Moving to Boston area

saritoosh22

New member
אצלנו

טלפון: 26 $ חשמל: 130-170 $, 10 מכונות כביסה לשבוע + מבשלים על כירה חשמלית (אין לנו גז). כבלים + אינטרנט: 89 $ סלולרי (תוכנית משפחתית): 78 $ ביטוח רכב: 1200 $ בשנה. דלק: 1.68-1.72 לגלון, בסביבות 80$ לחודש. אוכל: 800 $ לחודש.

Boston Guy

New member
אתה צודק ואני כנראה טועה.

אמנם חשבון החשמל שלי היום לא רלוונטי לדיון, בגלל גודל הדירה ותאוות האפיה הבלתי נשלטת של זוגתי... אבל גם כשגרתי ב 2 bedroom כאן מעולם לא ירדתי מ 100$ - אפילו לפני שנולדו הילדים. אם אתה משלם 37$ לחודש באוגובט לפי תעריף residential non heating של Nstar (תעריף A1 לשנת 2003) לפי 6.75 סנט לקילווואט + $6.43 דמי שימוש הרי שצרכת 452 קילוואט בחודש קייצי. הכי קרוב שהגעתי לצריכה הזו היה 520 קילווואט - וזה היה בחודש שבו היינו רוב החודש בטיול ואף אחד לא היה בביית חוץ מהחתול
. לגבי תכנית הסלולר שלך - שכחת להוסיף ל 75 דולר את דמי השימוש לטלפון השני (עוד 10 דולר – או 20 דולר אם אתה לא מוכן לחתום חוזה לשנתיים). כמו כן יש לציין שלחברות שציינת – גם AWS וגם TMOBILE – יש חרא של כיסוי בברוקליין (לא שלי יש כיסוי יותר טוב – רק לווריזון יש כיסוי טוב, והם נורא יקרים). 1300 דקות זה באמת מכובד, ומספיק לכל צורך סטנדרטי. אבל החשבון של AWS יהיה כמעט 100$ לחודש – לא 80$. לגבי שיחות לישראל – משפחת BOSTON GUY היא לא דוגמא... אנחנו נמצאים בארה"ב כבר די הרבה שנים, ותדירות השיחות לארץ ירדה ב 3 או 4 השנים האחרונות... אנחנו לא מדברים עם המשפחה או החברים בישראל 20 דקות ביום. רוב השיחות שלנו מתבצעות בשישי שבת בשעות הבוקר המוקדמות של בוסטון – ואני לא חושב שזה יוצא יותר משעתיים שיחה בשבוע – כולל חברים, הורים, אחים ושאר ירקות. אבל בשנים הראשונות לשהותינו כאן השימוש שלנו (בעיקר אישתי) היה מאסיבי – 5 או 6 שעות בשבוע.

aviadl

New member
אני באמת לא רוצה להתקטנן

ואין לי כוונה להתווכח על 20 דולר לכאן ולשם. הכוונה שלי הייתה להמחיש ששמונה מאות דולר לחודש רק ל-UTILITIES זה המון כסף. אני בהחלט לא אתערב בשאר ההוצאות כי אין לי מושג כמה עולים חיתולים או גן או אוכל ל-4 נפשות.

G a l i 11

New member
בד"כ אני נמנעת מויכוחי עלות המחיה

הבלתי נלאים האלה, אבל לא יכולתי להתאפק... אז ככה - אביעדי - גם לנו עשו חשבונות דומים לשלך - לפני שהגענו. ואתה יודע מה קרה? בדיוק מה שבוסטון גאי מתאר - חטפנו שוק אמיתי כשהגענו לרמת ההוצאות הנ"ל (כן, כן, 800 דולר בחודש, בבית משלך זה ממש לא מוגזם) וגם נאלצנו לבצע "השלמת הכנסה" מחסכונות בארץ במשך שנה... חשוב מאד להגיע עם סכום ראשוני ל"בזבוזים": נושא שבוסטון גאי הזכיר וחשוב לשים לב אליו הוא עניין הרכבים והסטורית האשראי. גם אנחנו בנינו על הוצאה של כמה מאות דולרים על שני רכבים בליסינג או הלואה. המציאות טפחה על פנינו ונאלצנו לקנות את הרכבים במחיר מלא. ואז כמובן התפשרנו על סוג וגיל הרכב. בתים פרטיים להשכרה באזורים הטובים קשה למצוא בפחות מ-2000 דולר (לשני חדרי שינה). גן פרטי, לא יהודי (ובעיני זה לא כ"כ נורא, אם מקפידים בבית על עברית ומסורת בסיסית ומתחברים עם משפחות ישראליות נוספות) בגיל שנתיים ליום מלא - שמונה עד שש - עולה 1,200 דולר וצפונה. אם אתה בבית אז אפשר לשלוח לגן עד 12:30 או אחת בצהריים ואז יעלה לך בסביבות ה600-700 דולר בחודש. כשתשכור בית כמעט תמיד יהיה עליך לשלם שכ"ד של חודש ראשון, אחרון וסקיורד דיפוזיט בגובה שכ"ד נוסף. לרוב באזור זה קשה למצוא בתים להשכרה ללא מתווך משמע חודש נוסף. בסה"כ 4 חדשי שכירות. מכיוון שבכורך בן שנתיים אתה יכול להרשות לעצמך לגור בערים בהן בתיה"ס נחשבים קצת פחות כמו ברלינגטון (שגובלת בבדפורד) הזולה משמעותית, בילריקה (גובלת בברלינגטון ולא מאד רחוקה מבדפורד) הזולה מאד ואפילו וובורן (אותה אני לא ממש מסמפטת, אבל זה אישי). האמת שגם בוולת'האם (ושלא יקפצו עלי כל הבוסטוניאנים) יש אזורים לא רעים והדיור זול משמעותית. שוב, יש לכם 3 שנים של חסד עד הפבליק סקול ואני חושבת שכדאי לותר על הערים היותר יקרות. בהמשך, אם יהיה, תתבססו ותכירו ויהיה קל יותר לקבל החלטות לגבי עתידכם הרחוק יותר. ולגבי שכר - עם 100K תוכלו לחיות יפה בערים הזולות יותר ואף לחסוך. בלקסינגטון, ווינצ'סטר, קונקורד, החלקים הטובים יותר של בדפורד וכמובן ברוקליין וניוטון - זה יספיק לכם לגמור את החודש אבל לא הרבה מעבר לזה. עכשיו תתחילו לעבד...

