Severance - ניתוק - עונה 2

Lhuna3

Well-known member
1737119471182.png

לא, עוד לא ראיתי את פרק 2X01
כי אני עושה קודם צפיה חוזרת בעונה 1.
ובמקביל קוראת דברים שכתבנו על הפרקים שלה, אז למי שגם רוצה להזכר, זה מתחיל בשרשור הזה:
(אני אוסיף קישורים לאיפה זה ממשיך אח"כ)

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לא, עוד לא ראיתי את פרק 2X01
גם אני לא. הייתי עסוק כל היום
כי אני עושה קודם צפיה חוזרת בעונה 1.
בעיקרון הייתי רוצה לראות את הכל כי אני מרגיש שאני לא זוכר מספיק.
אבל חוץ מעניין השקעת הזמן אני גם לא בטוח שאני רוצה לראות הכל שוב כי זכור לי שזה היה מאוד מדכדך ואני לא רוצה הרבה דיכדוך בבת אחת.
ובמקביל קוראת דברים שכתבנו על הפרקים שלה, אז למי שגם רוצה להזכר, זה מתחיל בשרשור הזה:
(אני אוסיף קישורים לאיפה זה ממשיך אח"כ)

רגע, אבל בשרשור דיוני סדרות #87 אנחנו מדברים רק עד פרק 4 בטח דיברנו גם מעבר לזה.

Lhuna3

Well-known member
זהו |מזיע| ישבתי כמעט כל היום וצפיתי מחדש בכל עונה 1!
ואני ממש שמחה שעשיתי את זה, ואפילו חשבתי בהתחלה שבטח יהיה לי קצת משעמם ואני אריץ שוב הרבה מהקטעים, ובסוף לא היה לי משעמם לרגע ולא הרצתי מהר כלום ואפילו כמעט בלי הפסקות טלפון!
זה לא היה רק בשביל לזכור את הפרטים (שתכלס עידו ישעיהו סיכם די מושלם בסיכום בוואלה) אלא גם ויותר את ההרגשה שלי כלפי הכל ואת הדמויות.
וזו עונה מעולה פשוט.
למרות שבסופה מאוד התעצבנתי מכמה מעט תשובות קיבלנו (כלומר כמעט כלום, חוץ מהאמת על אאוטי-האלי שמסבירה גם למה היא היתה כל כך נחושה להמשיך). ועוד לא ידענו אפילו שנצטרך כל כך הרבה זמן לחכות לעונה 2.
אני כל כך מקווה שבעונה 2 יהיו תשובות ושהן יהיו טובות!

מתלבטת אם לראות עכשיו את פרק 2X01 כי במילא יש לי נדודי שינה או לחכות כבר למחר (כלומר היום אבל אחרי שאני אולי אצליח לישון מתישהו).
ראיתי גם את 2X01 כמובן.

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
זהו |מזיע| ישבתי כמעט כל היום וצפיתי מחדש בכל עונה 1!
ואני ממש שמחה שעשיתי את זה, ואפילו חשבתי בהתחלה שבטח יהיה לי קצת משעמם ואני אריץ שוב הרבה מהקטעים, ובסוף לא היה לי משעמם לרגע ולא הרצתי מהר כלום ואפילו כמעט בלי הפסקות טלפון!
זה לא היה רק בשביל לזכור את הפרטים (שתכלס עידו ישעיהו סיכם די מושלם בסיכום בוואלה) אלא גם ויותר את ההרגשה שלי כלפי הכל ואת הדמויות.
וזו עונה מעולה פשוט.
למרות שבסופה מאוד התעצבנתי מכמה מעט תשובות קיבלנו (כלומר כמעט כלום, חוץ מהאמת על אאוטי-האלי שמסבירה גם למה היא היתה כל כך נחושה להמשיך). ועוד לא ידענו אפילו שנצטרך כל כך הרבה זמן לחכות לעונה 2.
אני כל כך מקווה שבעונה 2 יהיו תשובות ושהן יהיו טובות!

מתלבטת אם לראות עכשיו את פרק 2X01 כי במילא יש לי נדודי שינה או לחכות כבר למחר (כלומר היום אבל אחרי שאני אולי אצליח לישון מתישהו).
ראיתי גם את 2X01 כמובן.
טוב, זה מסביר למה הייתי ערה אתמול ב3 בלילה.

אבל למה עוד לא כתבת על הפרק?

אני ראיתי היום את פרק סיום עונה 1 ואז את הפרק הראשון של עונה 2

וואי איזו פתיחה מעולה. אם כי ראיתי אותה כבר לפני שבוע כשאפל נתנו את 8 הדקות הראשונות, אבל היה מעולה גם בצפיה חוזרת.

אז יש קבוצה חדשה שאנחנו בקושי לומדים להכיר כי מארק עושה היסי-פיט ודורש לפגוש שוב את שאר הצוות שלו.

לדעתי הייתה החלטה מעולה שכל הפרק מתרחש רק בקומת הניתוק. בעצם ככה אנחנו לחלוטין במקום של מארק שאין לו מושג מה קורה באמת בעולם האמיתי.
האם באמת הרביעייה הפכו למפורסמים בעקבות מה שקרה? כי בקלות אפשר לזייף דף עיתון.
האם האחרים באמת סירבו לחזור בהתחלה, ואם כן, אז איך שיכנעו אותם בסוף כן לחזור?
מה באמת הקטע של הילדה? (אני מניח שהיא מנותקת, אבל בכל מקרה למה הסכימו לנתק ילדה?)
בגלל שם הפרק ציפיתי כל הזמן שנפגוש שוב את מיס קובל, אבל בסוף זה פשוט משהו שמילצ'יק (מילקשייק :p) רואה על המסך שלו.

אבל כמובן השאלה הגדולה היא מה קורה עם הלי? האם זאת פשוט האאוטי שמתחזה להיות האיני כדי לרמות אותם? או שאיכשהו שינו לה את הזיכרון, או שגרמו לה לשקר בדרך אחרת?

אגב, שמעתן על תרגיל הפרסום שעשו לסדרה השבוע בניו-יורק:

Lhuna3

Well-known member
אבל למה עוד לא כתבת על הפרק?
אתמול בלילה לא היה כוח ועכשיו התחלתי לכתוב אבל יופי שהספקת לפני כי זה מקל עלי.

