run rabbit, run

לכולנו יש קטע עם מיניות

למיטב הבנתי. אז מה בדיוק הקשר בין אוסקר ווילד לבין לואיס קארול? מה עם סופרים אחרים? ג'יין אוסטן? האחיות ברונטה? צ'ארלס דיקנס? מה עם תקופות אחרות? שייקספיר? קית מארלו? מה עם סופרים ממדינות אחרות (לא אנגליה)? באר והסבר.

ציף

התכונתי שלחלקם יש קטע מיני שונה מהמקובל(סטרייטים/רגילים) ושאלתי אם יש עוד כאלה סופרים מאותה המאה! למה את משחקת אותה קשיית הבנה? הגישה שלך מעצבנת לפעמים, על איזה צד קמת הבוקר?!

Perfect sense

New member
מאכזב../images/Emo3.gif

אבל את חייבת להודות שהרבה מיצירות האומנות האמיתיות נכתבו בעת השפעת סמים כבדה.

holo

New member
תשובותי:

אחלה שאלות קרייזי, הנה תשובות משלי: הבית הזה ב Breath נאמר בציניות, והוא מסמל את החברה של היום(או מאז ומתמיד), אני חושב שהכוונה בארנב כאן, היא לבן אדם עובד, כל פעם נמצא במרוץ כדי להשיג את מה שהוא רוצה. הארנב חופר בורות כל חייו כמחסה, כל הזמן עובד, כמו בני האדם. השמש במשפט Forget the sun מסמלת את החופש, האור, שאליהם בני האדם כבר לא שם לב בחייו, כאשר הם עסוקים תמיד בעניניהם. ווטרס אומר בציניות: תשכח את השמש, החופש השאיפות שלך, רק תעבוד, וכשתסיים לעבוד תתחיל עבודה חדשה. השמש יכולה גם להיות כאן סוג של שאיפות של בני האדם, שאותם האנשים זונחים בשביל דברים שכביכול "יותר חשובים". בקשר ל TIME, אני מוצא את הדימוי כאן די פשוט. השיר עוסק בזמן שעובר בלי שנשים לב בכלל, עובר במהירות. השמש מסמלת כאן את הזמן הנצחי והמתמשך ווטרס מציב אותה ליד בני האדם, שאצלהם הזמן עובר, ווטרס אומר כאן: you run and you run to catch up with the sun, but it's sinking זה מאין תיאור לאיך שהזמן עובר מהר ואתה לא מצליח לעמוד בקצב שלו, להשיג אותו. אתה מנסה לתפוס את השמש (דימוי יפה, הכוונה ב catch up זה כמו בהליכה, שאתה אומר למישהו להצמד, להישאר בקצב), להיות איתה, אבל לפני שאתה מספיק, היא כבר שוקעת, הזמן לא איפשר לך לעשות את זה, הוא משיג אותך(כאן זה נאמר כמו בהגזמה, אבל כשמסתכלים על החיים בטווח הארוך זה די נכון). And racing around to come up behing you again אתה מנסה להתחרות בזמן, כשאתה מגלה ששוב התחיל יום חדש והשמש שוב זורחת, השמש כאילו עקפה אותך כבר בסיבוב והיא מתחילה חדש. אתה לא יכול לעצור אותה, את הזמן. The sun is the same in the relative way, but you're older גם כאן יש דימוי יפה לחיים שעוברים לנו, בעוד ששום דבר לא משתנה מסביב. השמש נראית אותו דבר ומתנהגת כרגיל- זורחת ושוקעת כמו תמיד, אבל בזמן הזה השתנית, התבגרת, הזמן חלף ושינה אותך. אתה כבר נהיה "זקן". זה כמו בחיים שלנו, לדוגמא, כשעוזבים מקום מסויים וחוזרים אליו לאחר כמה שנים, רואים שהוא נשאר אותו דבר פחות או יותר, רק שאתה זה השתנית. הכל מדובר כאן ביחס של האדם אל הסובב אותו. בשיר ווטרס מתייחס לשמש כגורם חיצוני של משתנה. Shorter of breath and one day closer to death החיים שלך כבר קרובים לקיצם, הם עומדים להסתיים, הזמן אזל לך. גם סוף השיר די ציני: The time is gone, the song is over, thought i'd something more to say אפילו לשיר הזה נגמר הזמן, כמו לכל דבר בחיים. נוצרת פה מאין אירוניה- שיר שמדבר על הזמן שעובר, לשיר הזה גם נגמר הזמן והוא הגיע לסופו. שיר די מעניין לניתוח, כמו כל האלבום הענק הזה, המילים בו מאוד ברורות יחסית לשאר השירים של הפלויד, והדימויים בו מצוינים ועוזרים להבין את כוונת השיר בצורה ומעניינת..

holo

New member
סליחה על כל מיני שגיאות

תנסו לפענח לבד
ומצטער אם יצאתי יותר מדי פלצן, פשוט זה שיר שמאוד מעניין אותי מבחינת מילים..

Queen Of Rain

New member
פאק יש לי כ"כ הרבה לרשום שאני

מעדיפה לא להתחיל בכלל:) אבל ברמת העיקרון הולו
וחרטושה
נגעו כמעט בכל הנק' שבת שלום

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gifאני מאוד מסכימה לגבי Time.../images/Emo45.gif

ולגבי החלק הראשון, מסכימה חלקית. אני מאמינה שהשמש היא אפילו החלומות, או החופש, הדברים שאתה עובד בשבילם - עצמאות. משהו כזה. והדימוי הוא בעצם תיאור, איך אנחנו שוקעים בעבודה, בעצם במטרה להרוויח יותר [כסף, כנראה] אבל שוכחים למה התחלנו, נבלעים בעבודה.

