OMG.

Digi Lista

New member
גרתי שם עד לפני בערך 4 שנים...

על הדאגה
האמת שדיי שמח באיזור שלנו כי גם רמת ישי לא מרוחקת ממני(בסביבות 10 דקות נסיעה אולי פחות) ושלא נדבר על נשר וחיפה(שומעים את "הבומים" ומעבר לזה סבתא שלי הייתה ממש קרובה אתמול לאיזור וכול חלונות הראווה בחנות שלה הזדזעו מהרעש העצום),למעשה גם משמשית אני מכירה אנשים שלמדו איתי(זה בערך חצי שעה נסיעה ממני) וגם נצרת באיזור(נצרת ושמשית קרובות מאוד אחת לשנייה), כנ"ל גבעת אלה,רמת דוד(לשם אומרים שכיוונו,כבר כמה ימים שאנחנו שומעים רק מטוסים בעוצמה גבוהה וכמעט בלי הפסקות,הם יוצאים משם) וכמובן שגם לעפולה יש לי קשר...את הלילה ביליתי בשינה בממ"ד,זה לא היה כזה נורא,הייתי שם לבד כי פחדתי שאני לא אספיק לרוץ במידה ותהיה צפירה,הטייפ כבר שם,כמובן שגם ספרים שלי(יש לי פער של 42 ספרים<ספרתי,אם כי אחרי גיליתי עוד כמה שנעלמו...> בערך שלא הספקתי לקרוא בשנה האחרונה...),משחקי החברה וכלי הכתיבה,היה לי רגיל לחלוטין,הממ"ד צמוד לחדר שלי גם ככה אז יצא לי בעבר לישון בו ולא הרגשתי הרבה הבדל,בעיקר כשבאמת לא הייתה בינתיים צפירה ואף אחד מהמשפחה לא הצטרף,מלבד הכלב,אבל כבר מזמן ידוע שהוא שומר הראש הפרטי שלי והולך אחריי כמו צל... אתמול בבוקר כשהייתי בעפולה אחים שלי היו בממ"ד 40 דקות בהוראת המשטרה המקומית,אבא שלי התקשר לפיקוד העורף לשאול ואמרו לו שלא מכירים את הישוב שאני גרה בו(טבעון),אחרי שהוא אמר להם כמה דברים הוא פנה למשטרה המקומית והם המליצו להיכנס,באותו הזמן כאמור הייתי בעפולה ותאמינו לי שמאוד לא רגוע שם-נאלצו לפנות את כול הקייטנות שפועלות בגלל שניתנה הוראה לפנות ריכוזים עד להודעה חדשה,התקשרו להסעות המרוחקות ושלחו הביתה אפילו את התלמידים של החינוך המיוחד שזה אומר נכים למיניהם והלחץ היה מטורף,ממש פחדתי,הרגשתי שזה מגיע מכול כיוון-שמעתי על חיפה והקריות וישר התקשרתי לסבתא שלי איזה מיליון פעמים ואז גם לשאר מי שאני מכירה באיזור אבל כול רשת התקשורת קרסה,הלחץ שלי גבר כשדיברתי עם ההורים שלי ואמרו לי על האחים שלי שבממ"ד אז צלצלתי כול שנייה גם אליהם,לחימום התחיל הלחץ באגף החינוך לפנות ולהתקשר לכול הגננות/מורות/סייעות/הסעות/להרגיע הורים מודאגים ובכלל חשבתי שאני על סף התעלפות,אבא שלי הודיע לי שאני לא חוזרת על אוטובוס הביתה ושאני אחכה לו,הוא אמר שהוא יצא מוקדם מהעבודה ויאסוף אותי בדרך אבל בסוף גם הוא לא יצא מוקדם במיוחד בגלל הלחצים ונשארתי כמעט לבד באגף במשך כמה שעות,נכון שהיה שם רגוע ואפילו דיי נחמד אבל במצב כזה עדיף להיות בבית... היום נשארתי בבית לשמור על האחים שלי במידה וקורה משהו,אני עוד צריכה לצלצל לכול החברות שלי במגדל העמק כדי לוודא שהן בסדר,אם כי לדעתי הן בכלל בצבא ולא היו בבתים כשהקטיושות נשמעו.... יש לי בראש תסריט אימים בו נוסעים בכביש ופוגעת קטיושה ואז מעבר לפגיעה הרגילה והקשה קורית גם תאונת שרשרת ענקית שמכפילה את כמות הנפגעים ומשום מה התסריט הזה לא יוצא לי מהראש,אני רואה אותו בבירור ובכבישים מסוימים,זה לא מרגיע אותי,לצערי כבר קרה לא פעם שתסריטי האימה שלי הפכו למציאות נוראית כשמדובר בטרור... עוד משהו-צריך להשקיע יותר בטלוויזיה בתקופת המלחמה,ברור שחדשות זה חשוב לאללה אבל כמו שהיה במלחמת המפרץ הראשונה צריך גם תוכניות בידור ומוזיקה כדי לעודד ולהשכיח קצת את מה שקורה,זה נשמע מטופש אבל אנשים שיושבים במקלטים עלולים להשתגע וחשוב לתת להם(ולנו) גם קצת שמחה(לשלוח את מנחי ערוץ הילדים זה נחמד וראוי לפרגון,כנ"ל היוזמות של "כוכב נולד" והעצמאית של חברי "השיר שלנו" אבל אני מדברת גם על תוכניות אולפן מיוחדות שיפיגו את המתחים הקיימים במילא),אם לפני 15 שנה במלחמת המפרץ כשלא היו הרבה ערוצים יכלו להכין משהו אין שום סיבה שלא יכינו לנו גם כיום באחד משלושת הערוצים המרכזיים... עד כאן פלסף הבוקר בתקווה שהטלוויזיה תהיה באמת הדבר האחרון שנתעסק בו ושהכול כבר יגמר.

