Severance - ניתוק - עונה 2

Lhuna3

Well-known member
מבחינתי, אחת מהשאלות הגדולות ביותר כרגע היא איך לעזאזל אשתו של מארק נשואה ללוזר הזה? היא חדה, צינית ולא פראיירית והוא פשוט..... אפס. זה החור הכי גדול בעלילה כרגע |פנים|
ועוד תהייה- האם ברט הזמין את אירווינג סתם לארוחת ערב, או לשלישייה עם בעלו? :-P: זה היה קצת מוזר, אבל מרגיש לי שגם שם תהיה תפנית. יש מצב שבעלו הוא זה שראינו בהתחלה, שבא עם עגלה לקחת ערמת כלי עינוי (או רפואת שיניים) ושבצורה מאד מכוונת לא ראינו את הפנים שלו?
רעיון מעניין!
ובכלליות, הלי מסכנה נורא, ועכשיו כשאנחנו רואים אותה יותר ובעיקר רואים אותה הולכת זה קצת מופרך שלא חשדנו בהלנה יותר, נטו בגלל שפת הגוף המאד שונה שלה. גם כשהיא שיחקה את הלי היא הייתה קצת יותר מאופקת, כשהלי עצמה ממש זורקת את עצמה מצד לצד כשהיא הולכת. והיא שחקנית פשוט מבריקה |כתר|
לגמרי! רק בפרק הזה שמתי לב איך הלי הולכת עם כתפיים כפופות.

לחלוטין הייתי רוצה תשובות, אבל אני גם די במוד כבר שאני מניח שלא נקבל תשובות של ממש.
אני ממש ממש ממש ממש ממש אתעצבן אם לא יהיו תשובות.
הייתי כבר מוכן לכך שאולי לא נראה את אירווינג שוב אז שמחתי לראות אותו.
אני לא חשבתי לרגע שלא נראה שוב את אירווינג.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
מבחינתי, אחת מהשאלות הגדולות ביותר כרגע היא איך לעזאזל אשתו של מארק נשואה ללוזר הזה? היא חדה, צינית ולא פראיירית והוא פשוט..... אפס. זה החור הכי גדול בעלילה כרגע |פנים|
רגע, מה?
אוקי, בקריאה חוזרת אני חושבת שהתכוונת ל"אחותו של מארק"
כי ניסיתי להבין גם למה את קוראת למארק לוזר וגם איך את יודעת שאשתו היא חדה וצינית כשלא ממש ראינו אותה אף פעם (כלומר ראינו את מיס קייסי)

אז כן, אחותו של מארק נשואה ללוזר הזוי.
צריך לזכור שאנשים משתנים. לפעמים לא לטובה. ואנשים הרבה פעמים מתחתנים עם אנשים שמאוחר יותר לא מבינים איך הם יכלו לסבול את האדם הזה.
ועוד תהייה- האם ברט הזמין את אירווינג סתם לארוחת ערב, או לשלישייה עם בעלו? :-P: זה היה קצת מוזר, אבל מרגיש לי שגם שם תהיה תפנית. יש מצב שבעלו הוא זה שראינו בהתחלה, שבא עם עגלה לקחת ערמת כלי עינוי (או רפואת שיניים) ושבצורה מאד מכוונת לא ראינו את הפנים שלו?
זכור לי שראינו את בעלו של ברט בסוף עונה 1 והוא נראה יותר... מלא. ונראה לי שהאיש שראינו בתחילת הפרק לא היה.
אבל אני לא בטוח כל כך בשני הדברים.
חוץ מזה נראה לי פשוט מוזר שלומן יעסיקו שני בני זוג בעבודות ניתוק. (לפחות כששניהם מודעים לזה)
ובכלליות, הלי מסכנה נורא, ועכשיו כשאנחנו רואים אותה יותר ובעיקר רואים אותה הולכת זה קצת מופרך שלא חשדנו בהלנה יותר, נטו בגלל שפת הגוף המאד שונה שלה. גם כשהיא שיחקה את הלי היא הייתה קצת יותר מאופקת, כשהלי עצמה ממש זורקת את עצמה מצד לצד כשהיא הולכת. והיא שחקנית פשוט מבריקה |כתר|
רק אזכיר שאני ישר הנחתי שהיא לא הלי.
אני יכול לטעון שבתת מודע שמתי לב לעניין שפת הגוף, אבל כנראה זה לא היה זה.
אני ממש ממש ממש ממש ממש אתעצבן אם לא יהיו תשובות.
את בטח תכעסי שאני שואל כי אני בטוח שאלתי בעבר ובטח דיברנו על זה אבל אני לא אלך עכשיו לבדוק - ראית את הסדרה אבודים?
אני לא חשבתי לרגע שלא נראה שוב את אירווינג.
טוב את גם לא חשבת שהלי היא בעצם הלנה

