UFC 6 on FOX

דיעות

לא היו לי ציפיות מהקרב ב 125 אבל נהנתי ממנו מאד. דוגמא קלאסית לאיך כושר גופני יכול להפוך תוצאה של קרב.

רמפייג' בקרב פרישה מצויין שלו. הגיע קצת לא בכושר אבל נתן את כל הלב בקרב הזה והכריח את טיישירה להוריד אותו לקרקע.

סרוני קצת איכזב אותי. אני מאד אוהב אותו כלוחם אבל מה לעשות, כבד זה כמו אשכים רק חוקי...

BeniTaz

New member
מה?! טיישיירה פירק את ראמפייג' בעמידה

למרות שכולם ציפו שהוא יוריד אותו. כל המכות של ראמפייג' נבלמו.. טיישיירה הוכיח שהוא יכול גם להוריד את ראמפייג' לקרקע אבל רוב הקרב היה בעמידה בשליטת טיישיירה.

יא מגעילים.. תהיו הוגנים, תגידו שחשבתם שלראמפייג' יש יתרון בעמידה ואני אמרתי לכם שטיישיירה עדיף ממנו בעמידה ואכן ראמפייג' קיבל בראש.

moriarty

New member
אכן קיבל בראש

אכן טישיירה היה טוב יותר בעמידה, אבל רמפייג' הצליח להתאושש מכל המכות, ולקראת הסוף עשה הצגות של "מה? לא פגעת בי..."

באסטר1

New member
בוא נסכם צחי שטיישרה ניצח

אבל בעמידה זה היה תיקו
עזוב תנוקדאון לא ראיתי בכלל מה קרה שהיה שם נוקדאון
שני הלוחמים פשוט נחסמו בכל נסיון
הקרקע נתנה לטיישרה תקרב (גם מבחינת נתונים ראמפייג' פגע יותר אבל ניחא)

זה היה ראמפייג' לסיבוב וחצי השאר הוא רק רצה לנוח

BeniTaz

New member
איזה תיקו.. תראה את הקרב שוב

אחי, באמת אני לא מבין מה יש לכם? אם ראמפייג' היה עדיף בעמידה הייתי אומר.. למה תמיד הדעה צריכה להיות מוטה כלפי הלוחם האהוד?

א. היה נוקדאון יפה. כנראה מרוב המכות הזריזות של טיישיירה לא ראית

ב. רוב המכות של ראמפייג' נחסמו בהגנה גבוהה של טיישיירה. להבדיל.. האמת שאני התאכזבתי מהעמידה של ראמפייג'. הוא היה איטי, שקוף וחסר סבלנות. כל הפוזות שלו לא עושות לי את זה.
ג. טיישיירה נתן באדי שוטס יפות מאוד שהכבידו על ראמפייג' ויצרו נזק. האויר של ראמפייג' לא נגמר רק בגלל שהוא הופל לקרקע.
ד. מנצח בקרב מי שהמכות שלו הכי אפקטיביות ויוצרות נזק. אם אתה תיתן לי 30 מכות ואני אחסום את כולם ואצליח להוריד אותך במכה אחת או אפילו אצליח להכניס לך 10 מכות טובות.. אני נצחתי. אם כל לוחם היה מנצח לפי כמה מכות הוא שלח אז למה צריך לעבוד על טכניקה? אפשר סתם לזרוק הרבה מכות מהירות שלא עושות כלום וזה יספיק.

בקיצור.. אל תשגעו אותי
ראמפייג' דיי הושפל בקרב הזה בעמידה. אני חושב שטיישיירה נתן לו יותר מידי כבוד ויכול היה גם לסיים אותו. הקרקע לא היתה פלאן B זה היה סתם להשתעשע. רוב הקרב הוכרע כבר בעמידה.

moriarty

New member
לא היה תיקו בעמידה

טישיירה ניצח, כצפוי, בכל האספקטים של הקרב. בעיטות, אגרופים והאבקות.

פירק אותו בעמידה אתה אומר..?? אז למה הוא

הוריד אותו לקרקע? למה הוא לא סיים אותו? לא שמת לב שכל הקהל שורק בוז כשתיישירה הוריד אותו לקרקע? זה בגלל שראו שהוא לא מצליח לגבור עליו בעמידה. איזה קהל ישרוק בוז כאשר אחד הלוחמים הולך לקבל נוקאאוט?

הקרב הזה היה שקול בעמידה עם ייתרון קל לתיישירה בסיבוב הראשון. סיבובים 2-3 הוא חטף לא פחות ואיזה תנועות ראש של רמפייג', כמעט בלי אוויר בריאות, פשוט תענוג. גם בקרקע במאונט לא היה כבר לתיישירה אוויר כדי לסיים את זה .

מבחינתי רמפייג' בתחילת דרכו ב UFC מפרק את תיישירה בלי בעיות בכלל. קרב פרישה ענק של רמפייג' בכל מובן שהוא....

BeniTaz

New member
אוי נו באמת פאר..

