוך יהודי \ ישראלי ומגורים באזור בוסטון, זה עסק יקר. קשה לעשות את זה ממשכורת אחת – אלא אם כן היא מאוד מכובדת. ושוב מציגים לנו את השאלות שלא ניתן לענות עליהן בלי לדעת פרטים מדוייקים יותר... וכל תשובה שניתן תרגיז מישהו. אפשר לחיות חיי "יאפים" – ואפשר לחיות חיי "צווארון כחול" (ויש את כל הטווח ביניהם). העלויות משתנות הצורה דרסטית בין צד לצד. אמרתם שהעבודה בבדפורד... אני מכיר אנשים שעובדים בבדפורד וחיים בקונדומיניום צנוע בוובורן Woburn, הולכים לקנות את האוכל שלהם במחסנים הסיטונאיים (Costco) ובשוק, מחזיקים מכוניות זולות יחסית שהם קנו במזומן ולכן אינם משלמים עלויות מימון עליהן, ושולחים את הילדים למערכת החינוך המקומית (לא עברית ולא נעליים). וזה לא מהכרח – זה עניין של אופי. שני בני הזוג עובדים ומכניסים. הם חוסכים... והרבה. אני גם מכיר אנשים שעובדים ליד בדפורד וגרים בלקסינגטון... קונים מזון בסופרמרקט ליד הביית, משלמים ריבית על הלוואות הרכב שלהם, ושולחים את הילדים לחינוך יהודי. עלויות החיים שלהם כפולות מהדוגמא הקודמת. יכול להיות שאפילו יותר מכפולות. אני יודע שלפחות נושא שכר הדירה כפול. גן יהודי ליום שלם יכול לעלות בין 900 דולר לחודש לילד (חב"ד) לבין 1800 דולר לחודש לילד. ואין גנים יהודיים בכל חור – רק בריכוזי אוכלוסיה יהודיים... ויהודים חיים באזורים יקרים יחסית. איזה מרחק אתם תהיו מוכנים לנסוע כדי להכניס את הילדים לגן כל בוקר? חצי שעה לכל כיוון? שעה לכל כיוון? שעה וחצי לכל כיוון? אתם רוצים לשלם 200 עד 300 דולר לחודש על רכב... יש לכם הסטורית אשראי בארה"ב? יש לכם מישהו שיהיה מוכן לעשות לכם co sign להלוואה? אם לא, הסיכוי הוא שתשלמו ריבית גבוהה מאוד – דבר שייקר לכם את הוצאות הרכב. בקיצור – תהיו יותר ספציפיים. אין טעם "לירות לכל הכיוונים" – גם גבוה וגם נמוך – כי זה רק יבלבל אתכם. מה יעזור אם אני אתן לכם מחירי גנים בניוטון אם אתם מתכוונים לגור בבדפורד ולא מתאים לכם לנסוע 45 דקות עד שעה לכל כיוון כדי להביא ולהחזיר את הילדים מהגן? אני לא רוצה להגיד שהוצאות חדשיות בארה"ב יהיו 6000$ לחודש – כי אז יקפצו עלי כל ה"קוראים הפאסיביים" ויצרחו שאני מגזים. אני לא רוצה להגיד 3000$ לחודש – כי זה לא סכום ריאלי אם שולחים 2 ילדים לגן פרטי. אז כמה זה יעלה לכם??? תלוי ברמת החיים... דרך אגב – לגבי Utilities - יכול להיות טלפון, כבלים וחשמל בלבד אם אתם גרים בקונדומיניום, ויכול להיות מזוט לחימום, פינוי שלג, חשמל, גז, טלפון, כבלים, מיים, פינוי אשפה ומי יודע מה עוד אם אתם גרים בבית פרטי.