WIZARD55 הנה מה שהערבים חושבים על שירות לאומי

הכתבה מראה שלמרות העלייה החדה בצעירים

הערבים המצטרפים לשירות הלאומי, הם עדיין מיעוט קטנטן. בכל מקרה, אני בטוח שכשהמדינה תגלה יחס שווה לאזרחיה הערבים, לרובם הגדול לא תהיה בעיה להצטרף לפרויקט.

mike00

New member
זה כל מה שראית בכתבה?

אני ראיתי איומים[מצורעים],ראיתי היסטריה[מדובר בתרגיל],ראיתי שנאת ישראל[ישראליזציה]... מה זה ישראליזציה?מה חשבתם שיהיה ארגנטינזציה?מצרמיזציה?מה??? תושבי מדינת ישראל,אזרחים לכל דבר,בעלי זכות לבחור ולהבחר ותעודות זהות כחולות....מה הם אם לא ישראלים???? שוב פעם צר לי על הציבור הערבי שאלה מנהיגיו........בגלל ההנהגה הזאת כלל הציבור ישאר בצד עוד שנים רבות...

כשמיעוט לאומי נמצא באיום על זהותו הלאומית

מצד קבוצת הרוב, שמנסה עשרות שנים לטשטש את לאומיותו ולפצל אותו לעדות על גבי עדות, אני מסוגל במאמץ מסוים להבין יהיו במיעוט הזה אנשים שיתנגדו לישראליזציה. ולא, הם לא בהכרח ישראלים.

mike00

New member
אופפפ.....אין לי כוח לפוליטיקה היום....

יש לי הצעה בשבילך..........אולי תעלה שיר שאתה אוהב בשרשור למעלה ונסגור את הדיון הזה בתיקו?

mike00

New member
אז אם לא עידן רייכל תמצא לך שיר אחר....

חוץ מזה שאם תקיש עידן רייכל ביו טיוב יעלו לך כל האפשרויות שיש......אני בטוח שתמצא אותו שם... תזכור שיש לנו הסכם...

mike00

New member
../images/Emo13.gif

שיר יפה,לא הכרתי אותו קודם..... טוב אז יש לנו תיקו

dragon74

New member
אז שלא יבואו בדרישות

נניח שאני הייתי גר באמריקה (בוא נניח שאני אינדיאני שהיה שם לפני הקמת ארה'ב על מנת למנוע את תגובתך הצפויה). אם הייתי אומר: אני לא אמריקאי, אני בז לארצות הברית הכובשת האכזרית שהלוואי שתיעלם ועכשיו תנו לי זכויות - מה לדעתך הייתי מקבל ?

לא צריך לבוז ולהגיד הלוואי שתיעלם..

אני לא מכיר הכי טוב את המקרה האמריקני, אבל האם יש שם חוקים פדרלים שמגבילים מכירת קרקעות לילידים האינדיאנים? או שקובעים שארה"ב היא ארצם של הלבנים בלבד? זו זכות לגיטימית של כל אחד להנות משיוויון זכויות מול האחר. זה לא "מתנה" שניתנת לו בתנאי שיסכים בטובו לעגן בחוק את אפלייתו הלאומית.

dragon74

New member
זו באמת לא מתנה

זו דרישה לגיטימית, אבל גם למדינה יש דרישות לגיטימיות בתמורה: הכרה, לא לשתף פעולה עם אוייבי המדינה והרשימה עוד ארוכה...

dragon74

New member
צודק לגמרי - שינוי צריך להיות הדדי

אי אפשר רק לבוא בתביעות כל הזמן. צריך לומר - אנחנו רוצים להיות ישראלים - השוו את זכויותינו. לא: אנחנו פלשתינאים, אתם כובשים אכזריים. תנו לנו זכויות אבל תשכחו מזה שנרצה להיות חלק ממכם. זה פשוט לא יעבוד...

דרגון "חלק ממכם" זה לא לאבד את הזהות שלך

אתה לא יכול לבקש מפלסטיני שיאבד את הזהות הלאומית שלו כתנאי שיהיה חלק שווה במדינה. זה לא הוגן, הוא לא איזה עולה מרוסיה שעשה בחירה לעזוב את מולדתו ולהגר לארץ חדשה מתוך ידיעה שהוא יהיה במיעוט. זה עם שנולד לתוך מציאות שבה הוא מיעוט לאומי במולדת שלו. למה אי אפשר שהוא יהיה גם פלסטיני וגם "חלק ממכם"?

