UFC 154

BeniTaz

New member
דעה על שני הקרבות החשובים

הנדריקס-קאמפמן:

ג'וני הנדריקס מבסס את מעמדו כמספר 2 בוולטרווייט. מה קונדיט עשה שהנדריקס לא עשה? הוא היה ראוי להילחם ב-GSP הרבה לפניו, בטח אחרי הנוקאאוט לג'ון פיץ'.
בעצם הנדריקס בלתי מנוצח בקריירה, יש לו הפסד אחד בהחלטת שיפוט שגויה לריק סטורי. יופי של נוקאאוט.

לא בפעם הראשונה בקריירה נראה שלמרטין קאמפמן המוכשר יש בעיה עם לוחמים שתוקפים באגרסיביות קדימה עם אגרופים חזקים בתחילת הקרב. או שזה בעיה מנטלית מכיוון שזה קורה תמיד בתחילת הקרב או שקאמפמן לא עמיד מול לוחמים שיודעים לזרוק אגרופים חזקים. הוא הפסיד ככה גם לנייט מרקוורדת וגם לפול דיילי. וסך הכל מדובר בלוחם שיודע לספוג ויודע להילחם כמו אריה ככה שלא ניתן לומר שאין לו סנטר או אין לו יכולת עמידה איתנה.

לא משנה מה ג'וני הנדריקס ראוי להילחם על התואר בקרב הבא.

GSP-קונדיט:

איך שלא מסתכלים על זה GSP היה חסר לספורט והאמת דיי התרגשתי בעליה לקרב. בכל זאת מדובר באחד משני לוחמי ה-MMA הגדולים בהיסטוריה לטעמי ואמן הלחימה מספר אחד. אי אפשר היה להתעלם מגודלו הפיזי של GSP, הוא נראה סוס והתפתח לא מעט מבחינה פיזית. עוד נתון שהיה לי קצת מוזר היה גילו, 31, בפעם האחרונה שנלחם עדיין היה בן 29 וזה נראה כל כך משמעותי.. הלוחם הנצחי הזה כבר ילד גדול.

קרלוס קונדיט, אחד הלוחמים המלהיבים בעולם, האיש שכמעט לא מגיע להחלטות ואם אני צריך לבחור לוחם שאיתו אני יוצא למלחמה זה האיש הזה. בכלל לא מפתיע שקונדיט הוא הלוחם היחיד מאז מאט סרה שהצליח לתת ל-GSP נוקדאון וכמעט לנצח. עוד קצת למטה וקונדיט היה שולח אותו לישון אבל אין מה לומר.. ל-GSP יש גם יכולת ספיגה. מה שכרגיל איכזב זה הבונקריות של GSP.. הייתי בטוח שעכשיו הוא קיבל נוקדאון זה ישחרר אותו מההתקפה הכל כך הגנתית שלו ועכשיו אולי יכריע את הקרב נגד קונדיט ומיד לאחר הנוקדאון של GSP הוא הצליח לזעזע אותו באגרוף טוב.. ובמקום להמשיך לכתוש אותו GSP העדיף את הקל והבטוח ושוב הוריד את קונדיט לריצפה.. מבאס. כי ל-GSP יש יתרון בעמידה למרות הנוקדאון. אבל זה כנראה כבר משהו שלא ישתנה ב-GSP.. אפילו מול דן הארדי הוא לא עמד.

בסך הכל היה קרב דיי מלהיב וצפוי. היתה גם אכזבה מהראיון של GSP אחרי הקרב.. איזה חופשה חבוב? רק עכשיו חזרת אחרי היעדרות של יותר משנה וחצי. אני לא יודע אם התכוון לחופשה כדי להחלים מהפציעות הקטנות של הקרב אבל קרב נגד ג'וני הנדריקס בלתי נמנע ואם אף אחד מהם לא פצוע בצורה רצינית אז הייתי שמח אם הקרב יתקיים בשלושה חודשים הקרובים. אין סיבה שלא.