לדעתי הייתה החלטה מעולה שכל הפרק מתרחש רק בקומת הניתוק. בעצם ככה אנחנו לחלוטין במקום של מארק שאין לו מושג מה קורה באמת בעולם האמיתי.
לא חשבתי על זה ככה אבל זה באמת יפה.
האם באמת הרביעייה הפכו למפורסמים בעקבות מה שקרה? כי בקלות אפשר לזייף דף עיתון.
טוב, זה שהדף עיתון (בשם The Kier Chronicles) מפוברק - זה בטוח, אין שום מצב שזה באמת מה שקרה.
ובטח לא עם הלנה איגן (אבל גם עם האחרים זה לא הגיוני). והתמונה של ארבעתם עומדים ברכב פתוח כאילו באיזו תהלוכה לכבודם זה בכלל נראה לי מופרך ברמות מצחיקות.
אבל מה באמת קרה, במיוחד עם הלנה - זה מאוד מסקרן.
האם האחרים באמת סירבו לחזור בהתחלה, ואם כן, אז איך שיכנעו אותם בסוף כן לחזור?
גם פה אני בספק מאוד שזה מה שקרה, וגם מארק לא קונה את זה.
אנחנו גם לא יודעים אם באמת עברו 5 חודשים כמו שמילצ'יק טוען או שזה היה לפני יום-יומיים, אבל ניחוש שלי זה שהם השאירו את 3 האיניז האחרים בסוג של שינה או מצב אחר - מה שזה לא יהיה שעשו עם מיס קייסי בזמנים שהיא חושבת שהיא בחוץ. משהו בקומת הבדיקות שאליה היא נשלחה (ואאוטי-אירווינג כל הזמן מצייר, למרות שלא ידוע לנו שהוא היה שם אי פעם).
הטענה היחידה הלגמרי הגיונית של מילצי'ק, זה שאאוטי-מארק התחנן שיתנו לו לחזור מיידית (כי הוא בטח הבין ממה שאחותו סיפרה לו, שהאיני שלו גילה שאישתו חיה).
מה באמת הקטע של הילדה? (אני מניח שהיא מנותקת, אבל בכל מקרה למה הסכימו לנתק ילדה?)
"למה את ילדה?"
"בגלל הזמן שבו נולדתי"
חחחח
אני גם מניחה שהיא בדומה למיס קייסי - "משהו אחר", מסוג שעוד אין לנו מושג. ולא סתם ילדה שיש לה אאוטי ואיני.
והיא קריפית.
אגב היא ממש הזכירה לי את לילי ממשפחה מודרנית :-D (בעצם אולי זה גזעני)
בגלל שם הפרק ציפיתי כל הזמן שנפגוש שוב את מיס קובל, אבל בסוף זה פשוט משהו שמילצ'יק (מילקשייק :p) רואה על המסך שלו.
זה מצחיק שנראה שהדבר היחיד שיש לו לעשות כל היום (חוץ מלטפל בקריזות של מארק) זה לבהות במסך הזה ולחכות שישנו את זה לשם שלו.
אני חושדת שזה בא לרמוז לנו משהו אבל אין לי מושג מה.
אבל כמובן השאלה הגדולה היא מה קורה עם הלי? האם זאת פשוט האאוטי שמתחזה להיות האיני כדי לרמות אותם? או שאיכשהו שינו לה את הזיכרון, או שגרמו לה לשקר בדרך אחרת?
לא חשבתי בכלל בכיוונים האלו,
לדעתי היא פשוט חששה לספר להם את האמת הנוראית שהיא גילתה על עצמה, שהיא הלנה איגן והיא במידה גדולה אחראית לכל זה. היא לא ידעה איך הם יקבלו את זה, ואולי עוד לא יודעת איך לעכל את זה בעצמה.

עוד דברים:

* דברים שהרגישו לי כמו רמזים, אבל אין לי שום מושג למה:
- המון התמקדויות בשעוני הקיר (אולי זה סתם)
- הרבה כחול אצל מילצ'יק - צבע המשרד החדש שלו, הבגדים שלו, זר הבלונים המגוחכים שהביא למארק. גם היו דיבורים על הצבעים בין העובדים החדשים, והיה גם בלון צהוב זרוק בפינת ה-Break Room.

* הקולגות החדשים:
- מארק W - שחקן שהייתי צריכה לעבור על כל רשימת המיליון דברים שהוא הופיע בהם בשביל לקלוט שהוא כל כך מוכר לי רק מהפרק האחד המסכן בחברים שהוא שיחק את פרנק בופה, אביה הנוטש של פיבי.
- האישה המאוד מנומשת - מייבי (בת הדודה שג'ורג' מייקל מאוהב בה) בארסטד דיבלופמנט.
- האם הם מנותקים אמיתיים או משת"פים של ההנהלה שבאו לפקח על מארק?

* הסרטון אנימציה שהראו להם ב-Break Room, שהוא כבר לא "חדר השבירה",
- כולל הקלטות של עצמם ושחזורים של רגעים שהם לא ידעו שרואים, כמו הנשיקה של האלי ומארק,
- ומבטיחים להם הטבות חדשות, אבל הזויות לא פחות מהקודמות (דייג אננסים עם הפה? WTF)
- מוטיב הגדיים חוזר בסרטון.

* מילצ'יק טוען שמעתה לאיני יש את זכות ההחלטה אם להשאר או לצאת מתי שהם רוצים.
אירווינג רוצה לצאת כי בלי ברט אהבתו אין טעם לחייו (כאיני) אבל דילן ממש לא רוצה שהוא ילך. (אפשר להבין את דילן, כאינים יש כל כך מעט אנשים בחיים שלהם שאכפת להם מהם).
בסוף לא ראינו אם הוא יצא או לא, אבל הוא חוזר למחלקה ונראה הרבה יותר מרוצה משום מה. משהו קרה שם.

* מילצ'יק מסדר לדילן הטבה סודית: פגישות קבועות עם המשפחה האמיתית שלו.

* בסוף הפרק מסתדר מצב מעניין שלכולם יש סיבה טובה להשאר:
- מארק צריך למצוא/להציל את מיס קייסי (וגם אולי מאוהב בהאלי, שהבטיחה לסייע לו)
- האלי קצת מאוהבת במארק, והאאוטי שלה היא אישה ששנואה עליה
- לדילן הובטח להכיר את המשפחה שלו
- ואנחנו ממש לא יודעים מה הסיבה של אירווינג, אבל זה נראה שהוא מצא כזאת.

