Vision

berrya

New member
Vision

לפני הכל שאלה.. יש פה מישהו שהיה בהופעה של פינק פלוייד? (בלי בארט ווטרס זה כבר לא פינק פלוייד בעיני) טוב שאלה שניה, תרגיל בדימיון אילו אמנים ישראלים הייתם רוצים לראות על במה מנגנים פינק פלוייד, יענו תרכיבו הרכבים של מוזיקאים. תתפרעו

Rinor

New member
שום להקה

כל להקה שתבצע cover לפינק פלויד לדעתי רק תהרוס את השירים... אני זוכר את הקש ששבר את גב הגמל אצלי, ישבתי בפאב בת"א וכאשר איזו להקה אמריקאית ניגנה של של פלויד עם הקול הצפצפני של הסולן, זה היה האות, המסר הקוסמי בשבילי לקום וללכת... פינק פלויד יש את פינק פלויד, הם היו, הם עשו, ואנו מודים להם על כך, אני מציע לישראלים להתמקד במוסיקה שהם עושים, חבל לגלוש לדברים גדולים מידי... יום טוב...

berrya

New member
חחחחחחחח

גם לי היה מפגש עם קול צומרני לפני כמה ימים זה באמת רע כשזה קורה אבל לא כולם כך, יש פה מוזיקאים גדולים, יש פה מוזיקאים שאוהבים פינק פלויד ויודעים לנגן חבל על הזמן. לכן אמרתי תרכיב הרכב פאר, לא תמצא לי צייצנים. מה אתה מספר לי מה אין? ספר מה יש.

zfashli

New member
אני הייתי בוומבלי 02 רק של רוג'ר

היה אדיר ואולי עדיף מהפלויידים עצמם. לגבי הדיון: יש היום הרבה הרכבים שעושים גירסאות כיסוי כמחווה לפ.פ. אני הייתי בונה הרכב כזה: ניק- שידוע כמתופף מחורבן ותגידו מה שאתם רוצים הוא פשוט זבל של מתופף, הרמה שלו נמוכה מאוד והמקצבים פשוטים וחד גונים. הייתי שם את המתופף הכי טוב בארץ -אשר פדי. ריצ'ארד- מי אם לא ערן מיטלמן הוירטואוז. דיוויד - הבחירה הקשה ביותר , אני חושב בהייתי שם או את שלום חנוך שהוא גיטריסט נהדר, או גיטריסט אמיתי כמו רוני פיטרסון או חיים רומנו. רוג'ר - הייתי שם את ערן צור כי הוא גם בסיסט גם משורר גאון וגם יש לו קול מיוחד. אני יודע שהבחירות שלי לא שיגרתיות אבל עם הרכב כזה אפשר לעשות משהו אמיתי. ולא בררה. יאללה ביי ג'ינג'י לוייד

berrya

New member
אוי רוג'ר

חלום
כיף לך מה לא שיגרתיות - זה נהדר
אני ממש לא מתמצאת בעולם המוזיקה הישראלי אז אני אשמח אם תגיד לי איפה מנגנים או ניגנו אשר פדי, ערן מיטלמן, רוני פיטרסון, חיים רומנו. תודה על התשובה

berrya

New member
כוכב נולד - כבוד!! ../images/Emo3.gif

טוב צריך לשים אוכל על השולחן

zfashli

New member
לשאלתך קצת באיחור

אהלן פדי מתופף כיום עבור האמנים הכי גדולים בארץ שיכולים להרשות לעצמם לשלם לו כמו שרית חדד, יהודה פוליקר, אייל גולן, ועוד רבים וטובים. את מיטלמן כולם מכירים: היהודים, אביב גפן, כוכב נולד, יציאת חרום בזמנה גם על שלום חנוך אין מה להוסיף ערן צור שהוא פליט להקות טאטו, וכרמלה גרוס ואגנר וכיום הוא בפרוייקט רביעית מסנר. חיים רומנו - אחד הגיטריסטים הטובים בארץ ניגן בצ'רצ'לים, מנגן עם האומנים המובילים בארץ וטוחן אולפנים עם כל מיני. רוני פיטרסון - יבוא מארה"ב נגן רוק'נרול ובלוז נהדר שמנגן בברים ובהופעות מיוחדות. עליו אולי הייתי מוותר ושם במקומו את אבי סינגולדה שהוא גיטריסט מדהים ומאוד רב גוני מנגן ממזרחית דרך רוק'נרול ובלוז ועד ג'אז ממש כישרון יוצא דופן. ג'ינג'י לוייד