רק 4 קרבות מתוך 12 הוכרעו באירוע.. באירוע הקודם של ה-UFC הסתיימו 7 קרבות מתוך 9 בהחלטה. הנה.. עוד סיבה למה ה-UFC משעממים. ללוחמים משתלם יותר להילחם הגנתי ולנצח מאשר להסתכן ולהפסיד ואז להיחתך. יופי דיינה..

fatnoam

Active member
משהו קטן שאני לא מסכים צחי

1. גם אני התרגשתי לראות את GSP חוזר לזירה. אוקזילירייטינג.
2. בקשר למשהו שכתבת, שאחרי הנוקדאון GSP חיפש לנצח בנקודות במקום לסיים. עד הבעיטה, אני חושב ש-GSP היה מאוד ממוקד מטרה - להכניע או לסיים. בחיים לא ראיתי אותו כל כך תוקפני וכל כך מחפש פיניש. אחרי הנוקדאון, הוא הבין שהוא יכול להפסיד בקרב ולהכתים את הקריירה, אז הוא שיחק יותר הגנתי, וניצח בנקודות.
אישית - לא מאשים אותו. קרב ראשון אחרי פציעה של שנה ושבעה חודשים, הוא לא צריך להתאבד בזירה בשביל להשיג TKO. זה כבר יגיע.

BeniTaz

New member
תשמע

קודם כל אני מת עליו ומעריץ אותו, בטח לאור העובדה שהוא חזר אחרי פציעה לא קלה ולא ראו שום פגם. אני חושב שכבר אין לי ציפיות לראות אותו מכריע קרב עד שאני כבר כנראה לא מזהה מתי הוא מנסה יותר או פחות.
מה שכן אחרי הנוקדאון שהוא קיבל היה רגע שהוא ממש זיעזע את קונדיט שנראה כחוש ומותש.. עוד כמה מכות מדויקות בעמידה עם העוצמה של GSP בידיים (ונהיו לו חתיכת ידיים ולטעמי יש לו לא מעט עוצמה שעוד לא גילינו) וקונדיט היה נגמר. אבל אז הוא עשה מה שקונדיט היה צריך.. לקחת קצת אויר בקרקע ולסיים את הסיבוב שם. פשוט טעות.. הייתי אומר פחדנית של GSP. נכון שלא שווה לפעמים לקחת סיכונים.. אבל לטעמי יש נקודות שאתה יכול לקחת סיכון ולהכריע קרב בסיבוב הרביעי כדי לא להפסיד את הקרב בסיבוב החמישי. ו-GSP ייצא שוב בונקר עם כל האהבה. שים לב שהוא כבר הפנים את זה בעצמו.. פעם שהוא לא היה מכריע קרבות הוא היה מתנצל בפני הקהל.. היום הוא כבר לא עושה את זה בכלל. לא שהוא צריך.. אבל זה רק דוגמא.

גם בקרקע אגב, שום נסיון הכנעה. רק מכות מכות מכות.. אף פעם לא קרוב להכריע. היו כמה מצבים מעניינים לארם טריאנגל או RNC אבל כלום.. אין לו ביטחון במצבי הכנעה בכלל. וחבל.. כי הוא כן מסוגל אבל מי שלא מנסה בטח שלא יצליח.

fatnoam

Active member
זוכר את הבעיטה?

שים לב מאיזה מצב קונדיט הוציא אותה. אחרי קומבינציה של GSP שקונדיט התכופף היה נראה לא קשור לכלום, והוא שחרר ל-GSP בעיטה לתוך הראש. שים לב עד כמה היא הפתיעה את GSP - הוא אפילו לא הרים יד. עזוב חסם או זז, הוא אפילו לא הרים יד.

וזה מתוך מצב של תשישות של קונדיט כמו שאתה מתאר.

זה נכון שמאז הבעיטה GSP היה זהיר, ולדעתי בצדק.

בקשר לנסיונות ההכנעה, נראה לי שגם לדם הרב שניגר משניהם היתה השפעה. גם ראו את הזרועות של ג'ורג' אחרי הקרב, היו מרוחות לחלוטין בדם. לא קל להכניע במצב כזה, סה"כ הוא לא בי ג'יי פן.

בקשר למה שאמרת לגבי הכח, זה מאוד נכון. GSP נראה מאוד גדול, והוא עשה רושם כאילו הוא חזק מקונדיט ברמה אחת לפחות. יהיה מעניין לראות אם זה יתרום לו ל-KO POWER. לדעתי אל תבנה ציפיות, זה מהדברים שאו שיש לך או שאין לך, ולדעתי ל-GSP פשוט אין את זה.