Lhuna3

Well-known member
אגב, שמעתן על תרגיל הפרסום שעשו לסדרה השבוע בניו-יורק:
כן שמעתי על זה.
אגב אין מצב שאני הייתי מסוגלת לשבת שם ככה יותר מ-10 שניות בפרצוף רציני בלי להקרע מצחוק.
(טוב שלא בחרתי בקריירת משחק)

Lhuna3

Well-known member
קראתי עכשיו את סיכום הפרק בוואלה
והוא הביא שם משהו חשוב שפספסתי, אז ממליצה לקרוא, אבל אם לא בא לכם אז זה:
בסוף הפרק כשמארק מגיע במחשב שלו בעבודה עם המספרים כאילו ל-68%, אז רואים להרף עין קצרצר את המסך הבא עם תמונתה של ג'מה/מיס קייסי, עם ה-68% התקדמות, ועם מה שנראה כמו "הנתונים החיוניים" של מצבה (דופק, נשימה וכו')

1737230382723.png

(האם אני קצת אובססיבית לסדרה הזאת עכשיו? התשובה היא כן.)

limors2

Active member
קראתי עכשיו את סיכום הפרק בוואלה
והוא הביא שם משהו חשוב שפספסתי, אז ממליצה לקרוא, אבל אם לא בא לכם אז זה:
בסוף הפרק כשמארק מגיע במחשב שלו בעבודה עם המספרים כאילו ל-68%, אז רואים להרף עין קצרצר את המסך הבא עם תמונתה של ג'מה/מיס קייסי, עם ה-68% התקדמות, ועם מה שנראה כמו "הנתונים החיוניים" של מצבה (דופק, נשימה וכו')

צפה בקובץ המצורף 122623

(האם אני קצת אובססיבית לסדרה הזאת עכשיו? התשובה היא כן.)
בהחלט שמתי לב לזה, ושרפנו 2 דקות על להריץ אחורה ולנסות להבין מה זה. ההשערה שלנו היא שג׳מה אכן נפצעה קשה בתאונה (אולי מכוונת), ולומון שהיא כידוע חברת ביוטכנולוגיה (יש להם אתר!) גילתה בשלב כלשהו שתהליך הניתוק שלה יכול לשמר ברמה מסויימת מודעות ופעולות מוח אחרי תאונות קריטיות. המספרים האלה שהופיעו ישר אחרי שמארק שלח מספרים למגירה יכולים באמת לרמוז ש״העבודה המשמעותית״ שהם עושים היא באמת משמעותית, ועוזרת לשימור התהליך הזה.
מצד שני, אחת מהסצינות עם הילדה הופיעה ישר אחרי שוט של תמונת החתונה של מארק וג׳מה, כאילו הם מנסים לגרום לנו לחשוב ״היייייייי זו הבת שלהם!!!!!״, , למרות שזה לא הגיוני בכלל.

Lhuna3

Well-known member
בהחלט שמתי לב לזה, ושרפנו 2 דקות על להריץ אחורה ולנסות להבין מה זה. ההשערה שלנו היא שג׳מה אכן נפצעה קשה בתאונה (אולי מכוונת), ולומון שהיא כידוע חברת ביוטכנולוגיה (יש להם אתר!) גילתה בשלב כלשהו שתהליך הניתוק שלה יכול לשמר ברמה מסויימת מודעות ופעולות מוח אחרי תאונות קריטיות. המספרים האלה שהופיעו ישר אחרי שמארק שלח מספרים למגירה יכולים באמת לרמוז ש״העבודה המשמעותית״ שהם עושים היא באמת משמעותית, ועוזרת לשימור התהליך הזה.
|כן| נשמע מתאים שזה משהו בסגנון.
מצד שני, אחת מהסצינות עם הילדה הופיעה ישר אחרי שוט של תמונת החתונה של מארק וג׳מה, כאילו הם מנסים לגרום לנו לחשוב ״היייייייי זו הבת שלהם!!!!!״, , למרות שזה לא הגיוני בכלל.
וואי לא חשבתי על זה בכלל :eek: כלומר זה לא מסתדר עם הגיל שלה ועם משך הזמן שככל הידוע לנו מארק עובד שם אבל יש לנו רמז לפחות לגבי אירווינג שהוא אולי נמצא שם יותר זמן ממה שהאיני שלו יודע (זה שהוא מכיר את המסדרון לקומת הבדיקות, שהוא לכאורה לא ראה מעולם).
מצד שני, את המידע לגבי הזמן של מארק שם יש לנו גם מאאוטי-מארק ואחותו, אז אם זה נכון זה אומר שלומון התעסקה איכשהו עם הזיכרון של כולם שם ולא רק של האיניז. אבל אי אפשר לפסול כלום, זה לגמרי רעיון מעניין!

