Vinney I have 2 problems with what you say

JimmyGee

New member
My math

One year in a NC community college costs $3,000 (tution and books).
One year in a public college costs $8,000 (tuition and books).
You get back $2,500 as a tax credit for tuition and $500 for adding them as a dependent to you tax return every year. Assuming as a parent you don't hate your kids and are OK giving them at least the money you get for free from uncle Sam.

So 4 years (2 community college and 2 putlic university) of tuition and books cost:

$0 for the first 2 years of community college
$5,500 for each of the next two years
The total for 4 years is $11,000

JimmyGee

New member
To be clear I am spending on my kids a lot more

I don't just cover tuition for my kids.
I also help them with rent, food and entertainment.
So I end up spending almost $20K per year per child and they give me some of the money back when they work part time.
I dot it because I can afford to help them but that was not the point of the discussion.
The point was how much they would need to cover tuition and books if they had no help from anyone.

danacama10

New member
משלם 40% מס לממשל הפדראלי

מעניין מאוד, בהתחשב שהמקסימום אם אתה מרוויח לפחות חצי מליון $ הוא 37%. אפשר אפילו לקרוא לך שקרן. נעזוב גם את הסיכוי שמישהו שהפך עולמות כדי להגיע לכאן ושכל היום וכל הלילה יושב ומטריד אנשים בפורומים השונים מרוויח 500K $.
כמה לדעתי אתה יכול לשלם לסטייט? כמה שהסטייט תדרוש.
יפה שאתה רוצה שהממשלה תשקיע בדיוק בדרישות שלך. מזל שהרבה אנשים לא חושבים שחשוב לממן לכל נער בן 18 תואר ולהפוך את התואר הראשון להמשך בית הספר. מי שכל כך טיפש וגם עם עזרת הקאונסלר בבי"ס לא יודע שיש מלגות, כנראה באמת הוא לא חומר אפילו לא לקומיוניטי קולג'. ומי שחושב שלעשות אפליקציה למלגות שווה להתחננות, גם הוא לא מטריה לאקדמיה.
במקום לדחוף כל ארחי פרחי לעשות תואר על חשבון משלם המיסים (כמובן, המליונרים ישלמו גם על זה, אז who cares) ולהוזיל עוד ועוד את התואר הראשון, צריך להרחיב את מערך internship למקצועות שונים. ואגב, ידוע לי שזה קיים כבר בתיכונים קיום.
תמשיך אתה לחשוב שלכולם "מגיע" שיממנו אותם מבלי שינקפו אצבע פשוט כי יש אנשים עשירים.
זה בסדר גמור שיש אנשים שחושבים שצריך שארה"ב תהפוך לסוציאליזם; זה מבטיח שעוד ועוד יברחו מהדמוקרטים.

vinney

Well-known member
צודקת, עיגלתי קצת, המס השולי שלי הוא 35%.

עוד קצת NIIT, מדיקאייר נוסף, וכד׳, לא מגיע בדיוק ל40%, אבל לא רחוק.
&nbsp
נכון שבסיכום כל המדרגות המס יותר נמוך, אבל בפועל אני משלם כמעט 40% על כל דולר נוסף שאני מרוויח. אני מבין שאת מקנאה, אבל זה בסדר. אני מרוויח לא רע.
&nbsp
״כמה לדעתי אתה יכול לשלם לסטייט? כמה שהסטייט תדרוש״ - לא. כמה שאני ארשה לסטייט לגבות ממני. בקליפורניה מסים דורשים רוב גבוה מאוד (שני שליש מחוקקים) או משאל עם (למסי רכוש/sales).
&nbsp
״מזל שהרבה אנשים לא חושבים שחשוב לממן לכל נער בן 18 תואר ולהפוך את התואר הראשון להמשך בית הספר״ - מזל? לא חושב. הרבה? נראה בבחירות הבאות. אולי אני במיעוט, וזה בסדר גמור, לא תמיד כולם מקבלים את כל מה שהם רוצים. אני מניח שאת עוד לומדת את הנושא הזה.
&nbsp
״במקום לדחוף כל ארחי פרחי לעשות תואר על חשבון משלם המיסים (כמובן, המליונרים ישלמו גם על זה, אז who cares) ולהוזיל עוד ועוד את התואר הראשון, צריך להרחיב את מערך internship למקצועות שונים. ואגב, ידוע לי שזה קיים כבר בתיכונים קיום. ״ - למה במקום ולא בנוסף? למה הכל זה ״או זה או זה״? ״או שחור או לבן״? למה אין איזו אמצע או פשרה בעולם שלך?
&nbsp
״תמשיך אתה לחשוב שלכולם "מגיע" שיממנו אותם מבלי שינקפו אצבע פשוט כי יש אנשים עשירים. ״ - לא חושב שאפשר להצליח ללמוד באף אוניברסיטה, אפילו זאת של טראמפ, בלי לנקוף אצבע. אבל אולי יש לנו נסיון חיים שונה. מה אני יודע, אני מרוויח יותר מחצי מליון דולר בשנה בסך הכל...
&nbsp
״זה מבטיח שעוד ועוד יברחו מהדמוקרטים״ - זה לא מסתדר עם המציאות האובייקטיבית, אבל ניחא. בשלושה עשורים האחרונים מ1990 עד 2019 בינתיים הרפובליקנים קיבלו רוב קולות האזרחים בבחירות לנשיאות רק פעם אחת. מתוך 7 מערכות בחירות. רק אומר. זה ששיטת הבחירות אומרת שמי שהפסיד במליוני קולות עדיין יכול לקבל את המינוי רק אומר שהשיטה קלוקלת, לא ש״בוחרים מהדמוקרטים״.

