UFC 149 דעה על הקרב של לומבארד

elvis18

New member
הדעה שלי ..

לומבארד , בשביל זה באת יה ינעאל אבוק מבלאטור ????

הקרב של לומבארד היה
ואפשר לזרוק אותו ל

אם ככה נראית אגדת לומבארד בUFC ... שיחזור לבלאטור .

לא אכפת לי שבוטש ניצח את לומבארד בניקוד אפילו ששדד או לא ..
ההפסד הזה מגיע ללומבארד ,כי היה פאסיבי ומשעממם .
ולחלוטין ירד בדירוג מבחינתי , אחריי ההפסד הזה לומבארד , אפילו לא טופ 5 .. במחלקה דיי ריקה .

אני מאוד מקווה שבקרב הבא הוא יהיה הלומבארד המוכר , אם גם בקרב הבא זה לא יקרה .. אני יבין 2 דברים :

1) אגדת לומבארד וההייפ היו זיוף לאורך כל הזמן .

2)UFC והמעבר אלייה ישמיד לו את הקריירה ויעשה לשם שלו נזק בלתי הפיך , מראש לשועלים(בתקווה לאריה פוטנציאלי) ,הפך לזנב לאריות .. וכנראה שאיפה שהוא היה הם באמת רק שועלים

ok6

New member
אני חושב שהסיפור המרכזי בערב הוא....

איכות המיין קארד, אפשר לצפות מהארגון הכי גדול בעולם לתת לצופים קארד איכותי אבל בתקופה האחרונה היואפסי מפשלים בגדול עם מאטץ' מייקינג נוראי וקארדים ברמה ירודה.
יש מיין איבנט ברמה גבוהה (בדרך כלל) אבל כל שאר הקרבות לא באותה רמה, אני לפחות מרגיש שג'ו סילבה עושה ממש רע לספורט עם הקרבות שהוא (או הדרגים מעליו) בוחרים להציג לצופים.
אני ממש לא שילמתי על הארוע ואני מרגיש טוב שבזבזו לי לפחות רק את הזמן ולא את הכסף, קרב בקארד מרכזי באירוע בקנדה זה קונגו מול ג'ורדן? אפילו ביואפסי יודעים שמוכרים לנו חרא שכל מה שהם יודעים לומר על ג'ורדן זה שהוא אתלט מצוין שיודע לעשות סלטות, נכון שנוגיירה נפצע אבל לא יכול להיות ששון ג'ורדן זה המחליף הכי טוב שיכלו למצוא.
אני לא יכול לבוא בטענות למיין איבנט כי לפחות שם מצאו מחליף ברמה גבוהה לקרוז גם אם הקרב לא הכי כי מהנה לצפייה אבל כל שאר הקארד היה פשוט נוראי.
מאז שהתחלתי לעקוב אחרי הספורט זאת אחת התקופות הכי יבשות וחסרות עניין שזכורות לי וזה ממש לא בגלל שחסר לוחמים טובים או מאצ' אפים מעניינים, לי לפחות זה נראה כאילו היואפסי בחרו להוריד הילוך ולספק לצופים סחורה פחות טובה ממה שהיה נהוג בעבר.
לפחות אפשר לסמוך על שוגאן שיתן שואו טוב בקרב הבא כי פצוע או לא הוא תמיד בא להילחם.....

yair_bar

New member
מנהל
אחרי קרב כזה, נשאר רק לחשוב איך פיודור היה

נראה ב UFC...

ok6

New member
מה הקשר לפדור?

הפסד או נצחון הבן אדם תמיד בא לתת פייט ולסיים את הקרב, גם בסוף הקריירה שלו שהוא בעיקר הפסיד הקרבות שלו היו מהנים לצפייה מה שאי אפשר לומר על אתמול.
מה באמת יש לפדור להציע לעומת לוחמים "בקליבר" של שון ג'ורדן??? הרי כולם יודעים שפדור לא יודע לעשות סלטות וגלגלונים.......

ok6

New member
אתה ממש גבר אחי שאתה קורא לי בשמות

מאחורי המקלדת שלך, ממש עושה רושם של בן אדם רציני...
יפה שלבן אדם שאין לו שום היכרות עם הבן אדם שהוא מדבר איתו יש את החוצפה לקרוא לו ילד, אבל העיקר שאתה חש את עצמך מאחורי המסך....
תמיד נחמד להיתקל באנשים מבוגרים באינטרנט שמרגישים מוגנים עם המקלדת ביד אז הם מרשים לעצמם להתנהג בדרך שהם לא היו מעיזים להתנהג במציאות.
אני אולי חבר חדש בפורום אבל באומנויות לחימה אני ממש לא חדש ואני לא זוכר מקרה שבו התייסחתי בכזה זלזול לאנשים חדשים שבאו להתאמן,אבל כנראה יש הבדל בינינו וטוב שכך.

yair_bar

New member
מנהל
בוודאי שיש הבדל

אבל הילד הפעם התייחס לזה שפספסת לגמרי את הכוונה שלי

elvis18

New member
אם הבנתי אותו נכון ...

