מניסיון
אני התחלתי עם כל הקטע של לינוקס לפני חודשיים בערך, התחלתי ישר עם סלאקוואר. אני יכול להגיד לך בתור מתחיל, שיש לסלאק הרבה פורמים וקבוצות תמיכה של אנשים שמוכנים לעזור לך בכל שלב ויש הרבה תיעוד והסברים באתר שלהם, יש למשל את הספר של סלאקוור באתר, יש את הפורמים של לינוקס-מאפיה... אני חושב שאומרים שהיא קשה בגלל חוסר הכלים הגראפים שהיא מציעה בהתקנה וקינפוג. ההתקנה מתבצעת במצב של מן dialog "דוס", יש לך עזרה במהלך כל שלב מההתקנה (יש גם את הספר באתר שמסביר את זה מאוד טוב.), ההתקנה מתבצעת בכמה שלבים, בחירת מחיצות, בחירת חבילות להתקין, בחירת מקור התקנה (סידי, תיקיה על ההארדדיסק, רשת...), התקנה, וקינפוג של המחשב, וזה לא כלכך קשה להסתדר עם זה לפי דעתי. סלאקוור גם תומכת ב RPM ויש לה pkgtool שהוא כלי מאוד נח לניהול חבילות התקנה. רוב הקינפוג של תוכנות יתבצע במצב `טקסט` ולא במצב גראפי, ולדעתי בגלל זה אומרים שהיא יותר קשה, למשל בשביל להפעיל מודול לכרטיס הקול שלך תצטרך להוריד # מ etc/rc.d/rc.modules/ במקום להריץ sndconfig שאין בהפצה הזאת (אולי יש בדיסק ה"אקסטרה".. אבל לא הורדתי אותו). אומרים שסלאקוור יותר יציבה ושיש בה פחות באגים מהפצות אחרות, תוכל להסתכל בארכיון של רשימות התפוצה שלהם באתר, כדיי לראות עידכוני אבטחה וכאלה.. אני לא יכול להגיד לך במה היא שונה או יותר טובה כי לא השתמשתי בהפצות אחרות בנתיים, אבל אני כן יכול להגיד לך שהיא לא קשה כמו הרושם שנתנו לה, ואני בהתחלה _פחדתי_ להתקין אותה בגלל זה, אבל אחרי קריאה של הספר באתר שלהם, החלטתי שאני מתקין ולא היו לי בעיות עד עכשיו.