הידעת, ב-MMA מותר להוריד לקרקע. זה עוד אספקט של הקרב שבו אתה יכולל לבסס את היתרון שלך על היריב. אם טיישיירה הוריד כל כך בקלות ראמפייג' לקרקע אז בוא תגיד לי אתה למה הוא העדיף לעמוד איתו רוב הקרב? זה לא שראמפייג' עצר טייקדאון. בגלל שהוא פשוט שלט בשניי האספקטים בלי בעיה.

מצטער.. הקרב הזה לא שקול ולא נעליים. בכל אתרי ה-MMA שנפגשתי איתם טיישיירה ניצח בכל הסיבובים.

אגב, זה לא קרב פרישה של ראמפייג', הוא פשוט עוזב את ה-UFC על רקע חילוקי דעות עם ההנהלה. ועוד משהו, ההבדל ביניהם בגיל הוא רק שנה. זה לא שראמפייג' "עבר זמנו" והוא פורש כפי שאתה מתאר. לא יודע על איזה קרב ענק שלו אתה מדבר.. הוא היה שק חבטות כל הקרב וחטף בראש גם בקרקע.

Ori L88

New member
43 קרבות לעומת 22.

ממש מעניין שבגיל ההבדל הוא רק שנה. אתה יודע טוב מאוד שזה לא הגיל אלא שזה כמות הקרבות והמלחמות שעברת , לא רק בMMA ברוב ענפי הספורט.
רמפייג' אולי רק בן 33 , אבל מבחינה פיזית הוא נראה בן 40+
כמו שאתה כועס על אחרים , שהם משוחדים כלפי רמפייג' אתה עוש את אותו דבר עם גלובר , זאת לא הייתה הופעה משכנעת שלו.

היתה לי הרגשה שתגיב ככה...

תסלח לי צחי, אתה מגיב כאילו התגובות שלי באות לעשות לך דווקא ולא להגיד את דעתי הכנה. מצד שני זה מראה כמה אתה מכבד את הדיעה האישית שלי.

וכרגיל, אתה מתסכל מהצד על קרב ולוקח את הדברים שקרו בו באופן טריוויאלי. אני אסביר:

אם טיישירה הצליח להוריד בקלות את רמפייג' לקרקע אז הוא יכל לעשות את זה כל הזמן למשך כל הקרב. זה מה שאתה חושב, נכון? אתה טועה!!!
הוא הוריד לקרקע כשהוא ראה הזדמנות!! וזו היתה הזדמנות חשובה בשבילו כי אם הוא לא היה מוריד בסיבוב השלישי הוא היה מפסיד את הסיבוב ומנצח בהחלטה חצוייה! שופט אחד נתן 29-28, להזכירך.

ואני אזכיר לך עוד קרב שבו לא הסכמנו: שוגון נגד וורה. שוגון ניצח סיבוב רביעי ב KO. זה אומר שהוא היה יותר טוב בעמידה? לא!!! הוא ניסה להוריד לקרקע כל הקרב כי וורה פיצץ אותו. הסיבה היחידה שהוא ניצח היא כי לוורה נגמר האוויר.

תסתכל על הקרב ולא רק על התוצאה. תרגיש מתי נוח ללוחם לעמוד ומתי יותר נוח לו להוריד לקרקע.

BeniTaz

New member
טוב כל אחד יישאר בדעתו ועם מה שהוא ראה

אני ראיתי גראפלר מנצח סטרייקר בעמידה ללא עוררין קרב שהתקיים 80% על הרגליים בניגוד לציפיות. טיישיירה השתיק את המבקרים שטענו שלראמפייג' יתרון בעמידה. אני שמח שיכולתי להציג לפורום לפני שנים לוחם שמעט מאוד הכירו והאמני בו לאורך כל הדרך. ואני גם שמח שהפרשנים שאני קראתי באתרי ה-MMA השונים חושבים כמוני לגביי הקרב.

אולי זה לא בסדר מה שאני אגיד אבל כן.. אני חושב שיש כאן גולשים שמפחדים להגיד "כנראה שטעיתי", "אוכל את הכובע", "טיישיירה ניצח בעמידה בניגוד למה חשבתי". במקום זה מספרים לעצמם סיפורים כדי לא להתמודד עם הטעות או עם ההערכה לפני הקרב. בכל מקרה אוהב אותך ואת דעותיך המקצועיות ותמיד נהנה לדון איתך

באסטר1

New member
טיישרה גראפלר מסטרייקר?

שנים שהוא יריב אימונים של צ'אק בעמידה..