טוני החתול

Well-known member
מנהל
טוב, זה שהדף עיתון (בשם The Kier Chronicles) מפוברק - זה בטוח, אין שום מצב שזה באמת מה שקרה.
ובטח לא עם הלנה איגן (אבל גם עם האחרים זה לא הגיוני). והתמונה של ארבעתם עומדים ברכב פתוח כאילו באיזו תהלוכה לכבודם זה בכלל נראה לי מופרך ברמות מצחיקות.
אני כנראה פתי מאמין אבל זה היה נראה לי שזה אפשרי שזה בעצם אמיתי.
אנחנו גם לא יודעים אם באמת עברו 5 חודשים כמו שמילצ'יק טוען או שזה היה לפני יום-יומיים,
מחשבה שעלתה לי בנושא הזה פתאום - אם עברו 5 חודשים אז למה מילצ'יק רק עכשיו עובר למשרד הישן של מיס קובל. הרי היא פוטרה לפני שהם עשו את המרד שלהם. אלא אם כן היה מנהל אחר ב5 חודשים האלו. אוקי זה לא קשה להסביר.
אבל ניחוש שלי זה שהם השאירו את 3 האיניז האחרים בסוג של שינה או מצב אחר - מה שזה לא יהיה שעשו עם מיס קייסי בזמנים שהיא חושבת שהיא בחוץ. משהו בקומת הבדיקות שאליה היא נשלחה (ואאוטי-אירווינג כל הזמן מצייר, למרות שלא ידוע לנו שהוא היה שם אי פעם).
זה לא נראה לי הגיוני כי אנחנו יודעים שיש להם חיים בחוץ, אז אם הם היו נעלמים אנשים היו שמים לב.
אלא אם כן הם זייפו להם תאונות כמו שאולי עשו לאשתו של מארק.
"למה את ילדה?"
"בגלל הזמן שבו נולדתי"
חחחח
אני גם מניחה שהיא בדומה למיס קייסי - "משהו אחר", מסוג שעוד אין לנו מושג. ולא סתם ילדה שיש לה אאוטי ואיני.
והיא קריפית.
אגב היא ממש הזכירה לי את לילי ממשפחה מודרנית :-D (בעצם אולי זה גזעני)
חחחח לחלוטין גזעני
חחחחח גם זה אולי גזעני.
אבל גם לי המחשבה עברה בראש.
זה בעיקרון לחלוטין לא הגיוני. ויחד עם זה בסדרה כזאת זה גם לחלוטין אפשרי.
זה מצחיק שנראה שהדבר היחיד שיש לו לעשות כל היום (חוץ מלטפל בקריזות של מארק) זה לבהות במסך הזה ולחכות שישנו את זה לשם שלו.
אני חושדת שזה בא לרמוז לנו משהו אבל אין לי מושג מה.
זה מרגיש מוזר. חשבתי שאולי משהו בסגנון שהיא החדירה באג במערכת מחשב כך שהיא תוכל לחזור.
אבל יכול באותה מידה להיות עניין יותר מטאפורי של זה שהנוכחות שלה לא נעלמת.
לא חשבתי בכלל בכיוונים האלו,
לדעתי היא פשוט חששה לספר להם את האמת הנוראית שהיא גילתה על עצמה, שהיא הלנה איגן והיא במידה גדולה אחראית לכל זה. היא לא ידעה איך הם יקבלו את זה, ואולי עוד לא יודעת איך לעכל את זה בעצמה.
מעניין שזה בערך האופציה היחידה שבכלל לא חשבתי עליה.
זה לא נראה לי ההסבר. אבל ייתכן שאני טועה.
* דברים שהרגישו לי כמו רמזים, אבל אין לי שום מושג למה:
- המון התמקדויות בשעוני הקיר (אולי זה סתם)
נראה לי פשוט כדי להבהיר שעובר זמן עבור מארק שם למרות שזה הכל באותו פרק. יש אנשים שאולי היו לא מבינים וחושבים שהכל התרחש בזמן הרבה יותר קצר.
- הרבה כחול אצל מילצ'יק - צבע המשרד החדש שלו, הבגדים שלו, זר הבלונים המגוחכים שהביא למארק. גם היו דיבורים על הצבעים בין העובדים החדשים, והיה גם בלון צהוב זרוק בפינת ה-Break Room.
לזה פשוט לא שמתי לב.
* הקולגות החדשים:
- מארק W - שחקן שהייתי צריכה לעבור על כל רשימת המיליון דברים שהוא הופיע בהם בשביל לקלוט שהוא כל כך מוכר לי רק מהפרק האחד המסכן בחברים שהוא שיחק את פרנק בופה, אביה הנוטש של פיבי.
רציתי לציין שאני מכיר אותו מדברים אחרים, אבל בבדיקה גיליתי שחשבתי על שחקן אחר. אבל אז גיליתי שהוא גם שיחק בוס NBC בכמה פרקים של סיינפלד.
- האישה המאוד מנומשת - מייבי (בת הדודה שג'ורג' מייקל מאוהב בה) בארסטד דיבלופמנט.
כמובן שזיהיתי
- האם הם מנותקים אמיתיים או משת"פים של ההנהלה שבאו לפקח על מארק?
לא חשבתי בכלל על הרעיון הזה
* הסרטון אנימציה שהראו להם ב-Break Room, שהוא כבר לא "חדר השבירה",
- כולל הקלטות של עצמם ושחזורים של רגעים שהם לא ידעו שרואים, כמו הנשיקה של האלי ומארק,
- ומבטיחים להם הטבות חדשות, אבל הזויות לא פחות מהקודמות (דייג אננסים עם הפה? WTF)
- מוטיב הגדיים חוזר בסרטון.
לא זוכר גדיים. היה מצחיק שהראו את הדברים שהם עברו. אבל למה לא הראו את הנשיקה של אירווינג וברט?
* מילצ'יק טוען שמעתה לאיני יש את זכות ההחלטה אם להשאר או לצאת מתי שהם רוצים.
אירווינג רוצה לצאת כי בלי ברט אהבתו אין טעם לחייו (כאיני) אבל דילן ממש לא רוצה שהוא ילך. (אפשר להבין את דילן, כאינים יש כל כך מעט אנשים בחיים שלהם שאכפת להם מהם).
בסוף לא ראינו אם הוא יצא או לא, אבל הוא חוזר למחלקה ונראה הרבה יותר מרוצה משום מה. משהו קרה שם.
אני פשוט חשבתי שמה שדילןו אמר ישב אצלו ובסוף הוא החליט לעשות את זה למענו. אבל אולי באמת היה שם משהו יותר.
יכול להיות שכמו שמילצ'יק נתן לדילן תמריץ סודי אז הוא נתן גם לאירווינג משהו כזה.
* מילצ'יק מסדר לדילן הטבה סודית: פגישות קבועות עם המשפחה האמיתית שלו.
אני תוהה אם זה אמיתי. כלומר האם באמת יעשו את זה או שזאת רק הבטחה שלא תגיע.
אם כן אז זה באמת משהו מאוד משמעותי ויתן לו מושג אמיתי על העולם מבחוץ.

