Vinney I have 2 problems with what you say

JimmyGee

New member
Vinney I have 2 problems with what you say

First:
Tuition in a US community college is aroun $3,000 / year.
Tuition in Israel (e.g., Tel Aviv university) is around the same $3,000.
Tuition in a 4-year US univerision is around $8,000 / year which is double but still affordable.
If you really have no money, you can get grants, scholerships and loans from the government.
I have never heard of anyone in the US who wanted to go to college and couldn't do it because of money.
I know people in college with no money who still made it.
I am not sure why people like you and the idiot democrats running in the primaries are trying to find a problem where there is none then make some people pay more taxes so that other people get something for free.
I am for making education affordable but it already is ($3K/year is affordable). And again if you are truly poor you can get grants, scholarships and loans. So what exactly is the problem? You are creating a problem where there is none.

Second:
It is a zero sum game. You say that we can take money from defense or other programs and use it to give free tuition (not affordable but free) to a portion of the population.
If there is really money that we can save in other programs (like defense) why not use it to pay for the deficit,or cut taxes or at the very least use it in something that we can all benefit from like healthcare?

vinney

Well-known member
אומנות השרשור... טוב, נמשיך.

קודם כל בוא לא נשווה מכללה אזורית בארה״ב לאוניברסיטת תל אביב.
&nbsp
אבל אם אתה מתעקש...
&nbsp
שכר לימוד בישראל מסובסד בחצי ללכל אזרח ללימודים לתואר ראשון ראשון.
למי ששירת בצבא או שירות לאומי יש סיבסוד נוסף שמכסה בין שנה לשנתיים של שכר לימוד.
בארץ סה״כ לתואר צריך שלוש שנים.
בארץ אפשר לגור בבית של ההורים כמעט בכל מקום בארץ ועדיין ללמוד באוניברסיטה מובילה ברמה העולמית.
בארץ אפשר למצוא אינספור משרות סטודנט ועדיין לגור במרחק נסיעה באוטובוס מהאוניברסיטה.
&nbsp
אני למדתי בארץ. עם שכר הלימוד המסובסד והמענקים מהצבא. סיימתי שני תוארים בלי אף אגורה של הלוואות סטודנטים או עזרה מההורים. מה איתך? לא ענית לי.
&nbsp
האם אתה טוען בשיא הרצינות שהייתי יכול לעשות את זה בארה״ב אם הייתי גר בחור דומה לחור בו חייתי בישראל? נגיד, תושב וויצ׳יטה או Coeur d'Alene יכול לעשות את זה בדיוק כמוני?
&nbsp
I call bullshit.
&nbsp
לגבי סכום אפס - זה לא סכום אפס. אנשים משכילים יותר מרוויחים יותר לא על חשבון מישהו אחר אלא על ידי ערך מוסף לכלכלה שהם מייצרים בזכות עצמם. מישהו שהלך לאוניברסיטה ועכשיו מרוויח אלף דולר בחודש יותר - לא לוקח אלף דולר ממני או ממך. הוא כן משלם מס על האלף דולר האלה, ואם המס הזה מסתכם בעוד אלף דולר מס בשנה - אז הוא שילם את שכר לימוד החינם שלו תוך קצת יותר מעשור, וכל דקה מעבר לזה זה רווח של כולנו.

JimmyGee

New member
A few answers

.
שכר לימוד בישראל מסובסד בחצי ללכל אזרח ללימודים לתואר ראשון ראשון.
Same in the US. The states subsidize community colleges and public universities for their residents. This is why they are affordable

למי ששירת בצבא או שירות לאומי יש סיבסוד נוסף שמכסה בין שנה לשנתיים של שכר לימוד.
Even better in the US. If you go to the military here or even ROTC, your college degree will be free plus many other benefits.Not to mention you'll get paid when you serve. This is a good option for many people.

בארץ אפשר לגור בבית של ההורים כמעט בכל מקום בארץ ועדיין ללמוד באוניברסיטה מובילה ברמה העולמית.
There is a community college within reaching distance of almost any place in the US.

אני למדתי בארץ. עם שכר הלימוד המסובסד והמענקים מהצבא. סיימתי שני תוארים בלי אף אגורה של הלוואות סטודנטים או עזרה מההורים. מה איתך? לא ענית לי.