Lhuna3

Well-known member
איך לעזאזל אשתו של מארק נשואה ללוזר הזה?
אז כן, אחותו של מארק נשואה ללוזר הזוי.
הוא טיפוס הזוי אבל אני לא חושבת שהייתי קוראת לו לוזר.
זה החור הכי גדול בעלילה כרגע |פנים|
צריך לזכור שאנשים משתנים. לפעמים לא לטובה. ואנשים הרבה פעמים מתחתנים עם אנשים שמאוחר יותר לא מבינים איך הם יכלו לסבול את האדם הזה.
פה אני מסכימה עם ניק, וגם משיכה או חיבור בין אנשים שנראים מאוד שונים, זה לא משהו שתמיד בהכרח מובן לאנשים מבחוץ, אבל זה לא אומר שהוא לא הגיוני עבורם.
הייתי מגדירה את זה כ"קצת תמוה", אבל בהחלט לא כחור בעלילה.

מכאן והלאה אתה משום מה מביא ציטוטים שלי בתור ציטוטים של ליאורה.
את בטח תכעסי שאני שואל כי אני בטוח שאלתי בעבר ובטח דיברנו על זה אבל אני לא אלך עכשיו לבדוק - ראית את הסדרה אבודים?
א. פרשתי מאבודים אחרי עונה ראשונה.
ב. אני לא כועסת, אני כבר מזמן לא מצפה ממך לזכור דברים שדיברנו עליהם :-D אני יודעת שהזכרון שלך הוא רק לדמויות בדיוניות!
ג. אם אתה רומז שה"תשובות" שנקבל פה יהיו באותה רמה - אני מסרבת לקבל את זה. בעיני זו סדרה ברמה הרבה יותר גבוהה מאבודים, מכל הבחינות, מאבודים ממש לא היו לי ציפיות לתשובות הגיוניות ולכן פרשתי ממנה מוקדם. מהסדרה הזאת יש לי ציפיות. האכזבה שלי תהיה בלתי ניתנת לתיאור אם זה מה שיהיה ממנה בסוף.
טוב את גם לא חשבת שהלי היא בעצם הלנה
כאילו מה אתה רומז בזה? שאם טעיתי בדבר אחד ואתה צדקת אז מעכשיו ולתמיד ניתן לצפות שאני אטעה ואתה תצדק?
ובכן הנה לנו ההוכחה - שלא!!

טוני החתול

Well-known member
מנהל
מכאן והלאה אתה משום מה מביא ציטוטים שלי בתור ציטוטים של ליאורה.
אני לא רוצה לתת לך קרדיט.

זה קרה בטעות, אבל אני מניח שאני יכול לשחזר את זה.
א. פרשתי מאבודים אחרי עונה ראשונה.
ב. אני לא כועסת, אני כבר מזמן לא מצפה ממך לזכור דברים שדיברנו עליהם :-D אני יודעת שהזכרון שלך הוא רק לדמויות בדיוניות!
אני פשוט צריך לנסות לחשוב עליך בתור דמות בדיונית.