1737230382723.png
אני שמתי לב לזה מופיע, אבל חשבתי שזה סתם משהו כזה שעושים לפעמים בסדרות שרואים כאילו מה מישהו חושב עליו או משהו כזה.
לא בטוח איך להסביר את זה, אבל משהו כמו אנחנו רואים את הנסיך יוצא למסע על הסוס שלו בשביל להציל את הנסיכה, המצלמה מתרחקת ואז בשמים כאילו רואים את הפרצוף שלה מסתכל בציפייה.
לא שמתי לב שיש נתונים ודברים.
רעיון מאוד מעניין.
האמת שאני יודע שהיה הרבה דיונים בין מעריצי הסדרה על מה בעצם משמעות העבודה הזאת שלהם עם המספרים, אבל לא נראה לי שאי פעם ממש עניין אותי. למדתי מהרבה סדרות שהרבה פעמים לדברים המסתוריים האלו אין באמת הסבר טוב בסוף אז לא שווה להיות מושקע בלנסות להבין מה הוא. זאת הייתה חלק מהטעות שלי עם "אבודים".
אבל זה רעיון מגניב שהם בעצם עושים משהו שקשור בתהליך ריפוי או משהו כזה.
גם אולי דווקא בגלל שיש למארק קשר אליה אז הוא משמעותי במיוחד לתהליך ולכן עושים מאמצים מיוחדים כדי שהוא ישאר בעבודה.

מעניין אותי איך יהיה הפרק הבא.
קשה לי להאמין שיעשו עוד פרק שכולו מנקודת המבט של האיניז,
אבל מעניין אם יעשו פרק מקביל שכולו מנקודת המבט של האאוטיז.
זה יכול להיות משלים באופן מעניין ולמלא הרבה חורים.

אני בעיקר מצפה לגלות מה הקטע עם הלי/הלנה.

Lhuna3

Well-known member
אני כנראה פתי מאמין אבל זה היה נראה לי שזה אפשרי שזה בעצם אמיתי.
בסיכום של וואלה הוא גם שם לב לכך שהתמונה שלהם לכאורה עומדים במכונית שהוא ראה בעיתון, היא בעצם גזורה מהתמונה הקבוצתית של ארבעתם שמילצ'יק צילם בעונה ה-1 ויש להם על השולחנות.
מחשבה שעלתה לי בנושא הזה פתאום - אם עברו 5 חודשים אז למה מילצ'יק רק עכשיו עובר למשרד הישן של מיס קובל. הרי היא פוטרה לפני שהם עשו את המרד שלהם. אלא אם כן היה מנהל אחר ב5 חודשים האלו. אוקי זה לא קשה להסביר.
אני גם חשבתי על זה כשצפיתי בפרק, אבל אמרתי לעצמי שאם באמת במשך 5 החודשים האלו תוכננה "רפורמה", אז אולי בעקבותיה נעשה השיפוץ והצביעה מחדש של המשרד הזה והכל. בנוסף 3 הקולגות החדשים לכאורה - הם גם התחילו לעבוד שם רק היום (הם אומרים למארק שהם הגיעו שעה לפניו, והאיטלקי צריך שהוא יראה לו איפה הציוד וכל זה). כלומר כמה זמן שזה לא יהיה שעבר באמת, זה נראה כאילו שהמקום לא חזר לתפקוד רגיל עד עכשיו.
זה לא נראה לי הגיוני כי אנחנו יודעים שיש להם חיים בחוץ, אז אם הם היו נעלמים אנשים היו שמים לב.
אלא אם כן הם זייפו להם תאונות כמו שאולי עשו לאשתו של מארק.
לא הבנת את כוונתי - אני מתכוונת שכשהם היו בשעות העבודה שלהם בלומון - אז במקום להעיר אותם במעלית למחלקה, שלחו אותם בעצם למחלקה אחרת (המחלקה שבה קייסי "ישנה" או וואטאבר) ולא העירו אותם בכלל כאיניז.
וכשנגמרו שעות העבודה אז כן העירו אותם לחיים הרגילים בחוץ.
זה מרגיש מוזר. חשבתי שאולי משהו בסגנון שהיא החדירה באג במערכת מחשב כך שהיא תוכל לחזור.
אבל יכול באותה מידה להיות עניין יותר מטאפורי של זה שהנוכחות שלה לא נעלמת.
יתכן.
מעניין שזה בערך האופציה היחידה שבכלל לא חשבתי עליה.
זה לא נראה לי ההסבר. אבל ייתכן שאני טועה.
אני לא רואה שום סיבה מיוחדת לחשוד בה בקטע הזה. זה נראה לי מאוד סביר שהיא פשוט לא תרצה לספר את זה.
אבל גם ייתכן שאני טועה.
נראה לי פשוט כדי להבהיר שעובר זמן עבור מארק שם למרות שזה הכל באותו פרק. יש אנשים שאולי היו לא מבינים וחושבים שהכל התרחש בזמן הרבה יותר קצר.
ייתכן.
לא זוכר גדיים.
בסרטון כש"הבניין" העולץ מדבר על הבריכה/אגם מלאכותי שיש מחוצה לו, אז רואים גדיים שותים ועולצים שם.
(להזכירכם חוץ מהמחלקה המוזרה שראינו עם הגדיים, ראינו בעונה 1 גם באחת התמונות ההזויות שהתמקדו בהן שם מין איש-גדי ביחד עם עוד אנשים או משהו כזה).
אני פשוט חשבתי שמה שדילןו אמר ישב אצלו ובסוף הוא החליט לעשות את זה למענו. אבל אולי באמת היה שם משהו יותר.
יכול להיות שכמו שמילצ'יק נתן לדילן תמריץ סודי אז הוא נתן גם לאירווינג משהו כזה.
וואלה זו גם אפשרות.
אני שמתי לב לזה מופיע, אבל חשבתי שזה סתם משהו כזה שעושים לפעמים בסדרות שרואים כאילו מה מישהו חושב עליו או משהו כזה.
לא בטוח איך להסביר את זה, אבל משהו כמו אנחנו רואים את הנסיך יוצא למסע על הסוס שלו בשביל להציל את הנסיכה, המצלמה מתרחקת ואז בשמים כאילו רואים את הפרצוף שלה מסתכל בציפייה.
לא שמתי לב שיש נתונים ודברים.
זהו בדיוק גם מה שאני חשבתי ולכן לא עשיתי על זה פאוז.
מעניין אותי איך יהיה הפרק הבא.
קשה לי להאמין שיעשו עוד פרק שכולו מנקודת המבט של האיניז,
חסר להם.