אני במצב רוח נתוחי...

הארנב חופר את החור הוא שוכח את השמש כי הוא חופר את החור הוא נכנס לתוך האדמה לחושך ושוכח מהשמש כי הוא בתוך האדמה אין שם שמש האלבום כולו מדבר על הצד החשוך של האנשים וכל החרא הזה אולי הוא פשוט מדבר על ארנב שהולך לחושך ושוכח מהאור בטיים זה מאוד פשוט הוא רודף אחרי השמש כי היא שוקעת הזמן עובר היום נגמר אבל הוא לא רוצה שהיום יגמר אז הוא מנסה לרדוף אחרי השמש שהיום ימשיך להתקיים השמש שוקעת לצד אחר של כדור הארץ ושם יתחיל אותו יום שכרגע עברת והוא מנסה לנצח את הזמן ולרדוף אחרי השמש אבל נדפקת גם אם תרדוף ואפילו תצליח השמש היא אותו דבר אבל אתה זקן יותר וקרוב בעוד יום למוות ואני חושב שהשמש והירח לא מסמלים בשביל רוג'ר או אף אחד אחר רק דבר אחר לפעמים זה לפה ולפעמים זה לשם

נדמה לי שעשית פעם רשימה

של כל השירים בהם מופיעים 'שמש' ו'ירח' אצל הפלויד. אולי זה היה בפעם הקודמת שדנו בזה
גרמי השמיים הופיעו אצל הפלויד עוד מתחילתם (Astronomy Domine, interstellar overdrive וכו'). השמש והירח הופיעו לראשונה אצלם בסוף שנת 1967, עם Set the Controls to the heart of the sun של רוג'ר ווטרס, ועם Jugband Blues של בארט, שם הוא אומר: And I never knew the moon could be so big And I never knew the moon could be so blue יתכן שבגלל ההקשר של Jugband Blues, המשקף את מצבו המנטלי של בארט באותה תקופה, ווטרס החל לראות את הירח כמסמן שגעון, ואת השמש כשפיות, כאופטימיות ותקווה - האושר הבלתי מושג, אולי. המוטיבים האלו חוזרים פעם אחר פעם בשיריו בשנים הבאות. (אם הרשימה עוד אצלך, כדאי להעלותה שנית). השיא היה, כמובן, ב-Dark Side of the Moon. הצד האפל של הירח הוא כמובן השגעון. ב-Brain Damage שר ווטרס על ה"מטורף" - Lunatic - מילה שמקורה ב-Luna - ירח. וב-Eclipse הוא מסיים: Everything under the sun is in tune but the sun is eclipsed by the moon היינו, השמש משפיעה מאורה והופכת את הכל להרמוני וטוב - אבל השמש מוסתרת ע"י הירח, השגעון (ואולי הדכאון?). ווטרס המשיך עם זה כמובן גם ב-SOYCD: SOYCD: You shone like the sun your eyes.. like black holes in the skies ... You cried to the moon אבל לא רק השמש והירח מופיעים אצל ווטרס: גם השמיים בכלל מופיעים הרבה, וכן הרוח. אלו דימויים חזקים, בסיסיים, שכל אחד יכול להתחבר אליהם: אין כמו לשמוע אלף אנשים קוראים ביחד "יהההה" כשהם רואים כוכב נופל.

dondons

New member
אחלה של ניתוחים...

אבל נראה לי שהם מבוססים המון על עיניין הדימויים, שהוא דבר נכון לעשות אבל יש המון מקומות בשיר הזה שישמעו הרבה יותר ברורים לאנגלי מצוי שאנגלית שגורה בפיו לשונו ואחוריו, הנחה זו עדיין לא סותרת את עיניין הדימויים..רק אולי לנסות לאמר שאפשר להבין בדיוק מה רצה המשורר לאמר בשיר הזה בלי לנסות להעמיק. :)

חרטושה

New member
למה, למה הדף של

האמיטקונים תמיד נתקע, למהה??!! לדעתי תקווה ואופטימיות אפשר לפתח בכל מצב. למשל אפשר לפתח תקווה שמנהיגנו הדגול, שמש העמים, ירום הודו יוזף סטאלין לא יהרוג אותך, או אפשר לפתח אופטימיות באשר לתוכניות עריקה.

אפשר גם

ללמוד בע"פ את הקודים של האמוטיקונים, ע"מ שלא נצטרך לחכות עד שהדף אמוטיקונים יעלה. זה, בכל אופן, מה שאני למדתי לעשות.

לא הגזמנו בכלל.

גם לזכור בע"פ את הסימנים וגם לקחת את הזמן להרכיב אותם בהודעה? אפילו ללחוץ על הכפתור של ה- CAPS LOCK קשה לי ואין לי סבלנות לזה בכלל. מבחינתי שישארו תקועים, לא צריך טובות.

עשיתי מחקר מדעי בעניין

ומצאתי שכתיבת הקוד חוסכת זמן משמעותי, יחסית להעלאת עמוד האמוטיקונים.
אבל אולי זה בגלל שאני מדפיסה בשיטה עיוורת?

One Echoe

New member
כנ"ל:)

גם אני כותב בשיטה העיוורת וזה באמת חוסך המון זמן. יש כמה אייקונים שאני משתמש בהם באופן קבוע ולכן אין בעיה לזכור אותם.

למעלה