The Bells of St. John

ailag

New member

rybcar123 זאת סיסמה שהילדים עשו, לא? לכן היא שואלת לסיסמה ואז לא מצליחה לזכור אותה..

אגב, כל פעם שהיא אומרת את זה היא "מתה" איכשהו, רגע אחרי שהיא אמרה את זה הפעם העלו אותה למחשב.

אין לי מושג מה הסיפור שלה יכול להיות. בינתיים הכי הגיוניים זה ההסברים שיש כמה ממנה אבל זה פתרון קל מדי. או התאוריה המפגרת שלי על ננוגנים שתיקנו אותה

טארדיס - קוראים לפרק פעמוני סנט ג'ון, כאילו פעמוני כנסיה. ובאמת בהתחלה צועקים לו שפעמוני סנט ג'ון מצלצלים. אבל אז מתברר שזה הטלפון של הטארדיס - הנזיר לא ידע מה זה טלפון, אז הוא חשב שזה פעמון. והוא קרא לזה סנט ג'ון כי זה מה שכתוב על הלוגו על הטארדיס.
אז איפשהו לפני הפרק כתבתי (פה?) שזה בטח הולך להתייחס ללוגו שעליה.

Outplay

New member
איזה כיף שחזר!

אז בפתיחה של הפרק פשוט חשבתי "הורדתי פרק של מראה שחורה בטעות?" ובכלל כל העלילה מאד התאימה למראה שחורה ככה שכמובן שאהבתי מאד. הסגירה שלה הייתה טובה והגיונית ולא מעצבנת כמו בפרקים אחרים של מופאט ושל העונות האחרונות.

כל הקטע עם הנזיר היה קצת לא ברור ולא מתאים אבל נסלח על זה כי שאר הפרק היה מצוין. מאט פשוט מלך
אני מעדיף אותו על טננט. זהו אמרתי את זה. הוא פשוט שחקן גדול והיה מצוין לאורך כל הפרק. ההיילייט היה לדעתי כשהוא מדבר עם קלרה מהחלון ועם האנשים בבית קפה.
לעומת זאת, קלרה עדיין מעצבנת אותי. היא כאילו מצליחה להבין מה הולך ולא יודעת מה לעשות עם זה והיא עצמאית *מדי*. כל ההתנהלות שלה נורא מרגיזה שהיא כאילו מראה שהיא לא צריכה את הדוקטור אבל היא כלומניקית בלעדיו.
אבל אני כן אוהב את העלילה הלא ברורה שבונים לה, שהדוקטור צריך לחזר אחריה ולא להפך לשם שינוי. זה מאד מרענן ומעניין והרמזים שבדרך החמדים (הקטע עם האוסווין בבית קפה). חשבתי שגם הפרק יהרגו אותה ושככה יהיה כל פרק עד סוף העונה וכל פעם הוא יצטרך להשיג אותה מחדש. הכי מעניין אותי איך תהיה הדינמיקה שלה עם ריבר.

הפרק הבא נראה לא משהו, מזכיר קצת את פומפיי אבל סופסוף יוצאים מכדור הארץ ויש אויבים חדשים אז אולי

Lhuna1

New member
תגובה אחרי צפיה שניה

בצפיה שניה אהבתי יותר.
עדיין לא מתה על קלרה. אבל הדוקטור מפצה על הכל
.
היו כמה וכמה דברים קטנים לא הגיוניים לחלוטין שעצבנו אותי, אבל גם מספיק דברים משעשעים וחמודים.
הכי אהבתי איך שהדוקטור מקריא לה את ההודעות הטלפוניות - והבטיח לאבא שלה לבדוק את העניינים שמטרידים אותו בממשלה.

אני חושבת שקלרה מקבלת את הדוקטור ואת כל האירועים המוזרים ביותר מידי שלוות נפש וקוליות וזה עושה אותה לא כל כך אמינה.