danacama10

New member
לא, אתה תשלם לסטייט כמה שהיא תדרוש

אתה לא יכול להרשות. אם נניח שיש לך בכלל זכות בחירה, אתה קול אחד בודד וקטן וכאדם אחד אין לך שום השפעה. אם יגידו לך 15% תשלם אותם כמו גדול, או שתלך לכלא ותשלם קנסות.
ואם אתה רוצה לממן לכל נער בן 18 תואר ראשון, צפה שהמיסים שלך יגדלו. אתה עשיר מספיק, לטענתך.
שוב השקר שאתה מרוויח יותר מחצי מליון דולר?
השיטה קלוקלת?
גם רקדנית רוקדת לא טוב בגלל הריצפה העקומה. יש עוד הרבה דברים מקולקלים - למשל, שתינוק שנולד בארה"ב למישהו ששוהה בה בצורה בלתי חוקית מקבל אזרחות אמריקאית. לו זה היה תלוי בי, לא היתה לי בעיה לשנות את שיטת הבחירות, לו היו מסלקים את הבלתי חוקיים ולא היו נותנים אזרחות לתינוק שנולד כאן ללא חוקיים. תיקון יסודי של מה שמקולקל במערכת.

vinney

Well-known member
זוכרת שנורא כעסת עליי שלא דיברתי אלייך יפה?

זוכרת שטענת בפני כולם שאני המנוול ותמיד היית נחמדה ומנומסת כלפיי? זוכרת שטענת שצריך לחסום אותי כי אני מרעיל את הפורום?
&nbsp
אז טענת....
&nbsp
יש הרבה דברים שלא תלויים בך כמו שיש הרבה דברים שלא תלויים בי. אבל העובדה היא שיש הרבה יותר תמיכה באלו שמייצגים את דעותיי מאלה שמייצגים את דעותייך, למרות שאלה שמייצגים את דעותייך אכן נמצאים בשלטון.
&nbsp
אז כשאת מדברת על "בוחרים מהדמוקרטים" תזכרי שאת במיעוט הולך וגדל שמחזיק בשלטון בניגוד מוחלט לרצון העם ותשמחי שבינתיים יש לך את האופציה להצדיק את עצמך ב"הרבה דברים מקולקלים, אז אני מנצלת את מה שטוב לי".
&nbsp
אני מבין שאין לך בעיה לשנות את שיטת הבחירות בתנאי שהמיעוט הגזעני והאלים שאת משתייכת אליו ימשיך להיות בשלטון, אבל לרוב, אותו רוב שאת לא נמצאת בו, ואותו רוב שמצביע נגד דעותייך כבר עשורים - יש בעיה.

danacama10

New member
עליך לא כעסתי

ריחמתי על הרמה של מי שמרשה לעצמו לכנות מישהי מנוולת, מרשעת, ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה. אם זה חוזר על עצמו, אתה מחוק אצלי לתמיד.

vinney

Well-known member
אני מבין שדיון ענייני שוב לא יהיה איתך...

לא איכפת לי אם אני מחוק אצלך או לא, זה באמת לא מה שחשוב לי בחיים. רק פעם הבאה שאת מתחילה להתלונן שלא דיברו אלייך יפה - אל תבואי אליי בטענות. מילה אחת רעה לא אמרתי לך ואת לא מפסיקה לגדף ולהשמיץ אותי בשרשור הזה. אין לך מעצורים, גברת.

danacama10

New member
לא מפסיקה לגדף ולהשמיץ?

לא, זה לא אמיתי.
מלבד מלתפוס אותך על השקר שלך בנוגע למיסים, לא היה דבר שעשוי אפילו remotely לרמז על גידוף והשמצה.
אבל אתה חוזר על זה כמו מנטרה, ושמע, החיים שלי קצרים מדי כדי לבזבז על אחד שכמוך.
אתה ממציא לעצמך דברים, חוזר עליהם בנסיונות ה- framing שלך, אומר משהו והיפוכו ואז עושה עצמו לא מבין. מין שיטות ניהול דיון שמוציאות את המיץ על כלום, מעולם לא נתקלתי בתופעה כזו. ברור לי למה אתה נחשב הטרול המוביל בפורום אחר.
אז הנה - עכשיו אני חוזרת לא לפתוח הודעות שלך ולא לבזבז את זמני.
ביי ביי.

vinney

Well-known member
תחשבי מה שעושה לך טוב
אני לא שיקרתי.