Good for you. In the US, if you went to the military (same as you did in Israel) your degree would have been paid for. I did one degree in Israel and one in the US. My parents helped me with both. I also worked to pay the rest.
האם אתה טוען בשיא הרצינות שהייתי יכול לעשות את זה בארה״ב אם הייתי גר בחור דומה לחור בו חייתי בישראל? נגיד, תושב וויצ׳יטה או Coeur d'Alene יכול לעשות את זה בדיוק כמוני?
Yes, a resident of Wichita can go to community college then a public univeristy. Not sure what your point is. The US is a bigger country. So what?

לגבי סכום אפס - זה לא סכום אפס. אנשים משכילים יותר מרוויחים יותר לא על חשבון מישהו אחר אלא על ידי ערך מוסף לכלכלה שהם מייצרים בזכות עצמם. מישהו שהלך לאוניברסיטה ועכשיו מרוויח אלף דולר בחודש יותר - לא לוקח אלף דולר ממני או ממך. הוא כן משלם מס על האלף דולר האלה, ואם המס הזה מסתכם בעוד אלף דולר מס בשנה - אז הוא שילם את שכר לימוד החינם שלו תוך קצת יותר מעשור, וכל דקה מעבר לזה זה רווח של כולנו.
You don't need everyone to have a college degree to make the economy better. There are already too many people with college degrees that they are not befitting at all from in terms of a better job / salary.
We actually need more plubmers, electricians, landscapers, consturction workers.
And like I said, I have never heard of anyone in the US who didn't go to college because of money. No matter how poor they are. Making it free will cost the economy and not make it better at all

vinney

Well-known member
יש כמה הבדלים

בארץ הסיבסוד הוא להשכלה ברמה עולמית, לא (רק) מכללות דרג ג׳. אבל הסכמנו כבר שסיבסוד כלשהו זה כבר טוב. יופי. אני גר בקליפורניה, פה מקבלים גם סיבסוד במוסדות ברמה עולמית (UC וכד׳), שזה מצויין. מצב דומה כמדומני יש גם בטקסס ומדינות נוספות. אבל האם זה עושה את ההשכלה נגישה לכולם? לא.
&nbsp
לגבי מענקים מהצבא - ההבדל בין ישראל לארה״ב הוא שבישראל נדיר למצוא מישהו שלא שירת בצבא. בישראל גם לשירות צבאי יש משמעות אחרת לחלוטין. זה נכון שבארה״ב מי שמתנדב לשירות צבאי מקבל גם חינוך וגם בריאות בחינם, אבל השירות בארה״ב אינו חובה וזה אחד מהדרכים שארה״ב ״משכנעת״ אנשים להתגייס. אבל מה עם אלה שלא מתגייסים?
&nbsp
זה נכון שלא כולם צריכים השכלה, וזה נכון שהכלכלה תרוויח גם מאנשים לא משכילים.
&nbsp
אבל השאלה היא מי צריך לקבל את ההחלטה. האם אנשים שידם אינם משגת נשארים בתחתית הסולם כי ידם אינה משגת, או כי הם בוחרים לוותר על ההזדמנות שלהם להשכלה הגבוהה?
&nbsp
״I have never heard of anyone in the US who didn't go to college because of money.״
&nbsp
אני שמעתי, אבל זה לא משנה. אני אתן לך דוגמא אחרת. אתה טוען שאפשר ללכת ללמוד על מלגות והלוואות. אני מכיר מישהו שעשה את זה. למד לתואר ראשון על הלוואות, יצא כמה וכמה עשרות אלפי דולרים של חוב. אבל מה, החוב תלוי בהכנסה, ואם הבן אדם לא מגיע לסף הכנסה כלשהו תוך X שנים - החוב מתבטל.
&nbsp
מה עשה הבן אדם? וזה בן אדם אמיתי, שאני מכיר. הוא לא עבד יום עד תום אותן X שנים. המשיך ללמוד על מלגות (לא הלוואות הפעם), קיבל דוקטורט, X שנים עדיין לא תמו - המשיך לא לעבוד. עשה עוד דוקטורט. אז X שנים תמו, התחיל לעבוד במשרה מלאה ולהרוויח.
&nbsp
במבחן התוצאה הבן אדם למד לתואר ראשון בחינם על חשבון העזרה מהתקציב הפדראלי. אבל מה, בגלל הstrings attached לעזרה הזאת, הבן אדם נמנע מלתרום לכלכלה (ולעצמו!), העבודה שהוא עושה עכשיו אחרי שני דוקטורטים לא באמת שונה ממה שיכול היה לעשות עם תום התואר הראשון, והוא מרוויח אפילו פחות ממה שיכול היה עכשיו להרוויח אם היה מתחיל לעבוד מיד עם תום התואר.
&nbsp
אבל את ההלוואה לא היה צריך להחזיר.
&nbsp
האם זאת ההתנהגות שאתה רוצה לעודד?