ואני מרגישה טיפשית לשאול, אבל... מי זה האינטליג'נס? אני אמורה להכיר אותו/ם מעונות קודמות? כי נראה שכולכם מכירים

לא חושבת שהעלילה היתה מבריקה, אבל כן נברך את מופאט על פתרון אינטגרלי לסיפור, ולא "תחשבו על אהבה"... (לאן הגענו שזה רף הציפיות שלי
)

מוגלי7

New member

האינטלג'נטס זה אותו אחד שהיה ממש פרק אחד לפני כן חח. הוא גם הופיע בסדרה הקלאסית אבל זה פחות רלוונטי.

ailag

New member
(לא
אבל נניח)

תחשבו על אהבה = הסייברמנים? זה לא סיפור שלו...
ובאמת פרק חלש וסוף חלש (אם כי מושתלים בו רמזים יפים לגבי העלילה של העונה)

Lhuna1

New member
אני לא בודקת מי כותב כל פרק, אבל

התחושה שלי היא שזה "פתרון" הרבה יותר שכיח מאז שהוא נהיה המפיק והכותב הראשי. זה היה בהרבה יותר מפרק אחד, אבל אין לי זכרון טוב כמו שלך
בשביל לתת לך רשימה.

ראיתי

היה נחמד אבל גם יבש קצת.
איכשהו הכל נפתר יחסית נורא מהר ולא באמת היה הרבה אקשן.
כן קלרה חמודה לאלה אבל פרק בסדר ולא מעבר.
אני חושבת שהפיצול בסדרה של שידורי הפרקים עושה לה ממש רע. כי מחכים יותר מדי לפרק הבא ואין ברירה אלא להתאכזב.

timetraveler900

New member
איזה כיף

איך שאני אוהבת את קלרה... היא דמות של מופאט, בדיוק כמו ריבר וג'ק, והיא סוג של שילוב בין השניים. יש ללה את העוקצנות של ריבר, החוכמה הטבעית הזו, ועם זאת אין לה את כמות הידע שיש לריבר - דבר שאם לומר את האמת, תמיד חשבתי שגורם לנו להעריץ אותה מרחוק, כאילו אי אפשר להגיע לזה. קלרה לעומת זאת, כמו שאמרו מעליי, פיקחית. היא גם מאוד סקרנית ומאוד מקסימה ושובה (כאן ג'ק נכנס). היא מאוד מתקרבת לקומפניין המושלמת (אם יש דבר כזה).
אהבתי את העלילה והביקורת שצפה מעל הפרק כל הזמן.
מאט משתבח מפרק לפרק ובאמת יהיה קשה כשהוא יעזוב.

אני חולה על השילוב בין השניים האלה. כל הכבוד מופאט. זה לא "מושלם מידי", זה לא מאולץ מידי.

צפייה שנייה - חובה. אבל רק כי ממש אהבתי את הפרק ובא לי לראות אותו שוב

pennylane11

New member

אז אני היחידה שסיימה את הפרק וממש חשבה שזה בדיוק אידיוטס לאנטרן? כאילו לא יודעת, מרגיש לי כאילו קצת ראיתי את זה כבר. הרעיון חביב, וקלרה מדליקה ותהיה אחלה מלווה, והיו כל מיני דברים קטנים שגרמו לי לחייך (הג'אמי דודג'רס שהוא שם לה, שאיימי כתבה את הספר...) אבל היו כמה הקבלות שכבר הציקו. אני לא ישר מחפשת איפה הם דומים, אבל היו כמה דברים שהיו יותר מדי (נגיד, סצנת האופנוע? זה ממש הרגיש לי כאילו מנסים להראות את הדמיון בין הפרקים...)
שוב, בסך הכל אני לא מתלוננת והיה חביב מאוד, וקלרה באמת מגניבה, אבל זה מרגיש לי כאילו זה עוד לא שם, והסדרה הזאת יכולה הרבה יותר.

ailag

New member
+ שרלוק

גם Idiot's Lantern וגם סוף The Blind Banker של שרלוק, שהרעה בעצם מקבלת פקודות ממישהו שמעליה דרך מסך. משהו גם בזויות היה נורא דומה. האופנוע - לגמרי.

קלרה לדעתי פשוט לא היתה מבריקה כמו בפרקים הקודמים, מבחינת אינטיליגנציה.

