slackware, 8

גם אני למדתי את זה לפני שבוע ..

כך שאנחנו לא ממש רחוקים אחד מהשני ..
חשבתי כמוך עד שהפתיעו אותי ... .. על זה כבר אמרו שאין סוף ללמידה ..

Rul3R

New member
לא אמרתי שאתה ניובי

אמרתי שאני ניובי ושההתקנה הראשונה שלי הייתה סלאקוור ולמרות שהיא נחשבת קשה, בעזרת קצת קריאה וחיפוש באתר שלהם (יש שם ספר, FAQ, היו בעבר גם פורמים..) הצלחתי להתקין אותה. פחות באגים זה לפי מה ששמעתי שאנשים אומרים, אולי הם מוסיפים חבילות עם מוניטין של יותר יציבות או בודקים יותר טוב את מה שהם מוסיפים להפצה או משהו.. אין לי מושג, אבל לפי מה שהבנתי מהתרשמות של כמה אנשים, סלאק יותר יציבה ויש בה פחות באגים מהפצות אחרות.. סלאק8 מגיע עם KDE2.1, קרנל 2.2.19 וקוד המקור של 2.4.5.

הראל

New member
התקנתי פעם ...

לפני המון שנים. ה"סלקוור" היתה אחת מהיחידות בשוק הזה. בנוסף היא נחשבה לטובה ביותר .. אז !! המערכת היתה ימיבה וטובה. ללא שום מעטה גראפי. אבל, כאשר ניסיתי "לשדרג" אותה היו לי המון בעיות. אז, אחרי כמה שנים של "סלקוור" נתקלתי בDEBIAN והתקנתי אותה, ההתקנה היתה הרבה יותר נוחה. לאחר מכן עברתי ל- RH בגרסה 4 או משהו כזה. עזבתי את RH אחרי גרסה 6.2 וחזרתי ל- DEBIAN (בתור שרת) אבל ל"תחנות" כיום, אני מעדיף את MANDRAKE בין לבין, ניסיתי כמעט את כל האחרים. נראה לי שאין כיום הבדל משמעותי בין כל ההפצות. לכולן יש כלים נחמדים להתקנה, ובסופו של דבר כולן משתמשות באותו ה"קרנל". אבל "סלקוור" לצערנו נשארה "מאחור", לא התקדמה ... זוהי דעתי

ezaton

New member
שיחקתי עם ה 7 משהו

וממש לא נהניתי. אני מתקין טקסט כבר שנים. שונא GUI. ההתקנה שלו לא היתה לי חריגה או משהו, היא פשוט לא עבדה טוב. המון בעיות, חוסר רציפות, אלוהים, מה לא. גם לא היה שום חידוש מי יודע מה... לא אוהב, אבל ניסיתי. עברו לסוסה, אם אתם רוצים משהו רציני וטוב. Ez

הראל

New member
התקנתי פעם SuSe אבל ... ../images/Emo70.gif

אמנם ההתקנה היתה נחמדה, המערכת היתה יציבה, אבל היא נראתה לי כל כך שונה. התקנתי אותה עבוד מישהו דובר גרמנית. וכנראה שבשבילם היא באמת הכי טובה. עוד משהו שמרגיז בה - למעשה אי אפשר להוריד אותה מהאינטרנט. צריך לקנות אותה. ובשביל "קמצן-לינוקס" כמוני, זה מעצבן.

ezaton

New member
מסכים

הקטע של הקנייה מסריח, אבל המערכת טובה. לוקח כמה דקות (אם אתה מנוסה) למצוא היכן דברים מתחבאים, ואתה תתחיל לרוץ. מערכת מדהימה, אבל, ומאוד יציבה. Ez

lizard

New member
מישהו פה התקין לינוקס

בלי הפצה ? מת לנסות אבל לא יודע איך להתחיל. אם יש לכם הצעות אשמח לשמוע. מיכה

bsdfireball

New member
לינוקס ללא הפצה (בערך)