JimmyGee

New member
Again you are working hard to find a problem

where none exists. At least not a signficant one. You can find small problems everywhere. No system is perfect..
Is the system perfect here? of course it's not. So what? Does it mean you need to completely change it at the expense of the taxpayers? I don't think so
In Israel you got a better susbisy because you served in the military. Do the same here. Serve in the military and your college will be free.
To summary this:
I have never heard of anyone who really wanted to go to college, had the brain and attitude to go to college and didn't go because he/she had no money.
If you are smart about it you can work part time and pay for most of it.
If you are truly poor you will get grants and small loans that will cover it.
So again, there is no problem here for anyone. A few examples of people who scammed the system don't matter. People scam any system. No system is perfect.
Democrats should fix real problems like the staggering costs of healthcare and hopefully provide medicare for all in instead of Obamacare.
Don't instead look for problems where none exist so you can raise our taxes and make us pay for some lazy bums.
Most states if not all provide affordable community colleges and public universities. If your state doesn't, lobby it to do so at the state level. Don't make us all pay for it at the federal level.

vinney

Well-known member
בהודעה אחרת כתבת שהבעיה קיימת ושהפתרון הוא מימון ציבורי

אתה סותר את עצמך. הזכרת קודם את הבת של הידידה שלומדת בחינם על חשבון משלם המסים ובאותה נשימה אמרת ״הנה, אין בעיה״. אז אני אומר לך ״בוא נעשה שכולם ילמדו בחינם על חשבון משלם המסים, לא רק המקושרים כמו הבת של הידידה שלך״, ואתה אומר ״אין בעיה״.
&nbsp
אם אין בעיה - למה הבת של הידידה שלך לומדת על חשבון משלם המסים חינם אין כסף?
&nbsp
אתה ממשיך להשוות לישראל. לא, בישראל אתה לא תקבל סיבסוד כי שירתת בצבא. בישראל תקבל סיבסוד כי אתה אזרח. אתה יכול לקבל מימון נוסף אם שירתת בצבא. אבל את 50% סיבסוד אתה תקבל כמו כולם, לא משנה כמה אתה ערבי או חרדי.
&nbsp
״I have never heard of anyone who really wanted to go to college, had the brain and attitude to go to college and didn't go because he/she had no money.״ - ברור, אני מאמין לך. גם בשרשור הזה אתה מראה יכולת שלא לשמוע דברים שאומרים לך, וודאי שלא שמעת. לא מן הנמנע כי לא רצית לשמוע. או כי פשוט במעגל החברתי שלך אין עניים.
&nbsp
״If you are truly poor you will get grants and small loans that will cover it.״ - שוב אתה מזכיר את הנדבות וטוב לבם של אחרים או שיעבוד להלוואות סטודנטים לכל החיים בתור פתרון. למה אתה חוזר על משהו כל הזמן בלי להתייחס למה שאני אומר?
&nbsp
אני לא רואה סתירה בין טיפול במערכת הבריאות לבין טיפול במערכת החינוך. אלה שני דברים שהם לא קשורים אחד בשני ולא תלויים אחד בשני.
&nbsp
לגבי סטייטים - אני מזכיר לך שטראמפ פוגע ביכולת של הסטייטים לעשות בדיוק את זה. אני משלם 40% מההכנסה שלי לממשל הפדראלי, כמה לדעתך אני יכול לשלם לסטייט?
&nbsp
הממשל הפדראלי לוקח ממני את הכסף, ואני רוצה שהכסף הזה יושקע בחינוך ולא במלחמות. אני מבין שסדרי העדיפויות שלך אחרים, וזה בסדר. אתה חושב שזה בסדר גמור לגנוב ממני וממך את הכסף שהרווחנו ביושר ולתת אותו לדונלד טראמפ (ההוא שלא שילם מסים במשך שנים). אני לא, ואנחנו לא מסכימים. אתה חושב שזה בסדר לגרום לאנשים עניים לזחול על הברכיים ולהתחנן למישהו עשיר שיזרוק להם נדבה כדי שיוכלו לצאת ממעגל העוני, אני לא. ואנחנו לא מסכימים. אתה חושב שזה בסדר לשעבד אנשים צעירים בתחילת חייהם לחוב של עשרות אלפי דולרים שיסנדל אותם לשנים, אני לא. ואנחנו לא מסכימים.
&nbsp
זה בסדר שאנחנו לא מסכימים.