אבל תכלס אני גם לא זוכר על מה הלי ומארק דיברו לפני שני פרקים. הזיכרון שלי הוא רק לגבי דמויות בדיוניות מהעבר הרחוק יותר.

כאילו מה אתה רומז בזה? שאם טעיתי בדבר אחד ואתה צדקת אז מעכשיו ולתמיד ניתן לצפות שאני אטעה ואתה תצדק?
כן בדיוק
ובכן הנה לנו ההוכחה - שלא!!
אם אני זה שאומר את זה אז כנראה אני צודק.

Lhuna3

Well-known member
אגב ראיתי עכשיו שגם בפייסבוק הרבה אנשים חוששים שזה הולך בכיוון של אבודים :-( זה יהיה נורא אם זה נכון.

LeAnnDyIan

Well-known member
זה קרה בטעות, אבל אני מניח שאני יכול לשחזר את זה.
אני פשוט צריך לנסות לחשוב עליך בתור דמות בדיונית.
אני יודעת שסתם הטרלת את לונה אבל זה הטריפ אותי כי גם אני רשמתי לך משהו כזה בעבר ולא הבנתי מאיפה שלפת את ההודעה הזאת😂
(כאילו את החלק השני לא את זה שראיתי רק עונה ראשונה של אבודים)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני יודעת שסתם הטרלת את לונה אבל זה הטריפ אותי כי גם אני רשמתי לך משהו כזה בעבר ולא הבנתי מאיפה שלפת את ההודעה הזאת😂
(כאילו את החלק השני לא את זה שראיתי רק עונה ראשונה של אבודים)
זה באמת מוזר
אגב ראיתי עכשיו שגם בפייסבוק הרבה אנשים חוששים שזה הולך בכיוון של אבודים :-( זה יהיה נורא אם זה נכון.
אני לא חושב שזה אפשרי.
כלומר לא שסדרות כיום לא יכולות להיות ללא תשובות, אבל אני מאמין שהיא תרגיש מספקת גם בלי תשובות של ממש.
כמו הנותרים.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
האם אני ראשון היום?
אז 3 סיפורים די מנותקים.

אהבתי את הקטע שברט ובעלו עברו מלקרוא אחד לשני hon ללקרוא אחד לשני אטילה.
מעניין שהסיפור על זה אולי חשף שברט עבד כעובד מנותק בלומון הרבה שנים לפני שהיה ידוע שזה משהו שקיים.
אבל הסיפור הזה כמו שני הסיפורים האחרים מתמקד די טוב באפשרויות לקשר זוגי שיש לאיניז.
פילדז טוען שהכומר שלו אומר שמגיע לאיניז קשר רומנטי. נשמע שהוא מסכים עם זה בעיקרון אבל כמובן לא שמח שלברט באמת היה קשר כזה.
ג'ון נובל היה טוב בתפקיד.

אשתו של דילן כנראה מרגישה חיבור גדול לדילן האיני בעוד שדילן האאוטי מתסכל אותה. בעוד שהיא מחבקת ומתנשקת עם האיני היא משקרת לאאוטי ואומרת לו שהם לא נפגשו בכלל באותו יום.

מארק האיני יצא מהכעס על הלי ועבר להתוודות על מה שהוא עשה.
אולי בעצם הכעס עליה נועד למנוע מעצמו להתמודד עם איך שהוא מרגיש שהוא פגע בה בכך שהוא שכב עם הלנה.
להלי קשה להתמודד עם זה באמת, אבל בסוף מחליטה לשכב בעצמה עם מארק.
ואז באותו ערב הלנה פוגשת את מארק האאוטי במסעדה (כמובן שהיא שם בכוונה) ודי מטריפה אותו.
אני לא יודע מה בעצם המטרה שלה. הא זה מתוך קנאה כי היא גילתה שהוא שכב עם הלי? האם זה כי היא חושדת בו והיא מקווה לגלות משהו או ללחוץ עליו לעשות טעות.
בכל מרובע האהבה הזה היחידים שלא נפגשו הם מארק האאוטי והלי. זה נראה לי יכול להיות מפגש קשה בשביל הלי כי היא תתמודד עם כך שמארק האאוטי מאוהב באשתו.
אם כי אולי בעצם כבר לא יהיה איני ואאוטי אם המיזוג סוף סוף יעבוד לחלוטין.
לפחות לא צריך באמת לדאוג אם מארק ישרוד את האירוע המוחי בסוף הפרק.