One Echoe

New member
מיטלמן?!...

הקלידן הכי מונוטוני שקיים, מה גם שהוא לא וירטואוז מי יודע מה, לא יודע למה בחרת אותו לעשות פינק פלויד, איני רואה שום דימיון ואילו הכי קטן בין היכולות...

One Echoe

New member
אוקי...

בקשר למה שכתבת על ניק מייסון, א'-לדעתי הוא אחד המתופפים הגדולים, אין לי מושג למה אתה חושב שהוא מחורבן, ואם כבר מחורבן, אז ידוע? הוא ממש לא ידוע כמתופף מחורבן... יש לו תיפוף מיוחד, לא וירטואוזי מי יודע מה, כמו שאר הפלוידים... יש לו סאונד מיוחד ומקצבים מיוחדים... אני מאוד אוהב את המתופף הזה.

itaikuskus

New member
מה זאת אומרת

אז הפינק פלויד שאחרי a saucerful of secrets זה כבר לא פינק פלויד כי זה בלי בארט? אני לא חושב שיש מישהו שהיה בהופעה של פינק פלויד מהתקופה הזאת. אני לא חושב שיש כאן מישהו שהיה חי בתקופה הזאת כדי ללכת (חוץ מציף והיה אחד יוסיסופר שכן היה בהופעה ב77 כשהם היו בטור של אנימלז). בקשר להרכב מוסיקאים... זה טיפשי...תן לפלויד לנגן פלויד...אם לא אז קנה תדיוידי

zfashli

New member
dark side זה טוב?

אני מכיר מישהו שהיה בשנת 70 ומשהו בהופעה של dark side באוסטרליה יותר טוב מזה? יצא לי להכיר גם מישהו שהיה בpulse בארה"ב בשנת 94 אבל זה לא משתווה לראשון.

berrya

New member
אמרתי בארט ו-ווטרס!

בלי בארט משהו אבד, אין מצב שאתה לא שם לב לזה! אחרי ווטרס אין כבר מה לדבר התכוונתי שdivision bell זה לא פינק פלוייד!(בעיני) ולמה טיפשי ואם פלויד היה הייתי הולכת לראות פלויד אבל אין יותר! אפילו ווטרס לבד זה לא מספיק (ואני משתחווה לו!). עכשיו למה לזלזל במוזיקאים ישראליים? ולמה להתנגד כל כך לדימיון? אין מצב שפינק פלויד חולף כך סתם מהעולם! צריך להזכר, להחיות. זו דעתי.