JimmyGee

New member
You keep not making sense Vinney

There is no high education problem in the US
Show me 1 person that really wanted to go to college had the attitude and brain to do it but wasn't able to because of money.

Show me one person that was smart about college (that is, went to an affordable public university and did a degree that leads to a job) and ended up buried in debt.
Yes, there are these kids who go to a private college that costs $70K per year and study music or history. They end up with no job and a mountain of debt. But how is that my problem?

There are people who make more money than me but spend it all on expensive cars, houses, cloths, vacations and even take on loans to do that. When their kids are 18 they cannot help them pay for college. How is that my problem?

JimmyGee

New member
As to "begging" for grants you are clueless dude

Let's start with the tax credit you get of $2,500, $1000 of which is refundable.

In other words if a community college costs $3,000 after the refundable credit it only costs you $2,000. If you work or your parents do you can take advantage of the entire $2,500 which means that it only costs you $500
No begging needed. So a community college in the US only costs about $500 after the tax credit (no begging needed). A public university only costs $5,500. The community college becomes much cheaper than Israel. The public univeristy is slightly more.

Now as to grants, there are a lot of grants (not loans) for low income people you can take advantage of including from the federal government.
Educate yourself on the subject before you ask the rest of us hard working people to take our hard earned money and give it to lazy bums.

vinney

Well-known member
בחיי אתה חיי בלהלהלנד...

לא התייחסת בכלל לדוגמא שנתתי לך קודם. אתה ממשיך לטעון משהו משהו על tax credit שזאת שטות מוחלטת. כן, 1000 זה refundable, אבל שאר ה1500? זה מניח קודם כל שאתה משלם 1500 מס, תראה לי ילד בן 18 שמשלם כל כך הרבה מס בזמן התיכון או freshman year שלו. זה לא קיים, זה שטויות, זאת הנחה על הנייר בלבד. גם ה1000 refundable לרוב ילך להורים ולא לילד כי לרוב הם בכלל לא מגישים את הדו״חות מס שלהם בעצמם.
&nbsp
״No begging needed״ - לפני שניה טענת שיש מלגות ומענקים, איך מקבלים אותם אם לא בתחנונים?
&nbsp
כנראה שה"Educate yourself" עובד לשני הכיוונים. אתה טוען, כמו כל רפובליקני מצוי, שכל מי שלא מצליח לא מצליח כי הוא עצלן. בעיניי זאת זילות מולחטת בכבוד האדם. זאת בדיוק הגישה שמקבעת את העוני. אני לא מקבל את הטענה הזאת שכל מי שלא מצליח לא מצליח אך ורק כי הוא עצלן, להיפך.
&nbsp
אני חושב שהרבה יותר אנשים היו יכולים להצליח הרבה יותר אם רק הייתה להם אפשרות. לרוב העניים, העניים באמת, לא הפרזיטים כמו הבת של הידידה שלך, אין בכלל גישה להשכלה גבוהה. אפילו לא לcommunity college. הם לא יעלו על דעתם לכתוב מכתבי תחנונים לאנשים עשירים כי למה שאנשים עשירים יתנו להם משהו? הם ילכו לעבוד באמצע התיכון ולעולם לא יחזרו ללימודים. קרדיטים? מענקים? מה אתה סח בכלל...

JimmyGee

New member
How is filling out a Pell grant like "begging" a rich

person for money?