Lhuna3

Well-known member
קראתי קצת בפייסבוק ומסתבר שממש הרבה אנשים סבורים (פרק 2X01) שזאת הלנה ולא האלי ר. שאנחנו רואים שם עכשיו, אז אולי אתה צודק ניק.

limors2

Active member
קראתי קצת בפייסבוק ומסתבר שממש הרבה אנשים סבורים (פרק 2X01) שזאת הלנה ולא האלי ר. שאנחנו רואים שם עכשיו, אז אולי אתה צודק ניק.
חשבתי ככה ממש בהתחלה,
אבל ככל שהיא המשיכה לדבר, במיוחד אחרי הדברים הראשונים שהיא אמרה, זה היה נראה שהיא מדברת ממקום של בושה ולא ממקום של נטו העמדת פנים ושמירה על סיפור הכיסוי שלה.
למרות שזה עדיין יכול להיות מבריק

Lhuna3

Well-known member
חשבתי ככה ממש בהתחלה,
אבל ככל שהיא המשיכה לדבר, במיוחד אחרי הדברים הראשונים שהיא אמרה, זה היה נראה שהיא מדברת ממקום של בושה ולא ממקום של נטו העמדת פנים ושמירה על סיפור הכיסוי שלה.
זהו, גם לי זה מרגיש ככה.
אבל הלחץ החברתי הצליח לשכנע אותי שאולי אני טועה.

Lhuna3

Well-known member
פרק 2X02
Goodbye, Mrs. Selvig
כמו שציפינו, פרק שכולו בחוץ.
לומון כמובן הצליחו - בינתיים - להכיל את האירוע ולמנוע את החשיפה שהאיניז תכננו.

כמובן שגם מה שמילצ'יק אמר לאיני-מארק על 3 חבריו היה שקרי: אירווינג ודילן פוטרו, ואילו מארק עצמו דווקא רצה לעזוב אבל לומון שכנעו אותו לחזור.
ניתן לנו להבין מפורשות שהעבודה של מארק על פרויקט COLD HARBOR (הכותרת שהיתה כתובה על המסך עם תמונתה ונתוניה של מיס קייסי) היא החשובה להם ביותר והם חייבים שהוא ישלים אותה.
מה זה אומר לגבי דילן ואיווינג (ופיט)? שהם היו שם רק בשביל שלאיני-מארק יהיו קולגות וחיי חברה כלשהם? כמו שהביאו את ה-3 החדשים?

אאוטי-מארק
ההתעוררות שלו די מוזרה לדעתי. הוא לא נראה מספיק מבולבל ממה שקורה, אבל בסדר.
כצפוי מתעוררת השאלה למי התכוון איני-מארק כשצעק "היא חיה!", לאישתו (שהחזיק את תמונתה) או לתינוקת שהרגע נמצאה. בעיקר דבון היא זו שאכולת ספק ומתעקשת שחייבים לברר.
כשמילצ'יק מגיע אליהם לדבר יש לה גם שכל להסתיר את התמונה שהרגע דיברו עליה, אבל זה גם ברור שהיא מאוד חשדנית כלפיו.
למארק לעומת זאת קשה מידי להכיל את הרעיון שאישתו אולי חיה, אחרי שהתאבל עליה כל כך הרבה והוא מסרב לשקול את זה אפילו, אבל זה גם ברור שהספק יציק לו.
למרבה הצער הם מדברים על זה בקול רם במסעדה PIP הזאת שבשליטת לומון (כמו כל העיירה שם כנראה, שמתי לב שאפילו מעגל תנועה שם הוא בצורת הטיפה של הלוגו שלהם) ושם מצותת להם המנהל הזה.
אבל בסוף הוא מתעמת עם סלוויג וכשהיא שותקת בתגובה לשאלתו על ג'מה הוא כנראה מבין שהיא אכן יודעת משהו.

אאוטי-אירווינג
אנחנו כבר יודעים שהוא לא תמים כמו שהוא נראה, ושהוא מנהל חקירה פרטית על לומון כבר מזמן, אז לא מפתיע שהוא גם משקר למילצ'יק שהוא לא יצא מהבית אמש.
והוא מתקשר מטלפון ציבורי, ככל הנראה לבארט, להגיד לו "האיני שלי הבין את המסר". אני מניחה שהכוונה היא לכך שבארט לא מעוניין שהוא יצור איתו קשר?
לצערנו לא ראינו אותו מתעורר, אבל הוא מצא את עצמו דופק על דלתו של בארט ואפשר לנחש שבארט פתח לו בסוף, אבל מה היה בשיחה ביניהם לא ידוע.
אבל אחרי הטלפון אאוטי-בארט מגיע אליו! ייאי!

אאוטי-דילן
לו באמת אין מושג משום דבר ופתאום מפטרים אותו.
הראיון שלו במפעל דלתות די מצחיק והזוי.
אבל לא רוצים להעסיק אותו כשמתברר שהוא מנותק.

הלנה
מה שהכי מעצבן זה שבסוף באמת לא קיבלנו תשובה אם היא נכנסה כהאלי או כהלנה!
ראינו שעשה לה משהו הנשיקה שהיא ראתה את עצמה כהאלי מנשקת את מארק, ואולי היא גם קצת התאהבה בו, ואולי בכלל חסרה לה מאוד אהבה בחיים, אחרי שראינו את היחס הנוראי של אבא שלה אליה ("ילדה מטונפת!") אחרי מה שקרה.
אז יש לה מניע לחזור לשם כהלנה ולחוות חיים נעימים יותר.
אני כן נוטה עכשיו להאמין שהיא נשארה הלנה.
נראה לי גם שהיא בכלל מתערערת סופסוף באמונתה שהיא עושה את הדבר הנכון.
ואם עוד לא היה מספיק ברור לנו מקובול והכל על כמה שזו דת לכל דבר, אז בפרק הזה ראינו עוד, גם היחס של אבא שלה, וגם זה שהיא אומרת למילצ'יק "תן לקיר להנחות אותך" כשהוא שואל משהו.

חוץ מזה היא מנסה לחרטט את קובול שנותנים לה "קידום" לאיזה תפקיד מומצא, אבל הרמוני לא תמימה בכלל וברור לה שהם מפחדים ממנה.

* חוץ מזה יש פתיח חדש ומעניין (ויש בו גם גדיים)
* מה הקטע עם האננס? כשהרמוני מלגלגת על זה שלומון שכנעו אותו לחזור היא שואלת אם היה מעורב שם אננס, ואכן היה. האם זה סתם או שעשו לו איזה מניפולציה מוחית שאננס "מפעיל" אותה?
* ריקון כזה מצחיק אותי, שהתרומה שלו לדיון של דבון ומארק על מה שקרה זה להציע את השם "קובלוויג" לקובל/סלוויג.