strawberrys

New member
אה, כן, אני זוכרת שדיברנו על זה.

אבל לא הייתי בטוחה אם עברת משם או לא, אבל ידעתי שאת עדיין גרה באזור הצפון, באזור עפולה או משהו כזה. אין לי מושג איך ההרגשה של לשבת במקלט ולראות/לשמוע את הפצצות, זה בטח מורט עצבים ומפחיד ולילדים קטנים זה בטח עוד יותר. סתם הצעה, נראה לי שאם צריך לשבת הרבה זמן בממ"ד אז דרך טובה להעביר את הזמן היא להרכיב פאזלים למי שיש סבלנות. וזה מתאים גם "לכל המשפחה" כזה.. ונראה לי גם שלילדים זה עוזר לשכוח קצת את הכל, מרגיע כזה, כי צריך להתרכז בחלקים ולחפש ולמיין וכל זה. לא משנה חפרתי, בקיצור אני רק מקווה שהכל יסתיים מהר ועם כמה שפחות פצועים והרוגים.

Digi Lista

New member
פאזלים זה דווקא כיף../images/Emo70.gif

תמיד אהבתי,עכשיו רק צריך לקנות כמה כאלה שלא הרכבתי עדיין כי מה שיש לי בבית כבר לא מאתגר ולהרכיב להנאתי,
על ההצעה

The Evil Rabbit

New member
את מטבעון? מגניב!

אני משמשית האמת, ואתמול בלילה בדיוק הייתי אצל ידידה שלי עם כמה חברים כשפתאום היה בום. האמת, אני אפילו לא שמעתי אותו... אני בד"כ לא שם לב לדברים כאלה, כמו שלא שמתי לב לרעידת אדמה לפני שנתיים. (היא הייתה יחסית חלשה אצלנו) אז הלכתי הבייתה, וכולם ישנו בחדר של אח שלי שהוא הממ"ד. האמת? היה די מגניב.
חוץ מזה, למדת עם אנשים משמשית? מגניב, בטח היית באותו בית-ספר כמוני (אני עולה ל-ט' עכשיו). האמת, כמה שזה נשמע מוזר לפורום דיג'ימון, נראה לי שאני הכי קטן פה.

Digi Lista

New member
אני חושבת שנדב יותר קטן...

באיזה ביה"ס אתה לומד? הייתי האמת כמה פעמים בשמשית ככה שאני דיי מכירה את האיזור

Digi Lista

New member
מי המורים שלך?../images/Emo13.gif

אני מכירה עוד כמה שלומדים שם בכיתות יותר גבוהות והיו בעיתון ביה"ס כשערכתי אותו,אולי נשדך ביניכם?

