run rabbit, run

run rabbit, run

כידוע השמש היא סמל השאיפות והמטרות בשיריו של רוג'ר ווטרס! אני שואל למה לדעתכם הוא השתמש דווקא בתיאור הזה? Run rabbit, run Dig that hole, forget the sun And when at last the work is done Don't sit down it's time to dig another one אז אם השמש היא מוטיב של שאיפות וחלומות, אז למה ווטרס רוצה שהארנב ישכח את השמש (המטרה) לטובת החפירה (העבודה)??? ולמה דווקא ארנב??? ולמה לרוץ/למהר ??? ואיך היא משחקת את התפקיד הנ"ל, בקטע מהשיר TIME. זה נראה הפוך על הפוך... And you run and you run to catch up with the sun, but it's sinking And racing around to come up behing you again The sun is the same in the relative way, but you're older Shorter of breath and one day closer to death אז מה הוא רוצה להגיד לשאוף לרחוק ולרוץ לעבר זה? או שהוא חושב שזה סתם בזבוז זמן??? שבסוף נמצא את אותה השמש בצד בשני רק שהשינוי הפעם הוא שאנחנו התבגרנו יותר ונהיינו קרובים למוות ? האם ההנחה הבסיסית שגויה??? ואם כן, אז מה כן השמש/הירח מסמלים אצל ווטרס??? מקווה שהבנתם!

חרטושה

New member
אני אוהבת ניתוחים של שירים.

זה כייפי מאד לדעתי. ובכלל לנתח את DSOTM.....חבל"ז! מבחינתי פתחת פה קופסת שרצים שלמה....:) אני חושבת שהדברים שאליהם התייחסת בשיר ועליהם שמת דגש מאד נכונים! ואני אסביר גם למה אני חושבת ככה בכמה נקודות קצרות. * אמרת שמש מוטיב מרכזי? רק בשביל לחזק את הדברים שלך : שמש היא מוטיב מאד מרכזי בתרבות המערבית. שמש מסמלת הרבה פעמים ידיעה (כלומר "לדעת", או "ידע"). השמש מעלה גם אסוציאציות כמו אור וחום ואש שגם קשורים לעניין הידיעה. * הארנב מסמל חיה פחדנית וזריזה, אבל גם מרמז כאן, לדעתי, על הסיפור של עליסה בארץ הפלאות, שבו כזכור, הופיע ארנב ממהר, בידו שעון, שרץ וצלל לתוך מחילה באדמה כשבעקבותיו עליסה.... אז איך עליסה בארץ הפלאות קשורה לשיר של הפלויד? יש רעיונות? נראה לי שאפשר לפתוח רק על הנושא הזה פורום שלם. * זמן ומוות תמיד היו קשורים זה בזה גם. זאת אומרת בקץ הזמן יש רק מוות. כלומר, החיים הם כמו שעון חול שבו הולך ואוזל הזמן עד למוות הבלתי נמנע. לכן אנחנו הרבה פעמים ממהרים ומרגישים שהזמן אוזל לנו מבין האצבעות...כי הזמן הוא דבר סופי שאוזל ונגמר כשהחיים נגמרים...

skinner

New member
יש גרסה של

יש גרסה של עליזה בארץ הפלאות עם DSOTM. הם התאימו את קיטעי הסרט לדיסק. זה יצא ממש טוב. לא יודע אם זה קשור אבל אני בכל זאת ממליץ לראות.

לא ממש נגעת בנקודה

חסכת המון מילים בניתוח שלך... וחוצמזה, הפלוייד הכחישו מכל וכל, כל קשר לסרט(הקוסם מארץ עוץ! כמובן)

חרטושה

New member
עליסה ספר מדהים לדעתי,

והוא בכלל לא ספר ילדים, אלא אם כן ילדים אוהבים חידות חשבוניות ועסוקים בויכוחים פיזיקליים על מה קורה כשמשליכים ילדה קטנה לחור בעומק אינסופי באדמה....;) כמו בשיר של ג'פרסון איירפליין white rabbit: One pill makes you larger And one pill makes you small And the ones that mother gives you Don't do anything at all Go ask Alice When she's ten feet tall

עליסה בארץ הפלאות נכתב

כאשר המחבר היה על אסיד והוא רצה להקדיש לאהבה האסורה שלו אליס שהייתה בת 12 אם אני לא טועה או 14 סיפור עליה ומרוב אכזבה שהוא ידע שזה לא יילך הוא לקח אסיד וכתב עליה ת'סיפור.

Perfect sense

New member
מה המקור למה שאתה אומר?

אני שואל כי הסמים מוכיחים את עזרתם לאומנות שוב ושוב ושוב.

ואוו אני לא זוכר כי פעם אני בדקתי

על הספר הזה וראיתי את הרקע לסיפור עם האסיד ואין לי מושג היום איפה ראיתי את זה.. סורי

חברים... ../images/Emo13.gif

לואיס קארול, שכתב את Alice in Wonderland, חי במאה ה-19 - עשרות רבות של שנים לפני שהומצא ה-LSD. הסם הזה הוא סינטתי. הוא הומצא במעבדות, באמצע המאה ה-20. לואיס קארול לא הכיר אותו. קארול היה מתמטיקאי, וספרו שזור בתעלולים מתמטיים ופילוסופיים. למעשה, הספר נועד להיות שעשוע מתמטי. לכן הוא נשמע "פסיכדלי", רצוף אי-גיון, ובשנות השישים היה פופולרי בקרב מסוממים. קארול גם היה חובב קטינות, ונהג לצלם אותן בפוזות מפתות. קרוב לוודאי שהיה פדופיל.

כולם ככה?

גם אוסקר וילד היה דו מיני והיה בכלא בשל כך למרות שבא ממשפחה טובה... מה הסיפור של סופרים מהמאה ה19? :)

One Echoe

New member
הוא כנראה התכוון

שיש להם קטע עם מיניות. פדופיליות-דו מיניות וכו'.

למעלה