נטאשKה

New member
רשמים מהפרק וגם הכרות

כהכנה לשובו של הדוקטור, החלטתי לצפות שוב באיינג'לס טייק מנהטן וכריסטמס ספיישל (סליחה, מקלידה מהסלולארי והמעבר בין אנגלית-עברית מדכא קצת). הסתבר שזאת הייתה החלטה נכונה כי שהפרק סיים לרדת אתמול בלילה כבר הייתי בראש של הדוקטור שוב, הווה אומר קצת משוגעת, קצת אובסיסיבית, במצב רוח נהדר ועם נעלי הריצה שלי מוכנות ליד (רק למקרה שהוא יחליט להופיע).

שורה תחתונה - נהנתי. זה לא הפרק הגאוני ביותר בתולדות הדוקטור והציפיה הארוכה מעמיסה עליו לדעתי מטענים בלתי אפשריים, לכן לראות שוב כמה פרקים אחורה ו"להתקדם" אליו מכניס אותו לקונסטקסט הנכון לדעתי.

הפרק עמוס ברפרנסים חמודים ממש. הספר שנכתב ע"י אמיליה ויליאמס, העובדה שהילד בפרק העשירי והאחת עשרה הוא הכי טוב וגם זה שבוכים בו (רפרנס כפול וכאובססטננט גם קצת חצוף!), הקטע על הטארדיס בארל'ס קורט היא בדיחה פנימית נהדרת, ממש צחקתי בקול.

אני עדיין מנסה להבין למה לספר קוראים סאמר פאלס ואיך זה מתקשר לפאל אוף דה אילבן (לזה קוראים להיות אובססיבית, לא?).

העלילה - אהבתי את הרעיון הבסיסי. מאוד. מופאט מתחיל עם עוד אויב לא מוחשי - וויפי ומסיים עם האינטליג'נס. אני לא בטוחה אם אני אוהבת את האינטליג'נס וקצת מקווה שהם לא יהיו ה"אויב" המרכזי בשארית העונה ולא יופיעו בכל מקום כמו הסדק.

מצד שני עוד לא הבנתי את התמה של העונה הזאת וקצת קשה להתייחס אליה בלי לצפות בכולה ולו בגלל העובדה שהקומפניין מתחלפים באמצע העונה! אני לא חושבת שזה קרה אי פעם בד"ר הו. אני טועה? יש לזה תקדים בקאנון?

בסה"כ העלילה לא הייתה מאוד מתוחכמת אבל היא כן הייתה מאוד חכמה בעיני. מקווה שההבדל ברור. כלומר שלד העלילה הבסיסי ממש חכם, הפרטים לא מאוד מתוחכמים והכל נפתר די בקלות, אבל זה בסדר בעיני כי לא דבר צריך להפתר בצורה קשה, במיוחד כשמי שפותר את התעלומות הוא חצי-אל ובערך הבחור הכי חכם ביקום. זה הגיוני שילך לו יותר בקלות מפעם לפעם...

קלרה - כלומר אוזווין, כלומר ג'ינה המעולה - הייתה, טוב, מעולה. היא לא קומפניין "רגילה" (למרות שאף אחת מהקופניין לא היו רגילות במובן העמוק של המילה), היא לא סתם מישהי שחולמת על יותר. יש בה משהו מיוחד, זה ברור וגם הד"ר מבין את זה.הייתי ממקמת אותה איפשהו על הציר בין דונה לריבר ועוד נראה מן הסתם לאן היא תתפתח.

גם מוצא חן בעיני שאחרי דונה ואיימי שלגמרי ידעו "טו הולד דיר אוון" מולו הוא לא מסוגל לחזור ולבחור מישהי אנמית יותר. זאת התפתחות יפה. בת לוויה נוסח מרתה פשוט לא הייתה עוברת את הרף שדונה/איימי הציבו לו כבר.

זה מבחינת הדוקטור, מהבחינה של מאט,בעיני ג'ינה היא קומפניין מושלמת כי למרות שלמדתי לאהוב אותו, הוא פשוט לא מסוגל לדעתי לשאת על כתפיו את הסדרה לבד והוא צריך דמות חזקה מולו. זה פשוט פחות טוב כשהוא לבד ואני לא מתכוונת מבחינת הדוקטור עצמו (שזה נורא כשהוא לבד אבל זה סיפור אחר כבר), אלא פשוט מבחינת השחקן וזה מצטרף לתיאוריה שלי שלא סתם העמידו מולו בשתי העונות הראשונות שני בני לוויה.