BeniTaz

New member
בגלל זה הזכרתי 2 הזמדנויות הכנעה

שלאו דוקא הדם היה עוצר אותם. קונדיט ממש נתן כמה פעמים את היד והצוואר ל-GSP כשהוא בשליטת חצי גארד האהובה עליו.. הוא אפילו לא ניסה להתחיל את הארם טריאנגל. ל-GSP היו כמה מצבים להגיע למאונט.. בכלל, כלוחם שיודע לעבור כל גארד בעולם הוא יכול להגיע בקלות למאונט 10 פעמים בסיבוב. הוא לא רוצה להגיע למאונט.. כי הוא מעדיף להכות מחצי גארד או מגארד מלא במקום להפציץ ממאונט אבל גם להיות בסיכון שהוא יאבד את הפוזיציה. נועם, אני מת על GSP.. באמת.. אבל זה כל כך שקוף שהוא חושש והגנתי, ולא בפעם הראשונה בקריירה.. זאת כבר דרכו. אין מה לעשות, כשצריך להודות אז מודים ו-GSP הוא לוחם גדול אבל פחדן והגנתי.

fatnoam

Active member
מכיר את

כדורגל משחקים 90 דקות ובסוף גרמניה מנצחת?

אני יכול לומר דבר כזה. אתה מכיר אותי מהפורום NBA, וגם בכדורגל, אני איש של טקטיקה. ואסטרטגיה. אני רואה בכדורסל משחקים קבוצתיים וטובים ומעריך את זה יותר מהופעות סוליסטיות.

אני מקביל את זה ל-MMA, בהבדל בין המקריות והפלאשיות וניתן לומר האקשן של משחק העמידה, לבין האסטרטגיה של משחק הקרקע. הקרקע מבחינתי עדיף באלפי מונים.

שאני רואה את GSP מנהל את הקרב איפה שבא לנהל אותו, אני מתלהב. שהוא עושה נזק מכל פוזיציה ומותיר את היריב חסר אונים אני מתלהב. קרא לי דפוק, אבל הדברים האלה יותר מלהיבים אותי מנוק של 20 שניות של הנדריקס. יותר מלהיבים אותי מברול מקרי שפתאום יוצא איזה אגרוף שהתחבר בטעות לאיפה שצריך (למרות שאין תחליף טוב לברול של HW).

גם בכדורגל יש אוהדי בונקרים. כולם אוהבים כדורגל התקפי, אבל מעט מאוד מכירים באיכויות של בונקר טוב. מבחינתי GSP זה בונקר לתפארת. אני מבין טוב מאוד למה כולם שונאים שלו, ומודה, לעיתים גם אני משתעמם בקרבות שלו. אבל למרות זאת, אי אפשר שלא להעריץ את היכולות שלו לעשות מה שהוא עושה. הגנתי מדי? עדיין מספיק טוב בשבילי.

BeniTaz

New member
אני איתך

כיף להזדהות עם מישהו שחושב כמוני ובמקרה הזה בכלל. גם אני תמיד אוהב את GSP לא משנה כמה הגנתי הוא יילחם.. הוא מרשה לעצמו כי אף אחד לא מסוגל לסכן אותו (להוציא הנוקדאון של קונדיט במשך שנים אף אחד לא סיכן אותו) וזה הוכחה להבדלי הפערים העצומים של GSP מול שאר הלוחמים.

ועדיין אפשר לבקר אותו בקטנה.. וזאת הקטנה שני אבקר אותו. כי הוא סיים את מאט סרה, וסיים את ג'יי הירון בנוקאאוט גדול, וסיים את בי ג'יי פן ושון שרק וסיים פעמיים כמו גדול את מאט יוז.. אני יודע שהוא יכול! עוד טיפה מאמץ. אולי בעתיד.

fatnoam

Active member

fatnoam

Active member

למרות שהפורום ההוא בעייתי. יש כמה יוזרים איכותיים שלרוב נבלעים בכמויות של טראש.

שים לב גם איך היותר איכותיים בדרך כלל מדסקסים אחד עם השני, ולא תמיד עם אחרים. אני שם פוסט איפה שאני יכול, אבל זה בעיקר כי אני משועמם בעבודה :)

RoyceGracie

New member
זה אחד הדברים הכי מעניינים שקרו לאחרונה

אמרת יפה שג'ורג' הגיע לסיים קרב, הוא היה מאד רעב. הדבר הכי מרשים מבחינתי שקרלוס עשה זה כמעט ולשכנע את ג'ורג' שהוא מפסיד.... ג'ורג' בחור פסיכולוגי ובמידה וזה היה מכוון מצד קרלוס או אפילו אם דיברו איתו על זה, לנצח את ג'ורג' פסיכולוגית זה לנצח את הקרב, זו הייתה אמנות אמיתית מצידו.