דם דם

New member
למה אי אפשר, אפשר

אתם בהחלט יכולים להיות חלק מהעם והמדינה הזאת ובאותה צורה גם לשמור על הזהות שלכם. הרי אף אחד לא חושב להתבולל איתכם או שתיטמעו בנו. אני חושב שדרגון יותר התכוון לזה שאתם רוצים להבדיל את עצמכם מהמדינה. כאילו להיות ישראלים לקבל את כול הזכויות שמגיע לכם אבל מנגד לחיות כמו שאתם רוצים. תהיו חלק מאיתנו תקיימו את החיים הפרטיים שלכם. המולדת שלכם היא גם המולדת שלנו. גם אני נולדתי בה. למה כול כך קשה לציבור אצלכם להבין שכמו שאתם אוהבים את האדמה והארץ הזאת, ככה גם אנחנו מאוהבים בארץ הזאת. וביננו אין על הארץ הזו.

דם דם הפלסטינים אזרחי הארץ לא כופרים בזה

שהארץ הזו היא גם המולדת של הישראלים ויש להם זכות להגדרה עצמית. זה מובן מאליו, ונאמר על ידיהם שוב ושוב, כולל ע"י הנציגים היותר לאומנים כמו עזמי בשארה. הם רק רוצים שהמדינה תכיר בזה שהמדינה הזו יש בה שני עמים, והיא גם המולדת הלאומית של הפלסטינים אזרחי ישראל.

ינשוף4

New member
ועדיין אין כאן סתירה

לגבי הקבלה בין חובות וזכויות. להזכיר לך- יש עוד מגזר, (והפעם- יהודי), שזוכה, פעמים רבות, לכינויים "פאראזיטים" ו"סחטנים". ולדעתי- פעמים "לא מעטות"- בצדק. זאת התוצאה של "שוויון בזכויות", כאזרח, ביחד עם "פטור מגזרי מחובות". ואנשי מגזר זה, בחו"ל- לא מנסים, אפילו, לתבוע "פטורים מגזריים" כאלה. ודבר נוסף- ה"אנומליה של המדינה". במקומות בעולם, ובולט באירופה- היו מלחמות. ובעקבותיהן- שונו גבולות. והיו אוכלוסיות שעברו מקום, בעקבות זאת. והיו שנשארו, תחת שלטון חדש. אבל תוך חדשים, מסיום כל מלחמה- הגיעו להסכם בדבר גבולות חדשים, ובדבר האוכלוסיה בשטחים שנכבשו. אבל כל עוד נמשכה הלחימה- כל טיפול באותה אוכלוסיה, למעט זמני-הכרחי-דחוף, נדחה עד להסכמים שבסיומה. ואם לא טועה- היום החוק הבי"ל דורש זאת. וכאן- מצב המלחמה נמשך עשרות שנים. וזאת, כנראה, הסבה שכאן יש תהליך שנמשך זמן דומה, של השתלבות האוכלוסיה בשטחים שנכבשו (לפני הסכם שלום). ותהליך זה עוד לא הגיע לסיום. והשאלה איך מקדמים אותו, למרות המצב ה"לא נורמלי".

dragon74

New member
הזהות הפלסטינית היא בעיה רק כי היא

שוללת את הזהות הישראלית. והרבה מה'פלסטינים' לא רואים את עצמם כחלק מהמדינה וכישראלים (חוץ מקיצבאות, זכויות וכו', כמובן). בוא לא ניתמם, עמית - אני לא טוען שהמדינה כרגע מחכה להם בזרועות פתוחות, אבל מצד שני דיי ברור שאצל חלקם לפחות אין רצון להשתלב. אם, בלי שמות, מישהי 'פסתינית' ממרכז הארץ אומרת שהיא לא היתה מוכנה לעשות שירות לאומי כל עוד צה'ל בשטחים, אז זה לא רצון אמיתי להשתלב. מה, בעיני כל מה שהמדינה עושה זה מגניב וטוב ? ממש לא - יש המון חרא. אבל אני לא אומר שאני לא רוצה להיות חלק ממנה בגלל דברים כאלה - אם משהו ממש מציק לי אני אנסה לשנות. אז נכון, כמו שכתבת - 'זה עם שנולד לתוך מציאות שבה הוא מיעוט לאומי במולדת שלו' - אז מה ? המולדת שלו נעלמה ועכשיו יש כאן את מדינת ישראל. DEAL WITH IT.

למעלה