בכל מקרה בנוגע למה שאמרת שאם אתן לך 30 מכות וכולם נחסמו ואתה 10 שפגעו אז ניצחת..נכון , וגם אם תעשה לי טייקדאון ואני אקום עדין תנצח רק בגלל הטייקדאון , אתה יודע איך מנקדים היום בMMA
לקרקע יש משקל מטורף לעומת העמידה

ונכון טיישרה לקח את כל ה3 סיבובים אין על זה חילוקי דעות אבל זה לא כמו שאתה מציג את זה שראמפייג' פוצץ , פוצץ זה מה שקרה לדוס סאנטוס
אין קשר לאהדה אני חושב שביכולת של ראמפייג' כיום עדיף לו לפרוש באמת כבר הוא ושוגון נהיו עגלות שאחרי דקה צריכים שנת צהריים

BeniTaz

New member
כן.. הוא קודם גראפלר

אבל לא פראייר בעמידה. אני לא אומר שהוא פיצץ את ראמפייג', אני רק אומר שהוא ניצח בודאות בעמידה. ולא "תיקו" כפי שהגדרת. או כפי שפאר כתב "קרב פרישה ענק של רמפייג' בכל מובן שהוא". שאחרים יגידו מי מגזים ומי לא.

אגב, אני מבין את האהדה לראמפייג', קודם כל מדובר בדמות ענקית! שופטי הצד נתנו לו ניצחון מתנה בקרב נגד מאצ'ידה ובקרב הזה היה רק שופט הזוי אחד שנתן לו סיבוב. הפרשנות בקרב היתה לגמרי מוטה (כרגיל) לטובתו. רוגן וגולדברג אף פעם לא התיימרו להיות אובייקטיבים ואחרי הכל מדובר בסמל אמריקאי בקרב האחרון שלו נגד ברזילאי.. ולכן אם יוצא לכם לראות את הקרב שוב תעשו את זה בלי ווליום. בטוח תקבלו קרב אחר.

אני לא חייב להסכים עם כל פרשן שהוא, בין אם זה

אתה, אלון פדות, או עידו פריינטה שהוא במקרה אחד המאמנים שלי.

כשראיתי את ג'קסון בחדר ההלבשה מול המצלמה ראיתי בנאדם חצי ישן, נראה כמו אדם מפוחד, ואמרתי לעצמי שזה לוחם שבא לחטוף בומבה, לקחת צ'ק וללכת הביתה. אלמלא ההורדות לקרקע הוא היה מנצח את הקרב הזה.
רמפייג' חטף בסיבוב הראשון אבל בשני ובשלישי הוא שיחק אותה פאסיב אגראסיב. הלך אחורה ולקח אוויר ומידי פעם הכניס קומבינציות נפלאות תוך הגנה שהסתמכה בעיקר על תנועות ראש. תצוגת איגרוף מאד מרשימה. זה מה שאני ראיתי, ואני לא צריך פרשנים שיכניסו לי שטויות לראש. וזה לא שאני איזה פאנבוי של ג'קסון. בשנתיים האחרונות הוא לא מרשים אותי בכלל.

וטיישירה לא הרשים אותי בכלל בקרב הזה. הוא בא בלי כושר והאמת שרמפייג' זה הלוחם הראשון הרציני שהוא פוגש. אני בטוח שהוא למד הרבה מהקרב עם ג'קסון.

BeniTaz

New member
ומה לגביי הנוקדאון שראמפייג' חטף?

תן לי פרשנות לזה.

אגב, ראו שהטייקדאונס של טיישיירה היו מנוגדים למתרחש בקרב. כלומר שהוא הוריד לקרקע לא בגלל שראמפייג' איים בעמידה. אלא בגלל שהוא ראה שראמפייג' כל כך חלש שהוא ינצל את זה גם בשביל להראות שליטה מלאה בקרב. והאמת זה מה שהוא אמר פחות או יותר במסיבת העיתונאים אחרי הקרב.
בסיבוב השלישי ראמפייג' היה גמור.. לא היה לו אויר בריאות. אתה מדבר על כושר?
טוב.. כנראה שבאמת ראינו קרב אחר.

אמרתי, סיבוב ראשון הוא חטף אבל כמו שאתה יודע

ב MMA יש 3 סיבובים שכל אחד מהם נשפט בנפרד. חשבת פעם למה, אגב? אז בא אני אסביר לך: בדיוק בשביל אנשים כמוך, שחושבים שלוחם לא בכושר יכול להתפוצץ על היריב שלו סיבוב ראשון, לא לסיים את הקרב ולהעביר אותה סיבובים 2-3 עם הורדה לקרקע ולקחת את הקרב. כי זה מה שטיישירה עשה, לקח את הקרב בגלל הורדה לקרקע. ולא שהוא עשה שם יותר מידי נזק. רמפייג' החזיר לו אגרופים מתוך המאונט כי הוא לא פחד להוריד את ההגנה מהפנים כי האגרופים חלשים.

שמת לב איך אני נכנס לדקויות של הקרב? אתה רואה מאונט, GNP, ואילו אני רואה מאונט, GNP חלש שמאפשר להוריד הגנה מהפנים ולהחזיר אגרופים בשיטת "בא יא מנייק".

במילים אחרות: הגיים פלן שלו היתה טובה,לא להתעסק עם רמפייג בעמידה כשהוא עייף וחוטף פצצות, קח אותו לקרקע איפה שהוא חלש.

אין ספק שטיישירה לקח את הקרב אבל בסיבובים 2-3 הוא הפסיד במימד העמידה.

למעלה