כמו תמיד, את ממציאה דברים יש מאין ומתווכחת בעיקר עם עצמך. אם את מדברת על זה שאמרתי ״40%״ במקום ״38.76402%״ או כמה שזה יוצא בדיוק - אז זה לא שקר, אבל אם זה מה שגורם לך לישון טוב בלילה - שיהיה לך לבריאות.
&nbsp
אני לא צריך להצדיק את עצמי בפנייך, ברור לי שאני לא אשכנע אותך בכלום.
&nbsp
המטרה שלי היא אחרת: כל פעם שאת כותבת משהו תלוש מהמציאות, אני אצביע על כך. זה הכל. זה שזה יוצא כמעט בכל הודעה שלך, זאת בעיה שלך, לא שלי.

danacama10

New member
ושכחתי להוסיף

לגבי ה"את מקנאה".
אני קוראת בעוד פורומים בהם אני כמעט לא מגיבה או בכלל לא.
אני מבינה באיזו דרך אתה עושה את הכסף שלך.
לא מוסיף לך הרבה כבוד.

vinney

Well-known member
בהודעה אחרת טענת שאת לא מאמינה לי

עכשיו את מאמינה לי אבל לא עושה לי כבוד שאני מרוויח?
&nbsp
אין לי מושג לאילו פורומים את מתכוונת ואיזו דרך לא מוסיפה לי כבוד, אני מניח שאת מתכוונת לזה שלמדתי באוניברסיטה ציבורית לא מ"ליגה א'" עם סיבסוד ומימון משלם המסים? כי לפי מה שאת אומרת זה נראה שיש לך בעיה חמורה עם עניים שאיכשהו מעיזים להפסיק להיות עניים...
&nbsp
אבל אולי לא הבנתי אותך נכון? אשמח אם תסבירי.

danacama10

New member
אתה בעצמך סיפרת

שבאמת אתה לא מרוויח חצי מליון $ וניפחת בכייף את המיסים שאתה משלם. אז מה לא מאמינה ועכשיו כן מאמינה? שוב, מסלף עובדות וזורה חול.

ולעניין - אין לי כבוד גדול ל- slumlords

vinney

Well-known member
אין לי מושג מה את רוצה, בחיי...

שאני אגיש לך את דוחות המס שלי? תאמיני, לא תאמיני - לא באמת מזיז לי, אבל אם את חושבת שאפשר להרוויח חצי מליון דולר בשנה מלהיות סלאמלורד - אז בוודאי שאת מאמינה לשקרים של טראמפ, מי שמאמין בזה - יאמין בהכל...

ויני, תוכל קצת לפרט לגבי הסבסוד בקליפורניה?

רלוונטי גם לתואר שני או רק לתואר ראשון?

vinney

Well-known member
רק לתואר ראשון ככל היודע לי

זה מה שמצאתי באתר של UC:
&nbsp
UC undergraduates at all campuses pay the same $12,570 in systemwide tuition and fees. Nonresident undergraduates pay an additional $28,992 in nonresident supplemental tuition
&nbsp
זה מה שמצאתי באתר של CSU:
&nbsp
If you are not a resident of California, you must add $396.00 to your tuition for each unit. All basic fees are mandatory.

Boston Guy

New member
מה שאתה כותב זה לא סיבסוד - זה קיים בכל מדינה...

בכל המדינות בארצות הברית - במערכת הציבורית של האוניברסיטאות והקולג'ים יש מחיר שונה ל IN STATE STUDENT ומחיר אחר והרבה יותר גבוה ל OUT OF STATE STUDENT.

באזור שלנו (ה NORTHEAST) יש אנשים רבים מניו אינגלנד (ניו המפשייר, מסצ'יוסטס, קונטיקט, ורמונט) שעוברים לגור במדינת ניו יורק שנה לפני שהילדים מגיעים לגיל קולג' - כדי להיות זכאים ל IN STATE TUITION של ניו יורק, שהוא נמוך בצורה משמעותית מזה שהאוניברסיטאות באזור ניו אינגלנד מציעות לתושבי המדינות שבהן הן נמצאות.

vinney

Well-known member
סמנטיקה

״זרים משלמים תוספת״ ו״מקומיים מקבלים הנחה״ אלה שני צדדים של אותו המטבע.
&nbsp
נכון, זה קיים ברוב/כל המדינות, לא אמרתי שלא. מה שכן אמרתי זה שבקליפורניה זה מתייחס לאוניברסיטאות ברמה עולמית, שזה גם נכון לעוד כמה מדינות בארה״ב, שאת חלקן ציינתי, אבל בהחלט לא מכסה את כלל האוכלוסיה האמריקאית, בניגוד לישראל.

JimmyGee

New member
There are very good

public universities (affordable) in every state.

As to world ranking it's very subjective. BTW in most world rankings Israeli universities are not even in the top 100. Usually top 200-300 and above.
If you pick a random US state and look at the best public/affordable university there I don't see any disadvange against Israeli univeristies.
If you look for name recongnition, it won't be worse than an Israeli univeristy (at least outside of Israel).
If you looking for a Nobel Prize you need to aim higher than a public univeristy anyway. Most likely it will be free for you to go to any private ivy league university anyway as a potential Nobel prize winner.

למעלה