בעצם היה סיפור רביעי על מילצ'יק שמכה על חטאיו השונים.
הידוק כמות עצומה של פיסות נייר. אני מניח שבכיוון הנכון.
ואז על מנת להתמודד עם הקטע שלו בשימוש במילים גדולות הוא עומד מול מראה ואומר לעצמו להתבגר.
העיקר שהוא לא מציק לאחרים בפרק הזה.

Lhuna3

Well-known member
כלומר לא שסדרות כיום לא יכולות להיות ללא תשובות, אבל אני מאמין שהיא תרגיש מספקת גם בלי תשובות של ממש.
כמו הנותרים.
אני חושבת שהנותרים וניתוק מאוד שונות בהקשר הזה: (ספוילרים לשתיהן)
הנותרים היא סדרה שיש בה לכאורה תעלומה אחת גדולה (לאן ואיך נעלמו), אבל העיסוק של הסדרה הוא לא בתעלומה עצמה, אלא באיך החברה האנושית של "הנותרים" מתמודדת עם זה ומה ההשלכות החברתיות, הפסיכולוגיות, האנושיות. כמובן שהדמויות בסדרה עוסקות בתעלומה אבל אנחנו כצופים מתעסקים בהן ולא בשאלה הזאת. זאת שאלה שיש ברקע, אבל היא לא מה שמעניין בסדרה. (ואגב, זה מה שאני מגדירה מד"ב אמיתי וטוב.) ולכן זה בסדר שאין בסוף תשובה ממשית. נגיד שהיתה תשובה "חייזרים עשו את זה". אוקיי, אז? לסיבה שמאחורי זה אין שום השפעה על אירועי הסדרה. לא ניתן לנו הסבר כי ההסבר לא רלוונטי.
אפשר לדמיין שזה חייזרים או אלוהים או אירוע קוונטי כלשהו שגרם ליקום להתחלק לשני יקומים מקבילים. וואטאבר. בכל מקרה זה לא יהיה משהו שהמדע שקיים בעולם של הסדרה יכול להסביר, אז זה בגדר אירוע "על טבעי" וזהו.

ניתוק זה סדרה שהתחילה כעיסוק ברעיון המד"בי של טכנולוגיית הניתוק, ופה ושם בעיקר ברקע היא גם דנה בהשלכות האפשריות שלו (כמו העניין של הריון ולידה במצב ניתוק) ובפסיכולוגיה והאנושיות (או חוסר האנושיות) של המצב הזה.
אבל מהר מאוד העיקר שלה הפך להיות "תאגיד זדוני עושה דברים סודיים ומסתוריים" והתעלומה של מה הם באמת עושים שם ומה והמטרה של כל זה, שברור שהיא משהו הרבה מעבר לעניין הניתוק. והם משקיעים המון בלעשות את כל מה שהולך שם סופר הזוי וסוריאליסטי כדי שנסתקרן ונתעסק בזה.
בלי תשובות לשאלה מה הארגון בדיוק עושה ומה המטרה שלו, אי אפשר לצאת מסופקים מהסדרה. הכל שם סתם אם אין מאחורי זה מטרה ברורה. אבל לגבי זה אני לא מודאגת, כי אני בטוחה שיש ושנקבל את התשובה (למרות שלא בטוח שאת כולה בעונה הזאת).