לומבארד הגיע ליואפסי , אחרי 25 ניצחונות רצופים ללא הפסד מאז ימים ימימה. נראה לי ב2006 ..

הגיע לליגה של הגדולים UFC ופידח את הצורה ..

יאיר להבנתי אמר , שפידור בדיוק מהדבר הזה ניסה להמנע (יאיר אני צודק? ) הוא נחשב הכי טוב אבל מחוץ ליואפסי (לדעתי הוא חשב שבסטרייקפורס הוא לא יפסיד), והוא שואל (יאיר)מה היה קורה אם היה מגיע לUFC ..האם היה חוטף בראש\מפסיד כמו לומבארד ?

אני לא חושב שזה וויכוח על פידור ... אבל זה מחזק את הטענה של הרבה מאוד שמאמינים שההפרש הוא ממש גדול ברמת הלוחמים ולהכנס לאוקטגון מול לוחם UFC ,זה רמה אחרת מכל מקום וזירה אחרת בעולם .ולהיות הכי טוב מחוץ לUFC זה לא ממש נחשב בדירוגים העולמיים .
כי מי שלא ביואספי הוא דרג ב' ... זאת ההבנה של דיינה וויט אבל גם של המון אנשים .. הוויכוח לא על פידור\לומבארד להבנתי , אלא האם אפשר להיות הכי טוב בעולם גם אם אתה לא תחת דיינה ווייט וחבורתו וגם אם לא הוכחת את זה בUFC ?

מה דעתכם ? האם מקרה לומבארד שינה לכם את המחשבה בעניין ?

זקס11

New member
אבל אז היה את פרייד

פידור התמודד מול לוחמים שנחשבו ליותר טובים מהלוחמים שהיו ב UFC.

לומברד מעולם לא נבחן מול לוחם שהוא טופ 10.

ונכון להיום, הזירה הכי איכותית היא UFC, וכמעט כל לוחמי הטופ 10 בכל הקטגוריות נמצאים שם.

elvis18

New member
לא חושב שהתכוונות לזמניי פרייד ..

כי בזמנו היא הייתה לא פחות גדולה ואף יותר מהארגון של דיינה , גם מבחינת מתחרים וגם מבחינת ארגון..
היום זה מוזר כי יש לך יואפסי ואת כל השאר , פעם היו שני ארגוני ענק ולא מונופול של ארגון אחד .

ב31 בדצמבר 2006 .. היה הקרב האחרון של פידור תחת הבאנר של פרייד , עד לאותו תאריך כולל , פידור הלוחם הכי טוב בעולם . נקודה
אין וויכוח אין מחלוקת בין אף אוהד MMA .

מאז פידור השתתף בהרבה ארגונים קטנים ולא משמעותיים
בודוג פייט
אפליקשן
מ1 גלובל
סטרייקפורס (בארגון סטרייקפורס מאזנו ניצחון אחד , ושלושה הפסדים)

בתקופת הארגונים המצויינים כאן פידור היה הטופ העולמי -מספר 1 ?

זאת השאלה .. האם אחריי פירוק פרייד , ומעברו לארגונים קטנים ,עדיין הוא יכול להחשב לוחם הטוב ביותר של התקופה המדוברת בין (2007 עד ההפסד לוורדום) אפילו שלא התחרה בUFC ?

השאלה הזאת עוד מתפתחת עקב זה שהוא הפסיד ל3 לוחמים בסטרייקפורס .

ואותה שאלה לגביי לומבארד .. כיצד אדם יכול להיות טופ חמש בעולם אחריי 25 ניצחונות רצופים בכל מיני ארגונים זוטרים ללא השתתפות בUFC ?

האם זה לגיטימי ?

moriarty

New member
יאיר הוא קצת טרול

אבל אם הוא התכוון למה שכתבת - הוא כנראה צודק.
שילדס ולומברד הראו את זה, אנתוני פטיס, גם דיאז - אם כי במידה פחותה.
הלוחמים הלגיטימיים היחידים בטופ של ה-MMA שלא נלחמו מול התחרות ב-UFC הם אולי קורמייר, ובן אסקרן שכנראה יוכלו להשתלב בטופ 10 של המחלקות שלהם.
יש דוגמאות נגדיות - הנדו ואוברים שהגיעו ל-UFC ונתנו קרבות יפים, אבל שניהם נלחמו נגד לוחמים ברמה גבוהה מאד עוד קודם.

זקס11

New member
תיקון קטן לדוגמאות

הנדו הגיע ל UFC אחרי שהוא היה אלוף בשתי קטגוריות בפרייד. הוא עזב בגלל סכסוך כספי, ולא בגלל שהוא היה לא טוב.

ואוברים הוכיח את עצמו בזירת הסטרייקרים הכי טובה בעולם (רמז- זה לא בלטור). ועדיין, מתאבק כמו קורמייר, או וולסקז בקרב האחרון, יכולים לעשות לאוברים חיים קשים מאד.

yair_bar

New member
מנהל
גם דניאל קורמייר הוא נעלם מבחינתי

אני רוצה לראות אותו מול ה TOP* ב UFC ואז להגיד שהוא לגיטימי

* רוצה אותו מול JDS, ולסקז, אוברים וכדומה.