תיכף אני אקרא את הסיכום בוואלה לראות כל מה שפספסתי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
פרק 2X02
Goodbye, Mrs. Selvig
כמו שציפינו, פרק שכולו בחוץ.
לומון כמובן הצליחו - בינתיים - להכיל את האירוע ולמנוע את החשיפה שהאיניז תכננו.
זה ממש מדכדף שהם כמעט לא השיגו שום דבר
כמובן שגם מה שמילצ'יק אמר לאיני-מארק על 3 חבריו היה שקרי: אירווינג ודילן פוטרו, ואילו מארק עצמו דווקא רצה לעזוב אבל לומון שכנעו אותו לחזור.
ניתן לנו להבין מפורשות שהעבודה של מארק על פרויקט COLD HARBOR (הכותרת שהיתה כתובה על המסך עם תמונתה ונתוניה של מיס קייסי) היא החשובה להם ביותר והם חייבים שהוא ישלים אותה.
מה זה אומר לגבי דילן ואיווינג (ופיט)? שהם היו שם רק בשביל שלאיני-מארק יהיו קולגות וחיי חברה כלשהם? כמו שהביאו את ה-3 החדשים?
לפחות אנחנו עכשיו יודעים ששלושת האחרים כן היו באמת מנותקים.
אאוטי-מארק
ההתעוררות שלו די מוזרה לדעתי. הוא לא נראה מספיק מבולבל ממה שקורה, אבל בסדר.
כצפוי מתעוררת השאלה למי התכוון איני-מארק כשצעק "היא חיה!", לאישתו (שהחזיק את תמונתה) או לתינוקת שהרגע נמצאה. בעיקר דבון היא זו שאכולת ספק ומתעקשת שחייבים לברר.
כשמילצ'יק מגיע אליהם לדבר יש לה גם שכל להסתיר את התמונה שהרגע דיברו עליה, אבל זה גם ברור שהיא מאוד חשדנית כלפיו.
למארק לעומת זאת קשה מידי להכיל את הרעיון שאישתו אולי חיה, אחרי שהתאבל עליה כל כך הרבה והוא מסרב לשקול את זה אפילו, אבל זה גם ברור שהספק יציק לו.
למרבה הצער הם מדברים על זה בקול רם במסעדה PIP הזאת שבשליטת לומון (כמו כל העיירה שם כנראה, שמתי לב שאפילו מעגל תנועה שם הוא בצורת הטיפה של הלוגו שלהם) ושם מצותת להם המנהל הזה.
אבל בסוף הוא מתעמת עם סלוויג וכשהיא שותקת בתגובה לשאלתו על ג'מה הוא כנראה מבין שהיא אכן יודעת משהו.
לא שמתי לב שהמסעדה היא בבעלות לומן. אבל תכלס זה לא היה צריך להיות בבעלות לומן כדי שיצטטו להם. אני מניח שבעולם הזה גם יש מכשירי ציטוט שהם יכולים לשתול להם בבתים.
אאוטי-אירווינג
אנחנו כבר יודעים שהוא לא תמים כמו שהוא נראה, ושהוא מנהל חקירה פרטית על לומון כבר מזמן, אז לא מפתיע שהוא גם משקר למילצ'יק שהוא לא יצא מהבית אמש.
והוא מתקשר מטלפון ציבורי, ככל הנראה לבארט, להגיד לו "האיני שלי הבין את המסר". אני מניחה שהכוונה היא לכך שבארט לא מעוניין שהוא יצור איתו קשר?
לצערנו לא ראינו אותו מתעורר, אבל הוא מצא את עצמו דופק על דלתו של בארט ואפשר לנחש שבארט פתח לו בסוף, אבל מה היה בשיחה ביניהם לא ידוע.
אבל אחרי הטלפון אאוטי-בארט מגיע אליו! ייאי!
לי זה היה נראה שבארט צופה באירווינג עושה את השיחה בטלפון הציבורי ולכן זה לא יכול להיות שהוא התקשר אל אירווינג. אבל אני לא בטוח.
אאוטי-דילן
לו באמת אין מושג משום דבר ופתאום מפטרים אותו.
הראיון שלו במפעל דלתות די מצחיק והזוי.
אבל לא רוצים להעסיק אותו כשמתברר שהוא מנותק.
וואי הראיון במפעל דלתות באמת היה הזוי :-D
הלנה
מה שהכי מעצבן זה שבסוף באמת לא קיבלנו תשובה אם היא נכנסה כהאלי או כהלנה!
ראינו שעשה לה משהו הנשיקה שהיא ראתה את עצמה כהאלי מנשקת את מארק, ואולי היא גם קצת התאהבה בו, ואולי בכלל חסרה לה מאוד אהבה בחיים, אחרי שראינו את היחס הנוראי של אבא שלה אליה ("ילדה מטונפת!") אחרי מה שקרה.
אז יש לה מניע לחזור לשם כהלנה ולחוות חיים נעימים יותר.
אני כן נוטה עכשיו להאמין שהיא נשארה הלנה.
אני ממש לא בטוח עכשיו.
נראה לי גם שהיא בכלל מתערערת סופסוף באמונתה שהיא עושה את הדבר הנכון.
ואם עוד לא היה מספיק ברור לנו מקובול והכל על כמה שזו דת לכל דבר, אז בפרק הזה ראינו עוד, גם היחס של אבא שלה, וגם זה שהיא אומרת למילצ'יק "תן לקיר להנחות אותך" כשהוא שואל משהו.
כן, זה מוזר שזה כמו דת גם לא למנותקים
חוץ מזה היא מנסה לחרטט את קובול שנותנים לה "קידום" לאיזה תפקיד מומצא, אבל הרמוני לא תמימה בכלל וברור לה שהם מפחדים ממנה.
אבל לא ברור לי האם קובול לקחה את ה"קידום" הזה. עדיין לא ברור מה היה הקטע האישי שלה עם מארק. וקשה לי להאמין שבמקרה הוא הגיע כשהיא הייתה שם. היא בקלות יכלה להגיע לקחת את הדברים שלה כשהוא לא שם.
* חוץ מזה יש פתיח חדש ומעניין (ויש בו גם גדיים)
היה מגניב. ומטריד.
* מה הקטע עם האננס? כשהרמוני מלגלגת על זה שלומון שכנעו אותו לחזור היא שואלת אם היה מעורב שם אננס, ואכן היה. האם זה סתם או שעשו לו איזה מניפולציה מוחית שאננס "מפעיל" אותה?
זה מזכיר לי שבפרק הקודם אחד הpercks החדשים שהם יכולים לקבל זה bobing for pineapples שזה מוזר מאוד כי זה דבר שעושים עם תפוחים ונראה לי שיהיה די כואב לעשות עם אננסים.
* ריקון כזה מצחיק אותי, שהתרומה שלו לדיון של דבון ומארק על מה שקרה זה להציע את השם "קובלוויג" לקובל/סלוויג.
חחחחח.