אבל דרוש גם הסבר לכל הדברים המוזרים שקורים בתוך לומון!
נגיד שאת קומת המוזיאון וההתנהגות התמוהה של העובדים הלא מנותקים אני מוכנה לייחס לעובדה שהם פשוט שייכים לכת/דת מאוד הזויה כזאת.
אבל דברים כמו:
מחלקת הגדיים (למה? ואיך? זה דורש השקעה מטורפת),
מחלקת עיצוב ואופטיקה (קשה לי לדמיין סיבה הגיונית למה הם מייצרים שם את הדברים שראינו),
השמועות חסרות ההגיון וה"סכסוך" לכאורה בין המחלקות (אם כל המטרה היתה שהם לא יתרועעו, יש דרכים יותר הגיוניות ויעילות להפריד בין מחלקות),
הילדה (מיס הוואנג),
ומעל הכל: העבודה של מחלקת זיקוק נתונים ומה הקשר בין מסך עם מספרים שאיכשהו גורמים להם רגשות (איך?) והם ממיינים אותם, למה שזה לא יהיה שהם עושים עם אישתו.
אני לא אוכל לקבל את הסדרה בלי הסברים משכנעים לדברים האלו, זה ממש לא יהיה מספק ולא יהיה בזה שום היגיון.
ומזה אני חוששת.
(וכרגע הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו זה שהצ'יפ במוח שלהם עושה הרבה יותר מלהפריד את המחשבות שלהם בין העבודה לחוץ והוא גם איכשהו משבש להם את תפיסת המציאות מאוד. אני מתכוונת שאין שם באמת מחלקת גדיים, ושעוד הרבה מהאירועים שם בעצם מאוד שונים ממה שראינו עד עכשיו.)

Lhuna3

Well-known member
אז 3 סיפורים די מנותקים.
ושלושתם מתרכזים בהשלכות האנושיות המעניינות של טכנולוגיית הניתוק |כן|
אהבתי את הקטע שברט ובעלו עברו מלקרוא אחד לשני hon ללקרוא אחד לשני אטילה.
מעניין שהסיפור על זה אולי חשף שברט עבד כעובד מנותק בלומון הרבה שנים לפני שהיה ידוע שזה משהו שקיים.
ואנחנו גם בערך יודעים שאירווינג עצמו עבד שם יותר זמן ממה שהאיני שלו חשב לפחות.
אבל הסיפור הזה כמו שני הסיפורים האחרים מתמקד די טוב באפשרויות לקשר זוגי שיש לאיניז.
פילדז טוען שהכומר שלו אומר שמגיע לאיניז קשר רומנטי. נשמע שהוא מסכים עם זה בעיקרון אבל כמובן לא שמח שלברט באמת היה קשר כזה.
זה לא הכומר שלו אמר, זה הוא.
פילדז אמר שהוא דיבר על הנושא עם הכומר שלו, אבל אז הוא אמר: "אני מאמין שלאיניז מגיע לחוות אהבה. אני מתכוון לזה באמת."
ג'ון נובל היה טוב בתפקיד.
מה שהזוי זה שידעתי שהשחקן מוכר לי מאוד, אבל ממש לא קישרתי אותו לשחקן מפרינג'. הוא נראה הרבה יותר רזה.
בעצם היה סיפור רביעי על מילצ'יק שמכה על חטאיו השונים.
הידוק כמות עצומה של פיסות נייר. אני מניח שבכיוון הנכון.
ואז על מנת להתמודד עם הקטע שלו בשימוש במילים גדולות הוא עומד מול מראה ואומר לעצמו להתבגר.
העיקר שהוא לא מציק לאחרים בפרק הזה.
זה קטע טוב.
(ואני לא יודעת למה אתה כזה שונא אותו.)