../images/Emo222.gif גולשים מהשטח ואירוח מיוחד

בשל המצב הבטחוני אנחנו מזמינים אתכם הגולשים לדבר, לשתף, לעדכן ולהתעדכן במתרחש בדרום הארץ ובצפונה. לצורך כך הקמנו עבורכם אזורים מיוחדים שיקלטו את התכנים שלכם:
בפורומים: רוצים להתעדכן ולעזור? פורום למען ועם מצפון ועד דרום מחכה לכם. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1600 בואו לתמוך גם בילדים ובבני הנוער בפורום למען נוער הצפון http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1601
בבלוגים: שתפו את הגולשים בתחושותיכם לגבי המצב. ספרו לנו מה קורה בחדרי הבטחון.
אלבום תמונות מיוחד: שילחו לנו תמונות שלכם מהצפון ומהדרום.
ב blogTV: שדרו וצפו בשידורים מהשטח. http://www.tapuz.co.il/blogtv
בקומונות: השתתפו בקומונות המקומיות http://www.tapuz.co.il/communa והתעדכנו בקומונת חדשות בזמן אמת. http://www.tapuz.co.il/communa/userCommuna.asp?Communaid=2986
כמו כן, אירוח מיוחד של נחמן שי המרגיע הלאומי. אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם בפורום אקטואליה עד השעה 17:30 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=54&msgid=82112151

קורורו

New member
היישוב שלי בפאניקה...

אלוהים, דיברנו עם קרובים מהיישוב והם אומרים שזה אחד הדברים המפחידים שהם זוכרים. דוד שלי הכניס יחד איתו את הכלב שלי למקלט ואני פשוט בכיתי מאושר (זהו, אין יותר חדרי ביטחון. אמרו במפורש לכולם שיצאו מחדרי הביטחון והממ"דים, כי הם לא מספיקים. צריך מקלט.), אבל אז אימא אמרה לי שהכלב שלו -של הדוד שלי- נפטר אתמול... כעמט בטוח שזה מהפחד, קיבל התקף לב. ועכשיו אני בהיסטריה שאולי זה מה שיקרה לכלב היקר שלי... פאק, יש לי דמעות... הם פקדו על אימא שלי שלא לחשוב בכלל על לבוא. ושיישרף הכל (משק בית חשוב) כי זה לא שווה את זה. לעזאזל, עד שנרגעתי זה בא! >< סליחה שאני שופכת את זה פה, אני חייבת.

strawberrys

New member
מאיה ../images/Emo24.gif

טוב האמת היא שאין לי הרבה מה להגיד כדי לעודד אותך, אבל אני שמחה שאת והמשפחה שלך בסדר וגם שיש לך אינטרנט(ראיתי את ההודעה למעלה) כי זה דבר שבמצבי לחץ ממש יכול לעזור. כל הכבוד לדוד שלך שלקח את הכלב שלכם, כי באמת ננטשו המון כלבים ובכלל בעלי חיים, ואני יודעת שהרבה פעמים אין מה לעשות אבל זה עצוב נורא. בקשר למשק הבית, זה באמת לא מה שחשוב כרגע, וגם לפי מה שהבנתי המדינה/ביטוח לאומי/לא-יודעת-מי ישלם ויפצה אנשים שהבתים שלהם ניזוקו/נהרסו. אז נראה לי לפחות בחלק הזה אפשר די להירגע. ומה זה "סליחה שאני שופכת את זה פה"?!?! את מוזמנת לשפוך וכמה שיותר. לכתוב זה עוזר ואנחנו או לפחות אני נשמח לשמוע ממך(ומשאר האנשים בצפון)

strawberrys

New member
ודבר נוסף

השרשור הזה לא קופץ אז לדעתי כדאי שבפעם הבאה כשיש הודעה בנושא המלחמה אז את או מי שירצה יפתח לזה הודעה חדשה, כי זה נושא חשוב שלדעתי מגיע לו להיות למעלה.

קורורו

New member
../images/Emo24.gif תודה...