מצחיק גם שיש לו כזאת כת של מעריצים. וכשהrebeck הזאת עזבה היא אומרת לו לא להאשים את התינוק.

אני קולט עכשיו שאני ממש לא זוכר טוב מה היה בעלילה של מארק האאוטי בעונה 1. אני זוכר שהיה את כל הקטע עם מישהו שהיה חבר שלו בתוך לומן ועבר איזה תהליך אסור של שילוב התודעה שלו עם עם התודעה של האאוטי. ונראה לי שהוא מת. אבל אני לא זוכר מה קרה עם זה ואיך זה השפיע על מארק האאוטי. זכור לי שהוא אמר משהו על כך שהוא רוצה לחקור את לומן אבל לא זוכר יותר מזה.

Lhuna3

Well-known member
זה ממש מדכדף שהם כמעט לא השיגו שום דבר
אני לא ציפיתי ליותר מזה.
דבון הבינה שכנראה ג'מה לא מתה, וגם מארק השתכנע בזה, ותכלס זה כל מה שציפיתי.
לי זה היה נראה שבארט צופה באירווינג עושה את השיחה בטלפון הציבורי ולכן זה לא יכול להיות שהוא התקשר אל אירווינג. אבל אני לא בטוח.
אבל הוא אמר "אני מבין למה אתה לא עונה", כלומר הוא דיבר למשיבון.
זה מזכיר לי שבפרק הקודם אחד הpercks החדשים שהם יכולים לקבל זה bobing for pineapples שזה מוזר מאוד כי זה דבר שעושים עם תפוחים ונראה לי שיהיה די כואב לעשות עם אננסים.
כן כמובן זכרתי את זה גם.
מצחיק גם שיש לו כזאת כת של מעריצים. וכשהrebeck הזאת עזבה היא אומרת לו לא להאשים את התינוק.
אה כן, איזה דבר הזוי להגיד :-D
אני קולט עכשיו שאני ממש לא זוכר טוב מה היה בעלילה של מארק האאוטי בעונה 1. אני זוכר שהיה את כל הקטע עם מישהו שהיה חבר שלו בתוך לומן ועבר איזה תהליך אסור של שילוב התודעה שלו עם עם התודעה של האאוטי. ונראה לי שהוא מת. אבל אני לא זוכר מה קרה עם זה ואיך זה השפיע על מארק האאוטי. זכור לי שהוא אמר משהו על כך שהוא רוצה לחקור את לומן אבל לא זוכר יותר מזה.
אתה רוצה להגיד לי שאפילו לא טרחת לקרוא את סיכום העונה הקודמת??
כאילו אני יודעת שזה שאני צפיתי בכולה מחדש זה קיצוני לצד אחד, אבל אפילו לא לקרוא סיכום זה קיצוני לצד השני.
כן פיטי היה הקולגה השלישי בצוות שלהם בלומון, שהאלי ר. החליפה.
הוא אכן עשה "מיזוג מחדש" וכתוצאה מזה נהיה מאוד חולה ואז אכן מת.
אבל לפני שהוא מת הוא יצר קשר עם אאוטי-מארק וסיפר לו שהוא חקר מה קורה שם, ושרטט מפה של קומת המנותקים, ובין השאר גילה שיש שם מחלקה או משהו של מנותקים שאף פעם לא יוצאים החוצה, ויש לו הקלטה של השטיפת מוח שעשו לו שם ב-Break Room שהוא השמיע למארק בשביל לשכנע אותו שמענים אותם בפנים, ומארק באמת די הזדעזע מההקלטה אבל לא מספיק בשביל לרצות להתערב אבל התעוררו לו ספקות, אבל פיטי השאיר אצלו את הסלולרי שלו שכל הזמן צלצל ובסוף מארק נכנע וענה, ואז נפגש בסתר עם ראהגבי, שהיא עובדת לשעבר של לומון שכנראה היתה מעורבת בתכנות של הצ'יפים ועבדה במחתרת עם פיטי בשביל לחשוף את לומון. וכשהגיע לשם האיש בטחון של לומון אז היא רצחה אותו.
ואחרי שפיטי מת אז מארק הלך ללוויה שלו ופגש את הבת שלו, וגם סלוויג היתה שם בשביל להוציא את הצ'יפ של פיטי.

limors2

Active member
נאלצתי להשתמש בהודעות שלכם כקצת תקצירים והבהרה, כי הרגשתי ממש לא טוב וניקרתי קצת. אופס.
עוד פרק מצויין, ואני שמחה שראינו את האאוטיז. בעיקר כי את חלקם לא הכרנו בכלל (ובתכלס אנחנו עדיין לא ממש מכירים). התעלומה הגדולה היא בהחלט הלנה, שעכשיו בעיקר מבלבלת אותי כי אני כבר לא בטוחה אם זו הייתה הלי או הלנה בפרק הקודם. הלב אומר הלי, אבל הראש מבולבל. אין ספק שהלנה מאד מסוקרנת (וקצת מקנאה?) במה שקורה שם בפנים ובבבואה האינית שלה שנראית הרבה יותר חופשיה ומשוחררת (ואולי אפילו קצת שמחה) מהלנה עצמה, אבל השאלה היא אם הלנה מסוגלת להעמיד פנים שהיא הלי בצורה משוכנעת מספיק. מרגיש לי קצת שלא, הכל בה יותר נוקשה מהלי. אפילו ההליכה העצית והנוקשה שלה, שממש שמתי לב אליה כשהיא צעדה במסדרון הארוך ארוך הזה לקראת השיחה שלה עם גב׳ סלוויג. אבל יהיה מעניין לנתח כל פיפס בהלי בפרק הבא. שיגיע כבר!

למעלה