ג'ורג' לא בחור יציב במיוחד ומושפע מאד מהסיטואציה, זה מוריד את הרמה שלו, את הנחישות שלו ואת הקצב שלו. כשהוא מרגיש שהוא מנצח הוא עובד הרבה יותר טוב מכשהוא לא חושב כך. מצד שני קרלוס הרבה יותר יציב נפשית ולמרות שחטף כל הקרב הוא שמר על אותה רמה כללית.

BeniTaz

New member
אגב, הקרב השלישי הטוב באירוע בוטל ביום האירוע

קרב מאוד מסקרן בין קוסטה פיליפו לבין ניק רינג. איזה באסה.. דוקא הקרב הזה.

וכרגיל אחד הקרבות היחידים באירוע שהיה מהנה זה קרב של ה-LHW, הקרב היחיד במשקלים הכבדים שנראה לאחרונה. סיריל דיאבטה-צ'אד גריגס. אחלה קרב!

AmitNHB

New member
אחלה אירוע.

GSP ביסס את מעמדו כאלוף גדול שיודע גם לצאת ממצבים קשים. זה שיש לו כישרון אדיר ורקורד מדהים כבר ידענו אבל לחזור ככה מפציעה, לקבל נוק דון באמצע הקרב ולהמשיך לניצחון - זה באמת חומר שממנו עשויים אלופים
היה מעניין לשים לב שקונדיט הוא בגובה של סילבה וכמדומני היריב הכי גבוה ש GSP נלחם נגדו. אני לא חושב שנראה את הקרב מול סילבה וגם לא מאשים את GSP, ולמען האמת הנדריקס נראה מאטץ' אפ מאוד מעניין.

FrecCo

Active member
אני מבין שזה מסקרן לראות אלוף נגד אלוף

כי אנחנו לא זוכרים איך נראה אנדרסון סילבה או GSP או ג'ונס מפסיד... אבל זה גורם לאנשים להיות לא הגיוניים...לGSP אין שום סיכוי נגד סילבה, שום סיכוי קלוש ואני לא מבין בכלל איך אפשר לחשוב אחרת....
לסילבה אולי יש סיכוי נגד ג'ונס כי סילבה יכול לתת KO לכל אחד, אבל אם אני סוכנות הימורים אז היחס הוא 95-5% לג'ונס....הקרבות האלה הם לא כוחות בדיוק כמו שג'ונס נגד דוס סאנטוס זה לא כוחות.
סילבה היה צריך לקבל מזמן את שוגון (אחרי אחד הנצחונות הגדולים שלו, אפילו אחרי שלקח את האליפות ממאצ'ידה וזה היה קרב לדורות).
GSP חכם מספיק להישאר בLHW אני די בטוח שהוא לא יעלה מול סילבה בשום מחיר (ואם כן זו טעות חייו).
ג'ונס צריך לקבל לוחם בינוני+ בHW.

moriarty

New member
אני דווקא זוכר

את סילבה מפסיד לריו צ'ונן, את ג'ונס מפסיד בפסילה ללוחם העיוור/אילם/טיפש ששכחתי את שמו, ואת GSP מפסיד למאט סרה ולפני זה למאט היוז.

AmitNHB

New member
הגזמת לגמרי עם האחוזים אבל בגדול אני מסכים.

סילבה מול GSP בעיני זה כמו סונן או הנדרסון מול סילבה פחות או יותר מבחינת אחוזים. כן, אני רואה כאן מאטץ' אפ מעניין, אם GSP שם אותו על הגב פעם ועוד פעם ועוד פעם... אבל זה לא תסריט סביר בלי שיקבל KO. סילבה מול ג'ונס זה הרבה יותר מעניין מ 95- 5. הגזמת בטירוף. ג'ונס יצטרך לשים את סילבה על הגב, וסביר שזה יקרה אבל 95-5
הגזמה וגם לגבי JDS\ג'ונס הגזמת. לא כוחות
ג'ונס כבר היום דורס את רב הלוחמים ב HW לדעתי בלי הרבה בעיות, אם הוא לוקח את העלייה ל HW ברצינות ושם עליו עוד איזה 10 פאונד וכמובן בלי החיתוך, אני לא בטוח אם הוא לא יותר גדול מ JDS פיזית וכמובן שיתרון ההיאבקות אצלו. זה יהיה קרב סור מעניין, מה קרה לך ?

