חבל, אלן. מה לעשות שבמקרה הזה הממשלות
הדמוקרטיות באמת ובלי שום מרכאות, צודקות. שום "בהצלחה לשני הצדדים", כשבצד אחד יש חיה אימפריאליסטית משתוללת - אמיתית ולא מדומה, ובצד השני עם שגזלו ממנו למעשה את הזכות להפגין בחוק (!) בהתאם למודל הרוסי, מה שהביא לאותם בקבוקי מולוטוב מצד המפגינים - והסתיים בטבח המוני שלהם; כשדווקא בצד הרוסי האנטישמיות חוצה גבולות חדשים... באמת ולא בנדמה לי: רטוקיה אנטישמית נשמעת בעיקר מהצד הרוסי בנוגע למה שקורה באוקראינה - אני קורא ושומע אותה מדי יום מכל פלטפורמה ששונאי אוקראינה מגיעים אליה. רובם ככולם שונאי יהודים, להבדיל אלף הבדלות מתומכי הדמוקרטיה, שברובם המוחלט לא מחזיקים בדעות כאלו. זאת עובדה שהלאומנים הם מיעוט בצד האוקראיני, לעומת זאת הם הרוב בצד הרוסי (כולל "המנהיג" הלאומן שלהם) - ואל תאמין לשקרנים שמנסים להציג את זה בצורה הפוכה.
מי שצועקים על "פאשיטסים" ו"יהודונים" במשפט אחד, אלה הם בעיקר ובאופן כמעט-בלעדי, רוסים חובבי-פוטין (אגב, הידעת שגם כן באמת ולא בנדמה לי, יש לו צבא שלם של מגיבים בתשלום? ולא רק באתרים רוסיים?) אלן, צר לי, אבל הפגנת חוסר הבנה מוחלט של הסיטואציה כשאיחלת "בהצלחה לשני הצדדים".מה לעשות, שלא תמיד האמת נמצאת "באמצע". לפעמים האמת נמצאת בצד אחד של הסכסוך.
אז נגיד שיש לנו "חשבון היסטורי" עם אוקראינה... אבל אם ברצוננו לא לנהוג איפא ואיפא, אז היינו נזכרים בו הרבה פחות בנוגע לאוקראינה מאשר ביחס לגרמניה למשל. אני מקווה מאוד שאינך מייחל לגרמנים "עונש" דומה לזה שקיבלו האוקראינים מפוטין ה"אנטי-פאשיסט" (למעשה אחד הפאשיסטים הגדולים בעולם נכון להיום).
את כל זה כותב לך רוסי-מוסקבאי שאין לו שום שורשים באוקראינה... האמת, יש לי משפחה רחוקה דווקא בקרים "הפרו-רוסית". תאמין לי שלא "רק" הבאת דוגמה לא מוצלחת במיוחד בדיון לא קשור.