How exactly am I going to differentiate between poor kids who I want to help and the kids of Bill Gates and Warren Buffet (and everyone in between) who don't need any of my help without asking them to fill out an application?

vinney

Well-known member
ואגב, אם אתה רוצה שאלמד - למה שלא תתן קישורים

איפה יש את כל המענקים הנפלאים האלה שאפשר לקבל אם רק לוחצים על הכפתור?

בוא, educate me.

JimmyGee

New member
First of all I am not a Republican

I despise the Republican party and I can't stand Trump.
I voted for Obama twice and for Hillary in the last round.
And even in the next round I have no plans to vote for Trump and hope he loses.
That doesn't mean that Republicans are always wrong on every issue and democrats are always right on every issue

I already showed you that all you need to do as an 18-year old is go to Turbo Tax, fill out a tax return for free and a $1,000 credit will show up that will let you pay for community college / public university.

Now for you education here you go:
The Pell Grant is what is given to low income families that should be more than enough to cover community college / public univeristy tuition.

https://eligibility.com/pell-grants
And sorry for making these poor college kids do a little more than just push a button before I send them $1,000s of dollars of my tax money that I worked so hard for

vinney

Well-known member
טוב, כמה נקודות שכבר התייחסתי אליהן בעבר

א. זה דורש הגשת בקשה מפורשת, זאת אומרת זה קודם כל דורש שמישהו יידע על זה, ויבקש את זה. זה בעיניי מכשול. אם כבר אתה נותן את הכסף - אז תן את הכסף, למה לשים מכשולים?
&nbsp
ב. זה מבוסס על FAFSA ולוקח בחשבון את הכסף של ההורים. מהכרות אישית יש אנשים שהוריהם לא מוכנים לתת להם גרוש, אבל הם לא מקבלים שום הטבה תלוית FAFSA כי להורים יש כסף. זה עוד מכשול. אתה לא תמיד יכול לדעת איזה כן צרעות יש לאנשים בתוך המשפחה, ואתה לא תמיד יכול לדעת למה אנשים לא מוכנים לקחת כסף מהוריהם או למה הוריהם לא מוכנים לתת להם, אבל אלה מצבים שקיימים, ודי נפוצים.
&nbsp
ג. הסכומים די מוגבלים. אתה עצמך ציינת סכום של כ8 אלף דולר לשנה במקומות "זולים", ואילו המקסימום של המענק הזה הוא 5775, ז"א עדיין צריך 2-3 אלף דולר מאיפשהו אפילו בשביל המקומות הזולים ביותר.
&nbsp
אבל בגדול זה בדיוק העזרה שאני מדבר עליה. כך שהטענה שלך ש"יקחו ממני כסף לטובת עצלנים" מתבטלת, כי הרי הנה - בעצמך הבאת לי הוכחה לכך שזה כבר קיים בצורה כלשהי. עכשיו מה שצריך זה להוריד את המכשולים המיותרים, אולי להוריד את המתווכים, ופשוט לתת את הכסף ישירות למוסדות שלוקחים את הסטודנטים האלה ולכסות את המלוא העלות.
&nbsp
&nbsp
אפשר להתנות המשך של הסיבסוד בהישגים, אני מניח שאם מישהו יתקבל להרווארד אז זה לא סתם, אבל אין לי בעיה עקרונית לדרוש שעל הסטודנטים לעמוד בממוצע כלשהו. למעשה זה בעניי הרבה יותר הגיוני מלקשור את זה להון של ההורים.
&nbsp
כן, עדיין צריך איזשהי בקרה כדי לוודא שאכן הסטודנט עומד בקריטריונים, אבל אני חושב שצריך להפריד את צרכי הסטודנט ממשפחתו, ולבדוק רק את המצב הכלכלי של הסטודנט עצמו. אם המשפחה מוכנה למממן את שכר הלימוד - תן למשפחה את הקרדיט במס. לא מוכנה? לא צריך.
&nbsp
אני רואה בהשקעה בחינוך ציבורי ערך עליון, וכמו עם בריאות - זאת השקעה משתלמת. גם אם הם לומדים ספרות אנגלית, ובעיקר אם הם לומדים מקצועות שיכולים לפרנס אותם הרבה יותר ממה שהם או הוריהם מתפרנסים עכשיו.