יש "הפצה" שנקראת LinuxFromScratch, בעצם זה ספר.מדריך וקבצי מקור, שבעזרת הפצה קיימת (למשל RH), בונים מערכת לינוקס מכלום. http://www.linuxfromscratch.org אני אישית עבדתי עם ה 3.0, בניתי ועבדתי עליו. התקנתי PHP+APACHE+MYSQL, sendmail, X, KDE וכו´ וכו´. היה פשוט תענוג, עד שהייתי צריך להתקין גם Win על המחשב, ובטעות יצרתי מחיצה שעלתה לי על ה - LFS... סיפור עצוב. בכל מקרה, מומלץ ביותר עם יש לך את הזמן והסבלנות לקמפל הכל מקוד מקור. - כתריאל

mavor

New member
Gentoo Linux

זה הפצה בגודל 16M שהיא בעצם LinuxFromScratch אתה מתקין את הקרנל לבד ואז מתחיל למשוך חבילות מהאתר שלהם ולהתקין ההפצה הזות מעוד מהירה אבל לוקח הרבה זמן להתקין אותה (לי לקך 20 שעות רצוף) אתר הבית

הראל

New member
רגרסיה ../images/Emo35.gif

פעם. כשאת הלינוקס היית צריך לבנות מכל מיני קבצי מקור של קרנל ומודולים. כאשר היית צריך להיות מומחה עולמי בחומרה ובתכנות. התגעגעו כולם לאיזו שהיא מערכת התקנה אוטומטית כמו במיקרוספט". אני רואה שכיום, כאשר בכל ההפצות קיימות מערכות התקנה נחמדות ויעילות (אפילו ב- DEBIAN). מתגעגעים המומחים הוותיקים לעבודה הקשה

תמר,

New member
כשעושים הכל לבד, לפחות יודעים מה יש

כשמתקינים מהפצה מוכנה, מתקינים המון תוכנות לא מוכרות ופותחים פורטים לא נחוצים.

הראל

New member
את בוודאי צודקת ../images/Emo68.gif

אבל. נאמר שאני אתחיל לבנות בצורה כזאת איזה שרת או תחנה. מכיוון שאיני מומחה ל"פורטים", ואיני יודע איזה פורט משמש מה .. חוץ מאלו שמשמשים ל- TELNET FTP, SSH, WEB, ICQ או מדפסת, ובוודאי לא תעבוד המערכת כמו שצריך. כן. אני יודע. מיד תפני אותי לאיזה אתר שבו מפרטים כל אלפי הפורטים ולמה הם משמשים. אבל עם רמת האנגלית שלי, והידע המצומצם שלי במערכות השונות, אצטרך להקדיש לפחות שנה כדי להבין משהו (ואני עצלן). בזמנו, כאשר התקנתי בפעמים הראשונות לינוקס (זה היה "סלקוור" ו-דביאן) ההתקנה היתה יותר דומה למה שאתם מתגעגעים אליו, ובפעם הראשונה שילמתי הרבה כסף למומחה שישב איתי. נורא שמחתי כשראיתי בפעם הראשונה התקנה אוטומטית. אני לא חושב שאחזור לאותם זמנים שבהם להתקין שרת לקח לי שבוע
אבל שיהיה לכם בהצלחה

lizard

New member
זה לא בדיוק נכון אני חושב

אם תעשי netstat -a או משהו כזה תהיה לך רשימה של כל הפורטים הפתוחים. מה שלא צריך מכבים או מסירים. כשאני מתקין מערכת אני עובר על כל תוכנה ותוכנה ומחליט אם אני רוצה אותה. מה שכן תמיד בסוף אני מתקין את מה שהם מוסיפים לי או לחילופין מסיר את מה שהם רוצים שאתקין. בסה"כ לא נראה לי מסובך להתקין לינוקס בלי הפצה. הבעיה הראשונה היא לעשות בוט ולהכנס לSHELL, אבל היום REDHAT מאפשרת לעשות בוט שכזה מסידירום. אחרי זה זה רק עניין של הגדרת מחיצות, העברת קרנל והתקנת לילו (להתחלה) המממ.... עושה לי חשק

למעלה