Daniel Bryan

New member
דעות קצרות

אירוע לא משהו, נהניתי מאוד מגראזה-הומיניק אבל השאר עד הנדריקס-קמפמן היה משעמם לדעתי. הנוקאאוט של הנדריקס היה מטורף, לא ראיתי את זה מגיע. המיינאיבנט היה אדיר לדעתי. לצערי קיבלתי ספויילר לגבי זהות המנצח בטוויטר אבל עדיין היה המון דרמה בקרב. GSP חזר בכושר מדהים ביחס למישהו שלא התחרה במשך שנה וחצי, אני מצפה מאוד לראות את הקרבות העתידיים שלו (בייחוד לקרב עם הנדריקס שאני מקווה שיגיע). החתך של קונדיט היה מכוער מאוד, זה רק אני או שהרופאים ב-UFC לא עושים עבודה טובה בכל הקשור לזה? היה סיפור שלם על זה עם סילבה ב-146 וגם עכשיו החתך נפתח בכל סיבוב והשפיע על התפקוד של קונדיט. בכ"מ קרב אדיר כמו שאמרתי ואני מקווה שהחופשה ש-GSP דיבר עליה לא רצינית כי הוא רק חזר ואני מסוקרן מאוד לראות אותו בעתיד.

blackcoldtiger

New member
GSP סנדק ה LAY&PRAY חוזר(לצערי)

בעוד קרב משעמם שכבר רגילים לראות, לא ניסה בשום שלב בקרב לסיים את הקרב, חוץ מלשכב על קונדיט ולעבור מטופ לסייד לא ראיתי ממנו כלום.

אני לא רואה שום מצב שGSP יעלה מול סילבה, לסילבה יהיה יתרון של 15 ק"ג עליו בקרב וGSP יתקשה מאוד להוריד אותו לקרקע, ניראה כבר לא שקול בכלל אבל לפחות נראה את GSP חוטף KO.

fatnoam

Active member
GSP נתן GNP איכותי

ובכלל לא Lay and pray.

אחרי הנוקדאון הוא היה יותר הגנתי, זה נכון, אבל מאוד מתקבל על הדעת בהתאם לנסיבות. משחק הקרקע שלו היה הרבה יותר תוקפני מבדרך כלל, בטח בסיבובים הראשונים, והוא בהחלט חיפש את הסיום. אתה לא צודק בביקורת הזו.

דיעות

GSP בקרב טוב מאד שלו יחסית לתקופה ארוכה של חוסר פעילות. הרגישו לקראת הסוף את החלודה שלו. אני שמח בשבילו שהוא הבריא לחלוטין מהפציעה.

בשני הסיבובים הראשונים ראינו את GSP נכנס לקרבות איגרוף עם קונדיט עם הרבה ביטחון, שהתערער בסיבוב השלישי עד הסוף. היו רגעים בסיבובים 4-5 שחשבתי שGSP הולך סוף סוך לסיים את קונדיט בעמידה, אבל הוא בחר לצלול ל comfort zone שלו ולהוריד לקרקע, שם הוא חטף כמעט כמו שהחטיף אבל ידע שהשופטים יתנו לו כי הוא בקנדה והוא למעלה.

שני שופטים שיכורים נתנו 45-50 לGSP. את זה שבסיבוב השלישי הוא חטף בעיטה לראש שהורידה אותו למזרן ואז GNP עצבני שעשה יותר נזק ממה שהוא עשה לקונדיט כל הסיבוב הזה הם לא ראו. היה לי דה ג'ה וו מהקרב עם מאט סרה. לזכותו יאמר ש GSP לא איבד אשתונות והצליח לעמוד. אין ספק שהאיש מוכשר ומרשים אבל את הסיבוב הוא הפסיד.

שני דברים לגבי הקרב שלו עם סילבה במידה ויתקיים:
1. אם סילבה ישתמש ברגליים הוא ימצא את עצמו על המזרן.
2. אם סילבה לא ישתמש ברגליים GSP ימצא את עצמו על המזרן.

למעלה