JimmyGee

New member
Answers

א. זה דורש הגשת בקשה מפורשת, זאת אומרת זה קודם כל דורש שמישהו יידע על זה, ויבקש את זה. זה בעיניי מכשול. אם כבר אתה נותן את הכסף - אז תן את הכסף, למה לשים מכשולים?
What do you mean give the money with no application? How do I know if it's a low income person or the son of Bill Gates?
ב. זה מבוסס על FAFSA ולוקח בחשבון את הכסף של ההורים. מהכרות אישית יש אנשים שהוריהם לא מוכנים לתת להם גרוש, אבל הם לא מקבלים שום הטבה תלוית FAFSA כי להורים יש כסף. זה עוד מכשול. אתה לא תמיד יכול לדעת איזה כן צרעות יש לאנשים בתוך המשפחה, ואתה לא תמיד יכול לדעת למה אנשים לא מוכנים לקחת כסף מהוריהם או למה הוריהם לא מוכנים לתת להם, אבל אלה מצבים שקיימים, ודי נפוצים.
I am sorry. If the parents don't want to help their own kids why should I? If you think I should, I got two kids you are welcome to help with financing their college degrees
ג. הסכומים די מוגבלים. אתה עצמך ציינת סכום של כ8 אלף דולר לשנה במקומות "זולים", ואילו המקסימום של המענק הזה הוא 5775, ז"א עדיין צריך 2-3 אלף דולר מאיפשהו אפילו בשביל המקומות הזולים ביותר.
Work part time, go to the military and get it for free, save for your kids. If you put away $20 per month when your kids is born in a college savings account that has tax benefits as well your kids will be able to go to college for free
אבל בגדול זה בדיוק העזרה שאני מדבר עליה. כך שהטענה שלך ש"יקחו ממני כסף לטובת עצלנים" מתבטלת, כי הרי הנה - בעצמך הבאת לי הוכחה לכך שזה כבר קיים בצורה כלשהי. עכשיו מה שצריך זה להוריד את המכשולים המיותרים, אולי להוריד את המתווכים, ופשוט לתת את הכסף ישירות למוסדות שלוקחים את הסטודנטים האלה ולכסות את המלוא העלות.
In a pefrect world you will be able to click a button and get enough money to go to an ivy league school. That's not how the world works.

אפשר להתנות המשך של הסיבסוד בהישגים, אני מניח שאם מישהו יתקבל להרווארד אז זה לא סתם, אבל אין לי בעיה עקרונית לדרוש שעל הסטודנטים לעמוד בממוצע כלשהו. למעשה זה בעניי הרבה יותר הגיוני מלקשור את זה להון של ההורים.

כן, עדיין צריך איזשהי בקרה כדי לוודא שאכן הסטודנט עומד בקריטריונים, אבל אני חושב שצריך להפריד את צרכי הסטודנט ממשפחתו, ולבדוק רק את המצב הכלכלי של הסטודנט עצמו. אם המשפחה מוכנה למממן את שכר הלימוד - תן למשפחה את הקרדיט במס. לא מוכנה? לא צריך.

אני רואה בהשקעה בחינוך ציבורי ערך עליון, וכמו עם בריאות - זאת השקעה משתלמת. גם אם הם לומדים ספרות אנגלית, ובעיקר אם הם לומדים מקצועות שיכולים לפרנס אותם הרבה יותר ממה שהם או הוריהם מתפרנסים עכשיו.