itaikuskus

New member
אל תשתחווי

זה יעשה לך בעיות גב... רוג'ר ווטרס עלוב בעייני...היעני פציפיסט שכותב שירים בתבנית קבועה (החבר'ה כאן בפורום חשבו שזה מצחיק כשזה בעצם מעורר רחמים) ומנסה לשלב אלמנטים מהתקופות הגדולות (מקהלת נשים,טונים גבוהים שנשמעים כמו קטעי המשבר בחומה), אני לא חושב שנשאר לו מה להגיד לנו. רוג'ר ווטרס בלי הפינק פלויד זה כלום. זה אפס. זה שיעמום זה קקפוניה. שומדבר שהוא עושה לא יכול להרשים אותי, הדיסקים שלו יותר משעממים מלאונרד כהן, הוא לא יצירתי, ממוחזר וממוסחר. אז לא חבל על הגב שלך? ותיקון ניסוח-הבארט היה מיותר אם את חושבת שבלי ווטרס אין פינק פלויד אין מה להכניס את בארט למשוואה....היית יכולה לכתוב משהו כמו: "בלי ווטרס זה לא פינק פלויד מבחינתי" ואז בגוף ההודעה לציין שגם כשבארט עזב משהו אבד. שגם עם זה אני לא מסכים...כשברט עזב (או כשהעזיבו את ברט) משהו השתנה. הפלויד היו להקת פסיכדליה עם סאונד מאוד מאוד מיוחד ואופייני. כשבארט עזב ווטרס וגילמור הפכו לכותבי השירים המרכזיים בלהקה,והכניסו אלמנטים משלהם. השירים השתנו (בהדרגתיות אמנם) ללא היכר והסגנון התקשר יותר עם רוק מתקדם (באמא לב אטום ובצד האפל של הירח) וזרמים אחרים. אם משהו אבד? לא יודע גם בארט בלי הפינק פלויד לא היה כזה נהדר וגאוני,ככה שבארט היה צריך את הפלויד יותר מאשר הם היו צריכים אותו (ואת זה הם הבינו רק בדיעבד). הדיויז'ן בל זה פינק פלויד מבחינתי הרבה יותר מאשר הפיינל קאט זה פינק פלויד....מה...פלויד בלי ווטרס זה לא פלויד אבל פלויד בלי רייט זה כן? אמנם רייט בתקופה הזו תרם רק כנגן שכיר (בחומה...) ווטרס היה הכותב הראשי אבל בכל זאת רייט היה שותף בכיר בהקמת הלהקה והאורגן שלו היה ייחודי וחלק בלתי נפרד מהלהקה. אמנם הנגינה הייתה לא מסובכת אבל לא הייתי רוצה לראות מישהו אחר על הקלידים. גם ברמה המוסיקלית הדיויז'ן בל הרבה יותר טוב לטעמי מהפיינל קאט. בקשר למוסיקאים-אני לא מזלזל...חלילה...אני פשוט חושב שהפלויד צריכים לנגן את המוסיקה שלהם...אם להקה במהלך הופעה רוצה לעשות קאבר לשיר או שניים זה בסדר גמור אבל בשביל מה כל ההופעות טריביוט האלה...אין מצב שפינק פלויד חולף כך סתם מהעולם! צריך להזכר, להחיות. זו גם דעתי. בשביל זה יש קומפקט דיסק.

MellowShip

New member
איתיו'ש..

אני מרשה לעצמי לקרוא לך ככה כי גם לי קוראים איתי. בכל אופן אני מסכים בחלק מהדברים, אבל אחרי הכל חביבי הכל עניין של דעה.. אני יכול לחשוב שווטרס גאון, ועד עכשיו הוא גאון והוא מוציא שירים מדהימים (למרות שאני לא). אני יכול לחשוב שבארט בלי הפינק פלויד הוא גם כן יוצר מדהים עם שירים שרק צריך ללמוד להכנס לראש שלהם טיפה (אני אכן חושב ככה) אני גם יכול לחשוב שליאונרד הוא כותב מעולה ואני פשוט מודה לאל שיצר אותו (וכך אני חושב גם פה). אבל כמו שאמרתי בהתחלה, אל טעם ועל ריח.. במוזיקה אין עובדה, יש הרגשה, והרגשה היא דבר אבסולוטי אך באופן אינידיבידואלי. ואגב, הופעות תמיד כיף לראות (כל עוד אין הרס טוטאלי של השירים) אני אישית לא אוהב "להרכיב" הרכבים, אבל אני מאוד מאוד נהנה מרוקפור כשהם מבצעים שירים של הפלויד..והייתי רוצה לראות אותם באיזה הופעת קאבר שלמה! חג שמח שיהיה לנו!

holo

New member
צודק מאוד

אני חושב שכל ההודעה שלו הייתה ממש חסרת טעם ודי עם פוזה..

למעלה