Vinney I have 2 problems with what you say

danacama10

New member
אז לא רק שלדעתך כל ילד עני שלא מסוגל

להבין אפילו בעזרת הקאונסלר אילו מילגות עומדות לרשותו, לא רק שמגיע לו תואר ראשון חינם (מה עם תואר שני ושלישי? לא חייבים לממן לו?), זה אפילו חייב להיות מאוניברסיטה מובילה? על חשבון הברון? מה זו אוניברסיטה מובילה מספיק?
ומה לגבי ציונים? הילד העני שאתה דורש עבורו אוניברסיטה יוקרתית חינם בכלל אמור לעמוד בתנאי סף כמו כולם? או שבגלל שהוא עני, ברור שההורים לא שלחו אותו למורים פרטיים ולכן הוא ב- disadvantage, ולכן מישהו עשיר אמור לפצות אותו ולדחוף אותו לסטנפורד גם אם הוא לא עומד בתנאים?
בוא אני אגלה לך סוד. אחרי שנה כשאתה גר בסטייט מסויים, אתה נחשב שם רזידנט. גם ילד עני יכול לקנות כרטיס אוטובוס, לנסוע לסטייט עם אוניברסיטאות ציבוריות מעולות, לעבוד שם בעבודה פשוטה שנה, ואז להרשם לאוניברסיטה כרזידנט. אבל אולי חלק מהזכויות הילדים העניים זה להתחיל אוניברסיטה מיד בגיל 18? כנראה.
ועוד אגלה לך, שאני יכולה לחשוב על שתי אוניברסיטאות שהן רחוקות מליגה א - סן חוזה סטייט וסן פרנסיסקו סטייט. אני מכירה הרבה מאוד בוגרים משתי האוניברסיטאות האלו, והם מצליחים יפה מאוד בחיים. כנראה אחראיות אישית זה בכל זאת הדבר הכי חשוב בחיים, יותר מאשר כמה נדבות מקוששים עבורך.

vinney

Well-known member
אין לי מושג למה נתפסת

מעולם לא אמרתי שזאת חייבת להיות אוניברסיטה מובילה. לא כולם גרים בקליפורניה.
&nbsp
לנושא הציונים כבר התייחסתי. לגבי תנאי סף - משום מה זה לא נראה שדעתי באמת מעניינת אותך. אני מציע לך לשאול שאלות שאת באמת רוצה שאני אענה עליהן בנימוס ולא בהתקפיות ארסית הכל כך אופיינית לך, ואשקול לענות. אם לא איכפת לך מה אני באמת חושב וכל מה שאת רוצה זה רק לצרוח לאוויר - בבקשה, אז תפסיקי להגיב לי שוב.
&nbsp
לא גילית לי שום סוד על רזידנטס, אין לי שום טענות בנושא, לא מבין מה זה קשור לדיון.
&nbsp
SJSU וSFSU אלה אוניברסיטאות מרשת CSU שנחשבת לא רעה בכלל. אני לא יודע מה בעינייך זה ״ליגה א׳״, אבל אלה אוניברסיטאות מעולות בעיניי.

danacama10

New member
אתה דווקא כן ציינת

לנושא הציונים ותנאי סף לא ראיתי שום התייחסות, וזה בסדר אם לא בא לך כי אין לך טענות הגיוניות. אתה לא מסוגל להתנהג בנימוס או תרבותיות - אצלך זה my way or the highway, ואחרי כל הארס ששפכת עלי להגיד עלי שאני תוקפת בארסיות זה מבחינת הרצחת וגם ירשת.
בינתיים למדתי על עוד טקטיקת התחמקות שלך - האשמה שהצד השני "צורח לאוויר". מתווסף על "התייחסתי כבר". מתווסף על "בנוגע למועמדים" - שינוי כיוון מוחלט.
באיזשהו פוסט טענת שהילדים העניים לא יכולים להגיע לאוניברסיטאות טובות כי אין ציבוריות טובות בכל סטייט, ולכן ההערה שלי לגבי הרזידנט. אבל עזוב, יש לך שיטות לעייף, ובאמת שאין לי סבלנות.
SFSU אוניברסיטה מעולה...

vinney

Well-known member
זה שלא ראית לא אומר שאין

אני דווקא מסוגל להתנהג בנימוס, תשאלי שאולה מנומסת - תקבלי תשובה מנומסת. לא שפכתי עלייך שום ארס. רוצה לדבר איתי - דברי איתי, לא רוצה לדבר איתי - אל תדברי איתי. לא אמרתי לך מילה אחת רעה בינתיים.
&nbsp
&nbsp
"לא ראיתי שום התייחסות" - זאת לא אשמתי, מה אני אעשה שלא ראית? אז לא ראית.
&nbsp
כל מה שבא אחרי המילים האלה בפסקה הזאת זה רעל וארס והתקפה אישית עליי רק כי את לא מצאת תשובה לשאלה שלך בהודעות שכבר כתבתי והתביישת לשאול בצורה מנומסת. אם הייתי יותר רגיש הייתי מתלונן על כך בפני מנהל הפורום, אבל יש לי עור עבה, אז אוותר לך.
&nbsp
השורה אחרי זה לא מתייחסת לשום דבר ומהווה דוגמא ל"צרחות לאוויר" שדיברתי עליהן. אם לא היית כותבת את כל השורה הזאת - לא היה נחסך ממני שום מידע.
&nbsp
"באיזשהו פוסט טענת" - אם ראית, תביאי קישור. אני לא מתכוון להתווכח עם טענות שאת מייחסת אליי, אבל אני מוכן להסביר לך אם פוסט כלשהו לא היה ברור.