עוד משהו מעניין שקרה זה שאחד המנהלים בלומון פורץ לבית של אירווינג ורואה שם את כל החקירות שאאוטי-אירווינג עורך על לומון.
עכשיו אני מניחה שבאמת יש סיכוי שלא נראה אותו יותר, כי הם יחסלו אותו :-(
ועוד משהו ששמתי לב אליו זה שבכותרת של הרשימות עובדים האלו כתוב "Duplicates Removed", שהייתי מפרשת את זה כאילו שזאת רשימת עובדים מנותקים שהאאוטיז שלהם הועלמו/מתו-לכאורה או משהו כזה, כמו מיס קייסי. אבל זה לא מתאים לעובדה שמופיעים שם דילן וברט, אז אני כנראה לא מבינה את זה נכון, אבל מעניין למה הכוונה.

Lhuna3

Well-known member
פרק 2X07
עדיין אין שום תשובות או רמזים לתשובות (לא שאני זיהיתי לפחות) אבל ראינו פעם ראשונה מה קורה בקומת הבדיקות, ומה שקורה שם זה שמתעללים בג'מה המסכנה בלי סוף. ולמטרה שעדיין אין לי שמץ של מושג מה היא.
ואם חשבנו שזה די חרא של חיים בשביל איני שצריך להיות כל החיים שלו בעבודה, אז זה כלום ביחס לאיני שכל החיים שלו אצל רופא שיניים.
בעצם לג'מה הכלואה בלומון יש לא איני אחד, אלא הרבה, וכל אחת מהן סובלת את אותו עינוי שוב ושוב, ואם זה לא מספיק גרוע אז האחראי להתעלל בה בכל מיני צורות כנראה דלוק עליה והוא חרא פסיכוםאטי אז הוא משקר לה שמארק התחתן עושה ילד עם אישה אחרת, ומאלץ אותה להגיד שהיא אוהבת אותו.
וואו אני ממש מקווה שעד סוף הסדרה הנבלה הזה ימות.
עוד משהו מעניין שראינו זה את הקלפים מהעונה הקודמת שכאילו יצרו במחלקת אופטיקה ועיצוב, אז הם היו משהו ששלחו מהמרפאת פוריות (?) לג'מה.
מה זה אומר אין לי מושג.
האם המרפאה הזאת בכלל היתה שייכת ללומון?
מי יודע.

limors2

Active member
גילינו מלא ולא גילינו כלום, כמו שצריך!

אז ג'מה בהחלט חיה, ונראה שזו ג'מה האמיתית ולא איזו השתלה של התודעה שלה, כמו שהשחקנית מכירה מסדרה אחרת. ודי חולני מה שקורה שם, עם כל חדרי הפחד השונים האלה. אני מניחה/מנחשת שעושים לה סוגשל קליברציה לרגשות או משהו בסגנון, כי בהתחלה ראינו את ההיא מודדת כל מיני דברים כשג'מה מחזיקה אבנים. כאמור- מאד לא ברור. מה אמור לקרות כש(אם)מארק יסיים את קולד הרבור? משהו די סופי כי אמרו לפסיכופט שהוא יצטרך להיפרד ממנה, אבל אני בספק שיתנו לה ללכת. במיוחד כי ביציאה היחידה שידועה לנו היא פשוט הופכת לאיני אחרת.
אגב יציאות- איך דבון יודעת שזו "בקתת איניז"? אנחנו יכולים לחבר את המידע הזה כי ראינו את המעלית וראינו שבכל דלת פה ג'מה עברה תהליך, אבל איך דבון הסיקה את זה? אני אישית הייתי יוצאת מנקודת הנחה של "הנה אישה מנותקת, מעניין איך היא הגיעה לפה". אלא אם יש משהו מהעונ הראשונה שאני לא זוכרת.

ומעבר לכל השאלות, עשו ממש יפה את הדרך שבה הציגו לנו את כל הסיפור ומערכת היחסים שלהם, וספציפית הרגע הקטן בין ג'מה לדבון עם היין היה ממש יפה

למעלה