בינתיים הנצחונות הגדולים שלו הם ביגפוט ובארנט שזה לא רע, אבל עדיין...

מרוב יאוש שמחלקות שלמות ב UFC תקועות למוות על ידי אלופים דומיננטיים אנחנו נוהגים לחפש פתרונות פלא מזירות אחרות בתקווה שמשם תבוא הישועה.

הדוגמא הבולטת והמאכזבת בעיניי היא שילדס שבקרב הראשון שלו ב UFC גנב החלטה ממרטין קמפמן ואז הפך למטלית לניקוי מזרונים מידיו של האלוף.

פיודור אמנם ניצח בפרייד, אך כמוהו גם קרו-קופ למשל, ובמעבר ל UFC כבר לא הצליח יותר מדי.

אגב, יש המון לוחמי פרייד שכן הצליחו יחסית ב UFC אבל לא שלטו בצורה דומיננטית.

אסור גם לשכוח את הטענה שבזמן הפרייד, המדיניות כלפיי סמים הייתה יותר ליברלית. לא שב UFC כולן צדיקות, אבל עדיין יותר מקפידים.

בקיצור - ממש ממש ממש לא בטוח שפיודור ב UFC היה ממשיך להיות האגדה. הבחירה ללכת לזירות אחרות הייתה בעיניי פחדנית, בחירת הקרבות טובה לא, אך רעה לעולם הקרבות. ואחרי ההפסד הראשון הגיעה השרשרת המוכרת.

moriarty

New member
יש בזה משהו, אבל מצד שני

תחשוב שפידור היה מגיע ל-UFC בתקופה של הקרבות בין סילביה לארלובסקי, שהיו אז מדורגים 1 ו-2. תחשוב שהוא היה מסיים את סילביה כמו שקרה בפועל תוך 20 שניות, ואת ארלובסקי בחצי דקה.
לדעתי היה לו סיכוי טוב מאד לנצח גם את קוטור, וסביר להניח שגם את לסנר, לאור שני הקרבות האחרונים שלו.
נגד פרנק מיר בגרסה הישנה הוא גם כנראה היה מנצח.
המשמעות היא שהוא היה ממשיך את רצף הניצחונות שלו נגד כל הדור הישן, ורק כשהיו מגיעים הדור החדש של קארווין, ולאסקז ודוס סאנטוס, וגם מיר בגרסה החדשה הוא היה נעצר.

yair_bar

New member
מנהל
כנראה... סביר להניח... סיכוי טוב

כל אלה ביטויים באוויר לצערי.

היה צריך לבוא, היה צריך להלחם, היה צריך להוכיח את עצמו. לפחות מבחינתי

yair_bar

New member
מנהל
אגב, אתה בטוח שהוא היה מסיים את לסנר?

אני ממש לא בטוח.

למרות שברור שהקרב היותר מעניין היה מול קוטור

elvis18

New member
אנ ייודע שMMA זה לא מתמטיקה..

אבל אם הוא לא הסתדר עם ביג פוט ..במצבו , הוא גם לא הייה מסתדר עם לסנר .. ואני חושב שלסנר היה עושה את אותו המסלול שביגפוט עשה , דומיננטיות וניפוח פנים עד עצירה ..

פרנק מיר שהוא הרבה יותר טוב מפידור בקרקע לטעמי (בטח מהגב), אכל מלסנר חצץ ולסנר שכב עליו וניפח לו את הפנים יפה יפה , לדעתי פידור היה מקבל את אותה המנה ..

אני לא רואה שום הבדל בין פידור ומיר לתוצאה עם לסנר וביגפוט .
לסנר אפילו , הרבה יותר דומיננטי וחזק מביגפוט ,ואיתו אפילו יותר קשה לקום במיוחד עם הרקע הענק שיש לו בהאבקות ...

נגד ביגפוט יש לטעמי יותר סיכויים לקום מהקרקע ,ואני לא מוריד מערכו כאיש קרקע ושהוא חגורה שחורה , פשוט ככה לדעתי אני רואה את הסיטואציה .

yair_bar

New member
מנהל
ואז היו מדברים על הקושי לעבור להלחם בכלוב

ממש עלוב...

udi102

New member
תמיד שמזכירים את לסנר

צריך לזכור שאחרי המחלה הוא היה לוחם אחר ,כלומר אחרי שהוא הגן על התואר מול מיר ברימאץ ופירק אותו ,הוא חלה ובנס יצא ממה שהיה לו ,לאחר מכן הוא ניצח את קארווין ששפך לאגר די במזל ,אם קארווין שומר אוויר הוא מסיים את לסנר . לאחר מכן לסנר הפסיד בצורה קשה לולאסקז ושוב נפצע והיה מחוץ לכלוב יותר משנה עד ההפסד הדי מעפן לאוברים שהיה על מיץ .

לסנר שלפני המחלה מפרק את פידור וגם את אוברים ,לסנר של היום סיכוי גבוה שיפסיד אפילו לנלסון

למעלה