vinney

Well-known member
טוב, ברור שלא נסכים. בכל אופן, לגבי הומעמדים

אני מציע להזהר מלקבע עמדה על סמך הצעה שמסוכמת בclick-bait כזה או אחר. אחרת אתה מוצא את עצמך מתווכח עם אנשי קש בלי סוף, כי אתה ממלא לעצמך את הפרטים, הצד השני ממלא לעצמו את הפרטים, ואז אתה מוצא את עצמך מתווכח על משהו שבכלל לא הוצע על ידי אף אחד.
&nbsp
זה גם גורם להרבה ספינים, בין אם בין תומכים ובין אם בין מתנגדים.
&nbsp
לפני שאתה מגבש עמדה על מועמדים אני מציע שתבחן את ההצעות שלהם ביתר פרוטרות ותנסה להבין את הערכים שעומדים מאחורי ההצעות. רוב ההצעות שמוצעות במהלך קמפיינים לעולם לא ממומשות, כדאי לקחת את זה בחשבון. מה שכן מתממש זה משהו בכיוון, משהו בקירוב, או משהו שמסתמך על אותו הערך.
&nbsp
ואז השאלה היא בעצם מה הם הערכים שאתה רוצה שייוצגו, ולא איזה הצעה מפורטת מועמד אחד מתוך 20 בפריימריז מביא לך. אם נקח לדוגמא את הקרב ההולך לקרות ב2020 - מהצד הימני יש לך את טראמפ, אם ערכי השוביניזם, קסנופוביה, בדלנות, שמרנות חברתית קיצונית, הדתה, ועידוד הפערים בכל דבר. מהצד השמאלי יש לך עכשיו 20 מועמדים לבחור בהם. אילו ערכים אתה רוצה לראות עומדים לבחירה מול אלה של הרפובליקנים? וכן, חינוך זה בעיניי ערך, ואיך בדיוק אתה מממש מדיניות על פי הערך הזה זה כבר עניין לדיון, אבל האם אתה רוצה את הערך הזה מיוצג או לא? כנ"ל בריאות, כנ"ל הפרדת דת ומדינה, כנ"ל חופש העיתונות וכד'.

JimmyGee

New member
I agree with you on that one

One last thing to summarize our discussion on education.
Today parents already get a $2,500 tuition credit and a $500 dependent credit for their college kids.
This is enough to fully pay for tuition in a community college and leaves about $5,000 they still need to pay for tuition / books in a public univeristy.
If you divide the $10,000 by the 4 years it is very similar if not cheaper than what students have to pay in Israel.
If Democrats are worried about students with parents who dislike them so much that they won't even give them the $3,000 per year credit they get for free from uncle Sam then Democrats can make the whole amount of $3,000 refundable (not just $1,000 of it) so these students with hating parents can get that money themselves.
Democrats can propose and pass this legislation today in the House they control. If they make a good argument for it, the Senate may pass it as well. They don't have to wait until 2020. And believe me, most Republicans would probably not oppose it.
As to the candidates on the Democrats side. I really hope someone really good emerges that I can vote for. The last thing I want to do is vote for Trump or see him win.
These running Democrats just need to change their image from radical socialists yelling we want to take your money middle/upper middle class and give free stuff to other people.
This doesn't work for anyone in the middle like me.

JimmyGee

New member
Looks like Biden is leading right now

If Biden wins the primaries and takes a good running mate (Michelle Obama?) it will be the dream team.
That something I can support. Biden can probably beat Trump blindfolded with his hands tied behind his back.

danacama10

New member
אבל הוא בכלל לא התייחס למועמדים של 2020

אז מה פתאום "בכל אופן, לגבי המועמדים".

vinney

Well-known member
הא, כי המקור של הדיון היה בשרשור אחר

התחלנו מההצעה של אליזבת ווארן למממן השכלה גבוהה ברמה מסויימת בחינם (אם זכרוני אינו מטעה אותי היא דיברה על רמה של מוסדות חינוך ציבוריים, אבל תכל׳ס, וזאת הנקודה שלי, לא בדיוק מדובר בהצעה מפורטת עם כל התנאים ומקורות המימון שאפשר באמת לדבר עליה, יותר הצהרת עקרונות).

Midriff

New member
רק לגבי המתמטיקה

לא יודעת איפה אתה גר, אבל מנסה לעשות את החשבון במדינה שלי, שנת לימודים לתושב המדינה באוניברסיטה המקומית היא מעל $10K לשנה. לא כולל מגורים ואוכל. הקומיוניטי קולג' עולה $3200 אבל אין בעיר שלנו אז אנחנו כבר מדברים על מגורים ואוכל או לנסוע שעה לכל כיוון כל יום (דלק ומכונית) ולגור על חשבון ההורים (ויש פה לא מעט ערים קטנות שהם 2-5 שעות מהקומיוניטי קולג' הקרוב אליהם)
אז נחמד שאצלכם עולה $5500 אבל אם אני עושה את החישוב שאתה הזכרת ואין לי גרוש מההורים אז אנחנו כבר מדברים על חוב של $30K לפני מגורים אוכל ו/או דלק

למעלה