Moving to Boston area

G a l i 11

New member
יאללה בואי - נראה אותך שורדת

יום אחד בחורף שלנו. רק על זה מגיעה לנו הנחה עננננננקית.

mal1

New member
חהחה.. על זה את יודעת שאני

לא מתווכחת איתך. לא מחליפה את מזג האוויר פה בשלכם..

oshratby

New member
מעבר לניו ג'רזי עם משפחתי

אני ובעלי מעוניינים לעבור לניו ג'רזי בקיץ הקרוב, לנו 2 ילדים בגילאי שנה ןחמש, ולפי מה שנכתב גודל ההוצאות עולה על ההכנסות. אודה לכם אם תוכלו לאמר לי פחות או יותר מה משכורת ממוצעת שם. עליי לציין שמקצועי הוא מזכירה ומטפלת בילדים. ובעלי כיום מנהל חנות לחומרי בנין ואינסטלציה, ומעוניין לעבוד בכל עבודה שלא תהיה. אנחנו מאוד מופתעים גם משכ"ד כל כך גבוה שלנו נאמר שהמחיר בסביבות 800-1000 דולר. הייתי גם מאוד רוצה לדעת באופן כללי על גני ילדים אם יש גנים שמדברים שם בעברית כי בכל זאת ילד בן 5 זה בשבילו מעבר חד, על מחיר ומחיר פעוטון, וגם על טיפולים רפואיים כיצד זה נעשה שם , האם צריך ביטוח רפואי כלשהוא ואיך עושים?ובכלל לדעת איך החיים של משפחה עם ילדים מתאקלמת שם? אודה לכם מאוד באם תענו לי על שאלותיי אלה.

saritoosh22

New member
אולי כדאי לך לפתוח שרשור חדש

עם השאלות שלך, כדי שלא יעלם בתוך השרשור הזה.

אולי באמת כדאי לפתוח שרשור חדש

אבל רק כמה תשובות: אין דבר כזה משכורת ממוצעת. במקצועות שאת מציינת לא נראה לי שתוכלו לגמור כאן את החודש. האם בכלל יש לכם ויזת עבודה? אזרחות? משהו? מטפלת במעון מרוויחה כ-2000 דולר בחודש (ברוטו) מקסימום. מטפלת פרטית בין 1000-1500. מזכירה תרוויח מקסימום 40 אלף בשנה במקרה הטוב, כלןמר כ-3,300 דולר בחודש, ברוטו. אחרי מיסים מדובר בכ-2,500. שכר דירה בצפון ניו ג'רזי הוא גבוה, לא יודעת מי אמר לכם 800-1000 דולר וגם תלוי באיזה גודל בית או דירה מדובר. כמשפחה עם שני ילדים תצטרכו מינימום דירת 2 חדרי שינה, באיזור עם חינוך ציבורי סביר, לפחות 1500 דולר בחודש. דירת 3 חדרי שינה לקראת ה-2000. יש גני ילדים בעברית ויש חינוך יהודי, שניהם יקרים למדי. החינוך כאן (שאינו ציבורי, כלומר מתחת לגיל בית ספר) יקר מאוד. מחירי גנים נעים בין 800 ל- 1500 דולר בחודש, חמישה ימים בשבוע ליום מלא. ביטוח רפואי הוא הוצאה רצינית ביותר למשפחה עם שני ילדים, ועושים אותו באופן פרטי אלא אם כן יש מעסיק מסודר שמסבסד את הביטוח. באופן פרטי צפו להוציא כ-1000 דולר בחודש על ביטוח רפואי למשפחה.

oshratby

New member
בהמשך לתגובתך על מכתבי

קודם כל אנו מודים לך מאוד שענית לשאלותינו, אכן זה באמת עסק יקר אנחנו שקלנו לעבור לשם הקיץ כמו הרבה שחושבים כמונו על המידניות ועל איך שהכל מתנהל פה וגם על כך שאין אנו מוצאים את עצמנו או כל כיוון אחר לעסוק בו וחשבנו לנסות ולשנות את מקום מגורנו במעבר לארה"ב. חשבנו על ניו גרזי כאופציה מכיוון שיש לנו קרובי משפחה שם וגם אחי שטס אתמול בלילה לנסות את מזלו בעבודה שם. אנו לא נעשה כל צעד עד שנדע בוודאות את כל הפרטים המדויקים לגבי עבודות לי ולבעלי, גני ילדים ביטוח בריאות שכ"ד וכו'. וכמובן את ההכנסות כנגד ההוצאות . ואם זה כדאי. אודה לך אם תוכלי לאמר באיזה עיר את מתגוררת וכמה שנים, ובמה מתעסקים רוב הנשים שם.הבנתי גם שלמקום עבודה צריך לנסוע וגם לבתי הספר והגנים. שכל אלה במרחקי נסיעה. תודה על עצותייך ותשובותייך .

לשאול במה מתעסקים האנשים בNJ זה כמו

לשאול באיזה גילאים האנשים בישראל. ניו ג'רזי גדולה יותר ממדינת ישראל, אנשים מתעסקים כאן בהכל. יש אנשים שחיים בעוני, יש עשירים מטורפים. יש כאלה שעוסקים במובינג ונקיון ויש כאלה שהם מנכל"ים של חברות. יש הכל מהכל. מרבית הישראלים פה עוסקים בהייטק, אם זה מה שאת שואלת. צריך מכונית כדי לחיות כאן, מרבית הדברים לא במרחק הליכה. הערים פה פשוט בנויות אחרת. צריך לנסוע לבית הספר, לגנים, לסופרמרקט ולרופא. מקומות העבודה יכולים להיות במרחק שעה נסיעה, או חמש דקות. המון ישראלים שחיים פה עובדים במנהטן, והם נוסעים בתחבורה ציבורית לעיר.

למעלה