aviadl

New member
אני מסכים כמעט עם כל מה שכתבת אבל

תקראי את מה שכתבתי. אני התמקדתי ב-UTILITIES בלבד. הייתה כאן הערכה של 800 דולר לתשלום חודשי על חשמל, סלולרי, כבלים, גז וטלפון. לי זה היה נראה גבוה מאד (בהנחה שלא משמלמים חימום ומיין חמים) ולאחר כל ההשוואות שעשינו פה בפורום אני חושב שאני צודק. לרגע לא טענתי שזול לחיות בבוסטון או שהוצאות המעבר אינן אסטרונומיות. התמקדתי בנושא אחד בלבד.

גלי צודקת, כשבאים נורא חשוב לדעת

שצריך סכום ממש רציני בתור התחלה. אם רוצים לקנות מכונית ולשכור בית, צרי לפחות 15 אלף דולר, אם רוצים לרהט בית או להשלים ריהוט וציוד, צריך לפחות 20 אלף דולר. את חישבו ארבעת חודשי השכירות שצריך כדי למצוא בית או דירה כולם "שוכחים" להגיד לך כשאתה מגיע... ופתאום אתה צריך שבעת אלפים או שמונת אלפים דולר ואין לך מאיפה להמציא אותם...

אני בניו ג'רזי שיותר זולה מבוסטון

משלמת 1800 דולר בחודש על דירת 2 bedrooms 100 דולר לחודש לחשמל וגז בתוכנית שנתית של 12 חודשים (כולל חימום ומזגן) כ-80 דולר בחודש על קו טלפון בבית עם שיחות LONG DISTANCE בלתי מוגבלות ותכנית לישראל ב-12 סנט לדקה, אבל אני בקושי משתמשת אז לא הכנסתי את זה בחישוב. הסלולרי של העבודה אבל לפני כן שילמתי עליו 45 דולר בחודש בסביבות 100 דולר בחודש על דלק, עוד 100 בחודש על ביטוח האוטו ובערך 50 בממוצע שנתי על טיפולים לרכב. בערך 450 דולר בחודש על סופר וקניות כולל חיתולים 25 על TOLLS ועוד בערך 300-500 על ביגוד וצעצועים. 850 למעון יוצא כ-2,800 בלי ההוצאות על תבור וכ- 4,100 עם ההוצאות עליו. וזה בלי לקחת בחשבון שום דבר בלתי צפוי.

שכחתי כבלים ואינטרנט

כבלים 70 דולר (חבילה בינונית דיגיטלית), אינטרנט עוד 50, אז הגענו לכמעט 3,000 בלי הוצאות ילד.

ושכחתי את התשלום על המכונית

400 דולר לחודש בתכנית של 3 שנים עם 0% ריבית. מזל שיש לי רק עוד שנה... אבל כמובן אם קונים רכב משומש או משלמים במזומן זה נחסך.

mal1

New member
אני קוראת אתכם ומתחילה לחשוב שכדי

לי לעבור לבוסטון או ג'רזי. אנחנו גרים בפלורידה שאמורה להיות יותר זולה, אבל למעט סעיף הדיור (קנינו את הבית ולכן משלמים משכנתא, זולה בהרבה מהשכירות ששילמנו) כל ההוצאות שלי (חשמל, כבלים, ביטוח רכב וכו') גבוהות יותר
.

mal1

New member
לפי האסכולה של אביעד...

הטעות שרשרתי לעדי. אבל גם חלק מההוצאות שעדי תארה גבוהות אצלנו יותר..

למעלה