Paley's Watch

למה בעצבים../images/Emo35.gif

באתי לפוש מעט מפעילות עניפה בפורום תיאולוגיה וקשקושים אחרים, ולמה אני נופל
חטפתי התקפת דז'ה-וו קשה. אנא בטובך, אל תתרגש בתחושת צדק אינסופית. אם תלקה בלבך אנו צפויים לאבד אותך עם צליליך. עדיין אין לנו תשובה ברורה על האופן בו נוצר היש מן האין (אם כך אפשר להגדיר את תהליך הבריאה) והכלי היחיד שאנו יכולים להשתמש בו הוא "השכל הישר" שלנו שכבר לא פעם הפגין עקמומיות מצטיינת בחריצותה. טענה מן הסוג "יש אלהים" שקולה לטענה ההפוכה מן הטעם שאין בידינו עדויות ישירות לכאן או לכאן. אני משחק באנלוגיה בין הבריאה למספר אפס שהוא, מצד אחד, ניטרלי וריק (בחיבור) וניתן להמשלה לאין אך מצד אחר הוא הרסני (בפעולת הכפל) או מביא ליצירת אינסוף (בפעולת החילוק) וליצירת כל מספר (בקומבינציות של כפל וחילוק) וניתן להמשלה ליש. זהו. גמרתי לנוח. תודה על הקפה

היי, יש גם עוגיות לאן אתה הולך.....

בהחלט יש הבדל עצום במשקל בין הטענה כי אלוהים קיים לבין הטענה שהוא אינו קיים, לטענה כי הוא קיים אין שמץ של עדות מכל סוג שהוא פרט לאיזה ספר אגדות עתיק המכונה בפינו "התנך", לעומת זאת קיימות אינספור עדויות התומכות חזק חזק בתורת האבולוצייה (לדוגמה העובדה שמבנה העצמות בכנפיה של ציפור זהה כמעט לחלוטין למבנה העצמות בכף ידנו, או למבנה העצמות בסנפיר של לוויתן) ואינספור טענות מוכחות הסותרות לפחות בעליל את הכתוב בתורה, בנוסף לכך אפשר לצרף את העובדה כי דברים רבים הכתובים בתורה שהיינו מצפים באופן הגיוני לקבל עדות לגביהם גם ממקורות אחרים, כמו סיפור יצירת מצריים לדוגמה, נמצאים בתנ"ך בלבד ושום עם אחד שחיי באיזור "לא ראה ולא שמע ולא תעד" את אותם סיפורים שהוא היה אמור להבחין בהם בשל סדר גודלם העצום, כמה מוזר. ואשתדל לא לחטוף התקף לב, תודה שאתה דואג
משתמש בצלילים

לא דיברתי על אבולוציה אלא על אלהים

קיים או לא קיים, אין לי שמץ של מושג ירוק. תגדיר לי מה זה אלהים ואומר לך אם יש כזה דבר בעולמו של הקדוש ברוך הוא. הנני לספר לך סיפור מעניין על התנך. כבר הרבה שנים אני משווה בין התנך לבין הקוראן (הספר הקדוש למוסלמים) וכל הזמן רק מתחזק אצלי הרושם שהקוראן אינו עותק של התנך היהודי אלא של מקור עתיק יותר שהיה בשימוש אצל אלה שאנו מכנים בשם "עשרת השבטים האבודים" (לא כאן המקום להיכנס לזה, אבל אם תתעניין, אתן לך לינק). אבל זה רק קוריוז, ואם יתברר כי התנך והקוראן מועתקים ממקור משותף, הרי הם אינם שני מקורות עצמאיים. אגב, הניסית גם להשתמש בחומר קשה יותר

למעלה