לגבי מאט - אני חייבת לציין שהוא משתפר מפרק לפרק ובהחלט מגלם בעיני הרבה יותר את המהות של הדוקטור מבהתחלה ויחד עם זאת בקטעים שמצריכים איפוק במשחק הוא פשוט לא מסוגל להנמיך טונים (כמו שטננט ידע לעשות) וזה פוגע וחבל.

אגב, לא הבנתי את הקטע בהתחלה - למה הוא נזיר בקמבריה של אלף מאתיים או מתי שזה לא היה? מה הקטע כאן? איך בדיוק הוא מחפש את קלרה בקונטקסט הזה? ואם כבר מזכירים את הקטע הזה אז אהבתי מאוד את העובדה שהטארדיס מנווטת את השיחה שלה אליו ושהוא פשוט לא מצליח לגרום לה להבין עם מי היא מדברת אז בסוף הוא נותן לה תמיכה טכנית. זה היה אדיר

וחוץ מזה היי, מה שלומכם? אני קוראת כאן כבר איזה זמן והחזרה של עונה 7 נראתה לי תירוץ טוב להשמיע קול סוף סוף

יעלי1232

New member
מסכימה איתך על הרוב

לגבי הציפייה שבאמת יוצרת רף שלא ניתן לעמוד בו (זה לדעתי הולך לקרות בגדול בספיישל ה 50 בנובמבר. כמה שהוא יהיה מעולה, הוא לא יצליח בחיים להתאים לרף הציפיות)

לגבי המשחק של מאט... תראי, אני מאוד משתדלת לא להשוות. כי קודם כל אני רוצה לאהוב את הדוקטור, וזו סדרה שמאוד קשה לי לקטול, פשוט כי אני לא רוצה. אבל מעבר לזה, דיוויד טננט הוא שחקן באמת נדיר, בכל משחק שהוא עושה הוא נכנס לדמות ועושה את זה מכל הלב (ואגב, מאוד בקלות את שוכחת שהוא היה הדוקטור מרוב שהוא נכנס לדמות שהיא אחרת לגמרי) אז כל שחקן בהשוואה אליו יהיה פחות טוב, ואני מתכוונת גם לשחקנים מאוד טובים שאני מעריכה.
אז זה קצת לא הוגן בעיניי למרות שאני מבינה למה את מתכוונת.

יש לו את הנקודות שלו, ובעיניי הוא דוקטור נהדר. מאוד קשה להכנס לתפקיד הזה ואני מקווה שגם אחריו הם יצליחו ללהק מישהו טוב.

נטאשKה

New member
אני חושבת שמאט מצוין

אני גם חושבת שהוא מראה מגמת שיפור אדירה ואני בהחלט מסכימה שההשוואה לדיוויד הייתה הורגת גם שחקנים דגולים בהרבה. לא התכוונתי שהוא גרוע, אבל יש נקודות שהמשחק שלו ממש מציק לי. לא בהשוואה ל... פשוט בפני עצמו. אני לא חושבת שהוא שחקן שמסוגל לשאת לבד סדרה על כתפיו ולכן אני חושבת שזאת החלטה נכונה מאוד של מופאט לשים מולו בת לוויה עוצמתית/שני בני לוויה וכן הלאה.

בכלל לא מדובר ברמת "קטילה"
ואגב דיוויד, לא קשור, אבל כדאי לך לצפות בbroadchurch המשובחת. כשצופים בה קשה לזכור שהוא היה אי פעם הדוקטור, עד כדי כך הוא טוב.

לגבי הספיישל, למעט אם יביאו את כל הדוקטורים החיים עדיין ויכתבו תסריט ברמת פרקי הספריה, ממש קשה לי לראות איך הוא הולך לעמוד בציפיות

Lhuna1

New member
אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב

אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב אני אתאפק לא להגיב

למעלה