JimmyGee

New member
BS

There are very very good public universities in every state.
No need to take a bus and become a resident in another state.

Every state in the union has good public universities with good medical schools, law schools, business schools, engineering schools etc.....

vinney

Well-known member
נכון מאוד

הנקודה שלי היא לא שאין אוניברסיטאות ציבוריות, אלא שגם עבורן נדרש לא מעט כסף.
&nbsp

JimmyGee

New member
Priorities my friend

Let's first fix the healthcare system so that people don't receive sub-par treatment or go bankrupt because they can't afford adequate insurance.

Let's then address climate change, gun control etc...
Half of this country (that is, Republicans) don't believe that access to healthcare / insurance is a right of every citizen or that climate is changing for the worse (screwing us all) or that anyone no matter how crazy they are should be able to buy assault rifles by the kilo.

After all that we can see if you can make public college more affordable.

vinney

Well-known member
שוב, סדרי עדיפויות זה חשוב, זה נכון

אבל אני לא מסכים שאפשר לטפל רק בבעיה אחת בו זמנית.
&nbsp
כל הנושאים ש העלת הם חשובים, אבל יש דברים יותר חשובים ויש דברים פחות חשובים - וסדרי העדיפויות שלך לא בהכרח יתאמו לסדרי העדיפויות של האחרים.
&nbsp
מה שכן הוא, אני שמח שלפחות אתה כן פתוח ל״see if you can make public college more affordable״.

JimmyGee

New member
All the issues I prioritized are life and death

issues.
Healthcare, gun violence and even destroying the environment.

ending up with a small loan of $30K in order to get your college degree and better your life is not (not even remotely) in the same category.

And yes, when you have a country where half of the population thinks that the government doesn't need to make sure healthcare is affordable and accessible, or that climate change is a hoax and a farce or the the answer to gun violence is make guns more accessible to everyone you need to prioritize out things like student loans.

JimmyGee

New member
What people like Bernie do

is turn away people that are in the middle.
All they hear from him is free free free even if it's not completely true and doesn't help anyone.

vinney

Well-known member
אתה לא חושב שלחינוך יש יד בדעות האלה?

אתה לא חושב שנגישות החינוך משפיעה על היכולת של האמריקאי הממוצע להבין נושאים מורכבים? אתה לא חושב שחינוך ויכולת לרכוש השכלה איכותית משפיעים על זה שדווקא האנשים שהכי נהנים מACA הם האנשים שגם הכי מתנגדים לו, למשל?
&nbsp
אתה טוען שהנושאים האלה לא קשורים אחד לשני, ואני תוהה - האומנם?

JimmyGee

New member
People don't go to school to be more educated

on climate change or gun control.
They go to better their lives and ending up with a debt of $30K after 4 years won't stop them from doing it.

I don't think that I have to pay more taxes so that other people don't even have to pay that minimum tuition. I worked hard my entire life and saved money so I can help my kids with college. Why should I pay for kids of parents who didn't do that and / or refuse to help their kids..
This is unfair.
With a life and death issue like healthcare I agree that society needs to make sure everyone is covered. Not with college. It's not a big deal to take a reasonable loan and return it slowly over several years after you graduate.

vinney

Well-known member
Life is unfair.

אתה נשמע כמו ילד קטן.
&nbsp
אתה עדיין לא ענית לי - איפה אתה למדת?
&nbsp
הטיעונים שלך זה בדיוק הטיעונים של הרפובליקנים נגד מימון מערכת בריאות ציבורית. למה אני צריך לממן את הסרטן של מישהו אחר? זאת לא הבעיה שלי ש{הוא מעשן/יש שמש/הוא אוכל אוכל שמן/הוא סתם ביש מזל} (מחק את המיותר).
&nbsp
כמו שאמרתי לך כמה פעמים, ההשקעה בהשכלה וחינוך משתלמת מבחינה כלכלית - גם למדינה וגם לאנשים פרטיים. זה אינטרס שלנו כחברה להשקיע בחינוך ובהשכלה.
&nbsp
וכן, גם אם זה אומר לעודד את אלה שהמשפחה שלהם לא מעודדת אותם.
&nbsp
לגבי הקשר בין בורות לבין הדעות של האמריקאים במגוון נושאים - אשאיר את זה לך לגלות בעצמך. אבל אם אתה חושב שאין קשר בין רמת ההשכלה ובין תמיכה בכל אותם הדברים שציינת כחשובים לך - תבדוק כמה סקרים.

