slackware, 8

maCr0T

New member
slackware, 8

בקשר להפצה הנ"ל שמגיעה על 3 דיסקים, אחד קוד מקור, אחד התקנה ואחד תוספות, למה כולם אומרים שהיא כ"כ קשה? כשאתם אומרים קשה זה מבחינת מה? קשה כמו סולאריס? כמו OpenBSD? או שנעלה רמה ונגיד כמו TRU64? אם אפשר תפרטו מה יותר מורכב בה, מה שונה, ומה יותר טוב. ד"א, למשהו יש לינק לקוד המקור של MYSQL? MACr0t

Rul3R

New member
מניסיון

אני התחלתי עם כל הקטע של לינוקס לפני חודשיים בערך, התחלתי ישר עם סלאקוואר. אני יכול להגיד לך בתור מתחיל, שיש לסלאק הרבה פורמים וקבוצות תמיכה של אנשים שמוכנים לעזור לך בכל שלב ויש הרבה תיעוד והסברים באתר שלהם, יש למשל את הספר של סלאקוור באתר, יש את הפורמים של לינוקס-מאפיה... אני חושב שאומרים שהיא קשה בגלל חוסר הכלים הגראפים שהיא מציעה בהתקנה וקינפוג. ההתקנה מתבצעת במצב של מן dialog "דוס", יש לך עזרה במהלך כל שלב מההתקנה (יש גם את הספר באתר שמסביר את זה מאוד טוב.), ההתקנה מתבצעת בכמה שלבים, בחירת מחיצות, בחירת חבילות להתקין, בחירת מקור התקנה (סידי, תיקיה על ההארדדיסק, רשת...), התקנה, וקינפוג של המחשב, וזה לא כלכך קשה להסתדר עם זה לפי דעתי. סלאקוור גם תומכת ב RPM ויש לה pkgtool שהוא כלי מאוד נח לניהול חבילות התקנה. רוב הקינפוג של תוכנות יתבצע במצב `טקסט` ולא במצב גראפי, ולדעתי בגלל זה אומרים שהיא יותר קשה, למשל בשביל להפעיל מודול לכרטיס הקול שלך תצטרך להוריד # מ etc/rc.d/rc.modules/ במקום להריץ sndconfig שאין בהפצה הזאת (אולי יש בדיסק ה"אקסטרה".. אבל לא הורדתי אותו). אומרים שסלאקוור יותר יציבה ושיש בה פחות באגים מהפצות אחרות, תוכל להסתכל בארכיון של רשימות התפוצה שלהם באתר, כדיי לראות עידכוני אבטחה וכאלה.. אני לא יכול להגיד לך במה היא שונה או יותר טובה כי לא השתמשתי בהפצות אחרות בנתיים, אבל אני כן יכול להגיד לך שהיא לא קשה כמו הרושם שנתנו לה, ואני בהתחלה _פחדתי_ להתקין אותה בגלל זה, אבל אחרי קריאה של הספר באתר שלהם, החלטתי שאני מתקין ולא היו לי בעיות עד עכשיו.

lizard

New member
ההתקנת לינוקס הראשונה שלי

הייתה סלאקוור. לא היה לי מושג מה אני עושה. לקח לי גם בערך 12 שעות כי לא היה לי סידירום על השרת אלא רק כונן דיסקטים. העברתי את כל ה640 מגה על 5 דיסקטים. מה שכן זה עבד, למחרת קמתי פרמטתי הכול והתקנתי דרך הHD (במקום 12 שעות לקח חצי שעה) בכל מקרה ההפצה הייתה סופר ישנה ולכן חבר עזר לי להתקין RH4.2 בטח בעוד איזה 20 שנה הגרסת סלאקוור תהיה שווה המון רק מהנוסטלגיה
מיכה

הראל

New member
אבל, אתה הגעת מיוניקס !!!

למי שהגיע מיוניקס, והיה רגיל "לקמפל" כל דבר. אין לו בעיה עם שום התקנה של לינוקס. הוא מרגיש בבית. אבל למי שהגיע מ"מיקרוסופט" ואינו רגיל "לקמפל" אלא להשתמש בכלים, ורצוי גרפיים. יש לו בעיה רצינית כאשר הוא צריך להתחיל "לקמפל" קרנלים או מודולים.
לכן, כיום ה"לינוקס" צובר תאוצה. בגלל כלי ההתקנה והקונפיגורציה שלו.

lizard

New member
למען האמת אני הגעתי

ליוניקס (true64 וSolaris וכדומה) מלינוקס. פשוט אחרי שאתה יושב יום שלם (מ12 בצהרים עד 6 וחצי בבוקר) כל התקנה נראת קלה אחרי זה. מה שכן, ישבתי פעם וקראתי מה כל חבילה עושה ועכשיו אני יודע איזה חבילות אני צריך ורוצה. אני יודע שיש אנשים שלראות מסכי דוס וPYTHON קצת מפחיד אותם,אבל בסופו של דבר התקנה היא התקנה (אפילו באותו סדר בדר"כ) אגב, אני משתדל שלא לקמפל אלא להוריד בRPM ע"מ שלא יהיה לי בלגאן ואני לא אדע מה מותקן ואיפה. בקשר לקרנל, יש את ה make menuconfig, הרבה יותר פשוט ונוח. בסה"כ הדרישה של המשתמש בלינוקס ויוניקס היא מעט גבוהה יותר מאשר במיקוסופט. מיכה

maCr0T

New member
אני הגעתי מיוניקס....

חוצמזה היום אני עובד עם איזה רדהאט ישן, ודי נהנה מRPM... על איזה הפצה אתם ממליצים בתור שרת לDB של MYSQL+PHP? ואם למשהו יש דיסק של ההפצה אז האם הוא יסכים לצרוב לי אותה תמורת דיסקים או כסף?? mACC

Scott

New member
תשמע....תראה....תשמע....