עד שנרגעתי (באותו יום האינטרנט חזר ודרך התקשורת הנוחה עם רוב החברים + אחותי הודיעה לי על זה שהבן דוד מיהר להכניס את הכלב שלי איתם למקלט) באה לי החדשה המחורבנת הזו על מות הכלב שאני כ"כ אוהבת, של דוד שלי, ועל המצב המפחיד ביישוב. זה נורא. ייקח עוד כמה שעות עד שארגע שוב, ואותן אני מתכוונת להשקיע במחשב. לא נראה לי שאראה שוב את המשפחה עד השינה XDD

Digi Lista

New member
אפילו לעזור לא נותנים,קריזות.

מילא כבר יומיים הממ"ד הפך להיות חדר שינה לא רע וכול כמה זמן יש לנו אזעקה ויורדים לממ"ד ואז עולים ממנו אבל עם זה אפשר להתמודד,לעומת זאת מה שהולך עם השירות לאומי מטריף אותי ברמות קשות. התקשרתי בבוקר לרכזת המהוללת שלי והצעתי לה שנזיז משהו ונעשה איזו משלחת למקלטים להפעלות כמו שכתוב בעיתון שעשו מורות חיילות ועמותת שירות לאומי דתית והיא אומרת לי שהיא תבדוק עם המנכ"לית וכול הכבוד על היוזמה וכו', במקביל היא שואלת אותי למה אני לא בשירות הרגיל ואמרתי לה שאתמול סגרו את רוב האיזורים ובראשון במילא פינו את כול החינוך בעפולה ועם כול הכבוד כשיש אזעקות ופגיעות בכול האיזור ממש לא יועיל שאני אהיה בעפולה ואענה לטלפונים במקום בקרבת הבית, אחרי חצי שעה היא מתקשרת אליי ואומרת שלמקלטים לא יקחו סיכון וישלחו אותנו ושאם יש איזו יוזמה איזורית שאני יודעת עליה נוכל לחבור אליה,היא הציעה לי להיות בבית חולים בעפולה במחלקת ילדים,אני תוהה מה בדיוק המחלקת ילדים קשורה לאירועים? וחוץ מיזה שאני לא בטוחה שאחרי שנה שעברה אני צריכה להיות שוב באותו בית חולים ובאותה מחלקה-בכול זאת אחי היה מאושפז שנה שעברה בגלל התאונה וכולנו היינו איתו,אבל בגלל שזה מצב מיוחד אני אשמח לבוא גם לבית חולים אם זה יועיל, היא הלכה לבדוק ואני בינתיים נכנסתי להתקלח,באמצע הייתה אזעקה ולא ירדתי לממ"ד כי לא הספקתי להתלבש ואחים שלי ירדו, אמרו לי שהיא התקשרה וכשאני חוזרת אליה היא מספרת לי שהיא בדקה והודיעו בפיקוד העורף שבעפולה חזרו לשגרה רגילה ואין טעם בכלל לבדוק משהו אחר,ניסיתי להגיד לה שלדעתי בכול זאת צריך להתארגן ולעשות משהו בגלל שזה לא מצב רגיל ואני מרגישה חובה לעשות משהו חיוני,היא מתעקשת שאין טעם ושעדיף רק להיות באגף חינוך כמו שבמילא אני צריכה להיות ושאם אני רוצה לעשות משהו אז על דעת עצמי,זה מעצבן כי אני בטוחה לחלוטין שבמצב כזה יכולנו בני השירות לאומי להועיל פי כמה מלשבת סתם כמו גולם. חשבתי אולי לנסות לארגן את הפורום למשהו אבל אני לא יכולה לארגן לבד הסעות ואחריות אז אני מחפשת גורמים אחרים,אם עמותות דתיות ומורות חיילות וגם מפורסמים מהמרכז יכולים(שחלקם למרות שזה לא עקרוני בגלל שהמעשה יפה וראוי אבל בטח עשו את זה ליחסי ציבור) איזו סיבות יש למנוע משירות לאומי לפעול?זה מרתיח!!!!!! אני אקפיץ את השרשור כמו שמאיה העירה.

Apikachu L

New member
../images/Emo24.gifפויה להם.

את צודקת כ"כ. נקווה שתוכלי להשכנע אותם.

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אין לי הרבה מה להוסיף,אני מסכימה עם כל מה שנאמר פה.

למעלה