JimmyGee

New member
I did my undergrad in Israel

and my Masters in the US.

How exactly is asking someone to pay $5,000 for college per year is the same as asking someone to pay $500,000 to cure / treat their cancer or die suffering if they can't pay?

vinney

Well-known member
אז אתה עצמך למדת בישראל, לא באמת התנסית במערכת החינוך פה

אתה רוצה שאני אסביר לך את ההגיון שבטיעון שלך? זה הגיון שלך, לא שלי.
&nbsp
אם אתה טוען שזאת אשמתם של אנשים שהם עניים - מה זה משנה כמה הסכום? זאת אמשתם, לא? אם אתה טוען שאסור לעזור למי שלא יכול להרשות לעצמו 5 אלף דולר - למה לשלם מכיסך פי 100 יותר? אם 5 אלף אתה לא מוכן לשלם - למה 500 אלף אתה מוכן?
&nbsp
אותו אדם שלא שילמת עליו 5 אלף עכשיו צריך שתשלם עליו 500 אלף, אם כן היית משקיע בו קצת - היה לו ביטוח בריאות משל עצמו, או שהוא אולי היה ממציא תרופה לסרטן, ו500 אלף האלה כלל לא היו נדרשים.
&nbsp
זה ההבדל בין השקעה בתשתיות לבין השקעה בפתרון בעיות נקודתיות.

JimmyGee

New member
You are wrong on so many levels

First
I already explained to you that a truly poor person can apply for grants (for example the Pell grant) and scholarships which should cover most if not all of his tuition (grant not a loan). So the problem you are describing doesn't even exist for truly poor college students in the US.

Second
If a small loan of $30K that you will end up when you are done with college deters you from getting a college degree that will supposedly help you make a lot more money every year for the rest of your life, then don't go to college. But again, see my first point. A truly poor person won't even end up with a loan like that.

Third
I am not blaming anyone for being poor. But it's not my responsibility to pay more taxes to get them out of being poor. They have ample opportunity to do so. If college is the way they want to do it they should apply for grants and those are not enough for small loans that they can pay back after they graduate.

Fourth
Even if you put trillions of dollars into giving everyone free college, there will always be people with or without a college degree that are out of a job, out of money, not able to afford health insurance and sick. BTW, a college degree doesn't guarantee a job. There are millions of people who have a college degree but no job.
No citizen in a developed country should ever end up with a medical catastrophe and no insurance (no way to pay for treatment). Regardelss of college degree or no college degree or job or no job. This is the real problem we need to solve and your fake solution doesn't help here.

vinney

Well-known member
שוב, אתה חוזר לטענת משחק סכום אפס

זה לא משחק סכום אפס, אפשר לטפל גם במערכת הבריאות וגם במערכת החינוך.

לכן אני אתעלם מכל הטענות הלא רלוונטיות שלך לגבי מערכת הבריאות.

לגבי הלוואה "קטנה" של 30 אלף דולר - אני קניתי בית בפחות. רק אומר. יותר מאחד, אגב. נכון, לא בית שאתה היית רוצה לחיות בו.

אתה חושב שכולם כמוך, עבור כולם 10 אלף דולר בשנה זה כסף קטן, הלוואה של 30 אלף זה כלום. אתה חושב שלהגיש בקשה לנדבה זה עניין של מה בכך ולהסתובב בקמפוס ולהסביר לכולם כמה שאתה עני זה סתם פרוצדורה.

אתה מעולם לא חיית בעולם הזה, למה שתבין?

JimmyGee

New member
Why is it so hard for you to understand?

If you are truly poor you can get grants.
You will not end up with any loans to pay your tuition.
Again one more time so maybe you'll understand this time:

Any truly poor person in America can go to college for FREE. Again for FREE. No loans not for $30K, not for $10K, and not for $1K
All they have to do is apply for that grant and prove that they are poor
You keep ignoring this and ask me to pay more taxes so that I care for students because their parents don't want to.

vinney

Well-known member
אתה מתווכח עם עובדות

הראתי לך כבר בדיונים האלה שהpell grant שדיברת עליו לא יספיק אפילו למכללות הציבוריות הזולות ביותר. לא הבאת לי שום דבר אחר, אבל אתה ממשיך להתעקש ולטעון ״Any truly poor person in America can go to college for FREE״.
&nbsp
באיזה חוק זה כתוב? תראה לי.

JimmyGee

New member
OK let's agree to disagree

Pell grant is enough to fully cover your 2 years of community college and cover almost all of your other 2 years in a public university..

so let's say you end up with a $5K loan after 4 years of college - who cares.
There are also other scholarships that can help cover everything.

I don't think it's a problem you think it is. So let's just agree to disagree. I won't convinve you and you won't convince me.

למעלה