לגבי השאלה הראשונה....אין לי באמת מושג, בבית מותקנים אצלי 2 RH7.2 והם לצרכי לימוד (ככה שאני לא מפעיל עליהם Apache+php+mysql) אבל במידה ואתה לא גר רחוק בשמחה אצרוב לך איזה הפצה שתרצה (רק תן לינק ל-ISO שלה) - ואין צורך בכסף...
Scott

lizard

New member
אני משתמש בRH7.2

התקנה פשוטה. שני הדיסקים מכילים את כל מה שאתה צריך (אלא עם כן אתה רוצה את הMYSQL בCODE PAGE אחר או משהו כזה (נדמה לי בשביל SELECT לשדה מסוג TEXT אבל ממש ממש ממש לא בטוח. אני התקנתי מRPM , עובד עם 0 תקלות. מה שכן, אני ממליץ להתקין למחיצה של הDATA שלך (WEB וDB) מערכת קבצים בסגנון REISERFS. פשוט ע"מ לפתוח DB חדש תעשה לינק לכונן עם הREISERFS. להסברים נוספים פנה אלי לפרטי. מיכה

maCr0T

New member
שמע, אני לא newbie

אני התחלתי את הקטע של מערכות יוניקס ב95´.... להגדיר חומרה אני יודע היטב, פחות באגים? מאיזה בחינה? קרנל? לא... shell? איפה? איזה KDE מגיע עם סלק 8? maCR

beitar

New member
לא עבדית עם סלאאקוור לעולם.

טענה ששמעתי מפי רבים היא שההפצה הזו היא הכי יוניקס שאפשר להשיג בלינוקס (מתנהגת מאוד דומה ליוניקס). ממה שעוד קראתי וראיתי, דווקא בנושאי אבטחה, העידכונים שבא לא מספי תדירים, והיא אינה נחשבת למוצלחת ביותר בתור שרת. המערכת הכי מומלצת לשרתים, לדעת רבים, ושהיא גם מאוד יציבה וטובה, היא דביין, שהיא דם אולי מערכת הלינוקס הרצינית היחידה שאינה ממוסחרת כלל !

S A

New member
דעתי...

אם כבר רוצים להתקין משהו שדומה ללינוקס אז FreeBSD (יותר מסובך מלינוקס לדעתי) יתאים יותר וכמובן רוב ישומי הלינוקס עובדים עליה

lizard

New member
שום יוניקס כבר לא בעיה להתקין

התקנתי true64 סולריס (5-8) sco FreeBSD ועוד. לדעתי התקנה של יוניקס באותה רמה כמו התקנה של מיקוסופט. בשלבים מסויימים אפילו קלה יותר. ההבדל המשמעותי היחידי בין היוניקסים זה כמות החבילות שניתן להתקין. וההבדל המשמעותי היחידי בין מיקרוסופט ליוניקס זה שביוניקס יש יותר מה להתקין בדר"כ. שלא לדבר על זה שאם המערכת נתקעת ביוניקס בזמן התקנה אז יש סיבה ויותר חשוב, אתה יודע למה זה נתקע, לש מסך כחול של החלונות עם איזה ERROR CODE שאין לך מושג מהוא. חוץ מזה,ליוניקס יש הרבה יותר אפשרויות התקנה (מרשת,כונן אחר וכדומה) מיכה

S A

New member
תגובה...

בעיה גדולה של כל ההתקנות האלה שהם לא במצב גרפי מה שמפחיד משתמשים רבים עדיין לדעתי ההתקנות של מיקרוסופט טובות יותר בכל מקרה ההתקנה היא לא בעיה גדולה כל כך הבעיה היא אחר כך להגדיר את כל היוניקסים שלא משתמשים בשום כלים גרפיים להגדרה

maCr0T

New member
איך התקנת Tru64? על איזה פלטפורמה?

טרו64 היא מערכת 64 ביט, לאלפא וכדומה... maCC

lizard

New member
התקנתי אותה על שרת ALPHA

לפי מה שאני מכיר היום כל ההתקנות יוניקס באות עם מסכים גרפיים. חוץ מזה, אני אישית מעדיף מסכי טקסט התקנתי נטרות של סולריס ע"י שימוש בכבלי סריאל דרך RAS. אני לא מבין מה הבלגאן אבל זה אני

לא ממש מסכים במאה אחוז ..

כאשר אין בעיות והכל דופק כמו שצריך .. מסכים במאה אחוז .. הצרה מתחילה כשלא הכל עובד, כשאין תיעוד מספיק, כשלא ברור ב 100 אחוז מה קורה בחומרה, כשספק המחשב לא יכול או לא מספק קובציה התקנה מסודרים .. אז הכל יכול להתחרבש והתקנה הופכת להיות כמו רכיבה על סוס פרא .. גם מערכת כמו לינוקס שהיא יחסית ידידותית בהתקנה ל X86 כאשר לוקחים אותה למקומות אחרים, כלומר פלטפורמות חומרה אחרות יכולה להיות התקנה לא ממש קלה .. פשוט גם לי יש עכשיו מחשב כזה , ורק להגיע למצב של התקנה זה סיפור לא חביב .. וגם ההתקנה עצמה לא ממש חביבה .... אבל אחרי כל זה, זה באמת סוף הדרך ..

לבחור קוראים ..

RS/6000 rack-mount enterprise server model B50 של IBM והוסיפו לו מעבר לסטנדרט גם זיכרון בכמות חביבה, RAID , ועוד HD אה, ואגב .. אתה יכול לרקרוא לו בונד .. ג´יימס בונד ..

למעלה